Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ja czy M to co innego, to nasze dziecko i bedziemy je calowac ile nam sie podoba...zarazki tez mamy wspolne rodzinne 😁 😁 😁 ale dla Uli dziadkowie to jednak obce osoby jakby nie patrzec, rzadko sie widuja, poza tym M rodzice jaraja faje i pozniej sie nad mala pochylaja, albo wlasnie te paluszki do buzi biora...w pt po tym incydencie od razu zabralam mala i poszlam jej rączki umyc, bez zbednego komentarza 😲

• Mamusie
Tak na szybko powiedzcie mi co zrobić. Mam okazję troche zjebac tesciowa tylko nie wiem czy tak robić.jej córka będzie u nas w tym tygodniu. I ustaliliśmy z nią że spi u nas w sypialni (kanapa dla gości jej nie pasowała. A materac w pokoju krzysia też złe) a my polozymy sir na kanapie w pokoju dziennym, laczonym z kuchnia. Na tym stanęło. Wygląda jednak że poskarzyla sie mamie. Bo ta pisze mi dziś maila dlaczego jej cork nie może na kanapie spać(plecy beda boleć), plus informacje że ja za długo śpię i jak będę na kanapie to ona nie może isc do kuchni? (Mi nie przeszkadza że będzie nad glowq chodzić).
I co napisać grzecznie że z jej córka ustalimy
Czy
Napisać że w moim domu gości nie będzie po pokojach rozkładać: plus kilka złośliwości 🙂?

• Mamusie
karolka84 napisał(a):
ja pitole ale one dziwne...powinna sie cieszyc, ze odstapiliscie jej swoje łoże 😲 o co jej chodzi, bo chyba nie rozumiem?
ja bym ja na kanapie polozyla, jest gosciem i powinna sie dostosowac... i od rana do kuchni smigala, zeby ja wybudzac 😜

no właśnie jej chodzi o to żebym zrobiłą przemeblowanie w domu 😁 żeby u krzysia zmieścic podwójny materac i żeby nikt nie spal na kanapie. A my dopiero co zrobilismy krzysiowi pokoj i nie chce teraz nic ruszac 😞 nie wspominajac o tym ze nie spotkalam sie wczesniej z goscmi wybierajacymi sobie miejsce snu 😁

pochwale się jeszcze jak zrobilismy ścianę u Krzysia. Brakuje jeszcze zdjęcia w ramce:P muszę wywołac 🙂

• Mamusie
dlaczego do cholery ona rozporządza miejscem w Twoim domu?? 😮
napisz krótko, że ustaliłaś wszystko z jego siostrą i temat skończony.

ślicznie wygląda ściana 😉 jak z katalogu 😜
ps. też macie tą żyrafę, co niby miała nie piszczeć jak zabawka dla psa? 😉 hehe 😜

• Mamusie
initram, na podstawie tego copiszesz i mojej sytuacji wydaje mi się że jedyne co możesz zrobić to liczyć tylko na siebie. Nie ma co zastanawiać się czy M się zmieni, tylko założyć że zawsze będzie za mamusią. Twoją teściową trzeba wychować, ona musi widzieć że jej zachowanie nie ma wpływu na Ciebie i Twoje decyzje. Ja naczytałam się o podobnych teściówkach i właśnie mam zamiar podobnie postępować. Dobrze postąpiłaś w czasie jej wizyty. Podajesz herbatkę ale bez "cukru". Czyli nie ma czego Tobie zarzucić. Pamiętaj że Twoje dziecko i Twoje zasady. A M stanie po jednej albo drugiej stronie... może w końcu zrozumie że mama to nie wszystko :/
p.s. ja już się tak nakręciłam, bo wiem że u nas będą jazdy w czasie świąt. Mam nadzieję że z takim nastawieniem nie dam sobą i dzieckiem pomiatać tak jak jej się podoba.
p.s.2. żyrafa rzeczywiscie strasznie piszczy, ale mały i tak lubi ją gryźć 🙂 na początku nie wiedział co najlepsze, ale teraz kopytka najczęściej wcina 😁

pati ciężka sprawa z małą. Ale są takie dzieci i nic nie zrobisz- trzeba próbować do upadłego- w końcu się uda! (wiem łatwo mówić 😞) I uważam że dobrze zrobiłaś że zwróciłaś uwagę babsztylowi- co ona sobie myśli. A z tym biciem- to bym ją w dupe kopnela 😁

sandros juz

• Mamusie
Moja kocha wnuczki i synka najbardziej na swiecie!! az za bardzo 🙂
Wszystko musi wiedziec, bo u nich tak jest, ze jak pojechalismy na jedna noc poza Poznan to foch ze nie wiedziala 😮 🙂 zaqwsze dogryzam mlodemu, zeby zadz i pytal czy wolno
Ale naszych spiec z biegiem lat coraz mniej 🙂 Ja troche odpuszczam i ona tez duzo rzeczy nie robi np. nie wciska we mnie jedzenia i pyta czy Nadie moze czekolada karmic 🙂

• Mamusie
sandroos napisał(a):
Moja kocha wnuczki i synka najbardziej na swiecie!! az za bardzo 🙂
Wszystko musi wiedziec, bo u nich tak jest, ze jak pojechalismy na jedna noc poza Poznan to foch ze nie wiedziala 😮 🙂 zaqwsze dogryzam mlodemu, zeby zadz i pytal czy wolno
Ale naszych spiec z biegiem lat coraz mniej 🙂 Ja troche odpuszczam i ona tez duzo rzeczy nie robi np. nie wciska we mnie jedzenia i pyta czy Nadie moze czekolada karmic 🙂

nasza też tak bardzo kocha, że potrzebuje codzienna relacje z życia Krzysia i swojego syna 😮 a mnie to nie cieszy, tylko przeraża 😮 Ale właśnie może z biegiem lat się dotrze wszystko,,,

• Mamusie
ja piszę "moj m" zeby była jasność wypowiedzi. my wcale ślubu nie mamy. Razem jesteśmy 7 lat. mieszkamy ze sobą od może 5. Ciesze się że ślubu nie mamy. 😞 mimo iz, już zaręczeni od paru lat,,, ale jak tu mój tata ma mnie prowadzić do ołtarza?! chyba teściowa powinna swojego syna mi oddać 😁
A tak na poważnie moj m bardzo chce ślubu. A ja zwlekam, bo widzę że on chce ślubu dla dziadków, albo "bo tak dlugo jestesmy razem" 😮

p.s. tesciowa odpisała: sory niezrozumielismy sie, ja sie chcialam dowiedziec gdzie macie szafe ustawiona....
więc znów ja nie zrozumialam co gadala przez 30minut do mojego m. i zrobila z nas glupich?! grrr

co myslicie o tej sukience na chrzciny?
http://www.dorothyperkins.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?beginIndex=0&viewAllFlag=&catalogId=33053&storeId=12552&productId=9158873&langId=-1&categoryId=&searchTerm=frill%20%20dress&pageSize=20

• Mamusie
sandroos napisał(a):
To moja nie, raz na tydzien telefon 🙂 i raz na 2-3 odwiedziny, to sie nie ma co dziwic, ze chce rozpiescic laski 🙂)
Po slubie 5

to cywilizowana jest 😁
wlasnie moj m napisals pierwsze slowo dzis do mnie: "zadowolona?" w zwiazku z odpowiedzia jego matki. Jezu. on pewnie placze w pracy ze mama ma focha 😁

• Mamusie
mój maly terrorysta śpi druga godzine na moich rekach z otwarta buzią 😉 ze mu tak wygodnie, ech...

my po slubie 2,5 roku a razem tez 7 lat... zawsze jego matka miala cos do mnie i zawsze rywalizowala ze mna o niego, myslałam, ze moze po slubie sie cos zmieni... zmieniło, M zaczal wiecej czasu mi poswiecac, juz nie byl na kazde jej zawolanie, ale ona zrobila z siebie ofiare, ze samotna itd i wzbudza w nim wyrzuty sumienia i takie sa teraz konsekwencje... :/

bardzo ladna sukienka 🙂
ja dostalam od siostry taka http://allegro.pl/zara-basic-rozm-m-najmodniejsza-sukienka-panterka-i3099323260.html
i chyba w niej pojde

• Mamusie
haha jeszcze myślę co odpisać jego mamie, żeby nie myślała że koniec tematu :P
Initram bardzo fajna 😉 lubie panterkę, cała zimę noszę panterkową czapke:P
robienie z siebie ofiary to jakiś patent tesciowych chyba 😁 trzeba im to ukrucić 😁 moja to ma te wszystkie glupie pomysly i wtrynia się bo się nudzi... nie ma nic do robienia. tylko z córką plotkują i są najlepsze na swiecie! 🙃