Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Mixi wszystkiego naj 🙂
Dzien dobry u nas nocka ok 🙂 W niedziele jedziemy na wielkie zakupy do ikei trzeba do konca mieszkanko ogarnąć...
na 11 idę do kosmetyczki mojej:P brwi sobie tylko zrobic i moze jakas solarka...kurcze wkurza mnie ten moj brzuch taki caly w rozstepach,gruby i masakrycznie sie w nim czuje:/

• Mamusie
Przyszły mi wczoraj nakolanniki dla Małej. nie wiem czemu są w aukcji opisane z rozmiarem jak na opakowaniu "one size" 🤢 W każdym razie nad kolankami są ciut ciasne więc spróbuję w jednej parze poluzować gumkę. Jak się nie uda to nie będę Małej nóżek zgniatać...

Isa Szymuś fajnie drepta 😉

Z tego co pamiętam ze studiów to dzieci raczkujące mają np lepiej wykształcone postrzeganie przestrzeni - zatrzymują się przed "przepaścią" (np schodami) itp. Musiałabym odgrzebać to info gdzieć

Sandra ja moją w łóżeczku zostawiam jak musze wyjść z pokoju na chwile. Mniejsze ryzyko niż na podłodze.

Powariowali u nas.... uchwalli takie opłaty za wywóz smieci że bedziemy płacić 44 zł miesiecznie!

• Mamusie
Mixi, mam nadzieję, że przyniesie to jakiś efekt w przyszłości, ale szczególnie bym się nie ludzila, bo te nasze maluchy to, za przeproszeniem, ptasie mozdzki jeszcze 😜 ja się nawet nie zabieram za sadzanie Tymka na nicnik, bo to pewnie byłaby podwójna robota 😉
I wszystkiego najlepszego sexi mama 😉 :*

Buziaki tez dla Milenki 😉

Isa, co lekarz to opinia ... Później i tak nie oni to leczą, tylko rehabilitacji mają ręce pełne roboty... Pamiętajcie, że teraz na dzieci działa dużo więcej czynników niż kiedyś i nie można porównywać tego co teraz do tego, co było kiedyś... Jeśli Szymus się wyrywa do stania i do chodzenia, to niech to robi sam, np. W lozeczku albo pod waszym okiem, w sensie asekuracji, ale nie pomocy... Ja jestem tego zdania, co Sandra - maluch ma swoje tempo i sam się nauczy wszystkiego, dlatego ja też nic nie pomagam 😉

Wiadomo, że nie każdy maluch musi raczkowac i dobrze, że na siłę go tego nie uczucie, kiedyś was zaskoczy i pójdzie w raki sam 😉 albo od razu na nogach

• Mamusie
I to że mu teraz pomagacie wcale nie znaczy, że mu zaszkodzicie, bo wiadomo jednemu kręgosłup i miednica nie wytrzymają, a drugi nie będzie miał żadnych problemów 🙂 wszystko jest bardzo indywidualną sprawą w rozwoju 😉

Aaa... DOTI... Miałam jeszcze napisać, że mój m też ostatnio wpadl na pomysł z kupnem kasku dla małego 😉

• Mamusie
Inirtam też mysle ze te nasze bobasy w tych pieluszkach to maja luxus i nie szybko je zrzuca 🙂
Ale się cieszę ,że chociaż te kupska się udaje na nocnik zrobić 😜
Dzięki za życzenie 🙂
Doti dobrze ,że napisałaś z tymi nakolannikami ,bo już Aga pisała ,że ciasnawe . Jak Ci się uda popuścić gumke to daj znac .Bo ja nadal myślę nad zakupem, to moze lepiej rajstopki do raczkowania kupić 🤔

• Mamusie
dzień dobry 🙂

mała sobie chrapie od 11 a mnie dziś znowu nie chce sie wyjść, tzn. może i by sie chciało nawet bardzo, ale ta pogoda skutecznie przekonuje mnie, żeby zostać jednak w domu 🙂
Doti, ale te 44 zł to koszt śmieci za m-c za Waszą 4-osobową rodzinę czy cały dom, w sensie z babcią i teściami??
Tak czy siak to chyba nie aż tak dużo, bo u nas wcześniej było 10,50/osobę na m-c, teraz 13,50 ma być od lipca, więc więcej niż u Was, prawda?

Isa, jestem pod wrażeniem Szymka! Jak dzielnie depcze, choć ja też się naczytałam i na razie mojej nie prowadzam i nawet nie pokazuje jej, bo pewnie potem by ciągle tak chciała, zobaczymy kiedy sama odkryje co potrafią jej nogi 🤪

Mixi, wszystkiego najlepszego!! 100 lat 😘

• Mamusie
hej mamuski!
u nas wujek wczoraj byl, zostali na noc bo lot dopiero dzis o 14!
zaladowalam mu pol walizki ubrankami na sprzedaz 😁
no i zakochany w naishy, ciagle jej zdjecia robil, 😁 😁
sie usmialam z niego, co ja trzymal to aparat w ruch, i dzis od godziny 7:00 tez zdjecia robil!
no a my poszlismy rano do lekarza, mala cos za czesto brzuszek boli i krople daje, robi sie okropnie twardy a mala az wrzeszczy z bolu, poszlam do doktora a on stwierdzil ze to moga byc kolki ??? 😮 czy to mozliwe kolki w wieku prawie 7miesiecy? zwykle to sie pojawia jak mala wstaje rano, albo jak idzie spac.

• Mamusie
Mixi tak się prezentują te nakolanniki:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/254/100dicam.jpg/][IMG]http://img254.imageshack.us/img254/7246/100dicam.jpg[/IMG][/URL]

Niby nie krępują ruchów ale na tłuściutkich udkach Lusi trochę się zwijają na górnej gumce i wrzynają w ciałko.

Pati za 7 osób będziemy mieć 47zł - źle policzyłam. W każdym razie to za wszytkie osoby w gospodarstwie domowym faktycznie mieszkające (nie muszą być zameldowane). U nas to ogromny skok bo wcześniej było ok 15zł miesięcznie za całość a nie od osoby...Teraz cennik jest taki że za śmieci sortowane liczą 9,10zł/osoby za pierwsze 4 osoby, 5. osoba płaci 4,50zł a 6. i kolejne 3zł. Za odpady niesegregowane będzie 13,50zł od osoby..

A tu Lusia uparcie wstaje przy krzesełku brata. Nawet próbowała sie na nie wspiąć kolankami ale nie udało mi się nakręcić.
http://www.youtube.com/watch?v=EBXRPammfDA&feature=youtu.be

• Mamusie
Mixi wybadaj czy te rajstopki do raczkowania mają tylko ABS czy są jakoś miększe na kolankach. Bo te nakolanniki mają z przodu warstwę frotte mięciutką a z tyłu zwykłą bawełnianą. Jak rastopki są tylko podgumowane to dla nas nie mają większego sensu bo chodzi mi głównie o ochronę przed otarciami.

• Mamusie
Ciase te nakolaniki..

Doti, mi od kwietinia podniesli oplate za smieci i wynosi 17 zl na osobe, czyli na 5 85zl.. Tylko musze zadzwonic, dlaeczego juz od kwietnia jak ustawa wchodzi od lipca??;//

To moja jest grubaska bo 8 kg..
Titi wysypana jest od stop do glow.. myslalam, ze to rozyczka, bo wypisz wymaluj tak wyglada..
Ale jednak nie.. moze plyn do plukania..;/

• Mamusie
Sandra u nas deklarację (ilości osób i chęci sortowania odpadów) trzeba złożyć do 19.kwietnia. Zadzwoń i zapytaj jak u Was.
A myślę że każde dziecko ma trochę tkanki tłuszczowej hihihi
Współczuję Titi, mam nadzieję że jej ta wysypka nie dokucza za bardzo.

Karolka, piszą one size bo gumki się bardzo rozciągają. Niestety na miękkim ciałku cisną, choć odgniotów nie zrobiły wiekszych niż np. skarpetki.
A w aukcji były opisane że to są 68-74-80.... 😠

• Mamusie
Wlasnie dzwonilam i to firma, ktora obecnie zajmuje sie smiecami podniosla te oplaty.
Wiec do lipca stawka 17zl.
A pozniej nie wiem czy bedziemy pisac czy jak... bo o to juz nie pisalam.
Wiadomo, ze wole segrgowac 😁 Tylko nie wiem jak to wyglada w sytuacji kamienic.. co beda mi z chaty odbierac 😜

• Mamusie
sandra, u nas jest tak, że spółdzielnia zadeklarowała się w imieniu mieszkańców, że będziemy segregować, bo w sumie u nas pojemniki są do tego od zawsze, no i wysłali listy do mieszkańców z prośbą o przestrzeganie tej segregacji bo jeśli nie będą tego pilnować to miasto nałoży wyższe opłaty, czyli 20,50 za odpady niesegregowane od osoby!!
czyli u nas chyba najdrożej bo 13,5 za segregowanie i 20,50 jak ktoś nie segreguje
więc Doti, nie masz co narzekać chyba 😁

niestety wszystko idzie w górę, aby nie pensje, co gorsza u mnie w pracy nawet były ostre cięcia
właśnie boję się tej wypłaty na 10-go kwietnia.... bo na pewno będę mieć sporo mniej niz na macierzyńskim

• Mamusie
a u nas 15zł za śmieci. ;/

dzisiaj na 16 mamy gości z malutką kuzynką Szymka, więc jestem w ciągłym ruchu...

mój Szymek waży 7,800 (przy ważeniu miał pełny brzuszek, i mega kupę w środku 😁 po drodze do lekarza wtrynił 170ml kaszki z butli na śpiocha hehe ) ale jest dłuugii i udka ma bardzo szczupłe ;D muszę go dzisiaj zmierzyć...

miłego dnia !