Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Karolcia rozgrzej ja. Ubierz ciepłej. okryj mocno. Przytulaj. Jeśli w ciągu 30min się nie ociepli to może zadzwoń do lekarza? Dzieci podobno nie regulują temp tak dobrze jak my i takie skoki moga się zdarzać.

Latka. Sprobuj nowy kupić. Dla pewnosci 🙂 ja zawsze sobie sprawdzam temp zawsze przed krzysiem zeby być pewnym że termometr ok

• Mamusie
Karolka ja bym zaczęła od sprawdzenia baterii w termometrze. Ja miałam już 3 różne elektroniczne termometry i wszystkie poszły do kosza. Kupiłam zwykły galowy (wygląda jak rtęciowy) i jest najlepszy.

Dzieciaczki śpią, ja będę oglądać TopModel... a potem do spania.

• Mamusie
marylu napisał(a):
Karolcia rozgrzej ja. Ubierz ciepłej. okryj mocno. Przytulaj. Jeśli w ciągu 30min się nie ociepli to może zadzwoń do lekarza? Dzieci podobno nie regulują temp tak dobrze jak my i takie skoki moga się zdarzać.

Latka. Sprobuj nowy kupić. Dla pewnosci 🙂 ja zawsze sobie sprawdzam temp zawsze przed krzysiem zeby być pewnym że termometr ok

Ja mam dwa tego typu i kazfren inna temp pokazuje
Marylu a jakis polecasz kupowalas tu w uk ?

• Mamusie
Karolka daj znać jak Ulcia. Może rzeczywiście termometr wadliwy. 😮
latka ja mam brotherMax. Ale jak mały nagle dostaje temperatury to dla pewności sprawdzam zwykłym 🤔 szczerze to właśnie te zwykłe wydają się być najdokładniejsze, ale przy dzieciach tak ciężko się z nich korzysta 🤢

• Mamusie
Hej.

Marylu w bootsie kupowalas termometr ?
Właśnie go sprawdzilam wydaje sie fajny, polecasz ? Heh 🙂
Na ebay jest nawet za £ 20

U nass goraczkowania ciag dalszy... nie moge zobaczyć dokładnie co sie w buzi dzieje... wiem ze juz druga jedynka i dwojka zbielaly bardziej więc moze wykda, z buzi sie leje jak nie wiem
...

Przez 3 dni moge podawac paracetamol ? A jesli dalej będzie goraczkowa to mam isc z Nim do doktora? Jestem pewna ze zeby bo widac, poza tym zadnych objawow nie ma, apetyt mniejszy, rozdraznionu obolaly, temp, jak lek dziala to wtedy lepiej

• Mamusie
hej dziewczyny, to chyba byl termometr, sama nie wiem...mozliwe, ze tez jakas infekcja sie szykuje 😞
Pomierzylam jej troche pozniej temp w roznych miejscach głowki i bylo juz ok. 35,5, na skroniach 36.8, wiec juz ok. Ok 22 zaczela ryczec strasznie i musialam jej czopka przeciwbolowego zapodac i posmarowalam dziąsla zelem i biedna sie wtulila we mnie i zasnela mi na rekach 😞 odlozylam ja i do 3 bylo ok, a o 3 chrumkanie 😮 no to frida poszla w ruch, oczywiscie ryk byl, no ale co zrobic...no i pospala do 6.30, ja niestety juz niebardzo, bo co chwile sie budzilam i nadsłuchiwalam... Kurde mam nadzieje, ze to nie bedzie znow jakas choroba, bo przeciez kolejnego l4 wziac nie moge - dopiero co mnie 2 tyg w pracy nie bylo... 🤨

• Mamusie
Witam się o poranku z pracy 🙂
Natala zaczęła dawać nam buzi 😁 Jak ją całuję w policzek, to ona się przytula, otwiera buzię szeroko i próbuje mi wciągnąć ustami mój policzek przy okazji podgryzając swoimi ząbkami. I ma przy tym niezły zaciesz, a ja mam obśliniony policzek 😁

Marylu, ten Wasz pchacz tez fajny. Kurczę, mam teraz dylemat, co kupić 😁
Inirtam, to dobrze Wam idzie odstawianie od cycka 😁
Latka, jeśli temperatura utrzymuje się ponad 3 dni to ja bym do lekarza poszła, tak na wszelki wypadek.
Karolka, tak jak piszesz, to pewnie był termometr. Ale i tak obserwuj Małą. A to marudzenie, to albo ząbki, albo może też i skok rozwojowy 32-36 tydzień? Bo moja go właśnie przechodzi i momentami jest nieznośna. Dziś w nocy była bardzo niespokojna i raz obudziła się z tak przeraźliwym płaczem, że myślałam, że coś ją boli, ale wystarczyło przytulić i się uspokoiła.

A ja mam termometr na podczerwień bezdotykowy i jestem z niego zadowolona. Nie ma problemu z zaniżaniem lub zawyżaniem, tylko trzeba dobrze go ustawić przy pomiarze tzn. w odpowiedniej odległości od czoła i pilnować, aby termometr nie był przyniesiony ze zbyt zimnego pomieszczenia albo zbyt nagrzanego, bo to może zafałszować wynik.

Spokojnego dnia 😘

• Mamusie
Karolka a w którym miejscu na główce pokazało Ci niską temp.? Bo na instrukcji moich termometrów było że mierzyć trzeba właśnie na skroni. Moje dzieci nawet przy gorączce czoło mają raczej chłodne (pocą się i się schładza) albo w normie a skronie gorące.
Trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego.

Deira jaki masz ten termometr?

• Mamusie
Witam
Tymkoś też w nocy dał mi dziś popalić- wstawałam co najmniej z 5 razy 🤢
Co do wzrost to Tym niby mierzy 78 cm- a wszystkie ciuszki nosimy na 74 i są ok- 80 jeszcze duże- no chyba, że podwinę rękawy i nogawki 😉 Może źle go zmierzyli u lekarza, a sama nie sprawdzałam.
U nas znowu zimno- plusem jest to, ze nie pada.

• Mamusie
Deira napisał(a):
Doti, ten termometr http://www.medansklep.pl/product/Termometr-Microlife-NC100/?id=50. Swego czasu kupiłam go też w prezencie bożonarodzeniowym siostrze i babci i są też zadowolone.
Tym termometrem mierzy się poprzez przesuwanie go w ciągu 3 sekund od środka czoła do skroni a nie punktowo.

aaaaaa to inny niż nasz 🙂

• Mamusie
To niedrogi myślę ten termometr ? Muszę jakis zakupic, może się na niego skuszę

Karolka a Ty jaki masz?

Doti ja podaję 3 razy dziennie pedicetamol, bo akurat tak przestaje działać i się gorączka i bóle zaczynają, więc myślisz ze raz paracetamol a raz ibuprofen bedzie lepiej??

• Mamusie
Latka, wzamcniające buziaki dla Tymka!! bidulek się namęczy 😞
u nas też niekolorowo,ale jakoś się już przyzwyczaiłam to ciągłego marudzenia i nocnego płaczu... z tym, że u nas gorączki nie ma
chyba powinnam wyciąć sobie w piżamie dwie dziury na sutki i mieć je cały czas na wierzchu albo spać toples, wtedy młody będzie miał cały czas dostęp 😁 😁 😁 😁 może choć trochę bym się wyspała 😉 😜

Karolka, oby to była pomyłka termometru... ale jak jest do tego też marudna, to może przez zęby, poprzednim razem też chyba zauważyłaś zmiany w jej zachowaniu? i osłabiona katarek mogła złapać, bo łatwiej o infekcję przy ząbkowaniu...

fajne macie te pchacze... nasz w sumie bardziej zwykły, ale "wreszcie" zabawka, która nie gra i nie brzęczy 😜 hehe

ależ mam nieregularne okresy teraz.... wrrrr..... i zawsze na jakieś imprezy musi mi się trafić... pierwszy na chrzciny Tymka, później na Komunię mojej chrzestnicy i teraz..na sobotnie wesele... a za przeproszeniem leje się ze mnie jak z zarżniętego świniaka i przychodzi niespodziewanie...

• Mamusie
Inirtam dziękujemy ;*!!
Hehe dobre z tym pomyslem pizamowym 😁
To sie masz z okresem wspolczuje, najgorzej właśnie na imprezy. ...ale jak ostatnio masz tych imprez, pozazdrościć 🙂 ja juz zdziczalam ze nawet mi sie nie bardzo chce do ludzi i meczy mnie towarzystwo ;/

Nam przyszla wlasnie osmiornica z lamaze 🙂 Tymek będzie mial niespodzianke jak sie obudzi. Jak narazie co chwile budzi sie i placze i albo musze go miec na rekach albo kolo niego lezec.

M jedzie właśnie na drugi etap kwalifikacyjny do nowej pracy, ciezko sie tam dostac , oby poszlo dobrze bo warto, ale za to wakacje nam odpadna, cos za cos
Stresuje sie za Niego 🙂