Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam się .
U nas znowu zapowiada się piękna pogoda ,aż się cieszę na samą myśl o spacerku, a jutro na cały dzień na działkę jedziemy.
Wczoraj siedziałyśmy z Wiki na balkonie i mała latała w samych majtkach ,zrobiła ładnie kupkę i siusiu w międzyczasie na nocnik. Matka całkiem zapomniała ,że dziecko nie ma pieluszki i po jakimś czasie miała kałużę na panelach 😁 😁 😁
Wiki jak zasnęła o 21 to dopiero o 4 na cyca się obudziła 🤪
Dostałam ostatnią wypłatę 😞 i to jeszcze niepełną ,aż żal ją wydawać ,ale nie ma innego wyjścia czas na shopping 😁 😁 😁
Latka super ,że już wszystko dobrze .Ja ze starszą tak miałam ,że prawie w domu umierała ,a jak szliśmy do lekarza to wszystko mijało 😁 😁 😁
Miłego dnia i do zobaczenia wieczorkiem o ile będę miała siłę. 😉

• Mamusie
dzien dobry 🙂 Ula mimo katarku pieknie spala cala noc, obczaila, ze jak lezy na wznak, to jej sie zle oddycha, ale za to na boczku juz lepiej, wiec cala noc spala na boku wtulona w swoja przytulanke i nawet nie chrumkala 😉

Mixi udanego shoppingu 😁 ja czekam na zwrot za okna, bo teraz jeszcze rolety kupilismy za 400 zl, wiec nie usmiecha mi sie wydawanie na siebie kaski...no ale jak 1700 odzyskamy to poszaleje troche 😉
Kupilam Ulci Pana Metke - mala jest w siodmym niebie, nie wie ktora metke do mietolenia wybrac 🙂 no wiec ma zajecie 😁

• Mamusie
Dzien dobry..
Noc masakryczna,nie chodzi o Maje tylko o M...zrąbał nam sie samochod.M juz mial wracac z pracy z Komornik i nie mogl odbezpieczyc alarmu a tak to nie odpali auta...wiec sie zastanawialismy co robic i po 1 zadzwonilam do mamy i po niego jechala i przywiozla do domu calego i zdrowego 🙂 i tym sposobem zostala u nas na noc.
Jest już 20 stopni,świeci słonce,a jeszcze wczoraj wieczorem u nas padalo.
Milego dzionka

• Mamusie
Cześć dziewczyny 😉

Mixi fajnie ze Wiki tak juz fajnie nocnikuje 🙂 🙂 no i udanych zakupow 🙂.

Karolka Twoja Ulcia to jest super dziecko msm wrażenie 😁 grzeczniutka, a przede wszystkim chyba umie sie na dłuższy czas zabawic sama, inreresuje ja kazda nowa zabawka jaka dostanie 🙂 nie to co moj 🤢 popatrzy przez chwile podotyka nowa rzecz, i ucieka, sam zabawi sie na chwile jesli wogole, interesuj go najlepiej to co nie powinno czyli kabelki itd albo np ściągnięta karuzela i naciaganie jej, demolowanie piankowych puzzli, kapcie takze kupuje wszystko z nadzieja ze Tymkowo przypadnie mega do gustu a on po prostu jest bo jesy na chwilę 🤨 osmiornica nic a nic go nie interesowala, moze spowodowana jego choroba moze później sie nią zaonteresuje :P. Czesto po dlugim czasie intereuje sie jakas zabawka. Jedyna rzecz jaka bardzo mu sie spodobała to taki pluszowa glowa pieska przypinka do smoka juz taka wymemlana ale to jwst cos co wiem ze lubi 😁

Z tym goraczkowaniem to chyba trzydniowka. We wtorek na wieczór zaczal gorqczkowac a wczoraj juz temp ustepywala, i zaczęło sie cos dziac na ciele ale sie nie przygladalam bo nie bylo az tak widoczne a dzis rano czolo obsypane takim rumieniem, za uszami na brzuszku i pleckach, taki nie bardO widoczny, czerwone drobne srednio widoczne.
Wiec to pewnie to ????
I teraz nie wiem cY moge z nim wychodzic??????? Pomozcie 🙂)))

• Mamusie
Latka no umie sie sama zajać, wystarczy jej nawrzucac do dmuchanego basenika zabawki i plastikowe kulki i dziecka nie ma 🙂 osmiornica na poczatku bardzo ja interesowala, teraz juz mniej, ale jak cos tam pogram na mackach to lapie ja za buzke i jakby ja calowala 😁 a pan Metka to chyba trafiony zakup, bo Ulke w zabawkach najbardziej metki interesowaly ostatnio i wszystkie wymemlane na maksa sa, a tu ma jakies nowe 🙂 ja z zabawkami robie tak, ze co jakis czas chowam jej te, ktorymi sie znudzila i daje inne i tak zmieniam a ona sie cieszy, bo ma nowe :P

• Mamusie
Nie ukrywam i sie nie chwale,ale Maja potrafi 2 godziny sama się bawic czy to na bujaku czy na podlodze i jej nie przeszkadza jak wychodze do drugiego pokoju czy do kuchni no czasami jest marudna 🙂
Ulcia śliczna w baseniku 🙂
Maja śpi,teraz bedzie pod opieką babci,M pojechal z kolegą po auto dobrze ze mamy drugi samochod,a ja muszę leciec na zakupy i obiad zrobic.

• Mamusie
Witam się i zaraz żegnam do jutra wieczór 🙂
Pogoda piękna, więc trzeba zrobić jakiś wypad nad morze 🙂

Karolka, Ulcia kochana 🙂 😘 Jak zwykle zresztą 😁 Czy będziesz się przymierzała do odzwyczajania jej od smoka? Bo ja chce się podjąć po raz drugi tego zadania, bo moja bez smoka jak bez ręki. A jak teraz wychodzą zęby, to i zagrożenie próchnicą i krzywym zgryzem. Ale nie wiem, jak się do tego zabrać.
Gdzie można taki basenik kupić? Fajna rzecz 🙂

Latka, ja nie pomogę, bo moja nie przechodziła trzydniówki. Może skonsultuj to z jakimś lekarzem.

Miłego weekendu 😘

• Mamusie
Ale ciepełko 🙂 Fajowo. Wzięłam się za porządki w ramach poobiedniej sjesty... Starszy właśnie odkurza pokój hahaha
Deira na początek proponuję ograniczyć smoczek tylko do zasypiania. U nas Starszy miał smoczka długo bo do ok. 2r.ż. ale potem odstawienie było bez problemu. Lusia teraz ma smoczka tylko do zasypiania i uspokajania jak bardzo płacze 🙂

• Mamusie
Pogoda sie zrobiła to cisza na forum 😁 Moje dzieciaczki poszły spać. Wymęczył ich dzien i trzeba się zregnerować 😉
Jutro za to od rana do dziadków jedziemy. Rano plac zabaw, popołudniu festyn rodzinny, a pod wieczór jeszcze chrzestny Małej przyjedzie i grilla robimy. Ależ będę wymęczona.....

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Póżniej nadrobię, co naskrobałyście. Tylko powierzchownie poczytałam.

Muszę się pochwalić, że w końcu Majka ma pierwszego zęba 🤪 🤪 🤪

Ale co się dała we znaki w ciągu ostatnich kilku nocy to jest nie do opisania 🤢 Jak tak przy każdym ząbku będzie to ja się wykończę 😮 I też podawałam Camilię. Myślę, że to troszkę pomogło.

Latka moja mała nie przechodziła trzydniówki ale ja jestem za tym, żeby z dzieckiem wychodzić na spacery. Oczywiście nie jak jest zimno, wietrznie czy za gorąco. Świeże powietrze jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Z pierwszą córą robiłam tak samo i mam zdrową pannicę 😁 A jak masz wątpliwości to może masz jakiegoś pediatrę, do którego możesz zadzwonić?

Moje dziecko uwielbia zabawy grzebiąc w ziemi jak kura 🤢 Paznokcie ma już tak czarne, że nie mogę jej doszorować 🤢 Chyba będę jej zakładać rękawiczki lateksowe 😁 A w piasku nie chce się bawić 🤨

Latka wysłałam priv 😉 😉

• Mamusie
Agn, tez jestem tego zdania, ale tak pytam Was bo co kilka glow to nie jedna hehe 😜. Ale dzis właśnie wietrznie bardzo u Nas wiec zrezygnowalam 😉.
Juz patrze na priv
No i wielkie buziaki z okazji 9 miesięcy dla Mai !!!! ;*
W końcu sie zabka doczekalyscie -brawo 😁

• Mamusie
Hej .
My wczoraj cały dzien na zakupach i wypłaty nie ma.
Kupiłam sobie jeszcze buty i krótkie spodenki no i zapomnialam sie pochwalic ,że chce zmienic radykalnie kolor włosów tylko potrzebuje dobrego rozjasniacza do włosów ciemhnych farbowanych.
Teraz chce miec takie http://www.lorealparis.pl/koloryzacja/kolor/feria-preference/p78-bardzo-intensywna-miedz.aspx
Dzisiaj cały dzien bedziemy na działce .
Miłego dnia .

• Mamusie
hej 🙂
u nas nocka superowo 🙂 Uli chyba juz lepiej 🙂
Mixi swietny kolor, mialam taki i go kochalam normalnie, ale za duzo z nim zachodu bylo i mi sie odechcialo 🤨

A Ula dzis wsunela rano kaszke a na drugie sniadanie dostala chlebek z pasta jajeczna, tzn, żłótko zmieszalam z kapka jogurtu naturalnego i posmarowalam tym chleb - malej az sie uszy trzesly i zjadla prawie cala kromke 😁 a teraz zasypia 🙂

• Mamusie
No niestety, wlosy troche zniszczysz...ja tez przechodzilam z ciemnego brazu sama, zajelo mi to troche czasu, ale dalam rade 😉 na wstepie zrobilam mocne uderzenie, czyli przez 4 dni nakladalam dekoloryzator 🤔 pozniej pofarbowalam sobie wlosy na rudy ale taki ciemniejszy i z niego stopniowo przechodzilam na ten miedziany...najgorsze bylo to, ze przy kazdym ponownym farbowaniu musialam na odrosty nakladac dekoloryzator i poznjiej dopiero na calosc farbe, bo inaczej farba nie kryla moich naturalnych wlosow, tzn wychodzil ciemny rudy...i tak dalam rade przez dwa lata 🙂