Skocz do zawartości

listopadówki 2012 (z brzuszka:) | Forum dla mam

edithd_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hihi ja wszystkim wykrakuje tylko nie sobie 🙂 ale ja wam mowie ja zaczelam administrowanie tabelki i musze ja ja zamknac 🙂 to jest prawie tak samo jak z Agnieszka Radwanska tak to wygrywala a niosla flage na olimpiadzie i dotknal ja przesad ze ten kto niesie flage zlotego medalu na olimpiadzie nie zdobedzie to u nas ten kto administruje tabelke rozpakuje sie ostatni 🙂))))))

• Odpowiedzi 5,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Wróciliśmy do domu w trójkę:-) Bilirubina 7:-) co do szmeru to Wiktorek ma niedomknięty jakiś przedsionek. TO czasami się zdarza u niemowlaków. Mamy za 2 miesiące umówioną wizytę w poradni kardiologicznej na ekg serduszka. Musimy to kontrolować i się nie denerwować na zapas. Dzieci z tego wyrastają. Samoistnie się zamyka jak dziecko rośnie. Bałam się co będzie z karmieniem z piersią,ale Młody się przyssał i pił!!!!Mam nadzieję,że tak pozostanie. Cieszymy sie jak dzieci

• Mamusie
u nas dziewczynki już spią 🙂
Martyka zasypia po kąpieli o 18.30 a Wiki zasnęła przed bajką w łóżku Jurka. 🙂 Jestem wyrodna żona bo zesłałam go na kanapę w salonie za to że meeeeeeeeeega chrapie i nic z tym nie robi no i budzi non stop mnie albo Martynke. No wiec ma isc jakoś niedługo do lekarza 🙂

a ja dziś kolejny nudny samotny wieczór na głodzie słodyczowym 🙂
mężulek poszedł na pępkowe, w poniedziałek go nie było bo pracował, wczoraj było u nas zebranie zarządu wspólnoty i dziś znowu kicha. Mam nadzieje że jutro będzie ciekawiej

• Mamusie
To ja jestem znakomitym przykladem tego ze nic nie pomaga ani brodawki ani zasada s ani nic 🙂 krecilo krecilo i stanelo i serio gdyby nie ograniczenia ruchowe przez brzuszek i ruchy malej to nawet bym nie pomyslala ze jestem w ciazy 🙂 Karina jak cos to czekam pod tel o kazdej porze dnia i nocy pamietaj ty sie rozpakujesz i ja wtedy musze 🙂

• Mamusie
Karusia83 napisał(a):
kurde juz sama nie wiem co robic- ide do wanny, te skurcze sa jednak regularne...co jakies 10 minut
ale nie wiem jakie maja byc silne zeby juz jechac do szpitala..bo poki co to daje sie je wytrzymac, a mnie sie wydawalo zawsze ze maja byc mega mocne zeby jechac na porodowke...? jak to bylo u was?

pewien gin od nas z miasta zawsze mowił: poki nie chodzisz po scianach to nei jedz 🙂 ja skorzystałam z jego rady i pojechałam ze skurczami co 4min i rozwarciem na 9cm...

• Mamusie
No Karinka widze ze poganianie ciebie daje efekt no ja nie wiem co ci powiedziec ja tez nie lubie i chyba nikt nie lubi lazic bez sensu po szpitalnych korytarzach i ja mysle ze poki tak jak Edyta stwierdzila daje sie rade chodzic i nie obgryzasz scian to jest w miare-Edyty slowa swiete bo ona przy drugim dziecku to powinna szybciej reagowac a u nas pierworodek to roznie bywa nie zeby powiedziec ze w godzine nie urodzisz bo u Kasi wiadomo jak bylo wiec nie wiem wsluchaj sie w siebie i sama bedziesz wiedziala co robic

• Mamusie
Meg100 napisał(a):
Malutki śpi 🙂 🙂 Mama wykąpana.Kolacyjkę zjadła. Czekam aż się Królewicz obudzi,by ulżyć piersi...
Od kiedy mam dawać mu vit. K+D. położna mówiła,że od 3 tygodnia. W wypisie ze szpitala mam że od 8 dnia. Nie wiem kto ma rację.

Ja to wiem z tego co czytalam ze daje sie po tygodniu witaminki ale znow widac co szpital to inaczej

• Mamusie
no ja mam zamiar polozyc sie do lozeczka i jesli obudze sie z bolami lub wogole nie usne bo beda sie nasilac to wtedy.... bo te skurcze zaczely sie o 16 i tak w jednej godzinie sa lekkie pozniej mocniejsze i tak na przemian....raz co 10 min , pozniej co 15 i tak jakos dziwnie-poczekamy zobaczymy co dalej- nie panikuje jeszcze!

• Mamusie
Meg100 napisał(a):
Malutki śpi 🙂 🙂 Mama wykąpana.Kolacyjkę zjadła. Czekam aż się Królewicz obudzi,by ulżyć piersi...
Od kiedy mam dawać mu vit. K+D. położna mówiła,że od 3 tygodnia. W wypisie ze szpitala mam że od 8 dnia. Nie wiem kto ma rację.

wypis..od 8 dnia do 3 m-ca

• Mamusie
Karusia83 napisał(a):
no ja mam zamiar polozyc sie do lozeczka i jesli obudze sie z bolami lub wogole nie usne bo beda sie nasilac to wtedy.... bo te skurcze zaczely sie o 16 i tak w jednej godzinie sa lekkie pozniej mocniejsze i tak na przemian....raz co 10 min , pozniej co 15 i tak jakos dziwnie-poczekamy zobaczymy co dalej- nie panikuje jeszcze!

chyba tak będzie najlepiej. Nie ma sensu śmigać do szpitala i tam czekać i błądzić po korytarzach.

• Mamusie
U mnie na wypisie to samo, od 8 dnia do 3 m-ca...

Karinka no to coś się rozkręca, ja tak mialam do 24 później ucichło i położyłam się spać a o 4 w nocy wody mi odeszły. Tylko że ja już miałam 4.5 cm rozwarcia więc jechałam dość szybko.. ale w sumie i tak 5h to trwało cały poród bo skurcze dopiero powrócily po 6 rano, więc w zasadzie mogłam jeszcze chwilkę poczekać

Sofii dopiero zasnęła, dziś miałyśmy spóźniona kapiel a później 1h na cycku 🙂 czas na kolację i chwilkę czasu z mężem i śmigamy spać, bo pewnie standardowo po 2 pobudka będzie

• Mamusie
No i Karinka jestes czy juz na porodowce?Telefon w sumie w nocy milczal to pewnie jeszcze spisz 😉 Ja standardowo jak od paru dni zero dolegliwosci i oznak porodu wiec juz sie nastawiam na poniedzialkowa wizyte i wtorkowe stawienie sie do szpitala choc jeszcze przede mna 4 dni to roznie byc moze ale raczej nastawiam sie na szpital.

• Mamusie
Mamusie te co mialy wywoływany poród-pamiętam że Alicja ale ktoś jeszcze? Jak to wyglada w rzeczywistości(tylko szczerze nawet ta drastyczna strona) bo różnie piszą że przez oxy wolniej to idzie a przez cewnik w miare szybciej.Che zasiegnać wiecej wiedzy żeby wiedziec o co w razie w pytac mojego gina w poniedzialek bo wstaepnie juz temat byl poruszony ale nie do konca.

• Mamusie
edithd napisał(a):
hej
macius nam wcz zasnął o 23... nie umiał kupci zrobić od poludnia, pomimo sab simplexu...cała noc bez kupki, moze teraz cos ruszy

u nas poranek jak zwykle..kari juz w przedszkolu, zapłaciłam za chrzzciny Macka u księdza i teraz sniadanko

A ile u was "batmany" biora za chrzciny?

• Mamusie
anula4ever napisał(a):
edithd napisał(a):
hej
macius nam wcz zasnął o 23... nie umiał kupci zrobić od poludnia, pomimo sab simplexu...cała noc bez kupki, moze teraz cos ruszy

u nas poranek jak zwykle..kari juz w przedszkolu, zapłaciłam za chrzzciny Macka u księdza i teraz sniadanko

A ile u was "batmany" biora za chrzciny?

co łaska 50zl
🙂