Skocz do zawartości

listopadówki 2012 (z brzuszka:) | Forum dla mam

edithd_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Anulka trzymamy kciuki i z Sofii czekamy na Lenkę 🙂!

Nie było mnie przez weekend, bo zasypali Nas znajomi (mam już dość odwiedzających gości), nie mamy czasu z mężem nawet porozmawiać, bo zawsze ktoś chce wpasć..

Noc tragedia, Sofii spała tylko 1h.. Oczy jak zombi, włóczę zwłoki po domu i ddalej nie chce zasnąć 😞 ciągle się wierci 😞 jest niespokojna, chyba dlatego ze rano byliśmy w poradni hematologicznej, bidulce pobierali 4 razy krew z paluszka i tak wygniatali, że az serce mnie ściskało i chciałam ją wziąć i uciekać. wyniki odnośnie talasemii mamy za dwa tygodnie.

Dziewczyny co dokarmiają jakie mleczko podajecie? Ja mam pokarmu sporo, ale chce kupić jedno opakowanie w razie niemca, jakby mnie nie było a mleczka uciągniętego zabrakło...

• Mamusie
dostała godzinkę temu smsa od anki:
na razie przeszłam test na oxy i lekkie skucze zaczęły się pisać ale trzeba odczekać co dalej. na razie jest ok, polozne supe a kiedy sie rozkręci akcja na razie nic nie wiadomo. Małej skacze trochę tętno ale jest ok nie tragicznie

koniec cytatu 🙂

• Mamusie
Anula trzymam za ciebie kciuki i życzę szczęśliwego rozwiązania(nie bezbolesnego bo takiego nie ma) 🙂 ale ból bardziej motywuje,wiem to z własnego doświadczenia 🙂 😘 U nas dziś nocka super,Anie nakarmiłam o 22 a obudziła się dopiero 5.45 na kupkę i cyca,zasnęła i obudziła się dopiero przed 9 🙂 także jestem dziś wyspana.

• Mamusie
Dziewczyny ja dokarmilam Ule mleczkiem Enfamil - podobno najbardziej zblizone do mleka matki...za pierwszym razem nic malej nie bylo, ale tydzien temu wypila doslownie 60 ml tylko i strasznie jej uszy i podbrodek spuchly i zrobily sie czerwone, az pojechalismy na pogotowie 🤨 od tamtej pory nie dokarmiam malej niczym, daje jej tylko czasem herbatke z hippa na lepsze trawienie...

• Mamusie
ja dokarmiam mojego głodomora-terrorystę 🙂 Bebiko 1 pije ze smakiem ja znowu słyszałam że Bebiko jest bardzo zbliżone do mleka matki a Bebilon nie każde dziecko chce pić bo jest gorzkawe choć mój brzdąc w szpitalu je pił i nawet się nie krzywił tyle że bez recepty kosztuje ono coś ok 40 zł a Bebiko kosztuje 13 w biedronce

• Mamusie
nam w szpitalu dawali bebilon, w domu mam NAN i nie widze róznicy po którym małej jest lepiej.... tylko róznica cenowa spora.
My dzis po wizycie kontrolnej u pediatry, za dwa tyg. nastepna, beda małej pobirac krew na hormony tarczycy. dostałam skierowanie do por. preluksacyjnej na kontrole bioder. I po wazeniu Ola wróciła dopiero do wagi urodzeniowej - 3560. przy wypisie ze szpitala miała 3270.

• Mamusie
Anula, czekamy z niecierpliwością na kolejne wieści od Ciebie 🙂 I trzymamy kciukasy za jak najszybsze i bezproblemowe rozwiązanie 😁

Ja mojej Żabie w szpitalu też podawałam w ramach dokarmiania Bebilon1 i jej smakował i nie miała żadnych sensacji żołądkowych. Ale potem musiałyśmy z uwagi na jej alergię przejść na Bebilon Pepti i to był koszmar 😮 Natalka dostała zaparć, kolek, nie mogła pozbyć się gazów. Wieczorami ciągle nam płakała. Na szczęście teraz wróciłyśmy do piersi i wszystko się unormowało 🙂

A z tym hasłem, że to czy inne mleko jest najbardziej zbliżone do mleka matki, to ja w to nie do końca wierzę Wiadomo, że każdy producent będzie w ten sposób reklamował swój produkt, bo mleko matki jest niezastąpione, a skoro któraś matka musi karmić mm, to najlepiej zareklamować się, że ma się produkt najbardziej zbliżony do mleka matki 😜 A i tak jedno dziecię będzie tolerowało bardziej Bebilon, inne Bebiko, a jeszcze inne dostanie zaparć i kolek po Enfamilu 😉

• Mamusie
Gratulacje Anula 🙂) w końcu się doczekałyście!!! Z Sofii przekazujemy dużo buziaków, wracajcie szybko do domku dziewczyny :***
U Nas mała ciagle płacze, po tym pobieraniu krwi z paluszków 😞 to będzie ciężka noc..

Chyba kupie bebilon 1 i zobacze czy jej coś będzie, choć mam nadzieje, ze nie będę musiała szybko uzywać

• Mamusie
Jupiii Jupii Anulka wielkie gratulacje! 🙂 Nareszcie masz Lenke przy sobie 🙂 Cieszymy sie razem z Oluchą ze jestescie całe i zdrowe i przede wszystkim RAZEM 🙂 Doczekałaś wkoncu tej cudownej chwili i Ty! Teraz tylko zyczymy duzo cierpliwości, przespanych nocy i duzo duzo radości z kazdej chwili z Lenką 🙂
achh.... co za wieści 🙂 i jaka ulga ze wszystkie mamy już maluchy przy sobie 🙂