Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ajablonka ja też miałam na początku ten sam problem co Ty z karmieniem i położna w szpitalu powiedziała, żeby kupiła te kapturki i faktycznie Zuza w nich piła i uformowała mi kształt brodawki 🙂 Ale już teraz zapomniałam jak to było jak karmiłam cycem... 😉

Karolka jeśli Ula nie chce ciągnąć z butelek to z tych kapturków też raczej by nie chciała 😞 Kilka dni i cyc przestanie boleć. Na pewno to nie jest taki ból jak był na początku karmienia 😮

Hehe jak byłam w ciąży i mój próbował się dobierać do moich piersi to wyłam z bólu i się darłam, że ma przestać.... 😠 Później jak Zuzka mi dziąsełkami gryzła i ból był niesamowity, czasami łzy mi leciały z bólu to mój wtedy żartował i się śmiał, że jak chodzilam z brzuszkiem to on właśnie chciał mi zahartować brodawki, a że mu nie pozwoliłam to mam cierpieć 😮 Fajnie się teraz z tego śmieje ale ten ból był okropny... aż w pięty szło 🤢 😉

• Mamusie
Trudno powiedzieć. Na chwilę obecną nie mamy określonego terminu. Ale chciałabym tak mniej więcej za dwa do trzech lat zajść w ciążę. Nie chcę dużej różnicy wieku i pod tym względem najchętniej teraz bym chciała, ale teraz z innych względów nie chcemy jeszcze. Ale myślę, że może w drugiej połowie 2014r... Zobaczymy jak to będzie, czas pokaże 😆

• Mamusie
Cześć dziewczyny,
Z moją małą terrorystką dalej masakra na całego 🤢 🤢 🤢 Zasypia o 20 wieczorem, budzi się po 30 minutach i zaczyna się imprezowanie 😮 Tak średnio do północy. Dziś wyjątkowo zasnęła mi przed 23, ale słyszę, że dalej jest jakaś niespokojna, wiec pewnie się przed północą obudzi. A potem pobudka 3-4 rano i koniec spania 🤢 W dzień prześpi godzinkę. Do tego nie mogę jej odstąpić na krok, bo od razu ryk.
Nie wiem co się jej stało 😞 Ja się czuję jakby mnie walec przejechał. Głowa z niewyspania to mnie tak łupie, że paracetamol już nie pomaga. Kupiłam jej herbatkę uspokajającą Hippa, ale prycha nią i nie chce pić.
Aniu, powodzenia z dietą 🙂 Mi się przez to moje ostatnie zmęczenie i niewyspanie nie chce w ogóle jeść. Ostanio jem tylko jabłka, kisiele, galaretki, piję soki i przez ostatnie dwa dni zrzuciłam 2 kg. Jeszcze kilogram i bedzie waga sprzed ciąży 😁 A potem jeszcze 5 kg bonusowych będziemy zrzucać 😁
U nas niestety Atoperal tak sobie działał. Na suche policzki u mojej to zadziałał jedynie Epikrem a potem stosowałam krem do twarzy z Emolium. Na razie twarzyczkę ma ok, ale na brzuszku mamy nadal wielkiego liszaja i próbuję jej to wyleczyć żelem do kąpieli i balsamem też Emolium. A ja ostatnio zaczęłam używać kremu z Johnsona, bo mojej nie mogę smarować tym buzi, bo od razu dostaje wysypki. I jak na moją twarz jest super 😁 Nie muszę na razie kremów dla siebie kupować 😉
Iwcia, biedna Julcia. Oby wszystko się unormowało z tym bioderkiem. Trzymam kciuki 🙂
Karolka, podaj namiary na tę butelkę z łyżeczką 🙂 Moja tez uwielbia zabawy w samolot 😁 Tylko ja ją w tej pozycji trzymam, gdy ja leżę i potem kładę na brzuchu mówiąc „…i samolocik ląduje!” a ona się aż krztusi ze śmiechu 😁 I tak w kółko 😁

A co do grupona i tego typu ofert, to my z M korzystamy z ofert na sushi u nas w Trójmieście i jak na razie żeśmy się nie zawiedli 🙂

Dziewczyny, a co z Nacudją i Igorkiem? Dotarłam do informacji od męża Nacudji, że są w szpitalu 😞 Czy coś więcej wiecie?

• Mamusie
czesc dziewczyny 🙂

Deira, to taka butelka:
http://allegro.pl/lovi-butelka-wielofunkcyjna-230-ml-0m-0-bpa-hit-i2969116646.html

Biedna Ty jestes, poznajesz prawdziwe "uroki" macierzynstwa...oby Natka sie w koncu uspokoila i dala mamusi odsapnac 😘 ciekawe o co jej chodzi, a moze pierwsze ząbki maja zamiar sie wkrotce wykluc??

Tez jestem ciekawa co u Nacudji i Igorka, mam nadzieje, ze z maluszkiem juz lepiej 😘

• Mamusie
hello 🙂
Deira cieszę się, że się odezwałaś i szczerze współczuję nocnych harców Natalki 🤨
Ale z całą pewnością to przejściowe i za kilka dni minie 🙂 A do herbatki może się przyzwyczai po kilku próbach i pomoże troszkę na sen 🙂
A jak dzisiejsza nocka?? Lepiej coś??

A Nacudja chyba dalej niestety w szpitalu bo tak to by chyba dała znać, że już są w domku 😞
I ciekawe co u Gofer bo też milczy od jakiegoś czasu. Mam nadzieję, że są zdrowi 🙂

• Mamusie
Cześć dziewczyny 🙂
Dzięki Bogu dziś moja w końcu pospała 😁 Zasnęła na dobre koło połnocy, potem pobudka około 3 i potem o 7. Połtorej godziny pogadała z karuzelą, zrobiłam jej toaletę, przewinęłam, przebrałam i o 8.30 znowu padła i nadal śpi 🤪 A ja w końcu mogłam sobie normalne śniadanie zjeść, wziąć prysznic. Zaraz lecę zrobić małe porządki, póki śpi. A potem chyba pójdziemy na spacerek, bo widzę, że się zaczyna ładnie przejaśniać i chyba nie będzie padać 🙂
Oby jej już tak zostało, no bo ile można nie spać 😁
Miłego dnia 😘

• Mamusie
To Karolka jedyny plus tego, że jak nie wrócę do pracy to jako pierwsza będę widziała czego nowego nauczyła się Mała a nie będzie mi ktoś inny o tym opowiadał. No ale niestety tak to już jest, że coś kosztem czegoś. W Polsce mało kto może sobie pozwolić na siedzenie w domu z dziećmi. Zazdrościć można tej zmiany tym, którzy się na nią załapią-na roczne płatne macierzyństwo.

• Mamusie
taaaa jak dla mnie ten roczny macierzynski jest bez sensu...powiedzmy, ze kobieta siedzi pol ciazy na chorobowym + pozniej rok macierzynskiego - moj pracodawca w zyciu by mnie nie przyjal po takim czasie z powrotem do pracy 😮 tzn by przyjal i zwolnil... mysle, ze wielu innych pracodawcow zrobiloby tak samo...

w ogole otworzyli w Poznaniu pierwszy zlobek z dofinansowaniem, gdzie za miesiac placi sie tylko 300 zl 🤪 minus jest taki, ze od nas bardzo daleko 😞 odebranie malej + powrot do domu zajalby chyba z 3 godz przez te korki 😞 szczesciarze Ci, co mieszkaja w okolicy...

• Mamusie
Cześć dziewczyny 🙂
niedługo jadę na szczepienie, oby dziś prądu nie wyłączyli...
Deira buziak dla Natalki, może z okazji tych 4 m-cy już dojrzała że trzeba spać i mamie dać odpocząć 🙂
A czas leci jak szalony 😞 ja mam tyle dobrze że do pracy mam 10 min więc będę tracić czas tylko 7 godzin w rozwoju mojej Asi, ale to i tak dużo... 😞

• Mamusie
Ania nie jestem tego taka pewna. troche o tym czytalam i jedynym gwarantem na to, ze Cie nie zwolnia przez rok to redukcja godzin pracy na Twoje żądanie - tak wyczytalam w kodekcie, wtedy ma sie ochronke na rok, a tak to nie...mam dwie znajome, ktore po powrocie do pracy dostaly wypowiedzenie 😞
sama sie zastanawialam czy nie wziac sobie 7/8 etatow, zeby mnie nie zwolnili...

http://www.kobieta.pl/styl-zycia/praca-prawo-i-finanse/zobacz/artykul/czy-pracodawca-moze-zwolnic-po-urlopie-macierzynskim/