Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
powiem Ci ze nawet tydzien dla dziecka to bardzo duzo- widze to po Oldze- z dnia na dzien robi postepy i jest inna 🤪 chlopcy maja inne siatki centylowe i niby moga wiecej wazyc, wazne ze sie mieszcza w normie i odpowiednio przybieraja na wadze, nawet jak beda troche pulchniejsze to jak zaczna biegac zrzuca 😁 zreszta ani u mnie ani u meza w rodzinie nie ma otylych osob, ja juz miesiac po porodzie mialam wage sprzed ciazy a przytylam 17 kg.

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
co do siatki centylowej filipek jest na dole , tak mowi pediatra ze jeszcze sie miesic w granicy normy ale ma 3, co kolwiek to znaczy , powiedziala ze ma za mala glowe, zalecila usg ale ja mysle ze poczekamy miesiac i sie zmierzymy to wtedy zadecydujemy czy robic to usg

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Gorer współczuję Ci... Powinnam pójść w czwartek na te szczepienie, Asia ma jeszcze małego gila rano ale to chyba nie przeszkadza... zapytam jak będę się rejestrować 🙂
Karolka ale jaja to sie Tobie trafiła oferta 🙂 dobrze że byłaś przytomna i nie dałas se nabrać 🙂
Kiniak Asia waży ok 7500 i ma 68-70 cm 🙂 dokładną wagę poznam na szczepieniu 🙂
U nas dziś pogoda nadal zimowa ale na szczęście nie pada 🙂 zaraz jade Asie odwieźć do babci a ja dzis do fryzjera lece 😁 w końcu trzeba się ogarnąć 🙂

• Mamusie
My po wizycie u pediatry. Mała dostała maść przeciwgrzybiczą na wykwit na czole 🤢 Oprócz tego pan doktor stwierdził, że niestety Nati ma nadal refluks i to kwaśny, więc cierpi non stop zgagę. Stąd może być rozdrażniona i nie przesypiać całych nocek 🤢 Jak skończy 8 miesiąc mamy zrobić usg i jak nadal będzie miała refluks, to wtedy trzeba będzie podjąć leczenie.
Waży niecałe 7900 g i mierzy 70 cm, a więc a w ciągu 3 tygodni około 400 g, więc nie jest źle 🙂

Podobno mamy astronomiczną wiosnę... 🙃 Tylko gdzie ona jest??? 😉

• Mamusie
Ajablonka, priv 🙂
Kiniak, a Ty przypadkiem nie odchudzaj Filipka jak teściowa "doradzała" 😉 Ma jak najbardziej prawidłową wagę 🙂 Sam się wysmukli jak zacznie raczkować i biegać 😁 My też mamy problem z chrzestnymi 🤢 Tak to już mielibyśmy chrzest za sobą.

• Mamusie
dzis Filipek zjadl rano prawie pol sloiczka marchewki ( pierwszy raz tak duzo) w szoku bylam jak zobaczylam co jest w pieluszce 🤪 , ale wiem ze musze sie przyzwyczajac ze kupki juz beda inne , tak to jest jak je sie cos innego niz mamusi najlepsze mleczko 😁

uuuu wlasnie pogoda leci w tv zapowiadaja zimno i jeszcze raz zimno i snieg.....

• Mamusie
Potwierdzam, co Karolka pisze 🙂 My już otworzyliśmy drugą paczkę Paklanek 😁 Bo ja to nie mam aż tak czułego węchu, ale M prawie mdleje, takie to są zapaszki hihi 😁 Umarłego by na nogi postawiły 🤪 A jakie fajne miny Nata strzela jak ciśnie te plasteliny 🤪 Aż stęka z wysiłku 😜

• Mamusie
hehe Ulce łzy prawie leca tak dusi 😁 jest cala czerwona, skupiona na jednym punkcie i łzy w oczach 😁 😁 chociaz od wczoraj robi niespodzianki, bo tak gladko jej kupki wychodza, ze po minach w ogole nie widac kiedy robi, za to czuc konkretnie 😜 to pewnie przez ta suszona sliwke 😁 😁

• Mamusie
Potwierdzam ze kupy są coraz bardziej intensywne w zapachu 😮 Ja mam nawet oddzielny kosz na pampersy i teraz wynoszę co 2 dzień...
Karolka zobacz że Asia nie zrobiła kupy po tej śliwce... ja już nie wiem co jej dawać na te wypróżnienia.... Marchewkę odstawiła, banana też i dalej robi przerwy 2 - 3 dniowe.... Dziś stękała i stękała a nic nie wycisnęła 😞
Mi po fryzjerze humor sie poprawił, ale włosy ścięłam ok 10 cm 😞 tyle hodowania na nic 😞

• Mamusie
z jakiej firmy ta suszona sliwka? ja mialam tylko zwykla sliwke ale Oldze nie smakowalo moze to by jej zasmakowalo. Kupy u niej wychodza zazwyczaj gladko, dzis tak strasznie stekala i byla cala czerwona przy tej robocie 🙂 na czole od porodu ma tzw uklucie bociana to taki naczyniak ktorego normalnie nie widac ale jak placze albo sie wysila to ma takie cos czerwone na czole no i od tego wyilku az czerwone miala 🙂

• Mamusie
Ale się rozpisałyście 🙂 Nadrobiłam na szczęście 🙂
Karolka jednak trochę zdjęć jest 🙂 Bardzo jesteś podobna do mamy. Zresztą mąż do swojej również. Fantastyczna ta Twoja fryzurka. Cała trójka się znakomicie prezentowała 🙂
Ania u Was wiosna, a u nas zima trzyma i to taka fest. Pełno śniegu. Pewnie przez całą zimę tyle nie było 😉
Kiniak Igorek waży 7400 i ma coś koło 62cm. Moja mama się śmieje, że będzie szerszy niż dłuższy 😉 no ale u nas w rodzinie nie ma za specjalnie wysokich osób. Pani doktor stwierdziła, że jest w porządku. Poza tym mamy inne siatki centylowe, bo Młody to wcześniak - miałam termin na koniec października, a urodziłam miesiąc wcześniej.
Danusia, Deira u nas też nadal marudztwo. Już się zastanawiam czy to na pewno zęby, bo już trochę czasu mu idą...
Ajablonka a może taki urok Asi, że kupy są co kilka dni. Jak nie boli jej brzuszek, to chyba nie ma się co martwić.

My dzisiaj próbowaliśmy banana i to chyba pierwszy owoc, który mu podpasował. Zjadł pół słoiczka 🙂
A do tego jestem mega wku*** na mojego M. Pojechałam na zakupy, zostawiłam ściągnięte mleko, wszystkie słoiczki i po jakimś czasie telefon czy się dobrze bawię. Slyszę w słuchawce jak się Mały drze, bo ponoć głodny i nie chce butli. Nie umie uspokoić dziecka, to na mnie zwala winę. Bo uwaga - on musiał go nosić 45 minut!!! No w mordę. Ja czasem noszę go cały dzień, bo nic innego mu nie pasuje. No wściekła jestem okropnie, bo jak jego nie ma i ciągle gdzieś łazi to ok, ale ja nie mogę?!

• Mamusie
ajablonka co 2-3 dni to chyba nie jest tak zle, ponoc kupa moze byc nawet raz na 10 dni 😮 tak mi mowila polozna srodowiskowa jak ostatnio u niej bylismy w odwiedzinach w szkole rodzenia, Olga tak do konca 4 miesiaca robila codziennie2-5, a teraz robi jedna na dzien. Po tej zwyklej sliwce zrobia normalna jak zwykle.

• Mamusie
Danusiu ja ma śliwkę z gerbera 🙂 Asia ma też takie cos na czole i jeszcze taka żyła jej wychodzi jak się złości, martwiłam sie że to coś złego ale widzę że nie tylko ona ma 🙂
Nacudja, nie złośc się panowie tak maja, mój M lubi się zajmować Asią, ale jak tylko zaczyna płakać jest od razu tel do mamy kiedy wraca 🙂 i zawsze jest wymówka że glodna.... Dziecko potrzebuje też innych rzeczy niż jedzenie i trzeba mu poświęcać uwagę a nie położyć i będzie cisza hehe ale faceci tego nie rozumieją 🙂 jak maluszek śpi cały dzień to fajnie a już teraz jak starszy to on ma wymówki : "Nie umiem " lub "Mama robi to lepiej " hehe ehhh... co by było gdyby nie ta mama ... 🙂