Skocz do zawartości

Kalisz i okolice | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Nati- Ale będzie super jak urodzisz w Walentynki 🤪 🤪 🤪 I duży już ten Twój Filipek 🙂 Nie zapomnij napisać jak zajedziesz na porodówkę 😉 A z rozwarciem to może iść szybko także to, że jest teraz 0,5 cm nie musi oznaczać, że długo będziesz czekać bo możesz np. dostać wcześniej skurczy lub wody Ci odejdą a rozwarcie zrobi się w parę godzin i mały będzie na świecie- mi od 2,5 cm jak zajechałam na Izbę Przyjęć do 10 cm minęło ok.10 godzinRenia- to rodziłaś krócej niż ja choć wymęczyłaś się trochę na patologii także brawo dla Ciebie 🙂 Ten czas który masz określony w książeczce ten dłuższy to pewnie czas jaki leżałaś w szpitalu przed porodem bo u mnie niby ponad 3 godziny a potem 7,15 i 50 min. Ciekawe jak to u dziewczyn będzie 🙂 Malwinka- wyobrażam sobie, że jak jesteś z małym to nie masz ochoty stamtąd wychodzić i wcale się nie dziwię bo ja tęsknie za Gabrysią nawet jak do sklepu idę 😜 😉 Mój mąż kupił położnej, która ubierała Gabi kawę i bombonierkę 🙂 To jest kwestia czysto indywidualna ale wysilać się nie trzeba bo to ich praca- można im ładnie i skromnie podziękować za opiekę 🙂 A ogólnie wtorek już jutro huraaa 🤪 😁

hej dziewczyny jestem nareszcie 🙂 w sobote i w niedzielę byłam w szkole, w miare dobrze, miałam 2 egzaminy i wydaje mi sie że powinnam zaliczyć, tylko jeszcze 1 referat musze napisać i koniec 🙂
a w sobotę moja agatjka miała imieninki 🙂 🙂 a w niedziele teściowa 🙂
Natalia, moim zdaniem urodzisz do końca tego tyg 🙂 a wiesz ja się trochę znam, bo przecież lepiej obliczyłam swój termin porodu niz lekarz 🙂 więc mówię Ci, już tylko kilka dni 🙂
apropo rozwarcia, ja miałam od ok 7 m-ca 1 cm rozwarcia do samego końca, później przed samym porodem w przeciągu 4 godz doszło do 8cm więc nie ma reguły, mi akurat bardzo szybko postępowało rozwrcie 🙂 może w Twoim przypadku tez tak będzie 🙂 jak pierwszy raz na porodówce zbadał mnie lekarz mialam 1 cm i mówili że jeszcze dzisiaj nie urodzę, że jeszcze nie w tym roku, a tu proszę... po 2 godz było już 4cm a po następnych 2 godz już 8cm 🙂

no no super ja na 6 godzin meki mialam jeden cm wiecej rozwarcia. Nie szlo a musialo isc bo maly juz chcial isc a tu nic i sie skonczylo cc. To w takim razie powiem mezowi zeby kupil kawe i juz. Da im kawe i juz.

będzie dobrze dziewuchy he he 😁 dam radę 😉 Martuś oczywiście że dam Ci znać jak będę na porodówkę jechać :P No zobaczymy czy spełnią się wasze przepowiednie i w tym tyg urodzę :P OBY OBY 😁

Natalia, powiem więcej mam przeczucie że urodzisz w czwartek 🙂 wa wiesz czemu? Bo ja, |Marta i Malwina urodziłyśmy w piątek, a Renia w czwartek więc żeby było równo 2 dziewczyny jeszce muszą urodzić w czwartek 🙂 czyli Ty i Karolina 🙂
a ja nic nie dałam 🙂 bo ja leżałam na położnictwie A i B i tam się przewinęło bardzo dużo położnych przez te 10 dni i żadna z nich mi w jakiś szczególny sposób nie traktowała ani pomagała więc za co miałam im dać 🙂 a na patologii noworodka gdzie leżała Agatka też tam pełno pielęgniarek było i też żadna niczym szczególym się nie wyróżniła, zresztą tam na patologii to one wogóle nie reaguja jak dziecko płacze czy coś, leżą te dzieci i tylko od czasu do czasu spojrzą czy żyją, a żeby zareagowały na płacz to muszą dzieciaczki płakać godzinę żeby dały im jesść, i naprawdę nie przesadzam, wiem bo nie raz jak tam siedziałam godzinami to widziałm 😞 jedynie na intensywnej terapii siedzą non stop, a tak to siedzą w tej swojej kanciapie i pieprzą głupoty, i tylko o stałych godzinach wychodzą posprawdzać trochę.

• Mamusia
Natalka1991 napisał(a):
Martuś a co jest we wtorek że tak się cieszysz;>? Jakaś nie doinformowana jestem :P 😁

Ogólnie to chodziło mi o Malwinkę bo we wtorek może Filipek wyjdzie ze szpitala 🤪 Wera- wszystkiego najlepszego dla Agatki 🙂 Moja Gabrysia się urodziła 10 grudnia a 19- tego ma imieniny także już za nami 😜 Nati musisz urodzić w czwartek lub piątek 😁 A właśnie- w jaki dzień tygodnia się Wandzia urodziła ??? Ciekawe 😉 No ale u nas na forum dzieci rodzą się w czwartek lub piątek i inaczej być nie może ha ha. Po Natalii zostanie Ania i Ela jeszcze 🙂

Z tego co pamiętam to Wandzia urodziła się 29 października to też był... piątek 🙂 więc widzicie ja naprawdę coś przeczuwam 🙂 Natalia, przygotuj się na czwartek 🙂 Ginekoloszka ja ci to mówi 🙂

hehehe fajnie by byłooo 😁 oby jak najszybciej, już się doczekać nie mogę chcę już Filipka mojego tulić i w ogóle już się nie mogę doczekać :P no ale skoro wy tak mówicie to nie może być inaczej he he he 😁

• Mamusia
Wera- Ty stawiasz na czwartek a ja jestem bardziej ku piątkowi 🙂 Czyli Natalia do środy musisz być gotowa i czekać 😉 Torba spakowana??? Aaaa i ciekawe co z Karolinką 🤔 Kiedy ona poszła do szpitala??? Może poszła w czwartek a w piątek urodziła i dzisiaj dopiero wyszła do domku 😁

No pewnie że torba spakowana :P już dawno he he też jestem ciekawa co z Karolinką ... oby w tym tyg i obym nie musiała się sama zgłaszać do szpitala ... he he

• Mamusia
Ja przyłączam sie do głosowania i stawiam na czwartek u Natalii.
Choć sroda też by była dobra bo by w piątek wyszła do domku po dwoch dniach. Tak czy inaczej trzymam kciuki. 😉 A Karolinka pewnie urodziła i jak miała cesarke to lada dzień wyjdzie.

• Mamusia
Ja urodziłam w piątek po południu i wypisali mnie w niedzielę bo wtedy też są wypisy- tylko praktycznie nie powinnam wyjść bo lekarka mówiła, że jak się urodzi w piątek do 14 godz. to wypisują w niedzielę, a jak po 14 to w poniedziałek. Ale w związku z tym, że w tym samym dniu lekarki wnuk został wypisany do domu to zdecydowała nas wypuścić 🤪 W ogóle prawie wszystkie wtedy wypuściła do domu, ogólnie 12 wypisów było- a położna co ubierała Gabi twierdziła, że myślała, że nas na pewno nie wypuszczą a tu niespodzianka! Ach co to było za szczęście!!!! A w domku balony, kwiaty dla mnie i Gabi, prezenty i najbliżsi.... Cudowny dzień 🙂 🙂 🙂 Także Nati najpóźniej w piątek do 14 musisz urodzić ha ha 😁 Ja trzymam kciuki 😉 Aniu- Wy się staraliście dwa lata a ja z mężem jestem od 2006 roku i od tamtej pory nigdy się nie zabezpieczaliśmy i dopiero w marcu 2010 r zaszłam w ciążę. Tyle tylko, że poważne starania zaczęliśmy ok roku wcześniej 😉 Traf chciał, ze akurat zrobiliśmy to w marcu jeden jedyny raz bo już byłam zrezygnowana a tu nagle trafiony 🤪 🤪 🤪
I wiecie jakie miałam do tej pory najszczęśliwsze dni w życiu?? - 1) Ślub, 2) Narodzenie dziecka i 3) Wyjście z dzieckiem ze szpitala 🙂 Dla tych dwóch ostatnich chwil mogę jeszcze rodzić ha ha- to czas kiedy nic nie brakuje do szczęścia...!!!! 🙂

ejjj dziewczyny powiedzcie mi czy wody mogą odchodzić stopniowo czy tak chlusną od razu??? Co idę siusiu to mam mokro że tak powiem ... sory że wam tak obrazowo to przedstawiam ale tak jakoś mnie to zaciekawiło ...

Martuska_D napisał(a):
Natalka1991 napisał(a):
Martuś a co jest we wtorek że tak się cieszysz;>? Jakaś nie doinformowana jestem :P 😁

Ogólnie to chodziło mi o Malwinkę bo we wtorek może Filipek wyjdzie ze szpitala 🤪 🙂

Dziekuje ze jestescie ze mna 🙂

ja tez wam powiem ze staralismy sie bo u mnie problemy byly z cyklami i nie zabezpieczalismy sie tylko kalendarzyk byl, ale ok. Ale jak zaszlam w ciaze w wielkim szoku bylam ze sie udalo, ale co jak co mam kochanego Filipa 🙂 udalo sie i maly jest zdrowy i dziekuje za to wiecie Komu. Ktos jednak do gory musi mnie lubiec ze tak jakos zawsze te cuda mniejsze wieksze sie zdarzaja. 🙂

Widze ze rozpisałyscie sie wczoraj wiec tu poczytałam ja z męzem starłam sie rok i dwa miesiace i sie udało bo z pierwszym to odrazu zaszłam tak jak chciałm a tu niestety trzeba było sie starac ale udało sie to najwazniejsze:woohoo 😁zis byłam z Adasiem u lekarza na badaniach i po skierowanie na bioderka Adas wazy juz 4900 🤪lekarka mówi ze jest klocek chodz po nim niewidac 😁za 2 ty idziemy na szczepienie i zastanawiam sie czy nie wykupic tych platnych bo kosztuja120z ł i dostanie jedno kłucie a tak by miał 3 kucia a ja niechce by tak cierpiał wiec chyba sie zdecydujemy na te płatne 🙂

• Mamusia
Kochane - ja z 29go, ale września, a nie października, także złamię Wasze czwartkowo-piątkowe fatum, bo urodziłam w środę 😉 Także Natalka - też czekam na środową współciężarówkę 😉!
A my się nie staraliśmy 😉 Wandzia to jak szóstka w totka - nie planowana, okres miałam tak rozchwiany, że dni płodnych w ogóle nie dałoby się wyliczyć, do lekarza chodziłam,żeby zobaczył, czy mi w ogóle w cyklu jakieś jajeczko dojrzewa i nic nie widział. Już sobie zaczęłam wkręcać coś o bezpłodności, a tu nagle 😉.. Zamiast jajeczka gin zobaczył fasolkę 😉 No że my z Karolem trafiliśmy we właściwy dzień z naszą ówczesną częstotliwością, hmmm... pożycia 😉, i że akurat ten jeden jedyny dzień bez zabezpieczenia (bo myślałam: "przecież i tak racze nie ma opcji, żebym zaszła w ciążę"), to normalnie szok 🤪! A tu nagle piersi dziwnie bolą i dwie kreski na teście - świat zawirował 😉 Dosłownie - szóstka w totka 😉 I to jaka kochana 🙂..
Ciekawe jak Malwinka, czy ma już synusia u siebie? I jak Karolcia? Też mi coś mówi, że się skończyło na cc i leży właśnie w szpitalu z dzieciątkiem w ramionach. Zobaczymy jak tam z intuicją 😉 Kochane, napiszę później, bo muszę odkurzyć, póki Karol z Wandzią jeszcze na spacerku. Buziaki