Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Lusiu, a Ty byłaś może już w tym Naszym szpitalu?
zastanawiam sie jakie kosmetyki zabrac do szpitala? płyn do kapeli, krem do pupy, krem bambino do ciala....oliwke chyba tez,? Jakie mydełko kopiłyście? bo czytałam ze wygodniejsze są z dozownikiem, a w marketach same w kostkach 😠

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No wiecie, stałam przed półka w markecie i stałam, dumałam i kurcze nic nie kupiłam. Na tych kosmetykach nivea baby nie ma napisane od kiedy mozna je używac. W jednej z gazet znalazłam reklame i bylo ze polecane po 1 miesiacu życia, w innej juz przy innym artykule ze po 3 miesiacu zycia. I dupa, na tych kosmetykach perfecty jest opis od kiedy. kupiłam z tej seri płyn i szmpon czyli 2w1, krem do ciała bambino, i mam sudocrem. Potrzebuje jeszcze oliwki ale to chyba bambino kupie, zobacze jeszcze no i to mydło, nie wiem czy bedzie wygodne w kostce do szpitala?

• Mamusia
no wygodniejsze, tylko ze właśnie do szpitala wolałabym w płynie. no i zobaczę jak w domu z kąpielą będzie,Mój mężuś powiedział mi ze on będzie Gabrysie kąpał, nawet pod kran z nią latał by dupkę umyć hehe bo ja nie będę mogła po cesarce dźwigać. Dlatego tak myślę ze dla niego by było łatwiej z tym mydełkiem w płynie he he
A tak właściwie co dokladnie potrzeba z tych kosmetyków zabrać? szczotkę do włosków chyba też?

Lusia sądze ze nie jest zapuxno bo to chodzi o te rzeczy do szpitala.

• Mamusia
Ja zakupiłam całą serię kosmetyków z Nivea (bo nie chcę mieszać firm). Zakupiłam płyn do kąpieli z oliwką, krem z filtrem 30, mydełko, krem na odparzenia i krem do pielęgnacji buźki i ciałka. Tylko na na płynie z oliwką niby pisze, że jest od pierwszego miesiąca życia, ale myślę, że to nie przeszkadza 😉 A tylko na kremie z filtrem pisze, że jest od pierwszych dni życia, na reszcie nie pisze nic.

• Mamusia
nie wiem no...ale pojade tak w po południu, ale nie za późno, bo tak mi sie wydaje,ze jak odpowiedzi udziela główna położna, to one chyba tylko na jedna zmiane pracuja...bynajmniej jak ja pracowałam w szpitalu to oddziałowa pracowała tylko chyba do 14 czy 15, więc może tam tez tak jest. Pojade tak, żeby w razie czego załapać sie jeszcze do tej 14 🙂 no i zalezy o której mój książe wstanie 😉

• Mamusia
Ja Edytka pomieszam kosmetyki, bo nie wszystkie mi odpowiadają. Myślałam o kremie na odparzenia z Johnsona z serii naturals. Czytałam że ma niezłe opinie i jakoś ogolnie mnie zachęca. To w sumie bedzie u mnie szampon i oliwka z perfacta baby, mydełko nivea, krem na słońce od pierwszych dni z ziajki, zastanawiam się nad kremem do pielegnacji ciala i buzi (bambino albo nivea - z Ziajki sa troche za małe opakowania bo tylko 50ml ) no i na odparzenia ten Johnson...

• Mamusia
Ja tez o Johnsonie słyszałam nieciekawe recenzje (że uczulają) i w szkole rodzenia położna odradzała te kosmetyki chociaż za nią stała gablota reklamowa z całym asortymentem 😉

Edyta, jeżeli chodzi o te krosteczki po oliwce...mi też kilka ich wyskoczyło...jakby oliwka zatykała pory...dlatego słyszałam żeby nakładać ją na wilgotną skórę a nie na suchą ( ja niestety tak robiłam :/) Teraz brzuch mi się stawia i mam zakaz wcierania w niego czegokolwiek 😞

• Mamusia
Też słyszałam niepochlebne opinie na temat Johnsona, ale zobaczę jeszcze. Ja nie mam złych doświadczeń z tą firmą, chociaż oliwka w żelu jak dla mnie jest zdecydowanie za ciężka, więc stoi sobie końcówka juz coprawda ale nieużywana, czasem dodaję ją do kąpieli.

• Mamusia
oł dżizys...
wróciłam z przedszkola. byliśmy na lodach, ale niewiele mnie to ochlodzilo bo te wloskie jakoś takie są za mleczne na taka pogode.
jakiś chamski robal mnie ukąsił w stope... a mialam adidasy (w nic innego się nie mieszczę).... jutro ide kupic japonki.
widzialam dzisiaj takie maluchy moze z 1,5... moze 2 lata w majciochach się chlapały w fontannie. ja rozumiem że już drugi dzień ciepło ale nie przesadzajmy...
teraz wcinam orzeszki w chrupiacej panierce, łaziły za mna już z trzy tygodnie.

• Mamusia
Michalindzior ty to jakas pechowa jestes 😉 Jak cos cie nie ugryzie to przytrafi ci sie cos innego 🙂
Ja niestety nie moge jesc orzeszków (fistaszków), bo podobno u ciężarówek ktore są alergikami (tak ogólnie) moze to spowodowac alergie u dzidków, więc wole nie ryzykowac.

• Mamusia
Michalndzior, no fakt ty to masz los hehe, ale powiem ci ze mnie w niedziele tez coś ugryzło w udo od wewnętrznej strony, chyba jakiś pająk. Bolalo jak cholera, bo to się przy chodzeniu obcierało, noga o noge. Nie swędziało tylko ból, zaczerwienione było i taka jasna końcówka na środku. kupiłam w aptece maść i przechodzi...pewnie jeszcze nie raz mnie coś pochla.

• Mamusia
Dziewczyny a widziałyście mydełko w płynie bambino? Ja chcę używać tej serii kosmetyków ale z takim mydełkiem się nie spotkałam i chyba będę musiała używać zwykłego. Nie chcę mieszać kosmetyków różnych firm żeby w przypadku alergii wiedzieć co odstawić.