Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja kupilam rozmiar taki jak teraz nosze,a te staniki sa rozciaglliwe w miseczkach wiec mysle, ze nie bedzie problemu.Ja tez mam problem z dostaniem biustonosza bo mam 80d albo e zalezy jaka firma,a tutaj te normalne biustonosze sa do miseczki d a reszta to juz takie babciowe z obwodem 100

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No to mnie właśnie fascynuje, że z jednej strony tyle kobiet szuka staników o "nietypowych" rozmiarach, a z drugiej strony producenci jakoś nie są łaskawi tego zauważyć. Naprawdę mnie nie bawi kupowanie stanika za 200zł, tym bardziej, że trzeba strasznie uważać, żeby się nie zdefasonował, nie zbiegł, nie rozciągnął itp. Efekt jest taki, że jak już jakiś kupię, to jak mi się porozciąga i poprzeciera, zamiast kupować nowy, kombinuję jakby go chałupniczo naprawić - tu zacerować, tam zrobić zaszewkę itp. I tak teraz jest trochę lepiej, bo jak już się zna swój rozmiar, to coś tam można kupić przez net, ale i tak dużo drożej niż przy bardziej popularnych rozmiarach.
Ostatnio mojej koleżance wyszło, że na nietypowy rozmiar taniej jest uszyć na miarę u gorseciarki, niż kupować gotowy...
Canpol niestety też nie robi nietypowych rozmiarów, więc swój dobierałam zwiększając obwód i zmniejszając rozmiar miseczki, czego generalnie się robić nie powinno, jeśli się nie chce zdefasonować sobie piersi na stałe...

• Mamusia
Cześć laseczki 🙂
Ja biustonosz kupiłam z Canpolu w Realu w rozmiarze D95 (a przed ciążą nosiłam C75). W sklepie na oko przymierzyłam go do bluzki i jest dobry. Teraz jak go w domu założyłam to był trochę za luźny po bokach, więc myślę, że do karmienia będzie idealny. A poza tym one sa bardzo rozciągliwe, także nawet jakby mój biust mnie zaskoczył 🤪 to będę przygotowana 😜 Niestety jedyny minus jest taki, że z Canpolu są chyba same białe (przynajmniej ja innych nie widziałam) ale po porodzie jak już będę miała pewność jaki rozmiar mam wybrać, to zakupię sobie biustonosz czarny 😉
U nas dzisiaj znowu upał, ale na szczęście wieje dosyć silny wiatr, który ratuje sytuację 😜 A w nocy myślałam, że umrę, było tak gorąco, a my nie mamy niestety w domu wiatraka 😞
Ja już wywiesiłam kolejne już pranko dzidziowe i teraz robię zwykłe tzn. naszych rzeczy, bo już też się troszkę nazbierało ☺️ A z prasowaniem czekam do przyszłego tygodnia, bo podobno ma przyjść ochłodzenie...OBY!!!!!!!!!!!!!
A na obiadek robię dzisiaj makaron z koktajlem z truskawek, bo nie przełknęłabym nic gorącego...

• Mamusia
http://moda.allegro.pl/listing.php/search?string=canpol+biustonosz&from_showcat=1&category=0&us_id=5927936&change_view=1

Ja zamowie u tego sprzedawcy ma mnostwo rzeczy ktorych ja nie mam jeszcze bo na wszystko mam czas ,a przy okazji zakupie biustonosz tylko najpierw go przymierze 😉 to juz wiem o 3 sklepach gdzie moge go znalezc super w przyszlym tyg ide na podboj biustonosza hehe

i kupilam 2 koszule do szpitala pisze mojemu mezulkowi smska, a on mi na to mam nadzieje ,ze nie seksowna ha haha to sie usmialam .... ciekawe czy widzial kiedys seksowna ciazowa koszule bo Ja nie . . .. fajnie mi sie tylko zrobilo,ze jeszcze ciut wykazuje zazdrosci o mnie 🙂

dzis kupila sobie 1 kg truuuuuuuuskawek i wlasnie je jem,ale synusiowi cos nie bardzo odpowiaidaja bo po kazdej jednej dostaje kopniaka

• Mamusia
Hej brzuszki 🙂Ale upal,ale dobrze ze chociaz wiatr wieje 🙂Wczoraj bylam z siostra na zakupach i przytaszczylam 2 torby ciuszkow,uzywanych ale wszystkie firmowki wydalam ponad 120 zl,ale warto bylo 🙂Zakupilam Kacprowi rozowego rampersika z prosiaczkiem welurkowy normalnie cudo musialam go wziasc hehe 🙂Moj maz stwierdzil ze w koncu prosiaczek tez byl rozowy,to on tez moze go nosic hihihi.... 🙂 Po zakupach tak mnie podbrzusze rozbolalo ze masakra,juz nie dalam rady na nic,to pewnie moja nerka sie odezwala i uciskala na pachwine,ale dzisiaj jest juz lepiej,jednak nie moge za duzo chodzic 😞 A teraz piore juz druga pralke tych ciuszkow co wczoraj kupilam,posciel juz schnie,a jeszcze zostalo kilka w rekach.... A co do kosmetykow to ja zdecydowanie bede uzywac bambino,wczoraj siostra mnie przekonala,a co do mydelka to mozna troche wetrzec w myjke i wtedy mydelko nie wyskoczy 🙂 A johsonna mi bardzo odradzala bo uczulaja 😞 Ten stanik to tez moja zmora musze go zakupic moze w sobote ,a z tym rozmiarem to juz widze chyba kupie C tak jak nosze teraz,bo biust mi sie nie powiekszyl tylko pod obwodem,a on sie naciaga...

• Mamusia
Mi też zostało jeszcze stanik kupić. Najgorsze jest to, że nie jestem na chodzie (biorę fenoterol na skurcze i mam skróconą szyjkę) a nie wiem jaki rozmiar kupić. Większość rzeczy dla synka zakupiłam przez neta ale stanik chciałabym przymierzyć 🤢 Pod koniec przyszłego tygodnia odstawiam leki. Mam nadzieję że nie urodzę od razu i zdążę skoczyć do sklepu 😉

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂
padam na pysk po tej nocy...
kaszel mnie męczy, gorąco było jak nie wiem, i po dzisiejszej nocy nabrałam większego przekonania że chyba oddam mojego kota 😠 kurde no.
Jeszcze wstałam sobie po 10, na spokojnie szykuję śniadanie dla małej i dla mnie, bajzel w kuchni, ja latam w majtkach, a tu nagle słyszę pukanie do sąsiadów... i dotarło do mnie że dzisiaj łażą i sprawdzają instalację elektryczną... 🤨 😮 😲
zdążyłam na dupę coś zarzucić, posłać łożko, i przyleźli. doczepili się gniazdek w łazience, ale niech im będzie. Musiałam szukać wszystkich gniazdek, a szczerze to nie wiem gdzie one są... 😮
ale mężysko mnie uratowało i pójdzie potem po małego do przedszkola bo wcześnie wraca. będe mogła iść jakieś laczki kupić...
Ircia fajnie że zakupki udane, rampersik na pewno słodki 😜
Justi moj M się strasznie oburzył jak zobaczył koszule do karmienia 🙂 bo myślał że można właśnie takie jakieś sexi kupić 😁 dopiero mu tłumaczyłam że nie, wszystkie takie są... 😉 na prawdę, jakby to jego pierwsze dziecko było 🙂 😉

• Mamusia
Hej Dziewuszki 🙂 🙂
JA też jeszcze nie zakupiłam stanika ale o to sie nie martwię bo już mam upatrzony tylko mojego rozmiaru nie było a za 12 zł kurde fakt, że na targu ale nie będę wydawała kasy na jakieś drogie staniki gdzie cena zaczyna się od 50 zł w zwyż...
Pranie porobione, prasowanie zakończone więc z tym się uporałam bo nawet lekarz zaczął mnie uświadamiac, że już dużo czasu nie zostało więć się wkońcu zmobilizowałam 🙂 🙂
U nas też gorąco juz od 6 rano nie mogłam spać tak słoneczko świeciło....Truskaweczkii też juz zaliczyłam wczoraj na wieczór zrobilismy i dzisiaj wyjadam reszte 😁 😁 😁
Dziewczyny też Was tak cholernie swędzi brzuch????? Kurcz smaruję i balsamem i oliwką i nic nie pomaga najbardziej dopkucza mi swędzenie w okolicach pępka 😠 nie wiem już jak temu zaradzić....

• Mamusia
heheh Michalindziorku TY to masz przygody 🙂
dlaczego chcesz oddac kotka ?? a niedlugo sie okoci chyba ? czy to inny bo z tego co pamietam masz 2 kotki ...
widzisz to ten mezus twoj zareagowal na odwrot chcialby by jego zoneczka na porodowce byla seksi 😉 ahhhh ci mezczyzni sa jak dzieci
\
Ircia zrob zdjecie tego rampersika i koniecznie nam pokaz ahhhhhh jak Ja kofam te ciuszki Z kUBUSIEM i jego przyjaciolmi 🙂

dzis mam ostatni egzamin na uczelni wrrrr a jak mi sie chce tam jechac i ruszyc ta swoja rozczochrana ;p i cos wypłodzic . .. . szkoda słow

• Mamusia
Kaczuszka mnie swędzi po bokach. to raczej wyłażące rozstępy. myślałam że skoro tyle ich mam to nie możliwe żeby wyszły jeszcze a tu proszsz... znalazły jeszcze kawałek skóry.
no i ja smaruję się tą Johnsonowską oliwką na wilgotną skórę i w porządku jest. trochę łagodzi to.

• Mamusia
😆Kaczuszka mnie tez swędzi brzuch i to juz coraz wyżej, zauważyłam kolejne jasne rozstępy w tych miejscach. jak swędzi to smaruje oliwka i przechodzi na jakiś czas.

Moje główne jedzenie to arbuz i truskawki, inne jedzenie mało mi wchodzi. Przez te upały się może mniej przytyje hehe.

😆Michalindzior ja tez chodże w neglizu, po domu bo goraco, teraz sie wycwaniłam i mam naszykowane spodnie dresowe, wiec jak ktos dzwoni to szybko w nie wskakuje 😉

• Mamusia
Justi mam dwa, samca i samiczkę, samiczka Olcia jest cudowna, nie sprawia problemów, grzeczna taka przytulanka no i okoci się do trzech tyg. max.... 🙂 zostane babcią... 🙂 Ale ten samiec... 🥴 kocham wszystkie zwierzęta ale z nim jest gorzej niż z dzieckiem kurcze. co chwile cos. tylko szkoda mi go... też potrafi byc kochany... tylko że wszystko moim kosztem.
No faceci... 😜 😉 😁 straszne.
Współczuje tych egzaminów... chyba bym nie dała rady przynajmniej w dzisiejszym dniu wyprodukować z siebie niczego sensownego... 😉

• Mamusia
no tak Monika jakos pomysleli bo to ostatni semestr jest juz tej cholernej uczelni i jakos szybko zrobili sesje za co im jestem bardzo wdzieczna . . . . tylko strasznie sie denerwuje moze nie az tak tym egzaminem ale jak te " bydło" niestety tak musze studentow nazwac pchaja sie na aule albo jak wchodze albo jak wychodze zakrywam sie torebka i modle sie zeby nikt mnie w brzuch nie uderzył ehh moze wiec to i lepiej ze bedziesz miala juz sesje po urodzeniu Gabrysi bo nie bedziesz sie narazała na tych dzikusow .. . . .

Michalindziorkiu kurcze Mamusia i Babcia prawie jednoczesnie 😜 takei cos to tylko u Ciebie 😁 m0że sie wydarzyc 😜. . . .. . . .

• Mamusia
Monica ja tez czasem takie mam... ale nie zauważyłam jakiejś regularności więc chyba nić groźnego, i chyba normalne w końcówce.
Ja zakupy na razie odpuszczam, wszystko w sumie mam, jak coś sobie uświadomie to dokupie. Musze tylko tą pościel albo kupić już dziś czy jutro, póki kasiorkę mam po przepuszczę... albo czekać na teściową... albo kupic a teściowa potem nam da pieniądze... przedyskutuję z M... już bym chciała mieć wszystko gotowe.
Aktualnie jestem na etapie opracowywania planu, co zrobić w sytuacji kiedy będę sama w domu z dziećmi... (nie dopuszczam myśli że to będzie na środku ulicy z dziećmi) i zaczną się skurczę. nie mam nikogo tu żeby przyleciał do małych...musiałam M. uświadomić jak mało czasu zostało, a z tym rozwarciem mogę go mieć jeszcze mniej... niech coś wymysli, w końcu On tu jest mężczyzną... 😁

• Mamusia
Justi napewno zrobie fotke,ale musi wysknac bo sie suszy juz wyprany 🙂Napewno tez bys sie w nim zakochala!!!!
Jest tak goraco ze nie daje rady masakra,ja chce zimno.............. 😠 😠 😠
Dzisiaj mezus jedzie sam zakupic lozeczko,materac i moskitiere,bo juz wybralismy,a ja nie dam rady jechac na ten upal 😞 😞 A jeszcze dzisiaj wypada ta szkola rodzenia to juz sie calkowicie roztopi,a niedosc to katarzysko mi z nosa leci jak cholera wrrrr 😠 😠

• Mamusia
🙂 nio Ircia upał jest straszny i nie ma nadzieji by mialo byc chłodniej przynajmniej u mnie . .. i czekam na zdjecie 😉 tego cudeńka

uciekam sie wypluskac bo dzis nie dosc ze ten egzami na uczelni to jeszcze wizyta u doktorka mnie czeka L4 mi sie konczy dzis poza tym nie bylam u niego 4 tyg choc teraz mi nei popusci i bede musiala byc co 2 tyg . . . . wiec musze sie ogarnac ehh czeka mnie gimnastyka na całego 😉

• Mamusia
no upał straszny... ale wietrzycho takie że chyba coś nawieje w końcu... tylko szkoda że w mieszkaniu firana fruwa a ciepło dalej... na szczęście do tego przedszkola nie muszę człapać.

wiecie co... mi też tak brzuch opadł... troszkę się przestraszyłam... tak od może trzech dni mam nisko tak... nie no, w poniedziałek zrobię rano morfologię i polecę popołudniu do ginka, niech mnie zbada. jak rozwarcie postępuje dalej to i tak tak wysoko w ciązy krążka zadnego nie dadzą... albo każą tak łazić, albo jak bedzie duże to do szpitala... nie wiem. zobaczymy.