Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dobrze miec już w Naszym skromnych gronie mamuski 🙂 🙂 🙂 Ellie jeszcze raz wielkie dzięki Twoje wskazówki napewno sie przydadzą...
Oczywiście za Kame również trzymam kciuki!!!
Powiem Wam, że przeraża mnie ta duchota i w tym samym czasie pobyt w szpitalu...
My mamy od wczoraj obiadek więc ja dzisiaj z dala od garów się trzymam wkorkowałabym chyba w chwili obecnej w tej kuchni bo akurat przez pół dnia jest tam słonce i pomimo tego, ze okno zamkniete i zasłoniete roleta to i tak kurwa jest skwar!!!!

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny odeszło mi trochę śluzu podbarwionego krwią 🤪 🤪 🤪 ale skurcze narazie mam rzadko...Czytałam na necie, że jak laski tak miały to parę godzin później odchodziły im wody i rodziły, więc może już niedługo się zacznie 🤪 🤪 🤪 Kurcze zaczynam się bać ale jednocześnie jestem podekscytowana 😮 🤪

• Mamusia
Justi takie śa niektóre babuszki- aż nadopiekuńcze 🙂 🙂 moja ostatnio dała mojej mamie szczaw bo była gdzieś na łące i nazrywała i mówi do mojej mamy, że to dla Hanusi na zupke 🙂 🙂 więc Justi się nie denerwuj pomęczysz sie troszke z tym obieraniem ale z drugiej strony zobacz jaka przyjemnośc Babuszce zrobiłas 🙂 🙂

ellie napisał(a):
Malutka, u mnie była mowa tylko o wodzie niegazowanej. I to trzeba uzgodnić z położną, bo w sytuacji gdy będą jakieś wskazania do cesarki w trakcie porodu to nie wiem czy wtedy będzie można pić. Nie wiem niestety czy gazowana lub sok wchodzi w grę :/
Na suche usta polecam wziąć jakąś wazelinę lub pomadkę bezbarwną. U mnie się przydała. I miałam też malutki ręczniczek do przemywania twarzy ale z tego nie skorzystałam.

pewnie masz rację,bo trzeba pamiętać,że jeśli coś by się działo i podjęli by decyzję o cesarce,to przecież to normalna operacja,więc może jednak zostanę przy tej niegazowanej ewentualnie wezmę drugą smakową ale pewnie jak już coś to wolno tylko czystą wodę pić,więc damy radę-nie będę wymyślać 😁 pomadkę też muszę dokupić bo mam zwykły błyszczyk do ust na codzień,a wydaje mi się,że taka z nivea będzie najlepsza 🙂

edyta86 napisał(a):
Dziewczyny odeszło mi trochę śluzu podbarwionego krwią 🤪 🤪 🤪 ale skurcze narazie mam rzadko...Czytałam na necie, że jak laski tak miały to parę godzin później odchodziły im wody i rodziły, więc może już niedługo się zacznie 🤪 🤪 🤪 Kurcze zaczynam się bać ale jednocześnie jestem podekscytowana 😮 🤪

edytko ja wyczytałam,że może do od odejścia tego czopu do porodu minąć-kilka tygodni,dni lub godzin,wiec Tobie życzę tego ostatniego 🙂 choć nie chcę Cię dołować,ale u nas na sierpniu bodajże dwóm dziewczynom już odszedł (mają termin na ten dzień co ja bo jesteśmy chyba 4,albo 5 na ten sam dzień) i dalej nic,więc też czekają 🥴
ale Ty jesteś już wyżej,więc prawdopodobnie niewiele Ci zostało 🙂 to masuj te sutki dalej 😁 😁 😁

• Mamusia
Z tym czopem malutka jest różnie nawet mój gin mówił, że nie każdej kobiecie odchodzi a może równie dobrze odejśc razem z wodami 🙂
A ja dzisiaj co chwilę latam siusiu bo tyle już wody wychlałam i najgorsze jest to., że jak pójde do kibelka to nie moge sie wysikac od razu bo tak jakby cos mnie blokowało dopiero za chwilę leci też tak macie???

• Mamusia
Narazie nie masuję, ale zaraz chyba zacznę 😉 A gdy odchodzi zwykły śluzowaty czop to do porodu może zostać nawet tydzień, ale jeśli czop jest podbarwiony krwią to podobno dzieje się tak na kilka godzin przed porodem... Już sama nie wiem 😮 To teraz czekam na wody jakby co 😜

kaczuszka też tak mam,że co chwilę latam,ale muszę poczekać zanim cokolwiek wysikam,bo też czuję taką jakby blokadę 🥴 ja się bałam wczoraj na basenie,że jakby mi w wodzie odeszły wody i bym nie poczuła to nawet bym o tym nie wiedziała a jak wody odchodzą to trzeba już powoli jechać na porodówkę,więc odpuściłam sobie kąpanie 😁 😁 😁

kkkkoralik napisał(a):
Ja nawet nie wiem co to ten czop przy pierwszym porodzie nie pamiętam niczego takiego, boję się jak sie zacznie bo ja miałam wywoływany a teraz moze być inaczej......

moja mama też powiedziała,że nie pamięta czegoś takiego jak ten czop a rodziła 2 razy,więc widać,jak się medycyna posunęła do przodu przez te lata 🤪

• Mamusia
Nawet na tej stronce jest napisane, że czop może odejść na tydzień bądź dwa dni przed porodem, a jeśli występuje plamienie, znaczenie krwią to jest to objaw na parę godzin przed porodem...
http://isr.atspace.com/r2/p1/p1.htm
POczekamy, zobaczymy...

• Mamusia
Malutka ja już od kilku tygodni jestem spakowana hehehe 🤪 zwarta i gotowa. Zostaje mi tylko ze sobą zrobić porządek i jestem gotowa do wyjazdu 😜 Teraz znowu zabieram się za masaż, bo coś skurcze ustały, także jakby coś to się później odezwę 😜 Buźki 😘

ja też spakowana jestem od dawna bo ze mną to niepewnie jest,ale i tak pewnie jak już będę w szpitalu to się okaże,że tego czy tamtego nie mam 😁 😁

kaczuszka987 napisał(a):
To ci Edycia 🙂 🙂 🙂 No to miłego masowanka i szybkiego rozkrecenia akcji 🙂 ja chyba nie mam tyle odwagi niech się samo rozkreci 🙂 🙂
Idę dziuwuchy coś zrobić bo kurwa ocipieje w tym jednym pokoju i w lozku!!!!!
Później się odezwę papatki 🙂

też mam tylko mały pokoik u teściów i Cię rozumiem-jeszcze jak teść ma jazdy i się słucha jego narzekania na cały świat-szczególnie na mojego męża albo jak pije cały czas to aż się tu być nie chce...na szczęście nasz pokój z drugiej strony dom7u się robi,więc trochę to wytłumi 🥴

• Mamusia
Ja podobnie jak Kaczuszka balabym sie kurcze tak stawiac wszystko na jedna kartke i tak godzinami te sutki masowac 🥴
a jesli chodzi o bol przy ich dotyku to tez go neistety odczuwam,ale to uzylabym sporej ilosci kremu, oliwki i bym dziala hehe mysle,ze jak bede juz tak na finiszu jak Edyta to tez poszaleje z tym masazem chyba,ze mnie strach obleci 🥴

• Mamusia
edytka masz racje z ta krwia,od zwyklego czopu kupa czasu do porodu a jak podbarwiony to doprowadz pipke do ladu i siedz na walice:P jeszcze okna mozesz umyc to sie szybciej rozkreci:P

Dziewczyny, mlodych ziemniakow nie trzeba obierac,wystarczy je oplukac i wytrzec sciereczka i dopiero do piekarnika albo ugotowac 😉

Ja do masazu sutkow meza zatrudnie,niech sie postara skoro chce miec szybciej mala przy sobie 😉

ellie dzieki za wskazowke,musze wymienic to co przygotowalam:P

• Mamusia
Ja miałam do teraz parę skurczy regularnie co 7 minut, a teraz jeden był po 10minutach, więc póki co siedzę w domku, ale jestem już wykąpana i wygolona 😉 A i cały czas mam upławy podbarwione krwią...Coś czuję, że może nie dziś ale jutro (bo w sumie niedługo do północy 😉) będę mieć Emilcię przy sobie 🤪 🤪 🤪