Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Wieci co do ząbkowania to mała jest bardzo marudna czasami nie wiem juz co z nia robić. wczoraj mężuś pojechał o 22 do apteki po czopki Viburcol bo opadaliśmy z sił a mala nie mogła usnac. zasneła dopiero ok 23.00 W nocy sie często "trzepie" wierni, wije i Bóg wie co jeszcze. Nie wiem czy to po tych zupkach czy moze przez czekoladę bo ostatnio dużo pojadłam. odstawie teraz słodkie i zobacz reakcjie. Chyba tak sie nie zachowuje przez ząbkowanie, bo w ciagu dnia to tak jak by miała problemy z kupka wiec w nocy podobnie tyle ze przez sen...ehhhh dzisiaj zjadła z 5 łyżek marchewki z jabłuszkiem 🙂

a zapomniałam kupiliśmy inna maść bo ta bobo dent raczej marne efekty dawała. teraz mam dentinox, a jaka jest to sie przekonamy

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ha ha mój mężuś został poproszony o nakarmienie małej, dosłownie 5 łyżeczek, bo my z tesciówka na kompie oglądałyśmy krzesełka.wkleję wam efekt karmienia 🤪 🤪

[URL=http://img406.imageshack.us/i/1005273r.jpg/][IMG]http://img406.imageshack.us/img406/8615/1005273r.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Monica - ale masz fajnie z tymi pampkami 🙂
Michalindzior to "eksekwo" z tobą 🙂 no i ja 😜
Muszę ci powedzieć, że popitaśna jest Gabrysia 🙂 Była kruszynką jak się urodziła, a teraz ładnie nadrabia 🙂

Izunia - Twój synus m takie bamboszki jak mój, tyle że mój ma żółte sznurówki 🙂 🙂

• Mamusia
monica Gabi to dopiero cukiereczek 😜
dzięki kochane, wszystkie nasze dzieciaczki są słodkie i wspaniałe, każde na swój sposób....

widzę wspominki 😉
ja dostałam płytę z tego wesela na 2tyg przed porodem, zaczęłam ogladać, ale jak zobaczyłam pierwsze ujęcie ze mną, tzn najpierw idzie brzuch... dalej brzuch... dalej... i gdzieś tam dopiero ja... z sino zielono fioletową opuchniętą twarzą, wyłączyłam film i się nie odważyłam oglądać dalej... 😜
ale nie licząc tego jak się fatalnie czułam na koniec, to ciąża jest niesamowitym i wspaniałym przeżyciem, nieporównywalnym do nieczego innego... 🙂
teście dotarli...
dzieci w końcu sie doczekały, dostały zabawki, ubrania i ogromną reklamówę słodyczy..
Sewciu kombinezon, a mama nie wytrzymała i kupiła mu nowy smoczuś i kubeczek 😜 bo biedny slodyczy nie moze zjesc... 😜
zrobiłam mu dziś jabłko+marchew+kleik i wszamał tyle że aż się boje czy brzuch go nie rozboli 🤔 ale chyba będzie dobrze 🙂

• Mamusia
Monika, mój m. też kiedyś karmił Tymka łyżeczką, bo mnie nie było w domu. Następnego dnia podpatrywał jak ja to robię i nie mógł się nadziwić jak to Tymek nie ma posiłku na czole 😮 Już ja sobie wyobrażam jak mały wyglądał po mężusiowym karmieniu 😉
A Gabi jest śliczniutka dziewczynka 🙂 Jak będziesz chciała kawalera dla niej z dobrego domu to daj znać 🙂
Ireczko, przypomniałaś mi tym postem chwile poporodowe (bo wtedy wysyłałam tego smsa). Ależ to była ulga.... i mogłam się cieszyć już swoim synkiem ...i cały ból jak ręką odjął 🙂
Michalindzior, to dzieciaczki pewnie z radości piszczały 😉 Tyle prezentów i słodyczy.
Kurcze chciałabym dostać taką paczkę ze słodyczami i owocami jak się kiedyś dostawało. Pamiętacie te czasy kiedy pomarańcza albo grejfrut były rarytasami?

Zakupiłam dziś tą kaszkę mannę bobovity wieloowocową bez gotowania i od jutra zaczynamy ekspozycję na gluten 🙂

• Mamusia
Ellie ale w tym karmieniu maluchów przez naszych m to jest coś uroczego 😁 😁 😁
powiedz mi to będziesz dosypywać te kaszkę do jedzonka czy rozrobisz w wodzie i wlejesz o obiadku?
kurcze pamiętam te czasy, kiedy sie czekało na torbę słodyczy. kiedyś dostawałam od mamy z pracy dodatkowo, ale była radocha. zresztą do tej pory dzieci sie cieszą jak dostają takie paczki. A michalindziorku twoje pewnie tez zadowolone z tylu prezentów 😁, najfajniejsze to jak dziecko odpłaca uśmiechem, az serce sie cieszy 😁

kaczuszko wpadaj częściej, nawet jak cie nie ma 😁 😁

• Mamusia
kochane a ma któraś z was taki kombinezon dwu częsciowy?
jak tak to co zakładacie na stopy? 🤔
mam mały z tym problem...
przecież kozaków nie ubiore 🤔
z resztą nie mam 🤔

Ellie u nas w domu dostawało się nie często jakieś paczki czy prezenty na mikołaja... więc to było coś jak się już dostało...
teraz dzieci jak np moje z wszelakich okazji dostają prezenty, nie żałuje im, niech mają to czego mi brakowało za dziecka... ale jest radość i to jaka.... 🙂

Monica hehe ja mam takie zdj które zrobiłam w środę, jak mi kazał gin na oddział iść, no i na drugi dzień Sewciu był po drugiej stronie brzuszka... 🙂 masakra kurcze ☺️
ale same powiedzcie, nie potrzebne (choć jak najbardziej zrozumiałe i normalne) były strachy i lęki prawda? kiedy się dostaje dziecko w ramiona cały świat przestaje istnieć, wszelkie bóle i koszmary znikają 😜

• Mamusia
Jakos mnie dzisiaj wzielo na wspominki,nie moge uwierzyc,ze minelo prawie pol roku,a czuje sie jakby to wszystko bylo wczoraj czas zasowa nieublagalnie,ani sie obejrzymy,a nasze dzieciaczki beda biegaly 🙂 🙂
Ciekawe ktore pierwsze z naszych lipcowych bobaskow zrobi pierwsze kroczki 🙂
Ja tez mam zdjecie,ktore mi zrobili na kilka godz przed porodem i to w dodatku w stroju kapielowym bo zazywalam kapieli z chrzesniakiem w baseniehehe...i ta kapiel chyba ruszyla Kacpra tak mu sie spodobala,ze chcial juz wyjsc 🙂 A wygladalam jak jakis wielki wieloryb,jak ostatnio ogladalam to zdjecie to,az sie usmialam,niezapomne jak mnie mlody zobaczyl to sie smial w glos.... 🙃 😁 No,ale zawsze jakas pamiatka jest 🙂
Michalindzior super,ze dzieciaki sie cieszyly z prezentow,wiem jak ja czekalam na takie paczki jak ojciec dostawal z pracy to byla radosc... 🙂
Monia Gabrysia to prawdziwy cukiereczek mala slicznotka,a co do karmienia to w sobote jak moj M.dawal malemu zupke jarzynowa to wsztstko bylo do prania,a nie dosc to maly kopnol noga miseczke i wszystko znalazlo sie na bodach i spodniach.... 😮 Wiec stwierdzilam,ze bylo to jego ostatnie karmienie....
Kaczuszko zagladaj czesciej kobito 🙂 🙂
Justi widzialam sie dzisiaj na innym watku co to za zdrada,do nas juz nie zajrzysz hmhm hmhm... 😉

• Mamusia
Michalindzior ja zakupilam adidaski z kozuszkiem 🙂Sa super 🙂
A taka kurtke dzisiaj wylicytowalam,zawsze sie przyda,tym bardziej ze jest problem z zakladaniem kombinezonu,a jjak bedzie cieplej,to edzie jak znalazl 🙂
http://allegro.pl/sliczna-zimowa-kurtka-z-myszka-mickey-12m-i1347569725.html