Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam
My dzisiaj też solidny spacer zaliczyliśmy i tatuś był z nami bo musieliśmy załatwić pewne sprawy w urzędzie i obecność taty była potrzebna i wracaliśmy piechotką bo zus musiałam zaliczyć a z wózkiem nie chciałam się tam pchać a tatuś na zewnątrz z Lenką poczekał i zaliczyliśmy małe zakupy po drodze i wszyscy byli zadowoleni.

• Mamusia
Edytko jak Gabi miała 1 mies to tez miała taka szorstka skórę, lekarka kazała przejść na dietę bezbiałkowa. Mała 3 dni później zachorowała i podano jej antybiotyk po którym wszystkie plamy zeszły.
Kama Gabi ma teraz na nowo takie plamy jak twój Wiktorek i my sie borykamy juz z tym ok 3 mies. lekarka powiedziała ze to alergia na jakieś jedzenie tyle ze ja do tej pory nie rozkminiłam na jaki no i dzisiaj poradziła by unikać wszystkich składników alergizujących, orzechy, kakao czekolada no jajka, mleko i tp.wiec od dzisiaj tez jestem na diecie bezbiałkowej by zobaczyć czy cos zacznie jej znikać z buzi

• Mamusia
ehhh...
ja właśnie wróciłam z zakupków, kupiłam Misi prezent, nowego misia różowego, bo ona spi z takim jednym barankiem, ktory ma dużą Metkę... ona ją tam jakoś mientoli i nowy miś do spania też ją musiał mieć 😉 więc baba na mnie jak na wariata patrzyła... 🙂 ale mamy 🙂 no i jakieś tam jeszcze lalki z kotkami czy coś tam....
Adas przy okazji oczywiscie też zarobił HotWheelsa...
kupiłam sobie maść na plecy moje....
posmarowałam,... i mentol czuje aż piecze... ale jakoś nie trafiłam w bolące miejsce i muszę powtórzyć... oby coś pomogło bo nie daje rady... 😞
teraz spr napisac tą pracę do końca...

• Mamusia
KAMA- mój synek taki był 😮 Ciągle musieliśmy go lulać na rękach i szczerze Ci powiem,że trwało to baaaaaardzo długo. Mam nadzieję,że Wiktorek będzie mieć bardzo krótki taki okres.

LUSIU- niezła jazda z tym portfelem 😲

MONICA- współczuję z tą dietą bezmleczną, oby szybko skóra Gabi się poprawiła.

IRKA- biedny Kacperek 🤨Ale najważniejsze,że macie już to za sobą.
Ja pójdę na szczepienie w przyszłym tygodniu bo za 2 tyg chrzciny to nie chcę bezpośrednio przed nimi szczepić.
Wyobraźcie sobie,że termin chrzin i szczegóły omawiam z księdzem mailowo 🤪W poniedziałek mam tylko zawieźć akt małżeństwa i urodzenia.
Byłam dzisiaj w h&m i kupiłam malutkiej tą białą futrzaną czapkę z kokardką i do tego kozaczki i były na wyprzedaż,więc w sumie dałam 20zł 🤪
Kupiłam też sukienkę (w promocji 20zł 😉 ) o taką: http://allegro.pl/urocza-sukienka-na-chrzciny-z-hm-r-62-wysylka-0-i1399893929.html

• Mamusia
juz sie obudzil i znowu jazda ja chyba oszaleje przez to wycia i wcale mnie kochana amelio nie pocieszylas 😞
super ci sie udalo to zakupic i sukienia bombowa 😉
heheh ksiadz jak poszedl z duchem czasu jestem w szoku ze takie sprawy mozesz zaletwic meilem,duze to ulatwienia 🙂

• Mamusia
u nas już też po kąpieli. Dziś w końcu uprzątnęliśmy choinkę i coś w tym roku mało cukierków zjedliśmy bo jeszcze wraz z choinki uzbierałam i leża s powrotem w torbie 😉 jutro mam kolejną jazdę tzn.9-10h. U nas z zębami cisza i na szczęście póki co jak do tej pory żadnej alergii nie odkryliśmy i miejmy nadzieje że już jej nie będzie. Współczuje wam mamuśki które musicie się teraz z nimi borykać musi to być o wiele trudniejsze w opiece nad maluszkiem miejmy nadzieje że szybko miną i wszystko powróci do normy.

• Mamusia
dzien doberek 🙂
u nas nocka rewelacja oby nie zapeszyc 😉spalam z mlodym u brata w pokoju i spalismy jak susly moj m mowi ze az chrapalam,mlody raz tylko jadl i raz ciumkal cyca wiec ta noc zaliczam do maksymalnie udanych 😉
milego dnia poki co
url=http://pierwszezabki.pl] [/url]

• Mamusia
hey.KAMA z rodzicami hm,,,,,nic sie nie zmienilo.....postawilam na swoim i wychodze na spacerki z malym....kubus odrazu zasypia i spi z dobre 2godz. 😉a ja chociaz sie przejde....rodzice maja do mnie pretensje ze nie moge schudnac...ale jak mialam schudnac jak nie mialam zadnego ruchu.....ehhh nie rozumiem ich...

• Mamusia
hey.KAMA z rodzicami hm,,,,,nic sie nie zmienilo.....postawilam na swoim i wychodze na spacerki z malym....kubus odrazu zasypia i spi z dobre 2godz. 😉a ja chociaz sie przejde....rodzice maja do mnie pretensje ze nie moge schudnac...ale jak mialam schudnac jak nie mialam zadnego ruchu.....ehhh nie rozumiem ich...

• Mamusia
Współczuje Ci Izunia 😞 Co ich to obchodzi czy możesz schudnąć czy nie....no rozumiem w normalnych relacjach, że chcą ci pamóc żebyś lepiej się czuła, ale oni ci po prostu dokuczają 😠 😠 Czy to znaczy kochana, że przez tyle miesięcy Kubuś wogóle nie wychodził na spacery? 😲 😮 Boże, przeciez skończyły się juz czasy, kiedy panna z dzieckiem to był wstyd....

Kama - widzisz, w końcu i ty doczekałaś się przespanej nocki 🙂 🙂

Amelia - słodiutka sukieneczka 🙂

A u nas wczoraj Franio zasnął po 20, a po godzinie obudził się z płączem, i tak buszował do północy. Miałam juz takie nerwy, bo byłam śpiąca, ale on najwyraźniej nie....ze 2 razy w międzyczasie złapał histerię, w końcu położyłam się z nim do łóżka i grzecznie zasnął. A o 8 rano pobudka, a godzinę później znow spanko (zawsze po godzinie od pobudki idzie dalej spać 🙂)

• Mamusia
Cześć!
KAMA- oczyma wyobraźni aż widziałam Was słodko chrapiących i pewnie zapowiada się dziś u Was cudownie radosny dzień 🤪 W końcu wszyscy wyspani 😁

IZUNIA- nie będę wypowiadać się na temat Twoich rodziców bo musiałabym użyć wielu niecenzurowanych słów 😠 😠 A Ty moja droga musisz robić wszystko dla dobra Kubusia i np. jak najbardziej wychodzić na długie spacery.

LUSIU- moja mała też tak zasypiała po godzinie po wstaniu. Teraz już drzemke zalicza później, po ok 2,5 godzinie.
U nas natomiast nocki dziwne 😮 Hania ciągle się wierci i chce jeść 🤔 Dzisiaj chyba z 5 razy ją karmiłam. Po 3 razie robie to już automatycznie przez sen. Nie wiem czy może w końcu zębole się pojawią czy po prostu mało się najada w dzień i nadrabia w nocy 🥴
Rano dałam jej butle i zjadła 40ml 😲 I patrząc na czas w którym to wypiła to wydaje mi się,że właśnie takie ilości wciąga z cycka.
Napiszcie jak wygląda Wasz plan dnia jeśli chodzi o jedzenie.

A ja dzisiaj zrobiłam na śniadanie bułeczki z diety dukana. I są przepyszne 🤪 🤪 Już nie będę jeść zwykłego pieczywa tylko takie będę robić 😎
http://dukan.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?727097

• Mamusia
Hej dziewczyny,
właśnie wróciłam z tego bazarku ekologicznego ale nie było warzyw 😞 muszę więc chyba znaleźć jakiś dobry warzywniak i podpytać się skąd mają dostawy i spróbować coś ugotować. Zobaczymy jak Tymek zareaguje.
Kama, zazdroszczę nocki 🙂 u nas niestety częste pobudki, ciumkanie przy cycu bo jedzeniem tego nazwać nie można...no ale inaczej nie można go było uspać 😞 Niech już te zęby wychodzą!
Amelko, super strój na chrzciny 🙂 no i za niewielkie pieniążki! Życzę wtrwałości w diecie 🙂
My uciekamy dziś na zakupy.Może uda nam się garderobę trochę wymienić 😉

• Mamusia
Amelia - ale apetyczne mniam, mniam....pokusiłabym sie na taką dietę, ale teraz nie mam na to głowy.
U nas z jedzeniem jest tak, że ok. 30 min. po pobudce Franek je 180ml. mleka zazwyczaj zagęszczonego kaszką, koło południa dostaje deserek albo soczek, dalej jedziemy na mleku (180 - 210ml), na wczesną kolację 🙂 dostaje obiadek (1-2 w tyg. mięsny) i na kolację mlako zagęszczone. W międzyczasie herbatka hektolitrami 😉 🙂
Właśnie wróciłam ze spaceru, taka ładna pogoda, chociaż troche plucha...Ale Franczesko dosypia jeszcze w wózku 🙂

Wiecie co, na spacerze widziałam tatusia z wózkiem i synkiem, ale takim już koło roczku. Taki fajny pulpet z tego małego i taki słodziutki, tylko schrupać, i karmili gołębie, i tak się wzruszyłam, że mi łzy stanęły w oczach, bo nie wiem, czy mój Franek kiedys też tak będzie chodził z tatą...