Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
EDYTKA- no to nasze dziewczyny prawie idą łeb w łeb w rozwoju ruchowym 😎 Fajnie. Przestałam się przejmować tym co gada rehabilitantka i jeśli chodzi o ćwiczenia to też trochę Hani tego cierpienia ograniczyłam.
A co do sukienki to kupiłam w sklepie bo była w promocji i rozmiar 68. Wczoraj małą mierzyłam i mniej więcej ma 68 cm wzrostu 🙂

• Mamusia
Cześć kochane 🙂
Heheheheeheh no faktycznie Emi miała wyczucie czasu z tą kupą 😜 NO nie wyobrażam sobie zmiany pieluchy kupą w Kościele 🤪 Chyba nawet ksiądz by tego nie wytrzymał heheheehheeheheheheh 😁
Michalindziorku noooooo koniecznie zdaj relacje z wizyty kominiarza 🤪 😁 😜 🙃
Kamcia dzięki za przepisy, również zapożyczyłam 😜 😉
A większą ilością zdjęć ze chrztu pochwalę się ☺️ jak rodzice mi przegrają ze swojego aparatu 😜

• Mamusia
Hej kochanienkie 🙂
U nas nocka ok z jedna pobudka na piciu 🙂
Moj babel jeszcze sie az tak nie podnosi ,pupy tez nie a o czworaczej pozycji to juz nie ma mowy,ale wszystko w swoim czasie.....
Amelio Kacper juz urosl 17 cm 🤪 😮,czyli ma 73 cm,ale jak bylam ostatnio u pediatry to kazala sie nie przejmowac i powiedziala ze to genetyczne jak mama wysoka to i synus musi byc wysoki,gorzej jakby byl nizszy wtedy musialabym sie martwic....
No i czekamy na zdjecia Hani w kozuszku....Ostatnio jak moj M.dawal malemu zupke, to mial biala bluze no i maly sie juz najadl,ale kichnol i cala marchew wyladowakla na bluzie hehe.....
Edytko ale jaja z ta kupa,ja tez sie balam ze maly zrobi w kosciele,a on byl wtedy na etapie kup po sam pas,ale naszczescie bylo ok 🙂
A Emilka piekna i wygladala jak mala ksiezniczka w tej sukience 🙂 🙂 🙂 🙂 😘 😘 😘 😘 I czekamy na fotki 🙂
Ann lap odemnie oklaska za cierpliwosc i wytrwalosc przy tym twoim malym niejadku,ja bym niedala rady,jakbym miala takie cyrki jak ty z Kacprem!!Kilka razy nie wypil mleka,i raz kaszki a ja juz powoli wyszlam z siebie....wogole ja nerwowa jestem,i tak sie podziwiam ze daje rady hehe....
Kama mialam sie juz kiedys pytacale wylecialo mi z glowy,pytalas sie tej kolezanki o ten obraz zKubusiem????
Ann musze poczekac z oklaskiem ktos mnie uprzedzil,ale nazibieralas ich juz ze hoho...

• Mamusia
U nas wzrost też przeróżnie wychodził. Ostatnio na szczepieniach pielęgniarka zmierzyła Emi, wyszło jej 69cm, ale w książeczce wpis sprzed 6 tygodni był 62cm(oczywiście nieprawidłowy bo wtedy pielęgniarka na bank się pomyliła) więc nie uwierzyła, że mała tak urosła i wpisała 66cm hehehh 😮 😁 A ja wiedziałam, że Emi miała wtedy te 69cm bo w spzitalu wyszło potem 71 więc by się zgadzało. Ale już się nic nie odzywałam, bo wiecie jak kończy się upominanie kogoś ze służby zdrowia heheheheh 😁 Lepiej nie zadzierać 😜

• Mamusia
Hej dziewczynki,
u nas nocka znowu z dużą ilością pobudek 😞 ale drugi ząbek jest już prawie na wierzchu więc mam nadzieję że wkrótce będzie trochę spokoju 😉
Edytko, Emi wyglądała cudownie 🙂 a mężuś nie wzbraniał się przed ścięciem włosków? Bo chyba wcześniej był przeciwny?
Michalindzior, Ty agregatko 😜 nie dziwię się że ten mężuś zazdrosny 😉
Kama, dzięki za przepisy. Może warto wrzucić je na stronkę (tego bloga) co czerwcówki i nasza Ann prowadzą? No a pulpety to koniecznie 🙂
Amelko, czekamy na fotki z próby generalnej 🙂

Muszę zmierzyć swojego szkraba bo u nas w przychodni tylko ważą. Ciekawa jestem ile urósł. Ale Kacperek to już długaśny chłopaczek 🙂 Ja raczej do wysokich nie należę a mój mąż jest taki w sam raz jak na faceta, więc myślę że Tymi za wysoki to nie będzie.

• Mamusia
pulpeciki to moja kombinacja 😉,a ta reszta to zerznieta 😉hehe
bulki upieczone i juz 3 zjedzone ☺️,spacer zaliczony mlody jeszcze spi w wozku ale juz wrocilam bo zaraz moj m urywa sie z pracy i idzemy do poradni pplanowania rodziny w ramach tych nauk przedmalzenskich 🤪hehehe bede nas uczyc jak robic dzieci 🤪 🙃 😁
irciu to nie moja kolezanka tylko mojej szwagierki ,a ta nie odbiera ode mnie telefonu 😠,jak mnie takie cos wkurza ale caly czas pamietam takze cierpliwosci kochana 🙂

• Mamusia
KAMA- bułeczki Ci smakują?
EDYTKA- Z Emi będzie po prostu top model! 🤪 Nie dziwne,że Emi i Kacperek tak ładnie rosną bo w końcu otrzymali niezły potencjał genetyczny 🤪
Ja jestem niska, więc "zaniżam" dzieciakom wzrost i oboje "idą" w 25 centylu.

Robię teraz ciasto czekoladowe delecty 😎 Siostra mi poleciła,że pyszne. Zaraz się okaże 🙂

• Mamusia
Wracając do jedzenia to Hania zjadła dzisiaj:
śniadanie: 40ml kaszki i 40ml mleka
II śniadanie: mały słoiczek owocowy
obiad: mały słoiczek warzywek
podwieczorek:70ml mleka
Ok 17ej i 20ej znowu będzie mleczko 😉
Tak,że średnio na jeża.
A jeśli chodzi o cycka to w ciągu dnia karmienie mija się z celem. Mała łapczywie i z radością się na niego rzuca, ciągnie góra 2 minuty i odwraca głowę bo wszystko ją ciekawi. Już karmiłam w absolutnej ciszy, wszyscy chodzą na palcach a ona i tak się rozgląda by tylko nie jeść. Już normalnie na siłę próbowałam cycka wciskać i nic! 🤔 Albo zaczyna wtedy gadać,albo dmuchać zamiast ciągnąć 😮 Masakra. W nocy za to ładnie je.
Tak się zastanawiam czy mogłabym zacząć się już odchudzać jak karmiła bym małą tylko w nocy 🤔 Generalnie kalorie dostawała by w dzień (jeśli zaczęłaby w końcu porządniej jeść) a w nocy "poprzytulałaby" się do mamusi, no i dostała by dawkę przeciwciał. Co myślicie?

Mój mąż właśnie dzwonił,że choróbsko go rozkłada 😲. Zajebiście.

• Mamusia
Ciasto po prostu.........pycha......mniam.mniam.mniam.Czekolada się rozpływa,ach 😎
A robiąc obiad z dziećmi tańczyliśmy do piosenek dziecięcych.Polecam Wam Fasolki jeśli pamiętacie. Ja uwielbiam "Fantazja,fantazja,bo fantazja jest od tego..."Jak mój synek chodził do żłobka to w lecie jak dzieciaki wychodziły na podwórko to panie puszczały im te ppiosenki z radia. I jak leciała "Fantazja" to nie było osoby,która by się nie uśmiechnęła przechodząc wtedy obok żłobka.
Natomiast ta piosenka wg mnie jest straszzzzzznie smutna:
http://www.youtube.com/watch?v=TcMkHHRpLVk

• Mamusia
Amelko, ale narobiłaś mi smaku tym ciastem! Normalnie chyba kupię i w czwartek zrobię bo schodzą się do mnie koleżanki 😉
Ja też uwielbiam fantazję i to jeszcze z moich czasów dzieciństwa, a laleczka z porcelany jest bardzo smutna. Sama melodia dołuje 😮

• Mamusia
Kama to wiesz jak juz będziesz na tych naukach to może parę rad dasz tym kursantom jak sie dzieci robi 😁 możesz powiedzieć ze ty bez nauk umiesz 🤪 ja byłam na jednym spotkaniu jak było wyliczanie dni płodnych na podstawie mierzenia temperatury w..... 🙃 potem cieszyłam sie ze nie musze juz tam chodzic 😁

Amelio, nie pisz o takich smakolykach bo mi jezyk do dupy ucieka a mialam ograniczyć słodycze i unikac pokus...a tu prosze...CIASTO CZEKOLADOWE

• Mamusia
ale tu dzisiaj słodko 😉 Kinga już mi usnęła a przede mną jeszcze zmywanko bo tak ostatnio u mnie krucho z czasem odkąd babcia z nami zamieszkała często muszę z nią przebywać u rodziców i mało co mogę zrobić u siebie a tym bardziej na komputer wejść 🤔 ja dzisiaj się słodkości już wystarczająco najadłam cukierków i na koniec doprawiłam pączkiem że zabrałam się za zakwaszanie ogórkami ze słoika 😜
Edytko Emi przesłodko wyglądało w swoim stroju z chrzcin!
Amelka przekaz swojej Hani spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe : przede wszystkim dużo zdrówka szczególnie w tą porę zimową!
Ann u nas na początku rozszerzania diety też nie było łatwo zjedzeniem u Kingi ale teraz idzie nam coraz lepiej także miejmy nadzieje że i Stasio niedługo rozkręci się z jedzonkiem czego mocno wam życzymy 😉
Michalindziorku Sewcio to już widzę niezły akrobata, a jakie oczka ma czarujące! w końcu wdał się do mamusi to i nic dziwnego że jego tatuś o mamusie zazdrosny i jej pilnuje 🙃 🙃 🙃
Kama widzę że ostro pracujesz nad dobrym i efektywnym rozszerzaniem diety dla Wiktorka jak i naszych pociech 😉 I chwała Ci za to ! 😁