Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Od dzisiaj dziewczyny jestem praktykująca 😉 😁

Modlitwa wieczorna kobiety:"

Ojcze nasz, który jesteś w niebie
Mam taką prośbę wielką dziś do Ciebie
Daj mi faceta i ma być bogaty
Ma mieć Ferrari - za cash nie na raty
Duze mieszkanie, a najlepiej willę
Ma mnie wciąż słuchać, nie tylko przez w chwilę
Ma mnie zadowalać kiedy mam ochotę
Śniadanie mi robić - nie tylko w sobotę
Oglądać romansy, biżuterię kupić
W życiu mym nie będzie mogł się nigdy upić
Nie chce nigdy widzieć jego własnej matki
Ja wydaję kasę - on płaci podatki
On nie ma kolegów - ja mam koleżanki
Kont ma mieć on wiele - okoliczne banki
Złotych kart bez liku, czeków co nie miara
Jak mi to załatwisz - wzrośnie moja wiara;-)

• Mamusia
OK 😉 mam chwilke 😉
choc Wojtus sie obudzil
bylismy na rehabilitacji
maly 40 min plakal znow podczas niej ehhh mam dosc
glowa mnie napierdziela . . .
znow mam doła z powodu braku szczepien,a moj neurolog na urlopie i czekam na info o nowym innych, bo moj rehabilitant nie widzi zadnych przeciwskazan do szczepien

Amelka tak cwiczymy razem w domku choc wiecej nie cwiczymy jak cwizymky bo moj bąbel za cholere niechce sie poddawac tym cwiczeniom , a nie moge nic na sile robic niestety
jelsi chodzi o przerwoty to u nas doskonale wychodza zarowno przez jeden bok jak i drugi przejscie z pleckow na brzuszek 🙂ale odwrotnie z brzuszka na plecy nie ma szans poki co . . . .

Ann ehhh to mnie zaskoczylas tym art. bleee i co ja teraz mam zrobic z tym zapasem sloikow ? 🤨

Monika my tez rozgladamy sie za fotelikiem ,ale kupimy taki do 36 kg ale jaki hmmm sama nie wiem mam metlik w glowie . . .

Lusia heheh znam ta modlitwe i jest super 😉

Edytko dzieki za mile slowa odnosnie pracy 😘 😘

Michalindziorku zycze powodzenia w szukaniu niani jesli chcesz sie spelniac zawodowo

• Mamusia
Obejrzałam swój zapas Gerbera i MOM jest tylko w tym czystym kurczaku (pewnie też w czystym indyku ale go akurat nie mam na składzie). Kurczaka pewnie nie dam Staśkowi ale resztę dam. W sumie na ich korzyść przemawia to że uczciwie napisali to na etykiecie, a że człowiek się nie zna albo nie czyta to już inna sprawa.

• Mamusia
http://allegro.pl/krzeslo-krzeselko-stolik-baby-mix-pepe-ii-2011-new-i1409600725.html

mamusie posiadajace juz krzeselka do karmienia
czy macie takie na takich stopkach jak na ww. aukcji ?? sa one stabilne ? ehhh juz sama nie wiem na co patrzec
a jak widze,ze dla dziecka do 15 kg a moj juz wazy pewnie z 10 to ile on bedzie w nim siedzial ? ehh

• Mamusia
KAMA JA MAM KONTO NA YOU TUBE.NAJPIERW TRZEBA SIE ZAREJESTROWAĆ A POTEM NA GÓRZE NA STRONIE YOU TUBE WCISKASZ PRZEŚLIJ FILM...NO I POTEM ZAZNACZASZ SOBIE CZY CHCESZ BY GO WSZYSCCY WIDZIELI CZY TYLKO OSOBY MAJĄCE LINKA A FILM TO UMIESZCZASZ TAK JAK FOTO I POTEM KOPIUJESZ LINKA JAKI CI WYSKOCZY

• Mamusia
justi5 napisał(a):
http://allegro.pl/krzeslo-krzeselko-stolik-baby-mix-pepe-ii-2011-new-i1409600725.html

mamusie posiadajace juz krzeselka do karmienia
czy macie takie na takich stopkach jak na ww. aukcji ?? sa one stabilne ? ehhh juz sama nie wiem na co patrzec
a jak widze,ze dla dziecka do 15 kg a moj juz wazy pewnie z 10 to ile on bedzie w nim siedzial ? ehh

ja tez mam takie i jest bardzo stabilne wiec nie masz sie czym martwic

• Mamusia
Aż muszę się pochwalić, że ten mój niejadek wreszcie coś chętnie zjadł. Ugotowałam mu zwykłej kaszy manny (tzn. ekologicznej, chyba musi być z grubego przemiału, bo jakaś ciemna), wzięłam z tego 2,5 łyżeczki od herbaty, do tego dołożyłam 1/3 deserku śliwek Hippa, do tego wtarłam gdzieś 2/3 niedużego jabłka (na największych oczkach tarki). Zjadł ponad połowę tego, więc jak na niego zupełnie przyzwoicie, właściwie jakbym miała dziś cierpliwość, to prawdopodobnie wkarmiłabym wszystko.
Ciekawe jest to, że Stasiek nie lubi takich niemowlakowych gładkich pap i jedyne rzeczy które je w miarę chętnie to takie z grudami. Dziś dostanie gotowca + wkrojone dodatkowe mięsko, ale jutro chyba mu wetrę do dziadkowej gładkiej papy warzywka i mięsko.
Ostatnio daję mu kaszki ryżowe, kupy są gęste ale jakoś sobie z nimi radzi. Natomiast ja sobie nie radzę ze zmywaniem tego ryżu ze wszystkiego - strasznie się to klei, jaglanka ani kaszka manna nie są takie kleiste. A Stasiek ma wybitne zdolności jeśli chodzi o wsmarowywanie kaszki we wszystko, łącznie ze swoimi oczami 😮

Co do krzesełka, to my jeszcze poczekamy aż Stasiek będzie stabilnie sam siedzieć, przynajmniej tak nam radziła rehabilitantka. Wydaje mi się też, że będziemy potrzebować krzesełka, na którym będzie go można przystawić do naszego stołu, żeby miał miseczkę na tym samym stole co my i mógł jeść razem z nami.

A, no i dziś mały pełzak już ostatecznie opanował podłogę. Dotychczas jednak zatrzymywał się tak pół na pół na macie i podłodze i jakoś nie miał śmiałości pełznąć dalej (albo było dalej za ślisko). Dziś widzę, że tempo przemieszczania to już tylko kwestia motywacji - jak miał ochotę wsadzić do paszczy moje kapcie, to się znalazł przy nich w trymiga i jeszcze mi zrobił awanturę, że zabrałam 😉

• Mamusia
nio to Stasiu zrobil mamie niespodzanke z okazji swojego polroczku 😉
oby tak zostalo 🙂

a my jutro jedziemy do p. neurolog bo moj rehabilitant nie rozumie decyzji poprzedniego neurologa o nie szczepieniu i poszukalam innej lekarki dr nauk. med. specj. neurolog mam nadzieje,ze ona sie wypowie kompetentnie i daj boze bedziemy mogli malego szczepic oczywisacie koszt wiztyt 120 zl ehh ceni sie ale nie to jest najwazniejsze mam dosc juz tej nerwowki podczas wychodzenia z domu unikania ludzi by maly sie nie zaraził itd itd 🤔 🤨 🤨 🥴

• Mamusia
No tak się rozpisałyście,że już mi się pomieszało co która pisała 😮

JUSTI- co do szczepoień- jak byłam u neurologa pytałam czy wzmożone napięcie jest przeciwskazaniem to powiedziała,że nie. Mam nadzieję,że w końcu będziesz mogła zaszczepić Wojtusia.

Kama- ja też mam dla synka fotelik Cybex 15-36kg z isofixem i bardzo zadowolona jestem. I ja też uważam,że na bezpieczeństwe nie można oszczędzać.
A co do wagi dziecka (chyba Justi się martwiła,że młody już 10kg waży) to później dzieci już tak nie przybierają. Pięciolatki ok 20kg ważą.

LUSIU- zapomniałąm wcześniej napisać,że Franczesko Janosik mnie rozwalił 🤪 Bosssski!

• Mamusia
ANN- masakra z tymi wypełniaczami! 😲 Oglądałam program,że w parówkach jest mom ale nie sądziłam nawet,że w dziecięcych słoiczkach też!

MICHALINDZIORKU- nie dziwię się,że chcesz już z domu wybyć 😉 Potrzebna Ci odskocznia od pieluch i obiadków, tylko,że Ty już tak dużo masz obowiązków....

• Mamusia
Hej mamusie,
u mnie dziś kolejny dzień kiedy padam na twarz. Moje dziecko stwierdziło że w dzień nie będzie spało. Spał dzisiaj tylko na spacerze (jak poszliśmy po zakupy) ok 12ej i od tamtej pory dupa 😞 Mogę się dwoić i troić, nosić na rękach, lulać, przytulać i tak nic to nie daje. A ja nawet nie mam chwili dla siebie bo ten cudak ma energii co nie miara. Wychodzi mi już z leżaczka. Dzisiaj zostawiłam go na chwilę na leżaczku bo poszłam do łazienki..nagle słyszę stęka i krzyczy...a on już rękami opiera się o podłogę , nogi prawie w górze (tak z boku) i tylko kawałek pupy jest na leżaczku. Dodam że był oczywiście przypięty ale dla niego to tylko chyba pięciopunktowe pasy by się nadawały. Jeżeli chodzi o pełzanie po podłodze to ma już opanowane do perfekcji. Na macie jest tylko 5 sekund jak go tam położę 🤢 Wczoraj podpełzł mi do kwiatów (mam taki niski parapet przy drzwiach balkonowych) i pewnie za chwilę wylądowałyby na podłodze albo nie daj Boże na nim. No i najlepszymi zabawkami są stolik, bo jest lekki i się tak fajnie suwa (to nic że jest 3x większy od niego) i jego własny bujaczek tylko z perspektywy podłogowej (można wtedy złapać za rurki a nawet go wprawić w ruch 😉) Mówię Wam nie można już oka z niego spuścić. Skąd to dziecko ma tyle energii to ja nie wiem. Stara matka jego opada już z sił 🤢
Jeżeli chodzi o foteliki to mój mąż wypatrzył jakiś Recaro (są producentem foteli do samochodów wyścigowych). Nie widziałam go jeszcze ale myślę że jakiegoś badziewia nie wybrał 😉
Justi, rozumiem Cię kochana jeśli chodzi o powrót do pracy. Ja planuję dopiero we wrześniu ale jak już o tym pomyślę to słabo mi się robi...a propos słabości to dzisiaj kręci mi się w głowie cały dzień...w nocy było mi niedobrze i całą noc bolała mnie głowa...od 4-6 w ogóle nie spałam 😞
Amelko, Hania cudnie wygląda w ubranku na chrzciny 🙂 i wcale nie widać różnicy między białym a ecru.
Lusiu, Franio jest superowy jako Janosik 🙃
Michalindzirku, życzę Ci powodzonka w samorealicji 🙂
Ann, ostatnio chciałam kupić mięsko w słoiczku żeby dodać do własnych warzywek i zobaczyłam słoiczek gerbera z samym mięskiem i był właśnie MOM co mnie zszokowało. Nie spodziewałam się że dla dzieci mogą robić coś takiego 😲

Wszystkiego naj naj dla Stasia i Kacperka!!!

Nie wiem czy już wszystko napisałam...jak mi się przypomni to dopiszę..oczywiście jak mi mój łobuz pozwoli 😮