Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Amelko film mi się podobał. Muszę obejrzeć tego czarnego łabędzia. a oglądałaś film z dwoma Stuhrami "Mistyfikacja"?

U nas wczoraj był dzień nauki siadania z pozycji czworaczej 🙂 i od kilku dni Tymi klęka i podnosi się do góry. Pewnie to już tylko kwestia czasu kiedy zacznie raczkować. Aż się normalnie tego boję bo już jest prędki i poobijany 😮 a co będzie jak zacznie śmigać na 4 łapkach 😉

• Mamusia
Ellie ja wcześniej nie mogłam się doczekać kiedy Emi będzie raczkować, a teraz tęsknie za czasami, kiedy można ją było położyć na kanapie i nie umiała się nawet przekręcić na bok 😉 Bo teraz to się dopiero zaczęła bieganina za nią, a co będzie jak zacznie chodzić...Już się boję heheheh 😁

• Mamusia
hej dziewczynki!moja mala narazie sie czolga tzn przylepia raczki do podlogi i sie podciaga 😉 czasem razem z mata. Teraz to nie jest klopotliwe ale ja juz sie boje jak wlasnie zacznie raczkowac,ostatnio podpelzla pod polke z telewizorem i strasznie chciala nam rozebrac dvd. Dobrze, ze juz czasy video minely bo pewnie by niedlugo sprawdzala ile chrupkow moze sie zmiecici w srodku:P

• Mamusia
Hej 🙂 Stasiek dziękuje za życzenia i życzy wszystkiego naj wczorajszym jubilatkom 🙂
A dziewczyny, jak sobie radzicie z obgryzaniem mebli? Stasiek bobruje na maksa, na jego łożeczku są już duże ślady, lakier miejscami zdarty całkowicie. Teraz zabiera się do komody, drewnianych gałek od szafek i blatu od stołu który stoi koło sofy. Zasadniczo nie pozwalamy ale nie da się go upilnować, to wszystko działa jak magnes.

• Mamusia
U nas też sielanka niedzielna 🙂 Stasiek na miesięcznicę dostał do schrupania miśkopta po raz pierwszy nie rozpacianego tylko w całości, byłam w szoku jak mu sprawnie poszło spiłowanie go 🙂
A, no i nadrabia zaległości w tym co się zwykle robi zanim się zacznie wstawać: dziś kilka razy nakryliśmy go siedzącego, ale siada póki co na razie głównie ze stania albo z klęczenia, chociaż pozycję na raczka też trenuje non stop i z niej też sobie raz usiadł. Chyba musimy się bardziej pospieszyć z tym krzesełkiem do karmienia 🙂

• Mamusia
STASIU
KACPERKU
Wszystkiego najlepszego 😘 😘 😘

duuuuuuuuzo zdrowka i usmiechu

ehhh musze sie jakos zorhanizowac i byc aktywna na brzuszku , bo bardzo mi was brakuje,ale musze odnalezc sie w nowej roli mamy pracujacej i jak wszystko poukladam to mam nadzieje,ze bedzie ok 🙂
w pracy mam taki zapierdziel ,ze nie wiem w co rece wlozyc na dodatek durna sama sobie dolozylam obowiazkow , bo powiedzialam kierowniczce ,ze moze mi dodac i to i tamto bym tylko nei myslala o Wojtusiu , a ona na to jak na lato oczywiscie . . . a teraz przeklinam na siebie 🤨

milego wieczorku mamusie
jednopaczki 😜 chyba wszystkie ?? 😜 😁 😁 😁 😎 😎 😎 😎 😜 😜

• Mamusia
Monika odnosnie wczasow pytalam znajomych w pracy i jzu wiekszosc ma zarezerowane miejsca 🤪 szoook ehhh tez musze sie za czyms jzu rozejzec
niestety nie mam zadnych sprawdzonych hoteli/ miejsc noclegowych
jedna kolezanka z pracy jedzie do Ustronia Morskiego do hotelu 14 noclegow + sniadania i obiadokolacje koszt za 2 os. 2,5 tys niby blisko od morza byla w tamtym roku z rocznym dzieckiem teraz tez jedzie niesttey nie wiem jak wyglada tem hotel . . .. .
pozostale 2 pary byly w wynajetych domkach ale to trzeba miec 2 albo 3 rodziny by sie w ogole takei wynajecie domku oplacalo
niesttety wiec lipa dalej stoje w miejscu i nie mam zadnych sorawdoznych miejsc noclegowych

• Mamusia
Cześć dziewczyny ! wszystkiego najlepszego dla naszych dzisiejszych jubilatów!!![color=blue][/color]
Monika ta nazwa to omega med dla niemowląt i dzieci - pochodzenia roślinnego.
U nas dalej smutno bo babcia już nam też odchodzi... ale nie będę wam tu dalej truć o szarych rzeczywistościach życia.
Buziaki dla was i waszych pociech!

• Mamusia
wiecie co, my bysmy chcieli jechac w tym roku na urlop ale niestety musimy 2 razy do polski i urlopu nie starczy.
ale we wloszech kemping tzn taka duza przyczepa z prysznicem toaleta itd w fajnym miejscu na 2 tygodnie kosztuje tylko 500euro jakies 2tys zl.miesci sie 6osob.Czyli wczasy za cene jak w polsce a za to jakie fajne,bysmy pojechali ale qurde ten urlop,i tak odkladamy z roku na rok:/

• Mamusia
Hej 🙂
My już w domciu, dopiero dzisiaj wróciliśmy 🙂 Dobrze mi zrobiło te kilka dni u rodziców.

Wszystkeigo naj dla wszystkich obecnych i byłych solenizantów!!!

Tak w skrócie, to po pogrzebie, kiedy cala moja rodzina zebrała się u nas na obiedzie i pojawił sie Franek, został główną atrakcją 🙂 Byłam zdziwiona, bo od wejścia usmiechał się do każdego, był wesoły, rozgadany, przechodził z rąk do rąk i wcale mu to nie przeszkadzało 🙂 Natomiast jak był te 2-3 godz. u tesciowej, to mówiła, że płakał, bo bardzo tesknił....
Nie wiem, ale jak zostawiam go z moimi rodzicami to nie rozmyslam, jak tam Franio, bo wiem, że ok, a z teściową jak został to cały czas myslałam.....poza tym mówiłam wam, że on u tamtych dziadków zupełnie inaczej się zachowuje, jest małomówny, mało sie uśmiecha, a dzisiaj jak byliśmy to marudził, płakał, cały chciał byc u mnie na raczkach, a jak tylko wsiedlismy do samochodu to cisza, spokó, i pomimo jego zmęczenia, gdy wrócilismy do moich rodziców, nadal był wesoły i nie płakal....po prostu wie, gdzie jest najlepiej 😎 🙂

No i tak, mamy już 2 zębole na dole 🙂 Pisałąm wam jakiś czas temu że ma spuchniete i zaczerwienione dziąsła, a przez te dni pojawiły się ząbki 🙂
Poza tym mały artysta jest tak aktywny, co prawda nie raczkuje i nie wiem czy bedzie, ale sprawnie porusza się siedząc na tyłku, czyli cos tak jak ja z bratem jak bylismy mali 🙂 🙂

Jak Franek widzi psy, to jest tak przeszczęśliwy, krzyczy, piszczy, śmieje się w głos, czasami to az wymusza ten smiech, ale mamy z niego taki ubaw, jak nigdy 😁

Mooi rodzice kupili małemu chodzik. Chociaz byłam przeciwna, nie powiedziałąm o tym rodzicom, tym bardziej że Franek w nim nie chodzi, tylko siedzi i ładnie się bawi 🙂 Oto ten chodzik http://www.babystyle.pl/Chodzik+edukacyjny+z+pulpitem+muzycznym+i+stoperami+BabyOno_p7860.html

Poza tym Franek sam zasypia w łózku, nie chce juz w bujaczku, wystarczy, że go położę na boku, a on juz spi, ewentualnie piciulka i jus spi 🙂