Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
czesc mamuski
i cudowne dzieciaczki

u nas weeeknd przelecial nawet nei wiem kiedy cudowna pogoda wiec wiekszosc dnia bylismy w parku Chorzowskim w sobote (Edytko musimy sie kiedys tam w koncu umowic) a w niedziele mielismy mini majowke u rodzicow na dzialce
ale nie grilowalsmy Mmm a jak mi narobilyscie smaka tymi grilami o wy nie dobre 😜

Monika ehh Gabi to niezla cwanaira 🙂 ale coz sie dziwic wszystkie lipcowe dzieciazki takei madre 🙂

Olusiu ehhh 😞 tez bym sie wkurw... na taka sluzbe zdrowia widac nie tylko w Polsce sa takie warunki :[ a kiedy Viki ma miec ta operacje ?? Trzymam kciuki by wszytsko bylo ok

Kama zdrowka dla Wiktorka

Karolinka ehh tesciowej zycze sporo cierpliwosci przy Mikusiu , a tobie wytrwalosci przy dwojce dzieci i pracy 😞
wiesz sa pozytywy przynajmniej nie tak jak u nas obca baba jest z dzieckiem tak jak to jest u mnie tylko zawsze to Babcia

Ircia hmm Ja z koeli Uzywam kremu Nivea +30
oby Kacperkowi te krostki szybko znikły 😘 😘 😘 😘 . . .

uciekam do mojego dziabążka w koncu pon sie skonczykl bo tak mi sie strasznie dluuuuuuuuużylo ehh

i mam pytanko dla mam bedacych w posiadaniu syna 🙂 😜

jakie czapeczki plamujecie zakupic dla waszych pociech na okres letni ?? chce malemu kupic jakas ale nie wyobrazam sobie by nie mozna jej bylo naciagnac na uszy no i mam problem jak macie jakies na oku to czekam na propozycje

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej laki!
My w trakcie przeprowadzki,zaraz sie biore za pakowanie reszty kartonow, zrobilam sobie mala przerwe na opalanie poki mala spi 😉

Z tym zabiegiem to tez mam nadzieje, ze bedzie w koncu ok, lekarz powiedzial ze powinno byc, bynajmniej tak mysla, ze to nic powaznego...

Mala ok, rozrabia i jest strasznie ciekawska,wszedzie sie pcha, gramoli itd. Wiecej gada 😉

• Mamusia
Justi ja zakupilam malemu czapke z daszkiem,ale ma uszy wiazane,sa tez takie kapelusiki i tez mu taki kupie:0
A jak bedzie goraco to mu kupie czapke z daszkiem i kapelusik ale juz bez uszu,tylko niewiem czy mu zaloze bo tez nie wyobrazam sobie zeby mial uszy odkryte.....

• Mamusia
Kama, dużo zdrówka dla Wiktorka!
Olusiu, współczuję z tym zabiegiem ale najważniejsze żeby malutka wyzdrowiała.
Justi, ja kupiłam taką letnią czapkę wiązaną z daszkiem i "nausznikami" (taka pilotka) i Tymi dostał bejsbolówkę. Także te będziemy używać w zależności od pogody. Planuję jeszcze kupić mu taki kapelusik z dłuższym tyłem dla ochrony karku 😉

Widzę że sezon grilowania już na dobre rozpoczęty 🙂 Wczoraj po południu rozpogodziło się i my też wybyliśmy na grilka.
Jeśli chodzi o postępy ruchowe to U nas Tymi wchodzi na sofę. Cffaniak mały 😉 Co raz częściej stoi bez trzymanki i śmiga prowadzony za ręce.

• Mamusia
Hej 🙂
Stasiek na razie nosił taki spadkowy kapelusik z rondem, ale ciągle go zdejmuje więc kupiłam mu teraz wiązane czapki (odwiązać też umie ale trochę trudniej). Jeden taki bardzo cienki kapelusik (z h&m) a drugą bawełnianą z daszkiem i nausznikami.
Mam mięsożerne i pomidorożerne dziecko 😉 Mięso jest w stanie wcinać samo, ostatnio nawet zjadł spore kawałki dość łyczastej wołowiny. A na pomidora paszcza się otwiera nawet jak już wcześniej stanowczo odmówiła współpracy 😉 Nauczyłam go też jeść natkę pietruszki (drobniutko posiekaną), dodaję ją teraz właściwie do wszystkiego i drobno posiekany surowy koperek. Jutro po raz pierwszy posiekam mu do jajeczniczki szczypiorek, a w przyszłym tygodniu spróbuję z kiełkami 🙂 Jeszcze nie zaczęłam dawać tego żelaza i zastanawiam się czy zaczynać, skoro je tyle potraw będących jego źródłem. Może zaryzykuję i po miesiącu zamiast po dwóch zrobimy badania kontrolne.

• Mamusia
Wszystkiego najlepszego dla Hani!!

Cześć dziewczynki!!!
Ann słodziak ze Stasia !!! a usteczka mmm malinki 🤪 rośnie przystojniak 😎 świetnie jak mały tak dobrze sobie radzi z mięsem i pomidorkami u Kingi też nie raz mięsko z talerza znika w mig z czego bardzo się ciesze bo widzę że rośnie coraz bardziej w energie a tym samym jakie przy tym akrobacje za to moje plecy gorzej to znoszą ☺️
Olusia to ja nawet wcześniej nie wiedziałam że Twoja mała ma jakieś problemy z uszkiem... oby szybko ten zabieg mieć już za sobą i jak najszybciej o tym zapomnieć ciesząc się pełnym zdrowiem!!! dużo dużo sił dla was i przede wszystkim zdrowia!!
My dzisiaj byliśmy w biedronce i są teraz w promocji fajne bodziaki z krótkim rękawem 3 za 15 zł duży wybór wzorów i oczywiście w jedną paczkę się zaopatrzyliśmy 😉

• Mamusia
hej laseczki!
Dzieki za mile slowa, mam nadzieje, ze ten zabieg wszystko zalatwi i nie trzeba bedzie wiecej sie martwic.

Moj m wczoraj chcial przeniesc kojec bez skladania go i oczywiscie sie polamal:/:/ Tak sie wkurzyxlam, ze nie wiem, jestesmy juz na nowym mieszkaniu, od uja rzeczy na srodku salonu ktore trzeba poukladac a malej nie ma gdzie posadzic i ciagle trzeba ja nosic bo nie chce siedziec w krzeselku do karmienia, i cholera nic nie zrobie:/

U nas z nowych umiejetnosci to mala umie wchodzic po schodach od jakiegos czasu 😉

Sto latek Haniulku!!

• Mamusia
Cześć mamusie!
W imieniu Haniutka przesyłam buziaki 😘 😘 😘 😘

ANN- super,że Stasiu tak pięknie wcina, a co do podaży żelaza to moja Hania dostaje żelazo od listopada, wcina pięknie mięso i warzywa, a poziom ma 31 (norma od 50). Już miałam nadzieję,że odstawimy to dziadostwo,ale niestety 😞

JUSTI- dlaczego musisz mieć czapeczkę zakrywającą uszy? Chyba nie dlatego,że myślisz,że od przewianych uszek dziecko może mieć zapalenie ucha? Bo to jest bzdura.

Ja jak jestem popołudniu z dzieciakami w taki upalny dzień jak dzisiaj i jesteśmy w cieniu to zdejmuję /hani kapelusik. Godzinę temu wróciliśmy z placu zabaw, Hania szybko się wykąpała, zjadła kaszkę i już śpi 😁
Wczoraj kupiłam małej mleko Bebiko (zawsze piła Bebilon, ale ostatnio bardzo mało go wypijała) i wyobraźcie sobie,że wypiła 180ml mleko + kaszka 8 zbóż 🤪 Chyba bardziej jej smakuje co mnie cieszy bo to mleko jest tańsze!

• Mamusia
akinorewka napisał(a):
Najlepiej do dyrektorki pójdź do żłobka 🙂 a urlop na żądanie to zawiera się w urlopie wypoczynkowym, nie jest on dodatkowy, a jest jeszcze urlpo opiekuńczy na dziecko 2 dni dodatkowe w ciągu roku do wykorzystania 🙂 tak przynajmniej u mnie jest 🙂

Weronika, zgadza się, urlop na żądanie jest wliczony w wymiar urlopu wypoczynkowego. Natomiast na podstawie art. 188 kp pracownik wychowujący co najmniej 1 dziecko w wieku do 14 lat ma prawo do zwolnienia z pracy na okres 2 dni w roku z zachowaniem prawa do wynagrodzenia.
Ja żałuję, że nie urodzę w 2012, bo miałabym 4 dodatkowe tygodnie urlopu macierzyńskiego, a tak tylko 2 dodatkowe 😞

• Mamusia
ja malej zakladam czapke jak jest slonko a w cieniu bez czapy chodzi.
U mnie mama ciagle chuchala na zakryte uszy i non stop mialam zapalenie ucha w dziecinstwie, teraz i w przeciagacg stoje itd i nic mi nie jest.
Patrze glownie zeby malej nie swiecilo w glowkea chustka na uszy jak wiatr jest.

U nas sie sprawdza dawanie jedzenia do raczek, wcina co ma pod reka, dzidiaj wtryniala kotleta i ziemniory 😉

• Mamusia
Wszystkiego dobrego dla Hani 🙂

No widzisz, Olusia, i na Viki znalazł się sposób 🙂 Wydaje mi się że te co bardziej charakterne Maluchy nie chcą już jeść po niemowlakowemu, w końcu nie są jakimiś tam dzidziusiami 😉 Stasiek też sam zje dużo więcej niż z łyżeczki, nawet jajecznicę wcina łapami ale nie lubię tego bo potem wszystko jest strasznie usmarowane.

Co do czapki to Stasiek w cieniu też chodzi z gołą głową. Generalnie mamy taki problem że on ściąga sobie czapki i jest ciągła walka: ja zakładam a on natychmiast zdejmuje. Nie wiem jak to będzie w lecie bo przecież na słońcu nie będzie można mu popuścić a jeszcze będzie za mały żeby mu wytłumaczyć że bez czapki nie idziemy na spacer.

• Mamusia
no u nas juz upaly sa 😉 30stopni w cieniu to sie ugotowac mozna, z rana mala chodzi z gola glowa a jak juz slonko wyjdzie nam na taras to chustka ale na sczescie nie sciaga 😉
Mala tez babrze wszystko co jest wokol jak je i dlatego jak juz cos takiego daje to wieczorem zeby zaraz od razu do wanny 😉 a krzeselko dobrze sie myje bo plastikowe to wystarczy przetrzec 😉zakamarkow nie ma

• Mamusia
Dla mam przytulaków: znalazłam ciekawą stronę:
http://www.przytulmniemamo.pl/

A apropos niedoborów żelaza, może warto pójść w kiełki?
http://www.kielki.info
Generalnie, na niedobory żelaza dobre są kiełki z lucerny, soczewicy i słonecznika. Wg mojej tabelki rozszerzania, można je już dać po 10 miesiącach (ja będę oddzielać nasionka, dawać tylko posiekane drobno łodyżki). Mam nadzieję, że skoro Staś je natkę, kiełki też polubi. Mamy w domu kiełkownicę więc produkujemy sami niezależnie od pory roku 🙂

• Mamusia
Hej
Spoznione zyczenia dla Kini i Emilki 😘 😘 😘

No i sto lat dla Staska 😘 😘
Olusiu ja tez sie tam zarejestrowalam i nic nie dostalam tak jak dziewczyny 😞
My dzisiaj mamy zamiar sie wybrac na zakupy a konkretnie chce malemu czapke kupic no i go wezme ze soba zeby mu zmierzyc,o ile oczywiscie pogoda dopisze,w co niechce mi sie wierzyc bo zachmurzone jak niewiem 🙂
Monia sliczny komplecik wylicytowalas 🙂Dobrze,ze ja niemam dziewczynki bo chyba bym poszla z torbami bo niczego nie moglabym jej odmowic hehe... 🙂
U nas Kacper jest zafascynowany hustaniem sie na hustawce na dworze,moglby sie godzinami hustac,no i jezdzeniem w koszyczku wiklinowym na rowerze napewno wiecie o jaki mi chodzi 😉Normalnie jakby dziecka nie bylo 🙂A tak pozatym to cale dnie na dworze spedzalismy bo pogoda cud,ale w cieniu bo na sloncu to strach bo za ostre,mamy taki zagajnik kolo domu i tam maly buszuje,a i lubi sie jeszcze hustac w hamaku cieszy sie wtedy jak niewiem 🙂
A tutaj ostatnio cos pustki panuja.... 😞

• Mamusia
Ale pogoda do bani...mam nadzieje ze trochę sie poprawi bo inaczej z grilla znów nici...:/

Ja jakos szczęścia nie mam do konkursów i darmowych próbe k heh
Ircia ale wam zazdroszczę tego siedzenia na dworzu, nie ma to jak domek. Mały cały dzień na dworku to pewnie lepiej spi.
My byliśmy wczoraj w parku tym co Lusia chodzi z Franiem ale jej nie spotkaliśmy 😞 nie miałam w tel jej numeru by zapytać czy idzie na spacer. kom mam inny a w popsutym zostały tel. musze sobie spisac z tabelki