Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
[URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-09/dd96ad69/zdjęcie272.jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-09/dd96ad69.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-09/2a234114/zdjęcie270.jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-09/2a234114.jpg[/IMG][/URL]
Wojcieszek

😞mielismy kolejna koszmarną-kolkową noc i masakratyczny dzień, aż wezwałam położną by cos doradziła bo Kamil nie uspokajał sie nawet w dzien..juz myslałam-bałam sie ze to moze cos gorszego niz kolki bo przerazliwe ataki płaczu miałaz nie mógloddechu złapać 🤢 ale połozna mówi ze to kolki..dała kilka porad potwierdziła tez ze sab simplex powinien zadzialac ale musimy dawac przed kazdym karmieniem-ja troche sie wahałam czy to podawac i dawałam mniej kropelek i nie przed kazdym...no i diete "podyktowała" Dosłownie modle sie by zadiałało bo mały juz wykonczony jest tymi kolkami-o nas nie wspomne 😞

• Mamusia
Oj biedna Sara, tak długo to wszystko trwało...

Oli współczuję Kamilkowi i Wam, biedactwo malutkie tak się musi męczyć, a i Wy przy nim. A jaką dietę Ci podyktowała położna?

Anochi, ja też sama bym się nie wybrała na pierwszy spacerek, poszliśmy razem z mężem 🙂

• Mamusia
WITAM 🙂)
czy któraś z was karmi buteleczką?!
ile wypijają wasze maleństwa? i jak często?
nio i co z cycuszkami? ja biorę bromergon....
moja budzi sie co 3-4h i wypija 60/70ml w zależności od pory dnia bo np. po kompuKompi dostaje 70. ale to od wczoraj dopiero. normalnie z każdą dobą dodawałam 10ml. teoretycznie teraz powinna pić 80... ale wczoraj położna powiedziała zeby robić tak jak robie. chyba ze głodomorek wymaga wiecej, to dać! 🙂

pozdrawiam

• Mamusia
Hej Wam, jesteśmy po koszmarnej nocy. Mała wyła jak syrena strażacka, nie mogliśmy dociec powodu tego płaczu, bo nakarmiona była, bąki szły i kupa też, husialiśmy ją cały czas na rękach, a ona tylko na chwilkę się uspokajała i znowu w płacz... i to od razu taki wrzask na maksa...dopiero nad ranem się uspokoiła, teraz śpi, ale obawiam się, że jak się obudzi to może być podobnie. Czy Wy też miałyście podobną sytuację???

Aniusia
, ja karmię i piersią i z butli. Teraz mam coraz więcej pokarmu, więc mała dopija z butli tak z 40 ml, a czasami z 60 ml. w nocy czasami więcej. A co to jest bromergon?

• Mamusia
Mufka ostatnio do mnie dotarło, że nasze małe księżniczki plus książę Oki urodzeni są tego samego dnia 🙂 ja np chyba do tej pory nie spotkałam osoby urodzonej wtedy kiedy ja 😉 dla mnie to niesamowite 🙂
chociaż w sumie różnica paru dni między wszystkimi dzieciakami to też żadna różnica 🙂 fajne takie zgrupowanie maluszków o podobnym stadium rozwoju 🙂

• Mamusia
Heyka u Nas dziś tak śliczna pogoda, że byłam na spacerku o 10 rano, słonko świeciło na maxa, aż się spociłam, a byłam tylko w rozpiętej bluzie 😁 Spacerowałyśmy ponad godzinkę 🙂
A co do urodzeń to Moja Córcia urodziła się tego samego dnia co Wojtuś Wiojojki 🙂 🙂 🙂

Wiojojka niestety, ale czasami tak bywa, że się nie dogadujemy w związkach, ŻYCIE 😠

• Mamusia
Hej Kobiety.. 🙂
My już też mamy jeden wczorajszy spacerek za sobą..a dziś czeka nas drugi.. 🙂
Mały dużo je..paple coraz większe.. 🙂 kilka ubranek już za małych.. 🤪
ostatnio dopada go (jak wszystkie dzieciaczki) ten ból brzuszka i pręży się..wtedy najczęściej kładziemy go na ramieniu brzuszkiem wtulonym o piersi i tak mu ulży trochę..Po jedzeniu nie zawsze się mu odbija więc kładę go na brzuszek by tak poleżał sobie..Z tym brzuszkiem to takie rady cioci Bułki..i u nas można powiedzieć że też przynoszą ulgę..choć na chwilkę..
Koleżanka poleciła mi też taką maść majerankową..(na której pisze że jest na katar) smaruje się nią brzuszek i masuje okrężnymi ruchami brzuszek(od prawej nóżki nad pępkiem do lewej) tak maść wygląda..http://nova-farm.com/osc/images/masc_majerankowa.png
będę stosować jak się sprawdzi dam znać.. 🙂
Dni tak szybko mijają..i powiem szczerze że jakoś nie potrafię się ogarnąć..wziąć w garść..
Jestem jakaś zazdrosna o mojego małego..i ludzie w okół którzy są zbyt nachalni..denerwują mnie.. 😮
A co do chłopów to z moim głupkiem może kłótni nie mamy..ale mam jakieś mieszane uczucia co do niego..sama nie wiem o co chodzi.. 😮
Anochi i Mufka no tak nasze dzieciaczki z tego samego dnia są 🙂 o której wasze królewny przyszły na świat..??mój Siyar o 13.27

dziewczyny a moze powinlyscie zaczac jesc wiecej rzeczy moze to te jednostronne diety tak wplywaja na malenstwa ja jem w sumie wszystko i nie Maly jak na razie nie ma kolek tfu tfu tfu ale w razie czego dostaje 2razy na dobe po 5 kropelek espumisanu przed jedzeniem