Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hejka jak tak was czytam to mój łobuz jakiś do tyłu jest..nie raczkuje..nie pełza..nie stoi..sam nie podnosi się do siadu..nie klaszcze sam..
Sam siedzi..nawija ciągle coś po swojemu..ma 2ząbki..i uderza rączka o buzie i wydaje dźwięki..(jak taki mały indianin) kosi łapci robimy razem..albo przybijamy piątkę..lubimy się potulć..ale ogółem to mały leniuszek jest..leżąc na brzuszku dźwiga dupcie nogi ale wtedy cała góra..ręce głowa leży i się śmieje..a jak znowu góra w górze to nogi w powietrzu latają..Także u nas rozwój troszkę wolniejszy od rówieśników..ale mam nadzieję że z czasem nadgonimy..
Wjojojka dobrze że z Wojtkiem lepiej..a mineły 3dni??czy po prostu tak mu przeszło..

• Mamusia
każdy maluszek potrafi coś innego 🙂 bo każdy z nich jest niepowtarzalny 🙂
nie wiem czy to trzydniówka, gorączki dostał wczoraj w nocy, a wczoraj wieczorem już było ok, rano miał 37,5 potem mierzyłam co godzinę i ok 36,8. więc nie wiem, może tylko organizm walczył z jakąś infekcją, stąd gorączka.
teraz śpi Wojcieszkowy robaczek, dzisiaj "ganiałam" za nim na czworaka, a on na czworaka uciekał, a jaką radochę miał, myślałam że ze śmiechu przywali twarzą w podłogę 😁
w co się bawicie ze swoimi dziećmi, bo czasem pomysłu mi brak?

• Mamusia
A może ta temperatura faktycznie na ząbki..
My się często wygłupiamy podrzucając w górę..albo uwielbia jak wisi sobie w dół i ogląda świat..gilgotki..lubi jak się wydurniam przed nim..ale takich typowych ulubionych zabaw nie mamy..i też czasem mi pomysłu brak..
może później wam wrzucę filmik mojego lobuziaka..

• Mamusia
czesc
moja tez jeszcze nie potrafi klaskac,robic papa itp,ale jak dam jej dlon to piatke czsem przybije 🙂
chwlimy sie,ze jest pierwszy zab 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
tak zle to nie bylo,jak na pierwszego zabala 🙃 🙃
zdrowka dla Wojtusia 🙂

• Mamusia
Witajcie 🙂
Jerzyk siedzi sam, i uwielbia stać i sprężynkować,lubi gilgotki i śmieszne miny mamy 🙂 ale nie robi koci koci, ani nie pełza, ani nie robi papa ALE JA SIĘ NIE PRZEJMUJĘ MA NA TO CZAS tak jak i Wasze dzidzie 🙂 🙂 🙂
Ale ja dziś chciałam o czym innym : mój mąż siedzi 2 dzień z Jerzykiem i wczoraj ani razu nie zmienił mu pieluchy do mojego powrotu a dziś dał mu tylko mały słoiczek obiadku przez 7 godzin biedak tylko tyle dostał 😞 😞 😞
Ja nadal zmęczona jak diabli na dodatek te nocne pobudki 😞 co godzinę dziś wstawałam 😞
Chciałam iść dziś na kontrolę z bioderkami ale przyjmowali do południa jutro chciałam żeby mąż z nim poszedł ale teraz to się zastanawiam jak on go wyszykuje i potem ubierze po badaniu ??? Sama nie wiem co robić 😞

• Mamusia
Rusałka to może lepiej odłóż tą wizytę jak będziesz mogła sama iść z Jerzykiem. Co za tatuś, nie dać dziecku więcej jedzonka i nie zmienić pieluszki... ☺️ Tak to już z tymi Facetami jest... 😉
A przy okazji Jutro macie 7 lat 7 miesięcy i 7 dni, kiedy się w sobie zakochaliście...po suwaczku widzę 🤪

rusalka1980 napisał(a):
Witajcie 🙂
Jerzyk siedzi sam, i uwielbia stać i sprężynkować,lubi gilgotki i śmieszne miny mamy 🙂 ale nie robi koci koci, ani nie pełza, ani nie robi papa ALE JA SIĘ NIE PRZEJMUJĘ MA NA TO CZAS tak jak i Wasze dzidzie 🙂 🙂 🙂
Ale ja dziś chciałam o czym innym : mój mąż siedzi 2 dzień z Jerzykiem i wczoraj ani razu nie zmienił mu pieluchy do mojego powrotu a dziś dał mu tylko mały słoiczek obiadku przez 7 godzin biedak tylko tyle dostał 😞 😞 😞
Ja nadal zmęczona jak diabli na dodatek te nocne pobudki 😞 co godzinę dziś wstawałam 😞
Chciałam iść dziś na kontrolę z bioderkami ale przyjmowali do południa jutro chciałam żeby mąż z nim poszedł ale teraz to się zastanawiam jak on go wyszykuje i potem ubierze po badaniu ??? Sama nie wiem co robić 😞

napisałam Ci cos na gg 🙂

• Mamusia
Rusałko ja bym mimo wszystko wysłała tego chłopa twego na te bioderka, ma sie nauczyc obchodzić z dzieckiem do porządku bo jak go przyzwyczaisz ze ma dwie lewe ręce to on potem będzie z tego korzystał ile wlezie, taka natura facetowata, a ty się urobisz do braku sił i tchu, masz na głowie syneczka, pracę i jeszcze dom, facet musi ci pomóc i już.

• Mamusia
Rusałko to faktycznie nie za ciekawie..Wiola ma racje..ale ja sama nie wiem co bym w tej sytuacji zrobiła..
Cholera rozwaliłam dziś wanienkę..szykując kąpiel upadła mi wanienka na podłogę i odpadł awałek plastiku..jak na złość z dna wanienki..(nie wiem jak to możliwe..skoro tam jest najgrubszy ten plastik..)no ale cóż..trzeba będzie kupić nową..Kąpiel dziś była w misce..

• Mamusia
okaaa napisał(a):
Hejka jak tak was czytam to mój łobuz jakiś do tyłu jest..nie raczkuje..nie pełza..nie stoi..sam nie podnosi się do siadu..nie klaszcze sam..
Sam siedzi..nawija ciągle coś po swojemu..ma 2ząbki..i uderza rączka o buzie i wydaje dźwięki..(jak taki mały indianin) kosi łapci robimy razem..albo przybijamy piątkę..lubimy się potulć..ale ogółem to mały leniuszek jest..leżąc na brzuszku dźwiga dupcie nogi ale wtedy cała góra..ręce głowa leży i się śmieje..a jak znowu góra w górze to nogi w powietrzu latają..Także u nas rozwój troszkę wolniejszy od rówieśników..ale mam nadzieję że z czasem nadgonimy..
Okaaa, wcale Szi nie jest do tyłu, Łusia też jeszcze nie raczkuje, nie pełza (tylko trochę do tyłu, ale to po prostu odpycha się rączkami), nie stoi i nie próbuje sama stanąć - z czego się akurat cieszę, bo bałabym się o jej kręgosłupek i jeszcze nie obraca się z pleców na brzuszek, tylko odwrotnie. Ale przyjdzie na to wszystko pora, ja byłam z nią u rehabilitantki i wszystko jest ok. nie ma się co martwić, tylko kłaść dziecko dużo na macie żeby miało przestrzeń do ruchu i zabawy.

Wiojojka, super, zę z Wojtaszkiem już lepiej, fajna taka zabawa na czworaka 🙂 ja też czasem sama już nie wiem co wymyślić małej do zabawy, jak się siedzi non stop z dzieckiem to czasem weny brak 😉

Rusałka, ja jestem tego samego zdania co Wiojojka, żeby posłać męża do tej przychodni jednak.

• Mamusia
Rusałka, nei zazdroszczę, nie wim jakie macie układy, ale ja bym zrobiła totalna awanturę
Okaa a macie dużą wannę? może na razie wystarczy kąpiel w misce a później już tak jak dorosly?
u nas ciągle masakra, ile moga iść zęby??????? 😠 już prawie 3 tygodnie każdej nocy jest to samo, czyli pobudki co 1-2 godziny i wrzask, to nie płacz ale wrzask nie do opanowania i uspokojenia, jedynie przy piersi się uspokaja(nie zawsze) ale ile można karmić? paracetamol też trochę pomaga, ale przecież nie można przedawkować? na razie wyszła nam dolna jedynka, drugą już widać, lekarz wspominał, ze idzie też górna, ale jakoś tego na razie nei widzę, żal mi Ali i nie wiem juz jak jej pomóc 😞

• Mamusia
anochi mojej malej zeby szly i szly,a na ok tydzien przed miala goraczke i biegunke(podobno to byla grypa jelitowa bo duzo osob ja mialo),zab wyszedl,a jadopiero dzis zauwazylam 🙃 🙃 a w nocy tez sie tak budzi jak twoja Alicja i ciezko uspokoic jest
Okaa jak tam dieta?ja mam jeszcze ok7kg do zrzucenia i bede laska znowu ☺️

• Mamusia
mi zostało już nie wiele..bo 1kg..ale coś dietę zaniedbałam..ważę 61kg..mieszczę się we wszystko w co nie wchodziłam..i ogółem jestem zadowolona..
Ostatnio mój maluch jak podaję mu pierś to je pomrukując tak..jakby się stęsknił..albo jakby mu tak strasznie smakowało..rozczula mnie to ajjj..
a tu wrzucam wam mojego malusiaaaa
[URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2011-04/14b6db15/110.jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2011-04/14b6db15.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
okaaa napisał(a):
mi zostało już nie wiele..bo 1kg..ale coś dietę zaniedbałam..ważę 61kg..mieszczę się we wszystko w co nie wchodziłam..i ogółem jestem zadowolona..
Ostatnio mój maluch jak podaję mu pierś to je pomrukując tak..jakby się stęsknił..albo jakby mu tak strasznie smakowało..rozczula mnie to ajjj..
a tu wrzucam wam mojego malusiaaaa
[URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2011-04/14b6db15/110.jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2011-04/14b6db15.jpg[/IMG][/URL]

słodziak do schrupania 🙂

• Mamusia
wtrące cosik z innej beczki,jeśli mogę...Po mojej córci mały ma taką zabawkę Muzyczną matę do nauki chodzenia,jak dziecko uczy się chodzić stawia tam dzielnie stópki a ta mata wydaje różne dźwięki.Mały jeszcze wiadomo nie chodzi,ale rozłożyłam ja na podłodze,a ten jak zorientował się ,że to gra to tak się skurczybyk starał w to wkulnąć,a ile śmiechu miał przy tym...polecam teraz do zabawy ,a i później jak już raczkuje,czy chodzi a nawet biega.Ja kupiłam na allegro używaną ,zapłaciłam 25 zł...ale super sprawa jak macie ochotę oczywiście.

a tu przykładowy pierwszy link do allegro Tutaj podaj wyświetlaną nazwę linku...
drugi link Tutaj podaj wyświetlaną nazwę linku...
i trzeci..Tutaj podaj wyświetlaną nazwę linku...
ale jest wiele.wiele innych....pozdrawiam...

• Mamusia
hej Wam
oj biedna Alunia, te ząbki ją męczą i męczą... Łucja też dziś w nocy budziła się z wielkim płaczem, ale na szczęście tylko dwa razy.
mnie jakoś łupie w kręgosłupie od rana 😞
upiekłam wczoraj wieczorem chlebek z oliwkami i bazylią i jest tak pyszny, że nie mogę się od niego oderwać, mniammmmmmmmmm...

• Mamusia
Mufka gratulacje wytrwałości 🙂
ja ciągle zabieram sie za ćwiczenia, ale jakoś nie mam motywacji ani sił
dzisiaj u nas w miarę spokojna nocka, pobudki co godzinę, ale marudzenie a nie krzyk 🙂nawet mój mąz mógł się w końcu wyspać 😉 my już po wizycie w urzedzie pracy - a czemu pani to dziecko targa? nie szkoda tak męczyć??????? jakbym miała gdzie zostawić to nie brałabym jej do takiego urzędu, byłyśmy tez w agencji reklamowej, bo szukają maluchów do zdjęć, ale jak Ala przymierzyła kombinezon do reklamy to w nim utonęła 😉 no zobaczymy czy nas zaproszą 😉
u nas też śliczne słonko, więc pewnie tez czeka nas spacerek 🙂

• Mamusia
hej dziołszki
a my mamy temperaturę 37,8 i siedzimy w domu,choć na dworze tak ładnie, liczę na wysypkę jutro, jeśli to trzydniówka, a jeśli nie, idziemy do lekarza,
a mi tak waga spada, w ogóle na żadnej diecie nie jestem, czasem wieczorami podjadam sobie, kolację obfitą zjem, a tu 55 kilo, niby fajnie, ale mam nadzieję że już bardziej nie spadnie,co z tego jak ciało brzydkie, brzuch flaczek, miałam skierowanie na badania, ale jakoś nie umiałam się zebrać żeby pójść na nie i mi przepadło bo miesiąc ważne, musiałabym drugi raz pójść po skierowanie,
Mufcia jak bym zjadła twój chlebek, musi być przepyszny !