Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mufka 100 lat
A My siedzimy w domku bo wózek dopiero dziś zostanie wysłany 😠 😠 😠 A prosiłam o szybszą wysyłkę, nawet dzwoniłam, ale mają dużo roboty, cholera a brałam za pobraniem, by nie czekali na przelew. Myślałam, że będzie szybciej, myliłam się 😠 😠 😠 Taka pogoda koło nosa nam ucieka 😞

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Wiojojka napisał(a):
hej mamy!
Kamil boski! karmił gołąbki chlebkiem?
tak, to pewnie z nudów WOjtas marudzi, jak jesteśmy w mieście gdzie jeżdzą auta, coś się dzieje to siedzi ładnie rozgląda się we wszytskie strony, ale jak jestem na osiedlu czy w parku to jest jazda, nie chcę wyciagac WOjtasa z wózka i nosić na rękach i pchac wózek brzuchem kiedy muszę coś załatwić, ale jak jesteśmy w parku to siadamy na trawce, idziemy na huśtawki, wtedy Wojtas jest wniebowzięty.
dałam Wojtkowi raz arbuza ale nie chciał, zjada jabłka, banany, gruszki świerze a inne owoce ze słoiczka, jagody, śliwki, morele brzoskwinie,
a podajecie maluchom surową marchewkę? bo ja się zastanawiam czy mogę zblenderować taką surową z jabłkiem?

Kamil na fotce je biszkopta 🙂 bardzo lubi gryźć biszokpty-zjada całe 🙂 a gołąbkom wszyscy narzucają chlebka aż za dużo mają w naszym parku 🙂

• Mamusia
MUFCIA STO LAT!!!!!!!!!!!! mmmmmmmmmmm robisz smaka na ciasto 😉
ale dziewczyny się rozpisałyście 😉 fajne macie wózki, Ika super ten wózek, ale cena szok 🤪 my chcieliśmy taką zwykłą parasolkę, bo i tak nadal używamy spacerówki od dużego wózka, mozę to wielki gabaryt, ale Ali bardzo wygodnie i ma pompowane kółka
Oli chętnie Kamilek siedzi w tym rowerku? tak zastanawiam się czy to już dla naszych dzieci
a ja dzisiaj wyrwałam się na siłownię 😉 ale fajnie, już dawno nie miałam czasu tylko dla siebie, ale mam szanse częściej, bo mężowi zmienił się grafik 🙂

Mufcia!!!!!!! STO LAT CAŁUSKI OD NAS!!!!!!!!!!

Anochi, Kamilek jest zachwycony swoim nowym pojazdem! Taka nowa perspektywa świata-bo jeździmy przed domem też 🙂 Uważam że to idealny moment na takie auto..Później demontuje się niektóre części jak jest dziecko starsze 🙂
http://allegro/smoby-jezdzik-odpychacz-kubus-puchatek-gratis-hit-i1575737024.html

Mufka napisał(a):
Dziękuję kochane moje za życzenia 🙂 właśnie piekę urodzinowe ciacho z malinami i rabarbarem z piankową chmurką, więc zapraszam serdecznie 🙂

mniam, mniam, u mufki jak zwykle pysznie 😉

• Mamusia
Poszłam na pożyczonym wózku na spacerek, ubrałam za ciepło Amelkę aż Ją rozbierałam na ulicy, i usnęła, i szok udało mi się wejść do domu i się nie zbudziła i śpi dalej. Dawno tak nie miałam, zazwyczaj się budzi jak słyszy klucze czy cisze która robi się po wejściu do klatki:-) Ale taki upał, że chodzić się nie daje. Ja oczywiście tez za ciepło się ubrałam. A w domu chłodek 🙂
IKA faktycznie cena wózka przerażająca 😲
OLI widziałam już nie jedno dziecko w takim autku, nawet myślę, że były mniejsze niż nasze maluchy, więc też myślę, że to dobry moment 🙂

• Mamusia
MUFKA STO LAT
ja dzis wyszlam z pracy o godz 12.30,bo mala wjechala chodzikiem w komode i ramki na buzke jej spadly,maz spanikowany,a mala siniaki ma na nosie i lewym oku,wyglada jak po bojce na podworku 🤨malenstwo moje 🙂
wlasnie przechodzi mi kolo nosa praca w kontroli jakosci u nas w firmie,bo nie mam malej z kim zostawic w niedziele 😠,a praca od niedzieli do srody(maz pracuje od piatku do poniedzilku 😠:angry 🙂
co do wozkow to my dalej w Quinny sie wozimy,mala jako tako zadowolona 🙃
mam kolejna porazke,bo mala moja domaga sie 3 butelek mleka w nocy,pomocy!!!!!!!!!

• Mamusia
Mi dziś chłopcy zrobili niespodziankę i przyszli po mnie do pracy 🙂 🙂 🙂
Oczywiście jak codziennie byliśmy na długim spacerku 🙂 mamusia kupiła synkowi koszulę z krótkim rękawem, buciki i body 🙂 🙂
Dzień spokojny ale ja spaliłam się jak burak dekolt i ręce na placu przedszkolnym z dzieciakami 😞 szkoda że nie cała byłabym bardziej zadowolona a tak to już innego dekoltu tzn. głębszego nie założę bo jak będę wyglądać 😞
Na chwilę obecną wszyscy zdrowi 🙂 nadal nie wybrałam wózka-parasolki dla Jerzyka i wozimy się tym wielofunkcyjnym 😞
Miłego wieczoru i spokojnej nocy 🙂 🙂 🙂 sobie też życzę 🙂

• Mamusia
🙂miłego Rusałko 🙂
my cały czas jeżdzimy tym wielofunkcyjnym i póki co nie zamierzam kupowac dodatkowej spacerówki,
Koleżanka szuka opiekunki do dziecka od września i tak się zastanawiam czy by jej nie zaproponować siebie...i tak jestem w domu z Wojcieszkiem, więc może mogłabym się zająć dwójką, Wojtas bedzie miał rok a Zuzia 9 miesięcy,,, hmmmmm i to chyba taki trudny wiek, bo Wojtas zacznie chodzić, Zuzia pewnie juz będzie raczkować...myślę i myślę,
musieibyśmy też zainwestować z wózek dla dwójki, kupilibyśmy jakiś używany,,,
co myślicie? podjęłybyście się? to by była 8 godzinna opieka, taki mini złobek 🙂

• Mamusia
witajcie, u nas juz 10 miesiac minal....
rusalka ja tez sie dzzisiaj spieklam jak burak, przy plewieniu na dzialce i tez dekolt i plecy od koszulki 😮 mala troszku raczki ma czerwone, a byla prawie ciagle w cieniu....
piekna pogoda jest oby tak dalej sie utrzymywala conajmniej do niedzieli 🙂

• Mamusia
My też mamy tylko wielofunkcyjny..
Wjojojka musisz dobrze przemyśleć..bo w sumie fajnie byłoby siedząc w domu troszkę sobie dorobić..a z drugiej strony to jednak dwa dzieciaczki poznające świat..które wszystko interesuje..
No ale przecież nie jedna kobieta ma 2dzieci w podobnym wieku i jakoś daje radę..wynajdziesz dzieciaczkom jakieś wspólne zabawy..
Ja uważam że jeśli czujesz się na siłach..zawsze możesz spróbować..jeśli nie dasz rady przeprosisz koleżankę i powiesz żeby poszukała sobie zastępstwa bo nie wyrabiasz..

Evie, biedna mała, dobrze ze to tylko sińce, ale pewnie strachu się najedli oboje- i tatus i córunia, buziaki dla niej. Szkoda ze praca przeszła ci koło nosa, ale widocznie tak miało byc, moze trafi się lepsza 🙂 Może spróbuj zastąpic jedną butelke mleka wodą albo dawać coraz mniejsze ilości.

Pozdrawiam

też bym nie kupowała innego wózka, gdybym miała swój, a ze mam pożyczony, w którym niedługo rozgości się kolejny malutki człowieczek, to niestety muszę kupić.

Wiojojka, jeśli czujesz się na siłach, to próbuj 😉 Z jednej strony super- bo będziesz zarabiać kasę, a jednocześnie nie rozstaniesz się z Wojtusiem, ale z drugiej- pewnie lekko nie będzie, ale przecież ty z wykształcenia pedagog ( o ile dobrze pamiętam), to będziesz miała praktykę zaliczoną 😉

• Mamusia
hej mamy
no chyba się zdecyduję, a co mi tam, Wojtuś będzie miał koleżankę 😉 dzisiaj albo jutro mam się z nimi spotkać bo ciuszki odkładam dla Zuzi, te z których Wojtuś wyrasta i co jakis czas dzwonię zeby wpadli, zaproponuję a czy ona się zdecyduje to zobaczymy.
Dzisiaj Wojtuś ma zły dzień, mam nadzieję, że teraz odeśpi i obudzi sie z uśmiechem 🙂

• Mamusia
witanko
u nas Ala zaliczyła już dwa upadki, chyba kupię jej kask, bo już mi jej żal 😞 😉
Wiojojka spróbuj, może Ci się spodoba i założysz żłobek/przedszkole? 😉 a Wojtkowi na pewno przyda się trochę damskiego towarzystwa 😉

• Mamusia
hejo moje babeczki 🙂
dziękuję bardzo za wczorajsze życzenia i serdeczności. Tak bardzo bym chciała Was ugościć jakimś pysznym ciachem na żywo. Może kiedyś się uda 🙂
Tu dwie fotki z wczorajszego dnia: [URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2011-05/e8640cb6/11mmajaa.jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2011-05/e8640cb6.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2011-05/57978aea/11maja.jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2011-05/57978aea.jpg[/IMG][/URL]

Wiojojka, fajna sprawa z taką opieką, na pewno sobie dasz rady z dwoma maluchami bez problemu!!! Ja też myślałam, żeby - jak wrócę do pracy- dać pod opiekę Łucję koleżance, która ma 3 dni starszego synka, ale poznałam jakiś czas temu dziewczynę, która jest pielęgniarką i już się opiekowała dziećmi, strasznie lubi Łucję i chciałaby się nią opiekować, więc może na nią się zdecyduję.

Sto lat dla naszej małej-dużej - bo najstarszej na naszym wątku- Julci 🙂 niech rośnie zdrowo i nie denerwuje mamusi 😉

Evie, biedna Twoja malutka, ale na pewno szybko się wygoi buzia. A co do picia w nocy, to moja mała też domaga się butli, ale tylko raz, gdzieś koło 3. Chciałabym, zeby nie piła w nocy mleka, no ale widać jest głodna... też nie wiem jak to zmienić.

a co do wózków, to ja też jeszcze wożę Łucję w wielofunkcyjnym, bo dla mnie wygodniejszy, mimo, że duży. tą "parasolkę" zostawiam na jakieś wyjazdy w wakacje. W ogóle to jeszcze wożę Łucję w gondoli, bo dużo śpi na spacerach. a jak nie śpi, to kładę ją na brzuszku i sobie tak ogląda świat, podoba jej się to. W spacerówce za bardzo mi jeszcze "lata", trochę za szeroka jeszcze jest.

• Mamusia
okaaa napisał(a):
Hej kobity
Anochi budzi ci się jeszcze często Ala w nocy??
Bo mój mały czasem 2razy a czasem non stop..za chwile 9msc a on jeszcze nie przespał ciągiem nocy..;/

pewnie, tak średnio 4-5 pobudek zaliczamy 😉 dzisiaj w sklepie spotkałam mamę 14 miesięcznej dziewczynki i jej też się budzi 😞 i mówiła, że gdzies czytała lub z doświadczeń innych mam, żę to tak moze być do 3 roku życia 🤪 😠
Mufka śliczne zdjęcia 🙂 fajnie mieć urodzinki w tak pięknym dniu, słonko, zieleń, eh 😁 jakie te nasze dziewczyny różne, ALa od dwóch miesięcy jeździ w spacerówce, tez jest na nią za szeroka, ale małej się podoba, oczywiście jeździ przodem do kierunku jazdy, bo wszystko musi widzieć, a na spacerze spała ostatnio chyba ponad miesiąc temu 😉

• Mamusia
Ja też uważam że powinnaś spróbować z tą opieką nad dzieckiem skoro i tak siedzisz w domku z Wojcieszkiem 🙂 A jak nie będziesz dawała rady to uważam że koleżanka zrozumie 🙂 W dzisiejszych czasach lepiej mieć kogoś sprawdzonego 🙂