Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Oli- może Poznan coś wadliwy 😁
Jaś ma dziś bardzo kiepski dzień cały czas płacze śpi tylko na rękach i najlepiej cały czas wisiałby na piersi...nie wiem co mu jest,jak mu pomóc 😞 🤨 🤪 już razem popłakujemy bo jestem bezradna ☺️a jeszcze dziś szczepienie 😮

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

anochi rączki i nóżki 🙂 ja po tym sprawdzam 🙂 i dokładnie jak mówi Kasia ją ubierz. w razie czego wpakuj do wózka dodatkowy kocyk jakby było jej za zimno to będziesz miała zapasowy 🙂
karulina u mnie wczoraj mąż płakał bo mu było żal Klaudii i że jej nie może pomóc,ale ja musialam zachować zimną krew i uspokajać małą,bo już sama się zaczynałam o nią bać 😮

mój na początku wogóle nie brał małej na ręce bo przeszedł kurs wychowywania dziecka od swojej mamy,a ja mu potem,że to nasze i nikt nie będzie nam mówił co mamy robić a z tym noszeniem to widać stosowała takie metody wychowawcze na nim,że beczał a wszyscy go mieli gdzieś i skutki zostały do dzisiaj 😁 😁 😁 no,poskutkowało i już tuli Klaudię i normalnie bierze na ręce 😁 😁
co jak co,ale jak Klaudia się tak do końca nauczy to kto ją będzie nosił? MAMUSIA,bo mamusia ją kocha i nie pozwoli beczeć w poduszkę 😠

• Mamusia
Byliśmy dziś na spacerku i mamusia jakaś rozbita wróciła 😞 zimno jej i boi się że jakieś przeziębienie złapała 😞
Nie wiecie może co brać w takiej sytuacji żeby zapobiec chorobie ???????
Dzięki za pomoc mam nadzieję że jutro wstanę zdrowa i to będzie fałszywy alarm 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
Widze ze u was juz wszystkie rozpakowane oprucz biednej Sary ?? Kurcze wiecie cos moze na jej temat?? BO WIEM ze jakos miala isc do szpitala-bidulka sie juz doczekac nie moze, a kto wie moze i juz jest ze swoim synkiem 🙂
U mnie dzis 40 tydzien wypada i jak narazie nic 🙂 ciekawe ile przenosze.
Prosze was napiszcie czy cos wiecie o Sarze.
Pozdrawiam was.

• Mamusia
Sara - gratulacje 🙂

Hej, my jesteśmy po szczepieniu, Janek miał tylko jedno kłócie i daliśmy rade, mam nadzieje, że nie będzie żadnych ubocznych dolegliwości; po kąpieli jak na razie ładnie śpi już od godziny(biorąc pod uwagę dzisiejszy dzień to sukces 🙂)

• Mamusia
ufffffffffff, u mnie końcu była położna, wizytę mam odpękaną, bo czy ta wizyta mi coś wniosła to nie mam pojęcia, kobieta była trochę ponad pół godziny, z czego w większości uzupełniała dokumenty, mała mi tylko rozbudziła a jak Ala zaczęła płakać i nie dała się uspokoić to teks " to ona tak zawsze? chyba jakiś nerwusek, a nie była pani w ciąży nerwowa?" 🤪 😠 mnie o szwy to nawet nie spytała a jak ja ją o coś pytałam to olewała odpowiedzi, eh, nie ważne, ważne by teraz do lekarza się zarejestrować

• Mamusia
Gratulacje dla Sary i Dominika[size=4], tak ją straszyli, że jest on za mały, a tu całkiem spory facecik się urodził! Ach ci lekarze...
Anochi, to Ci się nie trafiła ta położna, szkoda, że taka olewcza. Ja to mam szczęście z moją. W prawdzie jest teraz na urlopie ale mówiła, że mogę dzwonić do niej w każdej chwili, gdyby coś się działo...

• Mamusia
Hej Kobietki.. 🙂
Gratulacje dla Sary i Dominisia 🙂
Jak tam wasze maluszki??
U nas w miarę dobrze..maluszek się trochę pręży..ale nie chce pić herbatki..więc wypróbowałam sposobu Bułki 🙂 i sama ją piję..smak mi nie podchodzi..ale czego się nie robi dla swojego dziubka.. wydaje mi się że jakieś postępy są..
Dalej mam problem z karmieniem na siedząco..i nie mam pojęcia jak się do tego zabrać żeby wychodziło.. 🤔
Mały często wisi na cycuchu ale jak czytałam niżej u każdej podobnie jest..więc chyba tak być musi.. 🙂
Malec mój przybiera ładnie..ma już ponad 4 kg.. 😁
Ja straciłam już 12kg tylko ten brzuch..jak na niego patrzę..ehhhh 😮
Muszę wam napisać że fajnie że mamy te forum.. 🙂chociaż nie za często tu zaglądam (z braku czasu)to jednak zawsze jak zajrzę to doczytam się podobnego zachowania maluszka..czy też sposobów na różne dolegliwości,problemy..i wtedy człowiek spokojniejszy 🙂 także dziękuję Wam że jesteście 😘

a to MY 🙂
[URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-09/7928a452/a 297.jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-09/7928a452.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
hej
SARA!!! GRATULACJE! DOCZEKAŁAS SIĘ A TWÓJ SYNEK WCALE NIE TAKI MAŁY... 😉
u nas tez wczoraj była połozna i jestem bardzo zadowolona z tej wizyty, gaduła z niej straszna, co prawda wiecej gadała o pierdołach niz o dzidziusiu ale na wszystkie pytania odpowiadała wyczerpującą i wiele mi doradziła.
odnośnie mleka krowiego nie zaleciła go pić a jeśli nabiał to tylko raz dziennie,
dzisiaj idziemy z Wojtusiem na pierwszy spacerek 🙂

• Mamusia
witanko
qrcze widzę, że chyba ja mam pecha do położnej 😞 eh, niby mówiła, ze mogę dzwonić z każdym problemem, ale jakoś nie jestem do tego chętna, twierdziła, że na razie żadnych kropelek na wzdęcia nie mogę podawać 😞 a mleko krowie pić, tylko max 2%, eh każdy mówi co innego

• Mamusia
Witam i pozdrawiam. Malutka fajnie, ze wróciłaś na forum, choć teraz mało już się dzieje... wiadomo dlaczego 🙂

J z Amelką już się w miarę dogadujemy. Wstaje co 4 godzinki na jedzonko, więc z zegarkiem w ręce mam ułożony plan dnia.

Piszecie, że wasze dzieci mało kupek robią, a u nas jest kilka dziennie 🤢 to chyba dobrze nie??

A co do kłótni to chyba każda z nas musi ten okres przejść ☺️ ☺️ ☺️ 😞 😞 😞 przez męża płacze już któryś dzień z rzędu, wkurza mnie to, bo nie chcę aby tak było, bo na dziecku się to odbija, ale co ja na to poradzę, że mąż taki nerwowy się zrobił 😞 oby szybko minęło 🙂

och a mówi się, że kobieta zmienna jest, a Facet to niby nie?????????????????????????????????????????????? grrrrrrrrrryyyyyyy

• Mamusia
Hej Mamuśki,
Okaaa, jakie piękne zdjęcie 🙂 macierzyństwo Ci służy 🙂 i zgadzam się z Tobą, że super, że nasze forum nadal hula 🙂 można porównać zachowania dzieciaczków, kupki, ilość mleka, wszelakie problemy... na pewno bez Was byłoby o ciężko...
ja jestem po dosyć trudnej nocce z małą. Znowu jej te wzdęcia przeszkadzały. W takich krytycznych sytuacjach używamy rureczki dla niemowląt do tyłeczka i działa to, gazy odchodzą, a nawet kupa wyjdzie 😉 teraz sobie śpi aniołeczek 🙂

• Mamusia
Mojemu małemu na te wiercenia w brzuszku pomaga też taki rowerek nóżkami..albo lekkie dociskanie nóżek do brzuszka..plus herbatka i mały sobie purta..i kupki wtedy też robi.. 🙂
Kobietki a napiszcie mi co jecie..bo ja z tym mam problem i w delikatny sposób podjadam coś..i czasem mam wyrzuty..ale co tu jeść..

• Mamusia
Hejka

Franio nadal skrzypi jak stare pudło ale nie gorączkuje uff.

Ja jem niewiele ale i tak mam wzdęcia prawie cały czas więc ja sie nie wypowiadam na temat diety 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃

Okka śliczniuniunie zdjątko - ładnie wyglądasz! 🙂

Franio od wczoraj ( włącznie z nocą) spał i spał i spał - och jaki on kochany jak śpi hihihihihi - spanko na brzuniu jest najlepsze, jak ma kolkę, wzdęcia czy cokolwiek to siup na brzunio i dzieciątko w ułamku sekundy sie uspokaja i zasypa - cudowny sposób a i mi i Remkowi pasuje bo bardzo przyjemnie się tak śpi lub leży z dzieciątkiem na brzuniu.

a no i kochalismy sie dziś pierwszy raz ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ rany ja cudownie wtulic się w męskie ciało 😉 niestety troszkę jeszcze dyskomfortu jest wiec chwilkę poczekamy na dalsze harce 😉