Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
STO LAT DLA AMELKI I WOJTUSIA 🙂 🙂 🙂 🙂
Dziekujemy za życzonka 🙂 Ala super sprawna dziewczynka...mój synuś to jednak leniuszek 🙃 pięknie siedzi, no i w końcu sie przewraca z brzuszka na plecy a Maksiu I Jerzyk to piękne chłopaki 🙂 no i Julka jaka silna pannica 🙃
u nas noce podobne co 3h pobudka a przy zębach teraz to nawet co 10min. 🥴 a piersi pustawe bo karmie popołudniu i potem troszku w nocy i nad ranem i wsio 🙃
Mufka dużo zdrówka dla Twojej mamy 😘

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
100 lat 100 lat dla Amelci i Wojcieszka niech Wam się wszystko układa i powodzi

Jerzyk też był dziś na spacerku 🙂 z rodzicami 🙂 a ja z przedszkolakami pożegnałam szanowną Zimę i powitałam Wiosnę 🙂
Jerzyk zjada cały słoiczek zupki lub obiadku i słoiczek deserku lub owoców 🙂 pije nadal mleczko mamy i podaję mu wodę w kubku przygotowawczym z silikonowym ustnikiem 🙂

Nowy wystrój Brzuszka dziwny jak zawsze na początku ale kwestia przyzwyczajenia 🙂

Pozdrawiam serdecznie Mamusie i ich pociechy 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Sabcia napisał(a):
Moja 7-mio miesięczna Córeczka Amelka
[URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2011-03/b0d87aa4/p3200317.jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2011-03/b0d87aa4.jpg[/IMG][/URL]

Chyba każda poszła witać się z Wiosną. Cisza jak makiem zasiał 🤪 🤪 🤪

wow jaka już duża z Julki dziewczynka 🙂

• Mamusia
a dzisiaj prawie cały dzień Ala spędziła z tatą 🙂 i według opowieści była grzeczniejsza niż przy mnie 😉 ja za to pozałatwiałam lekarza, jakieś zakupy itd, chętniej częściej bym męża z mała zostawiała, ale on kompletnie nie ma czasu 😞

• Mamusia
anochi napisał(a):
Sabcia napisał(a):
[URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2011-03/b0d87aa4/p3200317.jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2011-03/b0d87aa4.jpg[/IMG][/URL]

Jakiej JULKI????

• Mamusia
cześć Dziewuszki
Amelko jak co miesiąc Wojtuś całuski przesyła 😘 🙂
sprzedaliśmy mój komputer, muszę czekać kilka dni na nowy. Wieczorami tylko zasiadam na chwilę na Marcinowy komputer.
Mój synek już nie chce ani siedzieć, ani raczkowac tylko stać, stać i stać. łapie sie wszystkiego co pomaga mu utrzymac równowagę i stoi, ja się martwię o jego plecki, ale co zrobić... jak on chce i koniec,
i tak samo przy ubieraniu czy zmianie pampersa rach ciach i ani sie obejrzę z plecków na brzuszku ląduje, więc trochę natrudzić sie musze i zawsze czymś zainteresować żeby grzecznie leżał
pozdrawiam was dziewczyny
Mufciu duzo zdrowia dla mamy 😘

• Mamusia
Sabcia napisał(a):
anochi napisał(a):
Sabcia napisał(a):

Jakiej JULKI????

WRÓĆ!!!!!!!!!!!!! AMELKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
o masakra, ale jestem zakręcona, a coś czułam jak to pisałam, ze mi coś nie pasuje 😉 wybacz!!!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
hej, dziękuję za ciepłe słowa w kierunku mojej Mamy. Już wróciła do domu, ale słabiuteńka jest biedaczka...

Amelka pięknie wygląda, na więcej niż 7 miesięcy 🙂

A Wojtuś to za chwilę chyba będzie dreptał skoro tak tylko chce stać i stać 🙂

Cieszę się, że Wasze dzieciaczki pięknie jedzą, moja nadal ma bunt, zje dwie, trzy łyżeczki i koniec, zaciska buzię. Już nie wiem czy to olać i poczekać trochę, może za jakiś czas jej zasmakuje, czy próbować nadal ją karmić...???

• Mamusia
Mufka może poczekaj parę dni, my kiedyś też tak mieliśmy, po prostu bunt na łyżeczkę, nic Ala nie chciała nawet ulubionych kropelek z łyżeczki, odpuściłam jej kilka dni i potem jadła ok, ale dlaczego Łucja nie chce jeśc to nie wiem 😞

• Mamusia
Ach od rana mam kiepski nastrój. Dowiedziałam się o tragicznym wypadku w którym zginęła 1,5 roczna dziewczynka, daje linka jest filmik, straszna tragedia dla rodziców, nie wiem co bym zrobiła na ich miejscu. A kilka dni temu sama stałam w aucie z Amelką na tym rondzie.....
http://kontakt24.tvn.pl/temat,ciezarowka-nie-wyhamowala-2-latka-ciezko-ranna,87115.html

Amelka też chce tylko stać, i dreptać, jak chcę Ją usadzić to nogi sztywne jak druty i ani myśleć o siedzeniu 😁

ps. Głowa od kilku dni mi pęka. Jakoś mój organizm nie nastawia się pozytywnie na wiosnę.

Pozdrawiam

• Mamusia
Cześć Dziewczyny
Czytałam, że zastanawaiłyście się kto jest najmłodszy na forum, z tego co wiem to chyba mój Domiś 🙂 Dopiero 2 kwietnia skończy 7 miesięcy
Biedny walczy z kolejnymi ząbkami, teraz wychodzą mu górne dwójki, W sumie będzie miał już 7 ząbków. A uśmiech z tymi czterema z przodu jest po prostu bezcenny 🙂 Muszę zdjęcie wrzucić mojego Zębaczka ;D Niestety z raczkowaniem u nas nadal kiepsko, stara się bardzo, ale mu to jeszcze nie wychodzi. Poza tym straszny śmieszek się z niego zrobił 😉

SPÓŹNIONE ŻYCZENIA DLA AMELKI I WOJTUSIA 🙂

• Mamusia
Mufka dopiero teraz czytam zaległe posty. Dużo zdrowia dla Twojej mamy.
Poza tym widzę, że mamy podobny problem z niejadkami. Domink też postanowił zrezygnować z kaszy, zupek, soczków itd , jedynie mleko i banany 🙂 Nawet domowymi zupkami pluje, a o kasze to jest dzika awantura i szybko biegnę zrobić mleczko, bo mały aż się bordowy robi tak się wścieka.

• Mamusia
anochi napisał(a):
witanko
u nas śliczne słonko i właśnie wypatrzyłam u Ali kreseczkę na dziąsełku 😁 no w końcu ząbek i już wiem czemu taka marudna 😁
Sara czekamy na zdjęcie 😁
Brawa dla Ali!!!! Super, wreszcie wyczekany ząbek. Łucja nadal bezzębna 😉

• Mamusia
juz po... nie mamy zadnej wiotkosci maly charczy bo ma taka urode a nie potrzebnie mial podawane leki... ehhhw koncu wiemy co mu jest.... narkoze przezyl fatalnie a na glupim jasiu byl tak agresywny ze musialam go odlozyc do lozeczka i razem z pielegniarka go trzymac... sto lat dla amelci i wojcieszka.. ale mam do nadrobienia masakra

• Mamusia
Mufka napisał(a):
anochi napisał(a):
witanko
u nas śliczne słonko i właśnie wypatrzyłam u Ali kreseczkę na dziąsełku 😁 no w końcu ząbek i już wiem czemu taka marudna 😁
Sara czekamy na zdjęcie 😁
Brawa dla Ali!!!! Super, wreszcie wyczekany ząbek. Łucja nadal bezzębna 😉

my nadal bezzębne, ale widać powoli, że niedługo to się zmieni 😜
a my już po spacerku, ślicznie jest i chyba jeszcze raz wyjdziemy na spacer 🙂

• Mamusia
asiulkaa1990 napisał(a):
juz po... nie mamy zadnej wiotkosci maly charczy bo ma taka urode a nie potrzebnie mial podawane leki... ehhhw koncu wiemy co mu jest.... narkoze przezyl fatalnie a na glupim jasiu byl tak agresywny ze musialam go odlozyc do lozeczka i razem z pielegniarka go trzymac... sto lat dla amelci i wojcieszka.. ale mam do nadrobienia masakra
co miałas z tą wiotkością??i jakie leki podawaliście|???