ach rzeczywiscie pogoda dzisiaj przepiekna!
czeka mnie dzisiaj wyprawa na miasto, co bedzie prawdziwym wyzwaniem, bo kiedys ten dystans pokonywalam na piechote w niecale 15 min, a ostatnio zajelo mi ponad 45 :-))
To pocieszajace, ze nie jestem sama z cerowymi problemami! i na dekolcie tez mam cos podobnego do rozyczki! Tak wiec solidaryzuje sie z Wami dziewczyny! hihi
No i oczywiscie wszystkiego najslodszego z okazji Dnia Kobiet mamuski!
😘
hej dziewczyny super,że nasze grono się powiękasza WITAM WSZYTSKIE NOWE MAMUŚKI!!:laugh:
wiecie co ja tam wole nic nie wspominać ani o cerze,bo pozostawia dużo do życzenia ani o pojawiających się rozstępach na piersiach....,bo moje drogie bardzo się pomału zaczynam nastwaiać i skupiać na wyczuwaniu ruchów dzidzi ,bo za tydzień mam już szanse je poczuć i nie mogę się tego doczekać 🤪 ja wolę patrzeć na te pozytywne strony i się nimi cieszyć po co się martwić pierdołkami cera sama się wkrótce poprawi a rozstępy no cóż tak już jest jedyne co to smarować je na okrągło he he no i pogoda się poprawia i słonko świeci:laugh:
podobnie jak Anula88życze dużo pozytywnego nastawienia i radości z okazji dnia kobiet he he [img size=330]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/tulipany2006.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />
sioperka22 oczywiscie ze te wszystkie rozstepy, brzydka cera, mdlosci czy inne mniej przyjemne objawy nie sa w ogole istotne przy fakcie ze w brzuszkach mamy nasze male cuda swiata :-)
Ale w sytuacji w jakiej sie znalazlysmy warto podzielic sie opinia :-)
Ruchy juz w 15tc? ojj jak super!! Bosko :-))
no pewnie tylko szczerze mówiąc troche mnie dołują te malkamenty więc wole je ignorować he he a tak właściwie to ja włąśnie kończe 14tc jutro zacznie się 15 ,więc od jutra za tydzień czyli w 16tc są szanse na poczucie ruchów ,więc intensywnie na to czekam mam nadzieję ,że szybko to się stanie,bo nie mogę się doczekać 🤪 !!
suuuuuuuuuuuuuuuuuper!!!!!!!!pierwsze ruchy normalnie zwariuje ze szczęscia....ale jeszcze troche i Dzidzie będą nam dawać kopniaki he he tak ten czas leci niedawno przecież co robiłam sobie test ciążowy 😁
(..)włąśnie kończe 14tc jutro zacznie się 15 ,więc od jutra za tydzień czyli w 16tc są szanse na poczucie ruchów ,więc intensywnie na to czekam mam nadzieję ,że szybko to się stanie,bo nie mogę się doczekać 🤪 !!
ciekawe jak to jest....:laugh:
(..)
A sprobuj wlaczyc muzyke ale taka wiesz:P ...usiadz sie wygodnie chwyc sie za brzuch i skup sie czy juz cos czujesz...
JA nie wiem czy to jest juz mozliwe ale np jak jade samochodem i moj m wlacza muzyke glosno to brzuch mi sie tak napina i czuje jak by zaparcia w niektorych miejscach.
A gdzies czytalam ze pierwsze ruchy mozna pomylic z gazami..eheh
Tylko ze z nami kobietami to jest tak ze jak czegos bardzo chcemy to ponosi nas fantazja:P
I nie wiem czy mi sie to wydaje czy faktycznie tak jest:P
A sprobuj wlaczyc muzyke ale taka wiesz:P ...usiadz sie wygodnie chwyc sie za brzuch i skup sie czy juz cos czujesz...
JA nie wiem czy to jest juz mozliwe ale np jak jade samochodem i moj m wlacza muzyke glosno to brzuch mi sie tak napina i czuje jak by zaparcia w niektorych miejscach.
Tylko ze z nami kobietami to jest tak ze jak czegos bardzo chcemy to ponosi nas fantazja:P
hihi jaki fajny sposób ;D na pewno w swoim czasie wyprobuje 😁
witajcie brzuchatki,
ja dzisiaj dla odmiany ledwo żyje jakieś takie nieludzkie zmęczenie mnie dopadło i brak apetytu w co domownicy nie chcą uwierzyć...
a co do cery itp też sobie daruje rozprawę na ten temat jest jak w latach młodzieńczego dojrzewania 😞 rozstępy miałam przed ciążą więc już mnie nie denerwują..
Tylko ta nie moc mnie dołuje...
miało być lepiej a jest gorzej
Jestem ZROZPACZONA ja tak ma wyglądać poprawa mojego samopoczucia
hehe :P nic nie szkodzi.
A co tam u Was brzusie małe? ja właśnie na zwolnieniu lekarskim bo wymioty nie dają za wygrane. Ale na szczęście to już początek 4 m-ca także już jestem troszkę spokojniejsza o dzidzię 😎 pozdrawiam wszystkie wrześniowe mamuśki
Świadomie wybrałam prywatne i uważam, że takie jest lepsze. Moje dziecko przeszło w tym roku do szkoły i widzę jak wyglądają placówki państwowe. Tutaj zawsze brakuje środków, nigdy nic się nie da, a na każde rozwiązanie znajdzie się problem. W przedszkolu takich problemów nie mieliśmy. Dziecko było zaopiekowane pod każdym względem i rozwijało swoje pasje. Czy tak jest w każdym prywatnym, pewnie nie, bo dla niektórych to czysty biznes i z przedszkola potrafią zrobić kołchoz. Z własnego doświadczenia polecam szczerze pójść i zobaczyć - jak są wyposażone sale, czy jest plac zabaw, jak duże są grupy, jakie zajęcia są w standardzie a nie dodatkowo płatne - bo spotkałam się z tym, że logopedia niby jest, a potem się okazuje, że dodatkowo płatna. Podobnie języki, psycholog, zajęcia sportowe itd.
Jeśli ktoś tu zajrzy z okolic Włoch, to Have Fun na Wirażowej warto wziąć pod uwagę.
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Rekomendowane odpowiedzi
Gość
WSZYTSKIEGO NAJ NAJ NAJ NAJ LEPSZEGO A PRZEDEWSZYSTKIM DUZO ZDROWKA I USMIECHU 😆 😘 😘 😘 Z OKAZJI DNIA KOBIET 😉 🙂 🙂 🙂 🙂 😁
zycze Ja z moaja Dzidzia i Karolem 😉 :P
Gość
czeka mnie dzisiaj wyprawa na miasto, co bedzie prawdziwym wyzwaniem, bo kiedys ten dystans pokonywalam na piechote w niecale 15 min, a ostatnio zajelo mi ponad 45 :-))
To pocieszajace, ze nie jestem sama z cerowymi problemami! i na dekolcie tez mam cos podobnego do rozyczki! Tak wiec solidaryzuje sie z Wami dziewczyny! hihi
No i oczywiscie wszystkiego najslodszego z okazji Dnia Kobiet mamuski!
😘
sioperka22
wiecie co ja tam wole nic nie wspominać ani o cerze,bo pozostawia dużo do życzenia ani o pojawiających się rozstępach na piersiach....,bo moje drogie bardzo się pomału zaczynam nastwaiać i skupiać na wyczuwaniu ruchów dzidzi ,bo za tydzień mam już szanse je poczuć i nie mogę się tego doczekać 🤪 ja wolę patrzeć na te pozytywne strony i się nimi cieszyć po co się martwić pierdołkami cera sama się wkrótce poprawi a rozstępy no cóż tak już jest jedyne co to smarować je na okrągło he he no i pogoda się poprawia i słonko świeci:laugh:
podobnie jak Anula88życze dużo pozytywnego nastawienia i radości z okazji dnia kobiet he he [img size=330]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/tulipany2006.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />
Gość
Ale w sytuacji w jakiej sie znalazlysmy warto podzielic sie opinia :-)
Ruchy juz w 15tc? ojj jak super!! Bosko :-))
sioperka22
ciekawe jak to jest....:laugh:
Gość
sioperka22
Gość
(..)
Gość
hihi jaki fajny sposób ;D na pewno w swoim czasie wyprobuje 😁
a jaka to jest 'muzyka ale taka wiesz:P'? 🤪