Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
martini coś nas ostatnio olewa 😞 😞 😞 😠 😠 😠 😠.........uffffffff właśnie rozmawiałam z teściową ..... nie wpadła ,bo mój do późna w pracy to mnie telefonem zaskoczyła 8 min nawijała.......ja i to w sumie o niczym.......i oczywiście już musimy jechać z nimi w niedziele do dziadka mojego na urodziny ,bo nie wypada nie jechać 😠 😠 😠 😠 😠

• Mamusia
hmmmmmm jakoś dziwnie napisałam....do dziadka mojego Łukasza.....tak dla jasności......a w sumie miałam inne plany....i zaś dupa 😠no i jeszcze jakby tego było mało jutro mamy iść z nią kupić mu jakiś prezent.....a miałam kumpeli włosy farbować ja pierdziele wszystkie szyki mi psuje.... 🥴

oj Madziu Ty się ciesz że nie przyszła osobiście 🙂 🙂 zawsze sobie znajdziesz powód żeby na nią ponarzekać...zawsze możesz na tych ur powiedzieć że się chcesz położyć i jechać wcześniej! wszyscy zrozumieją 🙂 a po prezent nie może sama jechac? też się źle możesz czuć 🙂 słaba...bo taki upał przecież 🙂

• Mamusia
ja nie wiem ostatnio jestem jakoś na nią uczulona no nie wiem czemu niby nic aż takiego nie robi a jakoś wszystko mnie wkurza.....całokształt kurde uprzedzona jestem muszę jakoś postarać się pozytywnie do niej nastawić......ale na prawdę tak mnie wkurza czasem ,że aż mam dość...... 🙃 🙃
a co do urodzin to jakoś się da hmmmm do miasta z nią też jakoś przeboleje to wyjście hmmmm muszę.....mój pójdzie z nami to nie będzie aż tak źle......
OBIECUJĘ POLUBIĆ TEŚCIOWĄ HE HE......Boże to będzie ciężkie 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Agaa a co do ułożenie twojej maleńkiej to kurczę też mam tak często i kocham jak ona tak robi no cudowne to jest wtedy jak głaszczę to miejsce to prawie jakbym małą dotykała się czuję jakby tylko skóra nas dzieliła.......mój Skarbek kochany i wtedy tylko sobie wyobrażam jaka to ona już duża i na pewno śliczna 😁 😁 😁

• Mamusia
Agaa chyba też się już zawinęła 🙂 to i ja spadam na mój ulubiony film WŁADCA PIERŚCIENI po raz tysięczny to będę oglądać kocham to he he he 😁 😁 😁 😁 do poniedziałku ,bo w weekend chyba nie dam rady wejść trzymajcie się udanego weekendu pa pa buziaki dla maluszków 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

sioperka wybacz mi bardzo!! 🙂 kurde moja matka do mnie zadzwoniła, a że ma darmowe to gadałyśmy przeszło 40 min....przy okazji obgadałam moją teściową, że sobie nie życzę tego żeby się wtrącała po porodzie...o wadze Ewy jej mówiłam, kurcze, ja się urodziłam 3,200!! 🙂

hehe obiecuję polubić teściową 😁 dobre hasło;D

Elu a do Ciebie po co przyjeżdza?? nudzi jej się?

Hey brzusiee 🙂
a my juz gości mamy i dlatego nie mam czasu zbytnio tu zaglądać 🙂
ale musze wam powiedziaec że dostaliśmy 2 wielkie siatki ubranek i jedna całą torbe różnych akcesorii 😁
hihi miłam co układać sobie 😁
może rano jutro uda mi sie nadrobić co cały dzien pisaliście 🙂
bużka ;*

Ehhh a ja znowu nie miałam czasu ca ły dzien nic napisac 😞 Dziewczynki8 polecam przejsc sie do tesco bo sa promocje i np. posciel dzieciec a 20 zl a okrycia kapielowe 9 zł a ja kasy nie mam i na razie i tak nic nie kupie ehh. Postaram sie pozniej nadrobic co pisałyście buzki 😘

Elu ten wózio bardzo mi się podoba 🙂 będziesz licytować??

a ja byłam dzisiaj w tesco i nic nie było tam w promocji...teraz poluję na przewijak, bo chyba jednak kupię 🙂

• Mamusia
hej, ja tylko na chwile, nadrobie jutro co pisalyscie. Byłam dzis u lekarza swojego bo cos mi sie dzialo od wczoraj, jakies bole mialam brzucha itp, dzis rano zlapal mnie skurcz ze kroku zrobic nie moglam, a potem w ciagu dnia brzuch mi twardnial, poszlam do znajomej poloznej, a ona mowi ze to łożysko sie moze odklejac 🤨 🤢 i ze jak chce to na izbe przyjec, ale tam jesli nawet nic nie wykaże to każą mi zostac, to zadzwonilam do swojego gina a on mowi zebym przyszla na wizyte, ze przyjmie mnie pierwsza. Zrobil mi USG i zaczal sie smiac ze to pieta Synka byla a nie skurcz, a potem mu mina zrzedła, i stwierdzil ze sie skurcze zaczynaja, i dal mi jakies leki p/skurczowe, a jak sie pogorszy to do szpitala:/ no i oczywiscie ze zaden wyjazd na wakacje nie wchodzi w gre. mam duzo lezec i odpoczywac. Ale najwaznniejsze ze z Małym wszytsko w porzadku 🙂

o cholera, to nieciekawie jak jakieś skurcze były...to leż! ile tylko się będzie dało! a może coś robiłaś męczącego? typu właśnie mycie okien, noszenie ciężkich rzeczy itd?
dobrze że z bobo ok 🙂

• Mamusia
a dziewczyny bylam ogladac ten pokoj, moze wielkosciowo jest dobry ale koszmar 😞 ogulnie dom jakis taki nie przyjemny 😞 odstrasza mnie, starsze osoby mieszkaja nie wiem chyba bym tylko w pokoju siedziala i nawet czubka nosa nie wystawiala 😞 przeraza mnie to wszystko bo jak tak dalej pujdzie to nie bede miala innego wyjscia jak sie tam przeprowadzic ;( czego bardzo nie chce 😞

• Mamusia
cześć dziewczynki 😘
ja już w domku 🙂
tak jak Agaa pisała na szczęście z Sashką jest wszystko ok (lekarz się śmiał, że będę mieć szczupłego, wysokiego synka 😉 )
Niestety ciąża jest zagrożona przedwczesnym porodem, więc musimy leżeć. Najważniejsze są teraz kolejne 3 tygodnie, aby bezpiecznie donosić. Podano mi sterydy na wzrost płuc i utrzymanie ciąży. Poza tym mam ostrą anemię (dlatego właśnie schudłam te 4 kg) więc po przepisywano mi leki.
Przez te dni naoglądałam się tyle maluszków, że aż człowiek by sam chciał już mieć takiego przy sobie 😉 I wyobraźcie sobie, że sami chłopcy się rodzą! 🤪
Pogadałam z mamusiami, doradzały co rzeczywiście się przyda w szpitalu, a co spokojnie można sobie darować ( np. można odpuścić sobie majtki poporodowe, zabrać podkłady- dobre 3 paczki, złażą jak świeże bułki)
I w moim wypadku tonę wkładek laktacyjnych. Każdej nocy, jak tylko słychać było jakąś kruszynkę momentalnie mi przemakały 🤪 Silny instynkt macierzyński? 😁
Tak więc na to wygląda, że będę z Wami tu dłużej przesiadywać 😉

Loli, a ile macie jeszcze czasu do wyprowadzki?