Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

pyszne i szybko sie je robi
Racuszki serowe
Składniki na 4 porcje
•40 dag białego sera,
•2-3 jajka,
•czubata łyżka mąki ziemniaczanej,
•olej(nie uzywam, u mnie tylko patelnia teflonowa), sól
Ser zemleć w maszynce. Żółtka oddzielić od białek. Dodać ser do żółtek, utrzeć na gładką masę. Z białek ubić sztywną pianę, po łyżce dodawać do masy serowej razem z mąką ziemniaczaną i szczyptą soli, delikatnie mieszając. Uformować dość grube racuchy.
Olej rozgrzać na patelni, wkładać racuchy, smażyć z obu stron na złoto- u mnie bez oleju. Podawać na gorąco, ewentualnie polane jogurtem.

bobas faaajnie brzmią te racuchy przepis zachowała i kiedyś na pewno wykorzystam 🤪 mam śliwki i muszę cosik z nimi zrobić 😜 lecę do sklepu - bede pichcić ciasto 😜

no ja niestety nie moge jesc tych "normalnych" racuchow bo za duzo maki , mleka i cukru tam jest ale bardzo je lubie.Dlatego musialam poszukac czegos bez maki lub znikoma ilosc jak dla was to mozecie jeszcze cukru dodac bedzie slodsze.

ale sie nadzwigalam przepakowywalam ciuszki adasia te co beda mu za duze na poczatku do toreb prozniowych 🙂zeby zrobic wiecej miejsca z szafie nawet nie spodziewalam sie ze tyle ich az mam 🙂teraz mnie brzuch troche boli 😞musze odsapnac chwile i bedzie ok

Eluśka trzymam kciuki za Twój pobyt w szpitalu...oby szybko minęło 😘
też miałam dzisiaj na obiad wegetariańskie spagetti 🙂

wiecie co sobie dzisiaj kupiłam w markecie? 🙂 MLEKO W TUBCE 🙂 🙂 ZAGĘSZCZONE! mniam 🙂

ja się martwie właśnie o sioperkę...dwa albo trzy dni jej już nie ma 😞 Dosik to pewnie z netem ma problem, jak do jutra jej nie będzie to napisze do niej. do sioperki zresztą też...

AAA wogole zapomniałam napisac. Jak Sebastiana dzisiaj opierdzieliłam to siedziałam jeszcze chwile na lozku a on zebym sie polozyla kolo niego, ja łzy w oczach i wogole ale mowie ze za chwile no i moja mama zadzwoniła ze do tego szpitala mam jechac dzisiaj to juz wtedy kompletnie sie rozkleiłam i gadam z nia gadam łzy mi lecą a ten wstał i mnie przytulil bo moja mama najpierw kazała mi jego dac i poprosiła o zajecie sie psem wiec on juz wiedzial. Ale i tak sie zdziwilam ze mnei przytulil.