Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

mam takie specjalne pojemniczki na mleko z laktatora, podłączam do niego i spływa zamiast do butli to do pojemnika a potem sam pojemnik wkładam do lodówki i kiedyś zrobiłam tak jak dziewczyny piszą że zlałam do jednej butelki i naraz nakarmiłam.

• Mamusia
Laurana ja najpierw karmilam a po pol godz troche sciagalam. I to z obu. Teraz np jedna zaniedbalam bo wazne jest to zeby dwie traktowac tak samo czyli zeby tyle samo mi ciagnal z lewej i prawej a ja jakos ostatnio dawalam lewa czesciej i wyobrazcie sobie ze z prawej mam duzo mniej. Wiec teraz przy prawej trzymam go dłuzej, on sie wkurza bo malo leci ale co tam, i troche pozniej tez sciagam chwilke, chociaz pare kropel. No i wracamy do normy. A tak to prawa byla nawet mniejsza od lewej

• Mamusia
dokładnie, u mnie też dłużej nie stał nigdy, bo na koniec dnia był konsumowany 🙂 bo ja największy problem z ilością to miałam na koniec dnia.

Tak Agaa dusić, po laktatorze czy po karmieniu zawsze aż po kropelce będzie ledwo lecieć.
Ja tak robiłam..

Ja co karmienie z obu piersi jeszcze ściągałam a jak przysnął na dłużej to też.

Ja nie dokarmiałam z butelki tylko dostałam taką sondę,którą wsuwa się do ust dziecka w trakcie karmienia i podaje pokarm tak że dziecko ssie pierś a dodatkowo dokarmiane jest naturalnym bądź sztucznym. SSąc pobudza dodatkowo laktację.

Można nie mieć mleka a karmić piersią... 🙂