Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ja rozumiem że czasami dziecko złość bo płacze i nie wiadomo o co kaman.
Sebastian też się denerwuje czasami no ale bez takich akcji, zawsze mu mówie że on jest malutka i że jeszcze mu nie powie. I ona może polegać tylko na nas więc nie ma sie co złościć. Chociaż czasami i mi się zdarza, że powiem do niej: Nika uspokój się bo ja już nie mam siły. Ale na tym się kończy.

• Mamusia
Ee tam nie chciałam się stresować.Zabrałam moją dzidzię i się tuliliśmy całą noc.A co ja mu będę tłumaczyła setny raz na czym polega taki zabieg jak to tępe i tylko krytykuje coś na czym się totalnie nie zna. Ważne, że ja jestem zadowolona. Chciałam być dobrą dziewczyną, a nie jakimś pustakiem co wydaje na siebie pełno kasy, ale czas to zmienić i w dupie go mieć ooo 🙂 Niech sobie jedzie do tej Norwegii bo jak tak ma jego pomoc wyglądać to ja wolę sama dać sobie radę, a na ten czas kiedy wyjdę do fryzjera sprowadzić tu moją mamę czy opłacić opiekunkę lub zabrać gdzie się da maluszka ze mną. Dosyć mam odkładania moich potrzeb na później. A to becikowe , które być może uda mi się dostać w przyszłym roku przeznaczę tylko na siebie i synka. W końcu należy mi się coś po ciąży i całej reszcie.

• Mamusia
Elcia ja rozumiem , że wstajesz w nocy do dziecka, jesteś niewyspana, masz sińce pod oczami, jesteś zmęczona, rozdrażniona, zakręcona ze zmęczenia...Że tak jest w dzien i w nocy przez wiele tygodni, i że w pewnym momencie na prawdę nachodzą cię takie myśli, że może by go przykryć tą poduszką albo, że krzykniesz czy potrząśniesz malcem...No ,ale kurde nie po niecałych 4 godzinkach 😮 Gdyby mi ktoś dał dziecko i buteleczkę z mleczkiem i kazał się zająć przez 4 godz dzieckiem to dziś bym się śmiała! Zwłaszcza, że to są już dzieci na etapie kiedy da się je jakoś zagadać czy nawet rozebrać, przytrzymać dłużej w wannie no cokolwiek....

• Mamusia
Ja już jedno becikowe miałam...Poszło na moją wizytę u gina, na paliwo, na łazienkę połowa kasy a reszta na pierdółki na chrzciny i życie codzienne. A ja nawet butów nie mam na zimę...Bo moje kozaki popękały. Drugie są takie cieniutkie, że zamarznąć można. a trzecie są na jesień z zamszu a nie na deszcze i błoto. I trąbie o tych butach, że nie mam w czym łazić, i pytam jak on myśli czy mogę sobie na nie pozwolić, a on nic. I ostatnio do mnie, że chciał by sobie bluzę kupić 😮 Takiego chu...będzie miał bluzę. A ja będę na boso z małym chodziła na spacery....

No dokładnie a poza tym przy dziecku trzeba sie uzbroić w cierpliwość i ja jej sie już nauczyłam w szpitalu.
4 godziny to jest nic, Sebastian tez został z mała na 3 godziny czy tam prawie 4 i tez leciałam do małej na biegu. Weszłam tam i zobaczyłam ze on ją trzyma a ona nawet nie płakała. A to byla jej pora jedzenia, myju i lulu więc byla rozdrażniona ale naprawde super sobie poradził i jestem dumna z niego. 🙂

• Mamusia
Ela ty mi nie mow ja nie mam butow na zime , a do pl lece ;/ 😮 😮 atutaj nie ma takich cieplych, bo tutaj zimy nie ma... kurtke jakas tam mam a wiec nie m tragedji, w pl zawsze nawet w zimie chodzilam w adidasach :P ale teraz nawet adidasów brak :/ jedynie trampkoslawy 🙃 🙃

JA też nie mam butów na zime ale takie do bieganmia sobie kupiłam. Sebek tez nie ma butów, spodni ani nic. I tak w sumie odkłądamy te zakupy a małej sie wsio kupuje, a teraz jeszcze chrzciny.

a będe próbować a co
😁
Coś Wam chciałam pokazać

http://allegro.pl/opaska-fk03se-kokarda-krysztalek-serpentynki-i1312229117.html

http://allegro.pl/biala-opaska-elastyczna-rozowy-kwiatuszek-swieta-i1313853776.html

• Mamusia
Ja juz wczoraj na nia polowalam ale dupa...
A dzis tak oooo 🤪 🤪 🤪 super 😁 prawie jak bede w pl to moze ja dostane :]

Prubujcie! puki mozna 😁

Ej glosowalyscie juz dzis? na moja kruszynke? Wiem ze nie mam szans juz na 1 miejsce, ale chociarsz chce sie utrzymac na tym trzeciem 😞

• Mamusia
No one sa boskie ale powiem wam ze jak ja ubiore malej te opaski co jej kupilam to ona sie strasznie wkurwia 😁 chyba sa zagrube i maja zaduza ta gumke:/ i lekka ja sciskaja, a wlasnie chcialam jej kupic taka delikatna fajna.. i widzialam kiedys ale jak bylam z moim w sklepie to ze cuduje i oczami mi juz przekrecal ;/ a wiec wyszlam z tego sklepu , on to nienawidzi chodzic zemna po sklepach, nie raz jest tak ze ja ide gdzies a on gdzies a puzniej sie zchodzimy 😉

• Mamusia
nadrobiłam was wreszcie 😜
Ela niestety proces dekoloryzacji jest żmudny, ale się opłaca 😉
A co do Krystiana, nauczy się. Nam taka cierpliwość przychodzi naturalnie (wkońcu 😉 ) a oni muszą ją opanować.
Elus ja też jestem za tą opaską nr 2
Loli zrobiłaś smaka na maskarę 😜