Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dosikówna ja Ci zaraz namieszam w pipce to zobaczysz 😁 😁 😁 Hehe mamy wywoływać Franka już 😮 Tzn zalewać do cna 🤨 🤔 🤔 Ten to się nie szczypie z diagnozami 😮 Jutro opiszę wsio bo i o tym żelu mówił. A dzisiaj już nie mam siły.
Lolinko fajnie, że już jesteś 😘

• Mamusia
He he ale sie usmialam czytajac, bo moj tez gra 🙂

Loli jestes tu jeszcze? Jak malenka? Czemu niespokojna? DAliscie rade ustawic to lozeczko? O jejku tyle pytan mamy do Ciebie. Jak bedziesz miala chwile to napisz jak porod, jak przecisnela sie przez ciebie Olenka. No i jak ty sie czujesz?

• Mamusia
No to tak jak wiecie czekalam do ostatnich skorczy, ale jak juz bylo co 5-4 min to juz myslalam ze wyjde z siebie, ok zajechalismy do szpitala i pani kazala mi zrobic siku, skorcze byly dosc bolesne, no ale poszlam do kibelka zrobic siku i wtedy odeszedl mi czop, pani wmierzyla rozwarcie a tam UWAGA!! 9cm, zapytala czy chce rodzic w tej wodzie ale uprzedzila ze samo lanie wody trwa 40 min wiec moge nie zdarzyc. A wiec rodzilam naturalnie, zakali sie przebrac w pizamke no i jedziemy skorcze byly naprawde silne 😞 i coraz bardziej mocne ale dawalam jakos rady, podali mi ten gas co sie wdycha ale czasami bylo mi slabo, ale cos tam pomagal 🙂 dzidzia nie byla przekrecona twarza do kregoslupa mojego?(jezu chyba tak troszu w szoku bylam) a wiec podwyzyli mi lozko i kazali stac w takiej jak by pozycji (od tylu) tylko dobrze sie opieralam i powiem odrazu ze polecam ta pozycje jak najbardziej,wsumie innych nie mialam ale dobrze mi sie rodzilo. Wody odeszly mi wsumie 3 razy 2 razy tak potroszku mi sie polalo, a reszta wybuchla jak juz mialam skórcze parte, zaczely mi sie one gdzies okolo po 12 godzinie wsumie to moj lepiej wie bo ja troszku ledwo co zylam 🙂 ale mowi ze partych mialam tak z poltora godziny no Olenka swoja waga zaszkoczyla pewnie wszystkich rowne 4 kg no i powiem wam kobitki tak jak sie zaczna parte no to dopiero jest jadka te skorcze wczesniej przy tym to nic :/ ale naprawde uwiezcie mi, z mojego nastawienia myslalam ze porod to cos o wiele wiele gorszego! No i tak nie bralam zadnych znieczulen ani nic, nie cieli mie , i nie peklam 😮 o dziwo nawet polozna byla w szoku ze przy takim dziecku nic mi nie peklo. Mam teraz jedynie troszku bolu przy sikaniu ale wiadomo wszystko sie musi zagoic 🙂 Jejciu no nie wiem co jeszcze 🤨 karmie kiersia troszke ciezko to nam idzie ale dajemy rady 🙂