Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja mam nagranie a nie mam zdjęć 🙂
Ale w komputerze zrobiłam sobie zdjęcia z ujęć z filmu i sobie wywołam 🙂
No ja nie wiem ile sie płaci za nagranie, bo ja poszłam prywatnie na USG 3D i 4D włącznie z badaniami genetycznymi i nagraniem i w sumie płaciłam 150zł, ale wiem, że pacjentki, które chodzą do niego stale, płacą mniej.
Wszystko zależy od lekarza. 🙂

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ajjj jak ja zaniedbuje to forum ;-)
pewnie macie podobnie, ale ja czuje sie ostatnio niesamowicie zmeczona, wszystko co robie zabiera mi 3 razy wiecej czasu niz przed ciążą! Zaczyna mnie to troche denerwowac, bo gdzies wyczytalam ze wlasnie teraz maja zaczac sie najpiekniejsze chwile w ciazy, te bez mdlosci i zmeczenia - gdzie mozna gory przenosic ;-) A ja nie dosc ze zmeczona, to jeszcze wcale nie mam ladniejszej cery, tylko powyskakiwaly krostki! Nie mam tez gestszych wlosow...:-))
Ale nie, nie narzekam zebyscie nie myslaly dziewczyny! ;-)
Czekam z niecierpliwoscia na wtorkowe USG zeby znowu zobaczyc mala fasolke lub malego groszka ;-)

pozdrawiam!

• Mamusia
Agaa napisał:
ajjj jak ja zaniedbuje to forum ;-)
pewnie macie podobnie, ale ja czuje sie ostatnio niesamowicie zmeczona, wszystko co robie zabiera mi 3 razy wiecej czasu niz przed ciążą! Zaczyna mnie to troche denerwowac, bo gdzies wyczytalam ze wlasnie teraz maja zaczac sie najpiekniejsze chwile w ciazy, te bez mdlosci i zmeczenia - gdzie mozna gory przenosic ;-) A ja nie dosc ze zmeczona, to jeszcze wcale nie mam ladniejszej cery, tylko powyskakiwaly krostki! Nie mam tez gestszych wlosow...:-))
Ale nie, nie narzekam zebyscie nie myslaly dziewczyny! ;-)
Czekam z niecierpliwoscia na wtorkowe USG zeby znowu zobaczyc mala fasolke lub malego groszka ;-)

pozdrawiam!

Agaa, doskonale Cię rozumiem!! moja cera mocno się pogorszyła odkąd jestem w ciąży, mój dekolt i twarz wyglądają jakbym miała jakieś uczulenie, lub różyczkę..
Nadal męczą mnie mdłości, chociaż od kilku dni nie wymiotowałam, ale czuje ogromne zmęczenie, najprostsze czynności, tj.; wstanie z łóżka wymagają ode mnie przeogromnego nakładu skupienia i siły umysłu, bym wstała i w coś zrobiła..

☺️ przyznaję, że troszkę mam już tego dosyć.. do tego nie gotuję, nie sprzątam, bo czuje ogromne zmęczenie i senność..

oby to szybko minęło 🤪

• Mamusia
witam nowe panie w naszym wrześniowym wątku 🙂 u mi się też cera pogorszyła.. ale to wszystko minie 😉 jestem dziś jakoś bardzo pozytywnie nastawiona 🙂 a jutro mam badanie, oczywiście odezwę się później i zdam relację 😉

Dobry wieczor Brzuszki 🙂 Witam nowe Mamusie milo ze dolaczylyscie do nas,ja dzis mam dzien na sen caly czas bym spala to jest straszne 😞 a dzieciaki daly popalic zycze milego wieczoru 🙂

hej brzuszki 🙂)
Witam nowe kolezanki i gratuluje 🙂)
Ani87 czekamy wiadomosci jak tam po badaniach..ja jeszcze tydzien i ide tez do lekarza 🙂 i zobacze moja kruszynke:P
MOja cera tez nie jest w najlepszej formie a przeziebienie dodatkowo to poteguje:/ ale mam nadzieje ze to minie....
Nie weim jak u Was dziewczyny wygladaja piersi, moje nie bola juz itd ale te rozstepy ktore juz mam doprowadzaja mnie do placzu;/ kremuje je co dzien po kilka razy ale nic nie daje...

a dzis jestem pozytywnie nastawiona pogoda super slonko swieci od rana to az sie chce wstac i cos porobic 🙂) hihi
milego dzionka 🙂):*

Noo i zapomniajabym....

WSZYTSKIEGO NAJ NAJ NAJ NAJ LEPSZEGO A PRZEDEWSZYSTKIM DUZO ZDROWKA I USMIECHU 😆 😘 😘 😘 Z OKAZJI DNIA KOBIET 😉 🙂 🙂 🙂 🙂 😁

zycze Ja z moaja Dzidzia i Karolem 😉 :P

ach rzeczywiscie pogoda dzisiaj przepiekna!
czeka mnie dzisiaj wyprawa na miasto, co bedzie prawdziwym wyzwaniem, bo kiedys ten dystans pokonywalam na piechote w niecale 15 min, a ostatnio zajelo mi ponad 45 :-))
To pocieszajace, ze nie jestem sama z cerowymi problemami! i na dekolcie tez mam cos podobnego do rozyczki! Tak wiec solidaryzuje sie z Wami dziewczyny! hihi
No i oczywiscie wszystkiego najslodszego z okazji Dnia Kobiet mamuski!
😘

• Mamusia
hej dziewczyny super,że nasze grono się powiękasza WITAM WSZYTSKIE NOWE MAMUŚKI!!:laugh:
wiecie co ja tam wole nic nie wspominać ani o cerze,bo pozostawia dużo do życzenia ani o pojawiających się rozstępach na piersiach....,bo moje drogie bardzo się pomału zaczynam nastwaiać i skupiać na wyczuwaniu ruchów dzidzi ,bo za tydzień mam już szanse je poczuć i nie mogę się tego doczekać 🤪 ja wolę patrzeć na te pozytywne strony i się nimi cieszyć po co się martwić pierdołkami cera sama się wkrótce poprawi a rozstępy no cóż tak już jest jedyne co to smarować je na okrągło he he no i pogoda się poprawia i słonko świeci:laugh:

podobnie jak Anula88życze dużo pozytywnego nastawienia i radości z okazji dnia kobiet he he [img size=330]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/tulipany2006.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

sioperka22 oczywiscie ze te wszystkie rozstepy, brzydka cera, mdlosci czy inne mniej przyjemne objawy nie sa w ogole istotne przy fakcie ze w brzuszkach mamy nasze male cuda swiata :-)
Ale w sytuacji w jakiej sie znalazlysmy warto podzielic sie opinia :-)
Ruchy juz w 15tc? ojj jak super!! Bosko :-))

• Mamusia
no pewnie tylko szczerze mówiąc troche mnie dołują te malkamenty więc wole je ignorować he he a tak właściwie to ja włąśnie kończe 14tc jutro zacznie się 15 ,więc od jutra za tydzień czyli w 16tc są szanse na poczucie ruchów ,więc intensywnie na to czekam mam nadzieję ,że szybko to się stanie,bo nie mogę się doczekać 🤪 !!

ciekawe jak to jest....:laugh:

sioperka22 napisał:
(..)włąśnie kończe 14tc jutro zacznie się 15 ,więc od jutra za tydzień czyli w 16tc są szanse na poczucie ruchów ,więc intensywnie na to czekam mam nadzieję ,że szybko to się stanie,bo nie mogę się doczekać 🤪 !!

ciekawe jak to jest....:laugh:

(..)

A sprobuj wlaczyc muzyke ale taka wiesz:P ...usiadz sie wygodnie chwyc sie za brzuch i skup sie czy juz cos czujesz...
JA nie wiem czy to jest juz mozliwe ale np jak jade samochodem i moj m wlacza muzyke glosno to brzuch mi sie tak napina i czuje jak by zaparcia w niektorych miejscach.
A gdzies czytalam ze pierwsze ruchy mozna pomylic z gazami..eheh
Tylko ze z nami kobietami to jest tak ze jak czegos bardzo chcemy to ponosi nas fantazja:P
I nie wiem czy mi sie to wydaje czy faktycznie tak jest:P

A sprobuj wlaczyc muzyke ale taka wiesz:P ...usiadz sie wygodnie chwyc sie za brzuch i skup sie czy juz cos czujesz...
JA nie wiem czy to jest juz mozliwe ale np jak jade samochodem i moj m wlacza muzyke glosno to brzuch mi sie tak napina i czuje jak by zaparcia w niektorych miejscach.
A gdzies czytalam ze pierwsze ruchy mozna pomylic z gazami..eheh
Tylko ze z nami kobietami to jest tak ze jak czegos bardzo chcemy to ponosi nas fantazja:P
I nie wiem czy mi sie to wydaje czy faktycznie tak jest:P

hihi jaki fajny sposób ;D na pewno w swoim czasie wyprobuje 😁

a jaka to jest 'muzyka ale taka wiesz:P'? 🤪

no nie zadna techno haus czy cos:P tylko jakas spokojniejsza ....:P
ja czytalam ze klasyczna najlepsza 😁 😁 😁 🤪 Ale ja bym przy tym zwariowala:P

jak kto lubi:P:P

• Mamusia
witajcie brzuchatki,
ja dzisiaj dla odmiany ledwo żyje jakieś takie nieludzkie zmęczenie mnie dopadło i brak apetytu w co domownicy nie chcą uwierzyć...
a co do cery itp też sobie daruje rozprawę na ten temat jest jak w latach młodzieńczego dojrzewania 😞
rozstępy miałam przed ciążą więc już mnie nie denerwują..

Tylko ta nie moc mnie dołuje...
miało być lepiej a jest gorzej

Jestem ZROZPACZONA ja tak ma wyglądać poprawa mojego samopoczucia

hehe :P nic nie szkodzi.
A co tam u Was brzusie małe? ja właśnie na zwolnieniu lekarskim bo wymioty nie dają za wygrane. Ale na szczęście to już początek 4 m-ca także już jestem troszkę spokojniejsza o dzidzię 😎 pozdrawiam wszystkie wrześniowe mamuśki