Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
buuterfly napisał(a):
W sumie nic ciekawego.... Chciała bym już iść spać , ale mały nie myśli więc siedze. Robią mu się ostatnio bardzo szybko odparzenia i krosteczki w pieluszce. Co zaleczę to na nowo....Jeszcze jutro to szczepienie, plus zęby...Oj coś czuje będzie jazda 🤢

Ale wiesz co my mamy to samo, dlatego teraz juz smaruje mu caly czas tzn rano wieczorem.
A u nas to soe okazalo od chusteczek z inter. LABELLE czy jakos tak.
Mysle ze to glowna przyczyna w jedzeniu jest. bo juz przeciez normalnie jedza wsio 🙂

Noo.... z tymi szczepieniami to ehh....
mi za kazdym razem kaze mu te platne dawac, keidys jej wkoncu powiem ze mam mi dac na to kase bo mnie nie stac.

• Mamusia
Ale sie ciesze 😁 hihi kumpela troche ciuszkow wezmie... hyhy 😁
A reszto to powystawiam i sru 🙂

ach jeszcze mialam pisac.... Marcel chyba bardzo teskni za moim bratem i siora 🤨 A o Karolu nie wspomne.... 🤨
Ciagle tylko Adan Adan.... co widzi podobnego chlopca to Adan, ... to samo wola cioc cioc - czyli ciocia 🤔
A znowu dzis caly dzien tata dada tata dada tata dada 🤔 🤨 i gadal przez tel niby ☺️

ANIA no wreszcie 😘
  • ELA powodzenia jutro 😘
  • MAGDA no to chyba jednak zeby 😞
  • AAAA Ela w rossmanie jest takie mydelko na plamy niemieckie spytaj sie daja ci 😉
  • A wiecie co od nie pamietnych czasow Pawel sam wieczorem dzis zasnal 🤪 🤪 🤪 🤪 w lozeczku a potem go dzieciaki obudzily 😠 😠 i nie umie teraz zasnac 😠
  • Zycze milej nocki dobranoc 😘

• Mamusia
    Ok ja ide tez sie ogarnac i polozyc 😉
    nie bede pisac se sama ze soba chociaz nie powiem chetnie bym zagryzmolila sama kilka str zebyscie teraz Wy nadrabialy 🙂

Dobranoc 🙂

Ach... juz pisze z gory ze usprawiedliwiam swoja nieobecnosc jutro bo ciag dalszy zapraw itd... 😜
    Ale jakos takos sie tam zjawie 🙂:*

• Mamusia
    Aniu jak Krystian pojechał to mały też tatatata....A ja mówię mu, że nie ma taty,pojechał. On rozłożył tak rączki i mówi nie ma. Aż mi łzy poleciały.
    Pogoda dzisiaj cudowna. Całą noc lało. Prawdziwa jesień się robi. Ale chociaż w miarę ciepło jest. Koniec października, po wszystkich świętych zaraz szał w sklepach na Boże Narodzenie się zacznie, szybko zleci listopad i faktycznie będzie Gwiazdka ☺️ Już się nie mogę doczekać.
    Muszę iść resztę zdjęć wywołać. Bo części nie mógł odczytać gościu z płyty. No i na te szczepienie. A jak Krystian przyjedzie na naszą rocznicę to upiekę jego ulubione ciasto czekoladowe.

• Mamusia
    hej laski jak tam?
    mała jakiś czas temu też miała krostki okropne na pupce...na szczęście jej już znikły,ale marudzenia od tego było ,ze szok...biedną swędziało-bez lekarza się nie udało mi tego wytępić.Dziś w nocy też marudziła i często się budziła....znów jej dałam nurofen i znów spokój...to muszą być zęby,albo może ból brzucha....za tydz idziemy do gastroenterologa i się okażę czy będzie musiała mieć badania genetyczna na celiakię czy nie....TRZYMAJCIE KCIUKI ,ŻEBY NIE!
    a póki co to sprawdzę jej dziś dziąsełka jak mi da....a my na szczepienie idziemy za tydzień i zaś170-ale niech ma szkrabek mój kochany 🙂

Dobry u nas słoneczko świeci jupiii i znoau na dwór możemy iść 😁
  • Madziajasne,że będziemy trzymać kciukasy za mała księżniczkę 😘
  • Mnie nie było rano ze względu ,że odwiedziłam nas chrzestna Pawełka 🙂 jutro jedziemy razem na miasto 😜 Wczoraj Paweł przeszedł sporo na nóżkach na spacerze a pózniej już się lepił do mnie chyba go nóżki bolały ale zawsze coś 😉
  • Czekam na starszaka pakóję go na basen i o 13:40 ma wyjazd ze szkoły więc w między czasie zadanko i spacer
  • OOO Paweł niespodziankę mi robi w gacie 🤢
  • Miłego dzionka 😘

• Mamusia
    Hej ciotki 🙂
    Ze szczepieniami to ja mam tu spokoj, jesli chodzi o kase bo wszystkie na szczescie sa bezplatne. Tylko tu wiecznie maja poplatane z tymi szczepionkami.
    U nas kiepsko, tak jak myslalam sprawa zakonczyla sie katastrofa wrecz. Teraz mam pelno latania i zalatwiania, jeszcze jest mala nadzieja w przyszlym tyg okolo srody ze cos pojdzie w dobrym kierunku. A jak nie to bede miala kupe czasu dla was, albo wrecz odwrotnie. zobaczymy.

Anulka to jestes usprawiedliwiona. Dobrze pamietam ze to o buraczki chodzilo? Albo mi sie ubzduralo. Ale jesli to buraczki to wpadamy z Kuba do Ciebie odrazu, bo on je wrecz kocha, potrafi pol sloika zjesc tak same naraz. Po ojcu to ma. Bo ja to tak samych nie zjem, tylko z obiadem albo jako dodatek do czegos. Same mi nie smakuja.

• Mamusia
    A bo zapomnialam sie zapytac. Odnosnie nastepnego szczepienia. Bo teraz jak bylam po skonczeniu roczku to pielegniara mi powiedziala ze nastepne szczepienie bedzie jak dziecko ma 2 latka, a jak bylam u helgi-ta od dzieci co sie zajmuje to mi powiedziala ze jak dziecko ma rok i chyba 4 czy iles tam miesiecy. To ktora mowi prawde? Orientujecie sie kiedy nastepne szczepienie i na co?

• Mamusia
    yy chyb a 26 27 miesiac??? tak cos koljarze... w kazdym badz razie my chyba styczen czy grudzien mamy kolejne.

Madziu bede trzymac oczywiscie za ksiezniczke kciukasy 🙂

A Iwa... kurna!!!!!!!!! pisz mi na gg co jest grane! bo sie martwie o ciebie! o WAS!
    JA jestem u tesciow ale wieczorem bede jak co to pogadamy 😘
    A no buraczki 😉 wpadajcie wyszla masa 🙂
    takze wyrzerka buraczkowa 🙂

Dzis dumna z siebie....
    zrobilam stroiki na pomnik dla dziadka Karola,
    ostrzyglysmy Ramba, wykapalam go.. az wkoncu wyglada jak powinien!
    Ale widac otarcia od tamtego zdarzenia 🤢

W sobotem bede sprzatac i upieke wlasnie czekoladowca... mmm chodzi za mna ze az czuje zapach! A Elus zrobials mi jeszcze wielksza smake 🙂

I nie wiem czy cos jest grane czy mam sie martwic bac.. Rano Marcela pielucha pachniala DROZDZAMI 😮 🤢 🤢 🤢 🤔 ☺️
    POtem juz nie,... ale stracha mam troche... 🤔
    tymbardziej ze on strasznie w nocy znowu plakal jak wystraszony 😞
    nie wiem moze go co boli 😞
    musze go obserwowac 🤨

• Mamusia
    BUTTERFLY DZIĘKUJE ZA INFO ZARAZ WYCHODZIMY NA SPACER TO PÓJDĘ SIĘ DOWIEDZIEĆ O TO SZCZEPIENIE.
    Anulka moja też ma co ostatnio ciężkie noce ,a co do tego zapachu z pieluszki to może zadzwoń do waszego pediatry i zapytaj czemu nie będziesz się martwić.
    my lecimy na spacerek i plac zabaw do jutra PA 😘

• Mamusia
    Hej,
    ja dzis do biura a moj zostaje z Kubusiem. Troche odetchne, chociaz nie wiem co to odetchnac w biurze hehe
    Ela daj znac jak po szczepieniu.
    Ide sie ubierac.
    Acha Kubus znow dzis spal cala noc u siebie w pokoiku. Raz zaplakal przez sen bo sie calkiem zsunal pod fotem bo nie mogl sie przekrecic. Wczoraj usunelam lozeczko wiec jest wiecej miejsca i ma wieksze "lozko" tzn materaz, kuipa kocu poscieli i poduszek. I cieszyl sie strasznie jak mu to poslalam ze odrazu wlazl i sie polozyl.
    Bede pozniej albo wieczorkiem.

• Mamusia
    hejka
    Butterfly u mnie podobnie też Oliwka w nocy piszczała znów,a dziś od rana jest nieznośna i płaczliwa...TERAZ DZIĘKI BOGU ZASNĘŁA ,BO JUŻ NIE MOGŁAM NERWOWO,a nie chce,żeby wiedziała ,ze się wkurzam.....odsypia noc...i ja chyba też to zaraz zrobię i się do niej kulnę ,bo też przemęczona jestem ,a mój dopiero przed 17 wróci... 🥴
    wczoraj byłam się dowiedzieć o to szczepienie i miałaś rację Elka 🙂będzie za free idziemy na nie 9.11-zawsze kasa w suchym 😎 ,a do gastroenterologa na 4-ego...w poniedziałek idziemy małej zrobić wyniki:kał,morfologia i żelazo i od nich zależy czy pojedziemy na bad.genetyczne do akademii w gdańsku czy nie....z jednej str bym wolała jechać i w końcu to sprawdzić,a nie czekać i się domyślać 🤢 ,ale z drugiej wiadomo chcę,żeby mała miała dobre wyniki 🤨
    zajrzę potem 😘