Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
czesc kochane 🙂 🙂 ja juz po szkole rodzenia fajna polozna prowadzi zajecia nastepne 2 sierpnia i bedzie skakanie na pilce i nauka prawidlowego oddychania 😁 😁 zeby sie nie zapowietrzyc 😁 😁 a dzis takjie podstawowe rzeczy co robic kiedy sie zaczyna porod jak sie objawia zaczynajacy sie porod i takie tam no i o mdlejacych partnerach nie omieszkala poopowiadac wiec troche smiechu tez bylo 🙂

• Mamusia
heheh ja sobie sma dyplom wystawie jak Aleksa pieknie urodze 🙂 🙂 🙂 ide sie polozyc bo jak mnie bolala do niedawna tylko lewa strona plecow tak od wczoraj uz mnie bola obie :/ i czasem jak staje na prawa noge to az mi sie ugina ehhh jakos dam rade do pazdziernika 😉 moze wpadne wieczorkiem buzka 😘

Mortishia24 napisał(a):
czesc kochane 🙂 🙂 ja juz po szkole rodzenia fajna polozna prowadzi zajecia nastepne 2 sierpnia i bedzie skakanie na pilce i nauka prawidlowego oddychania 😁 😁 zeby sie nie zapowietrzyc 😁 😁 a dzis takjie podstawowe rzeczy co robic kiedy sie zaczyna porod jak sie objawia zaczynajacy sie porod i takie tam no i o mdlejacych partnerach nie omieszkala poopowiadac wiec troche smiechu tez bylo 🙂

Martuś oddychanie ważna rzecz! Ja np. musiałam dostawać przez cały czas trwania porodu tlen bo się dusiłam.. Nie umiem oddychać a słuchanie innych mi nie wychodzi 🙂

Jestem po wizycie 😉 bez mierzenia, ważenia itd.. tylko sprawdził to co ostatnio się nie udało;p Wszystko w jak najlepszy porządku! Za 4 tyg będzie robił dokładne usg z mierzeniem i ważeniem 😉 A na razie mogłam tylko pooglądać główkę, serduszko i takie tam 😉

A Kub mi stracha dziś narobił... taplał się u mojej mamy w misce wody na tarasie. Nagle przechylił się i wypadł z miski (ja miałam posmarowane, śliskie stopy a Kubą zajmował się brat mojej mamy). Kuba wstał i jak ruszył po tych swoich kałużach rozchlapanych, poślizgnął się i.. dup.. Walnął tak główką w te płytki, że myślałam, że go do szpitala brać będę... Ale przestał płakać poszedł się dalej bawić.. tylko siniak został.. Ale stracha mam dalej - jak idzie.. poza tym chyba powinnam sprawdzić czy nic mu się nie stało..

• Mamusia
Czesc mamusie kochane 🙂
Gosia wlasie to oddychanie najbardziej mnie interesuje bo ja mialam w zeszlym roku stwierdzona ta glupia nerwice i dlatego boje sie ze z oddychaniem bede miala problem a sluchanie tez nie zwsze mi wychodzi ale w desperacji mam nadzieje ze dam rade 😉
Ja juz nie spie od po 5 tylko tak drzemalam tak mnie bola te plecy nic tylko sobie w lepek strrzelic
Mlody za to od rana daje czadu ze raz na czas mi brzuch podkoczy silny jest 🙂 🙂 🙂tak na glodniaka bo dopiero sniadanko wcinam 🙂 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂 ja też już nie śpie od godzinki, do lekarza zaraz mykamy 😁
Martuś też bym z chęcią poszła na takie zajęcia, ale po niemiecku i tak nic nie zrozumiem 😮 a przydałyby mi się bo straszna panikara jestem 😜

• Mamusia
Właśnie wróciliśmy 😁 z malutka wszystko w porządku, waży 750g i wszystkie wymiary idealne na 25 tydzień 😁 lekarz trochę ją ponagrywał, widzieliśmy jej śliczną buźkę i jak słodko wkładała paluszka do buzi 😁 zdjęcia nie dało się zrobić bo taka była ruchliwa 😁
Tylko jak narazie ma główkę u góry ale lekarz powiedział żeby narazie się nie martwić, bo może się jeszcze przekręci 😁

• Mamusia
Hej Brzuszki, ja własnie ugotowałam moją ulubioną zupke warzywną z fasolką, kalfiorkiem, kapustka itp. 😜 pychaaaa mmmmmmmmmm..... uwielbiam ją 😉 a teraz sie chłodze przy wiatraku, bo jakims cudem udało nam sie go wczoraj kupic 🤪
Ale skwar, masakra 😮

• Mamusia
hej cioteczki ja wlasnie weszlam do domku niedawno Marcel byl dzis marudny jak nie wiem ale po raz kolejny stwierdzam ze jestem nadzwyczaj spokojna i cierpliwa ostatnio 🙂 🙂 Ja wlasnie jem zupe grzybkowa wlasnej roboty wczooraj wpadlam o 14 do domu zrobilam zupe, wzielam prysznic a na 15 juz bylismy w szkole jak sie chce to sie da niezle sprezyc 🙂 🙂
Pilar to superasnie ze malutka jest zdrowa super ze moglas ja dokladnie podgladnac ja juz sie tego nie moge doczekac nie wiem moze w 30, 32 tyg da nam podgladnac 4d malego 🙂

• Mamusia
witam wszystkie przyszłe mamusie październikowe 😁 dołączam do Was tez mam termin na pażdziernik:-) nie moge sie już doczekac kiedy maleństwo bedzie z nami.... pociesza mnie fakt ze juz naprawde nie duzo zostało... tylko ten upał ufff chyba nas wykończy... jedyny ratunek w wentylatorze 🤪

Nie ma Was to wklejam mnie i mój 24-tygodniowy brzuszek;D

[URL=http://img97.imageshack.us/i/wszystkozkom110.jpg/][IMG]http://img97.imageshack.us/img97/3010/wszystkozkom110.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://img30.imageshack.us/i/wszystkozkom115.jpg/][IMG]http://img30.imageshack.us/img30/1150/wszystkozkom115.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Ale cisza tu dzisiaj 😉 u nas na szczęście w końcu się ochłodziło, cały dzień 24 stopnie, słoneczko i fajny wiaterek 🙂 ale wczoraj byla taka nawałnica, że mój mąż wracał z pracy 1,5h zamiast 25min, bo wszędzie drzewa na drogach leżały.. dzisiaj jak jechaliśmy do lekarza to dwa razy musieliśmy zawracac, bo akurat je usuwali.. 😲

Gosiu śliczny brzuszek, mój wygląda jakby był 2 razy większy 😜 i sukieneczka bardzo ładna 😉