Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej hej 🙂 a ja oczywiście z rana zaglądam, ale o tej porze mam najwięcej czasu ☺️ pozniej musze troche posprzatac i zrobic im jakies zagryzki do drinkow na wieczor, no i chcialabym wkoncu skonczyc pisac ten referat bo juz szalu z nim dostaje 😠
Zajrze tu napewno jak któraś wstanie 🙂

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć 🙂 Ja wstałam rano, bo idę z mężem na krew 🙂 Ale mnie to boli, że teraz ja nie mogę oddawać 😞 A mam zawsze wewnętrzną potrzebę do oddawania, a potem zadowolenie, że komuś życie uratowałam 🙂
Sylwia, pisz referat bo sam się nie napisze hihi 😁
Obudziłam się przed budzikiem, bo mnie mój synek skopał (czym ja tak zasłużyłam?? 😜) i prawe żebro mam tak zmasakrowane.... Boli jak cholera 😮 🤢

• Mamusia
cześć ranne ptaszki, jak humorek?? mój kiepski, nie dość że mam ochote wymiotować to jeszcze mąż znowu naczyń nie umył, a ja jak zaczne biegać do suteryny pilnować pieca żeby wode mieć ciepłą to się tym tak zmęcze że już na mycie nie ma siły, a jeszcze mm ma głupi nawyk wkładać do zlewu torebki po herbacie, resztki jedzenia na talerzu, smród nieziemski, ale na zmywarke nie da się namówić bo uważa że nam nie potrzebna
ja właśnie mięsko gotuje na krokiety ale ten zapach mnie zabija...

• Mamusia
hej 🙂 no nareszcie ktos sie zbudzil 🙂 ja narazie tez nie mam zmywarki ale powiedzialam Pawlowi, że jak się mały urodzi to on przejmie obowiązek mycia naczyń to stwierdził hehe że musi kupić zmywarke 😁 wcześniej nie kupowaliśmy bo stwierdziliśmy, że na nas dwoje to po co ale przydałaby się

• Mamusia
A ja dzis czuje sie swietnie.Wczoraj o 21 juz spalam hihi , i w nocy dwa razy wstalam do lazienki , wiec jestem wyspana. Narazie nic mnie jeszcze nie boli 🤪 Tylko pogoda dobija 😠 deszczowo i ponuro.
Agatka ja mam zmywarke 🤪 i wiesz co????Najlepszy nasz zakup, bo ja nie znosze zmywania,zmywa za mnie maszyna hahahaha

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Hej. No prosze jakie ranne ptaszki 🤪
Oj te nasze maluchy masakruja nas od wewnątrz .Moja mała moło sie rusza ale jak dakopniaka to go bardzo poczuje 🤪
Dzisiaj biore sie za pakowanie torby.

Moja mnie w nocy kopała jak się położyłam,matka zmęczona a dzidzia bokserka 😁 ale wczoraj do późna jeszcze z męzem leżeliśmy i żartowaliśmy tak że zasnął później pół godziny przed pobudką do pracy 🤪 ale mała chyba lubi go słuchać bo jak tata zasnął to skończyła harce 😁

Hehehe Agus córunia tatunia rosnie 😉 Moja Ola sie uspokoila juz tak nie szaleje 🤪

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):

Agatka ja mam zmywarke 🤪 i wiesz co????Najlepszy nasz zakup, bo ja nie znosze zmywania,zmywa za mnie maszyna hahahaha

no ja też nie znosze, a mężowi nie przeszkadza ale on zwykle nie ma czasu i cały tydzień by śmierdziało ze zlewu zanim by znalazł chwile na mycie, ale nie mam pomysłu jak go przekonać
u nas dzisiaj słoneczko świeci, mnie suszy jak zwykle, a jak mi się piwo marzy, przed ciążą niemogłam pić alkoholu a piwo gorzkie aż mnie wykręcało a teraz, kurcze jakbym się rzuciła na butelke to bymn za jednym tchem wypiła wszystko

• Mamusia
Mini23 napisał(a):

Sylwia jestem ciekawa ile z was świeżych mam,i tych co już mają maluszki będzie liczyć paluszki maluchowi 😁 ja się kiedyś śmiałam jak mi mówili że kobiety po porodzie mają takie zboczenie że liczą paluszki 😁 a sama ledwie dostałam małą to zaczęłam liczyć 🤪

a o co chodzi z tym liczeniem paluszków?? po co??

• Mamusia
Mini23 napisał(a):

No właśnie o to chodzi że większość mamuś liczy paluszki maluszka 😁 niby tak kobiety mają w psychice że mają odruch liczenia paluszków malca 😁

aaaa, myślałam że liczą czy wszystkie palce są 🤪
o to zdjęcie mi się starsznie podoba http://nk.pl/profile/18322150/gallery/183 masz słodkie diablątko w domu 🤪

• Mamusia
Aga słodkie jest to co napisałaś 🙂 Ja jestem ciekawa reakcji Tomka bo to jego pierwsze dziecko będzie ( ojciec Paulinki umarł jak ona miała roczek) On też mówi że nie wezmie takiego maleństwa na ręce bo się boi aby krzywdy nie zrobić. Jak byliśmy u jego siostry to dałam mu 6 kg malucha to nie wiedział co zrobić i szybko go oddał hehehehe. Ale ja mysle ze zachowas sie jak twoj maz i jak wezmie mala na rece to nie bedzie chcial jej oddac hahahaha.
Moja Paulinka miała byc pierwszą i ostatnią . Ale ze wzgledu na Tomka to jeszcze jedno dziecko urodzę i teraz to już bedzie koniec !!! Napewno 🙂

• Mamusia
jejku już nie moge się doczekać tych malutkich rączek i nóżek powoli do mnie dociera że to już coraz bliżej 🙂 chyba poza Pawłem nie dam małego nikomu 😉 ale wycieczki będą do mnie od początku przychodziły tego już jestem pewna. Pawła bratanica ma 4 lata i ona tak strasznie nie moze się kuzyna doczekać i moje dwie siostry ...

• Mamusia
Mini23 napisał(a):

Jak to wszyscy mi zawsze mówili słodka buźka a oczy lisicy 😁 tylko myśli co zbroić ;D i tak jest 😁 jak jest za cicho to już wiem że moja córeczka intensywnie myśli co by tu nabroić 😁

żebyś wiedziała, tu słodziuchna minka a tu już widać że coś kombinuje 🙂 hehe ale moja Zośka patrząc na to jak maltretuje mnie w brzuchu będzie taka sama 🤪

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
Gosiu moj Paweł innych dzieci takich maluskich tez nie chciał brać na ręce ale swojego syna to napewno nie będzie chciał wypuścić z objęć 😁

mój mąż jak zobaczył kajtka (ze 2 tyg maluch ma) przeraził się i powiedział że on sobie nei wyobrażał że dziecko będzie takie małe (mały ważył 3,5kg), on myślał że będzie takie i rozstawił ręce na szerokość 80-100cm

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Wiecie ja na początku ciąży z Oliwką myślałam że nosze synka... kupiłam nawet śliczny dżinsowy komplecik chłopięcy - kurteczke z kapturkiem,i dzinsy do tego,nawet ogrodniczki chłopięce... a mój mąż powiedział "głupolu ja bez usg wiem że to córeczka" 🤪 no i wiedział ogrodnik co zasiał 🤪 a ciuszki mała nosiła 😁 no ale broji też jak chłopiec,i wogóle uwielbia się bawić z chłopcami,i zabawkami chłopięcymi 🙂 no ale lalki i wózki też kocha czyli jest taka pół na pół 🤪

a to masz męża zdolniache 🤪 mój też mnie zapewniał że dziewczynka będzie, ale ja do tej pory mam w głowie jeszcze jakiś lęk że może okazać się że się podwineło

• Mamusia
Mini23 napisał(a):

Agata ja,która mam już jedno dziecko jak kupiłam pampersy dla Maji,i otworzyłam paczke by spakować część do szpitala to powiedziałam "Oliwka miała taką małą pupe"? 🤪 🤪 Jeny naprawde nie wyobrażam sobie jak maluszek w to się wmieści 😁

no to z moim mężem możecie debatować na temat wielkości noworodków 🤪
właśnie telefon dzwoni na dole ale niechce mi się biec go odebrać, a w końcu to nie mój telefon tylko tesciowej