Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Biedny królik tak szybko zakonczył swój zywot 😞 Ale jest nowy 🤪 🤪

No ale mam poczucie winny że gdyby nie to że my go kupiliśmy to by żył,w zoologicznym był ruchliwy itp 😞

Aga nie załamuj się pewnie za duzo stresu dla zwierzatka, nowe obce otoczenie i na pewno zawał lub jakiś atak go zabił. U innych ludzi by było tak samo, albo chory był biedak.

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
Ja dopiero na komórke spojrzałam... i tam eski od Ady i Agi 😁 😁
ale widze że nasza wielorybica krowa już napisała wszystko 😁
A Ada wpiernicz za strachy dostanie 😁 😁 ja już myslałam że sama urodze po tym jakk napisała że rodzi 😁
teraz mam brzuch tak twardy jak kamlot;/
ale skurczy nie mam narazie... coś mnie sie saczy na wkładce ale bez krwi obserwuje co to czy to upławy czy co... zobaczymy ale pewnie fałszywy alarm 😁

teraz Ty chcesz się wyłamać i niechcesz czekać z nami?? 😞

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Ja myślę, że był chory... Nawet jakby go mocno ścisnęła to pewnie nic by mu się nie stało. Także nie zamartwiaj się, bo to nie wasza wina. Prześlij nam zdjęcie nowego królika 😁 i jakie imię dostał ? 🙂

Ninka aTy sie pojawiasz i znikasz ha ha ha ha

• Mamusia
Ja ostatnio w tv widziałam mięso mielone robione tak jak na kotlety mielone i wkładali je do piekarnika 🙂 Albo jestem zacofana, albo jakoś tak się trafiło, że nigdy wcześniej o tym nie słyszałam 😉 I pomyślałam, że muszę taką pieczeń zrobić 😁
Ja już też nie wiem co jeść do kanapek... Apetytu nawet ostatnio na słodycze nie mam.

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Ja myślę, że był chory... Nawet jakby go mocno ścisnęła to pewnie nic by mu się nie stało. Także nie zamartwiaj się, bo to nie wasza wina. Prześlij nam zdjęcie nowego królika 😁 i jakie imię dostał ? 🙂

Bo u mnie jest walka o kompa 😉 Tak jak u Ciebie. Mąż pójdzie zapalić, to ja szybko siadam i tak się wymieniamy 🙂

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
naylaaa napisał(a):

Bo u mnie jest walka o kompa 😉 Tak jak u Ciebie. Mąż pójdzie zapalić, to ja szybko siadam i tak się wymieniamy 🙂

Ha ha ha Ninka ja mam kompa do podziału z Tomkiem i Paulą 😠 😠 😠

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
H ha ha Ninka ja już piekłam taką piczen z mielonego mięsa , dokładałam marchewkę albo natkę , albo szczypiorek - dobre było 😜 A ja kupiłam dzis karkówke i upiekę na kanapki.

Ja z mięsa to jem tylko: schabowe, mielone i filet z kurczaka i koniec mojego obszernego menu 😉 A w ciąży odrzuca mnie od kurczaka, także zostały mi aż schabowe i mielone 😉 Chociaż ostatnio nawet jednego mielonego nie ruszyłam, a dwie patelnie usmażyłam.
Chyba sama zostanę na forum, bo wszystkie uciekają 😉

• Mamusia
Ja jadam świnkę i kurczaka, krowy mi bardzo szkoda i nie kupuję. Tylko do rosołu odrobinę łaty wołowej kupuję. Ja w ogóle jestem mięsnozerena . Był czas że nie jadłam mięsa , zostałam wegetarianką na 3 miesiące, ale cóz nie wytrwałam widząc jak domownicy zajadali się kotletami a ja np. jajem sadzonym ha ha ha i wróciłam do mięsa.

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
H ha ha Ninka ja już piekłam taką piczen z mielonego mięsa , dokładałam marchewkę albo natkę , albo szczypiorek - dobre było 😜 A ja kupiłam dzis karkówke i upiekę na kanapki.

mój mąż bardzo lubi i ja też (o ile nie jestem w ciązy) szynke albo schab upieczony na kanapki, tylko najpierw dobe go "mocze" w marynacie staropolskiej z kamisa, i w sumie w niej pieke, pyszności na kanapeczki ale w ciąży jakoś mi nie idzie

• Mamusia
Mnie cofa jak pomyślę, że jem zwłoki, bo to nic innego jak zwłoki... Też kocham zwierzęta, ale mój organizm sam się doprasza mięsa, także pewnie nie mogłabym go wyeliminować, a i tak rzadko jem mięso. Za to futra nigdy nie założę... Ile zwierząt musiało zginąć, żeby jakaś modnisia się mogła wystroić 😞

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Mnie cofa jak pomyślę, że jem zwłoki, bo to nic innego jak zwłoki... Też kocham zwierzęta, ale mój organizm sam się doprasza mięsa, także pewnie nie mogłabym go wyeliminować, a i tak rzadko jem mięso. Za to futra nigdy nie założę... Ile zwierząt musiało zginąć, żeby jakaś modnisia się mogła wystroić 😞

No to juz przesada aby zabijać lisy czy norki dla futra i podobno w drastyczny sposób 😞

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
No mój mąż też lubi mięso ja też. Moja Paulinka je bardzo malo mięsa, wędliny w ogóle nie ruszy , jedynie pasztet. No ja jutro Agatka rano upiekę karkówke na kanapki 🙂 Kurtek i płaszczów, kozaków i pantofli też nie kupuję ze skóry. Jedynie adidasy.

może organizm nie ma zapotrzebowania czerpie białko i żelazo z innych produktów, pasztet i ja lubie 🙂 ale ogólnie nie pamiętam kiedy jadłam wędline kupioną, od ślubu głównie swojską, chudziutką i niechemiczną 🙂

a teraz mam dylemat,nie wiem jak podejść męża o tą zmywarke, założyłam sobie że jak przyjdzie od razu go opierdziele za naczynia i wymusze fochami kupno zmywarki, a tu przyszedł mąż, kwiatka mi kupił nowego i dwie fajne książki z przepisami (mam chopla na punkcie obu tych rzeczy) no i nie wypada krzyczeć, no i co tu wymyśleć??

• Mamusia
Hej Mamuśki 🙂 Ja już wróciłam. Cały dzień w terenie. Ninka tak obniżył mi się brzuszek nawet to moja mama ostatnio na skype zauważyła. Ale to pewnie dlatego, że Alicja już jest główką do dołu i teraz cały jej ciężar jest niżej. Ja już paczkę dla mamusi mam zrobioną także koniec wydatków hi hi hi 😁 Teraz idę robić obiadek ale jeszcze chwilę muszę odsapnąć. Olu ten sposób wydaje mi się sensowny na sprawdzenie czy to wody płodowe 😉 Także powinien podziałać 😉

• Mamusia
Agata, poczekaj jeszcze parę dni i zacznij Akcję- Zmywarka 😁 hahaha. Na razie zacznij milutko, zacznij rozmowę jak będzie miał dobry humor 🙂 A jak nie zadziała, to trzeba będzie wymusić złością hahaha. A jak nie będzie zmywał, to podawaj mu jedzenie na jednorazowych talerzach, plastikowe sztućce, itd. 😁

A jak Cię brzuch boli Gosiu?

• Mamusia
hej widze ze troszke sie rozpisalyscie 🙂 ja tez ogolnie jem malo miesa chociaz teraz wicej niz kiedys 🙂 oj Aga 2 króliczki jednego dnia? Dobrze ze pierwszy tak szybko padl że mała nie zdazyla sie z nim zaprzyjaznic przypuszczam ze on byl chory cos...
ok kobietki uciekam milego wieczoru 🙂

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
No mój mąż też lubi mięso ja też. Moja Paulinka je bardzo malo mięsa, wędliny w ogóle nie ruszy , jedynie pasztet. No ja jutro Agatka rano upiekę karkówke na kanapki 🙂 Kurtek i płaszczów, kozaków i pantofli też nie kupuję ze skóry. Jedynie adidasy.

może organizm nie ma zapotrzebowania czerpie białko i żelazo z innych produktów, pasztet i ja lubie 🙂 ale ogólnie nie pamiętam kiedy jadłam wędline kupioną, od ślubu głównie swojską, chudziutką i niechemiczną 🙂

He he he Agatka szybko zmiękłaś 🙂 Mąż może łatwo Cię przekupić ha ha ha. Powiedz mu że zmywarka się przyda , urodzi sie dziecko to zamaist stac na zmywaku to będziesz poświęcac ten czas Zosi. I to jest oszczędność wody, mniej zniszczone ręce i paznokcie i takie tam. 😉 😉

a teraz mam dylemat,nie wiem jak podejść męża o tą zmywarke, założyłam sobie że jak przyjdzie od razu go opierdziele za naczynia i wymusze fochami kupno zmywarki, a tu przyszedł mąż, kwiatka mi kupił nowego i dwie fajne książki z przepisami (mam chopla na punkcie obu tych rzeczy) no i nie wypada krzyczeć, no i co tu wymyśleć??