Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Hej Mamuśki 🙂 Ja już wróciłam. Cały dzień w terenie. Ninka tak obniżył mi się brzuszek nawet to moja mama ostatnio na skype zauważyła. Ale to pewnie dlatego, że Alicja już jest główką do dołu i teraz cały jej ciężar jest niżej. Ja już paczkę dla mamusi mam zrobioną także koniec wydatków hi hi hi 😁 Teraz idę robić obiadek ale jeszcze chwilę muszę odsapnąć. Olu ten sposób wydaje mi się sensowny na sprawdzenie czy to wody płodowe 😉 Także powinien podziałać 😉

Teraz Ola leży i jest akcja Wkładka 😉 hahhaa.
Mama pewnie ucieszy się z paczki 😁
Moje dziecko od 25 tygodnia jest główką w dół 🤪 Chyba podoba się mu tak do góry nogami 😉

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
hej widze ze troszke sie rozpisalyscie 🙂 ja tez ogolnie jem malo miesa chociaz teraz wicej niz kiedys 🙂 oj Aga 2 króliczki jednego dnia? Dobrze ze pierwszy tak szybko padl że mała nie zdazyla sie z nim zaprzyjaznic przypuszczam ze on byl chory cos...
ok kobietki uciekam milego wieczoru 🙂

Pa Sylwuś do jutra 😉

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Agata, poczekaj jeszcze parę dni i zacznij Akcję- Zmywarka 😁 hahaha. Na razie zacznij milutko, zacznij rozmowę jak będzie miał dobry humor 🙂 A jak nie zadziała, to trzeba będzie wymusić złością hahaha. A jak nie będzie zmywał, to podawaj mu jedzenie na jednorazowych talerzach, plastikowe sztućce, itd. 😁

A jak Cię brzuch boli Gosiu?

Tak jak na okres 😞 Co jakiś czas tak mnie boli, wczoraj tez . Nie trwa to długo.

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Agata, poczekaj jeszcze parę dni i zacznij Akcję- Zmywarka 😁 hahaha. Na razie zacznij milutko, zacznij rozmowę jak będzie miał dobry humor 🙂 A jak nie zadziała, to trzeba będzie wymusić złością hahaha. A jak nie będzie zmywał, to podawaj mu jedzenie na jednorazowych talerzach, plastikowe sztućce, itd. 😁

Tak jak na okres 😞 Co jakiś czas tak mnie boli, wczoraj tez . Nie trwa to długo.

Mnie też tak boli 😞 i jeszcze krocze rozrywa 😜

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
Hej Mamuśki 🙂 Ja już wróciłam. Cały dzień w terenie. Ninka tak obniżył mi się brzuszek nawet to moja mama ostatnio na skype zauważyła. Ale to pewnie dlatego, że Alicja już jest główką do dołu i teraz cały jej ciężar jest niżej. Ja już paczkę dla mamusi mam zrobioną także koniec wydatków hi hi hi 😁 Teraz idę robić obiadek ale jeszcze chwilę muszę odsapnąć. Olu ten sposób wydaje mi się sensowny na sprawdzenie czy to wody płodowe 😉 Także powinien podziałać 😉

Teraz Ola leży i jest akcja Wkładka 😉 hahhaa.
Mama pewnie ucieszy się z paczki 😁
Moje dziecko od 25 tygodnia jest główką w dół 🤪 Chyba podoba się mu tak do góry nogami 😉

He he he Łukaszkowi podoba sie świat przewrócony do góry nogami 😁 😁

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
naylaaa napisał(a):

A Ninka o pipce to już nie wspominam 😞 I w dodatku jest taka wielka - opuchnięta że nazywam ją babką drożdzową he he he. Ale krocze boli trochę przed porodem 🤪

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
naylaaa napisał(a):

A Ninka o pipce to już nie wspominam 😞 I w dodatku jest taka wielka - opuchnięta że nazywam ją babką drożdzową he he he. Ale krocze boli trochę przed porodem 🤪

Gosia, to Ty masz jeszcze pipkę?? !! 🤪 🤪
Moja wyginęła jak dinozaury dawno, dawno temu 😜

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):

mnie krocze wogóle nie boli, pachwiny tylko, zaczynam się bać że wy pouradzacie a ja przenosze 🤪 a skurcze takie jak @ mam już od 3 miesięcy, gin mówiła że 10-15 to norma w ciąży i nie ma się czym martwić, jak bardzo męczy to nospa albo spazmolina

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
naylaaa napisał(a):

Gosia, to Ty masz jeszcze pipkę?? !! 🤪 🤪
Moja wyginęła jak dinozaury dawno, dawno temu 😜

Ninka to już nie pipka tylko babka drożdzowa ha ha ha ha, taka pulchniutka tylko nie wiem czy słodka 😜

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
gonia88811 napisał(a):

mnie krocze wogóle nie boli, pachwiny tylko, zaczynam się bać że wy pouradzacie a ja przenosze 🤪 a skurcze takie jak @ mam już od 3 miesięcy, gin mówiła że 10-15 to norma w ciąży i nie ma się czym martwić, jak bardzo męczy to nospa albo spazmolina

Mnie to nie męczy (bardziej martwi), bo u mnie każdy okres to tortura co miesiąc, także to dla mnie pikuś 😁 Jak bóle porodowe są podobne do tych okresowych to mogę rodzić i za Was 😁 tylko spokojnie, proszę się nie rozpychać łokciami, tylko ładnie zapisać na listę do kolejki 🙂 Terminu starczy na wszystkie hahah 😁

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
gonia88811 napisał(a):

Agata musisz nauczyć się go wyprzedzać ha ha

oj ale mój nos wiecznie zapchany od zatok i nie wyczuwam co on planuje 🤪

To go urabiaj dziewczyno!!! Przymilaj się , tul do niego pocmokaj tu i ówdzie a na pewno coś sobie wywalczysz. Na mojego Tomka to działa ha ha ha.

• Mamusia
Ninka ja myślę że te porodowe bóle są o wiele gorsze od okresowych , więc się nie oferuj rodzić za inne ha ha ha.
Ja przed Paulą mialam bardzo bolesne miesiaczki, nie chodziłam przez pierwsze dwa dni do szkoł i leżałam w łóżku. A jak ja urodziłam to jak ręką odjął, wszystko minęło 🤪

• Mamusia
Ha ha ha moja też napuchnięta jak pączuś tylko mi też mąż nie chce sprawdzić czy słodka ha ha ha 😁 Kurcze jak mi się nie chce dupy ruszyć z fotela a muszę obiadek zacząć robić 🙃 Dzisiaj mam ziemniaki w mundurkach pieczone z ziołami do tego pierś z kurczaka grillowana z serem mozarella i ziołami do tego sos włoski coś jak bolones i fasolka szparagowa 😁 😁

• Mamusia
naylaaa napisał(a):

Mnie to nie męczy (bardziej martwi), bo u mnie każdy okres to tortura co miesiąc, także to dla mnie pikuś 😁 Jak bóle porodowe są podobne do tych okresowych to mogę rodzić i za Was 😁 tylko spokojnie, proszę się nie rozpychać łokciami, tylko ładnie zapisać na listę do kolejki 🙂 Terminu starczy na wszystkie hahah 😁

no ja jak @ mam też niewesoło, film mi się potrafił z bólu urywać, okropne to było a najlepsze że potrafiło się ze mnie strumieniem lać nieprzerwanie 2 tyg a mój organizm nic, żadnego spadku żelaza osłabienia, tylko ja sie ciagle wkurzałam, bo te wielkie podpaski na noc nie starczały na godzine bo potrafiły być przelane, więc jak @ przychodzila to na studnia nie jeździłam

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):

Ja przed Paulą mialam bardzo bolesne miesiaczki, nie chodziłam przez pierwsze dwa dni do szkoł i leżałam w łóżku. A jak ja urodziłam to jak ręką odjął, wszystko minęło 🤪

o w końcu jakaś pozytywna wiadomość, mam nadzieję że mi też minie 😆

• Mamusia
Agatka ja mam sposób na męża nie zawodny !! Obojętne co chcę po tym zawsze to dostaję hi hi hi 😁 Powiem tak : Co do rączki to do buzi 😁 😁 Wiem wiem zboczona jestem ale jak to działa to co ja zrobię ha ha ha 🤪 🙃 🙃 😁 😁 😁 Kiedyś chciałam złotą bransoletkę z brylantami za prawie 200f i co ?! Dostałam jak się postarałam hi hi hi 😁 😁

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Ha ha ha moja też napuchnięta jak pączuś tylko mi też mąż nie chce sprawdzić czy słodka ha ha ha 😁 Kurcze jak mi się nie chce dupy ruszyć z fotela a muszę obiadek zacząć robić 🙃 Dzisiaj mam ziemniaki w mundurkach pieczone z ziołami do tego pierś z kurczaka grillowana z serem mozarella i ziołami do tego sos włoski coś jak bolones i fasolka szparagowa 😁 😁

He he he ja mojej babki nie dam ruszyć !!!!! Dopiero po porodzie jak już będzie zdrowiutka to niech sobie prubóje he he he .