Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
To Aga masz problem z głowy w przypadku Majeczki 🙂 A próbowałaś pogrzeb smoczka z Oliwką?? 😉 Zrobić taką zabawę, że jest już duża, zrobić pogrzeb smoczka, albo niech go wyrzuci przez okno czy coś takiego.
Mój bierze smoczka jak ma na to ochotę, a jak nie to wypluwa 😁

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Ja nawet sprawdzałam dziś co Maja powinna umieć a co nie w książce i wydaje mi się że jest troszke do przodu z "materiałem" 😁
Teraz mam troche przerąbane bo Oliwka przez płacz nocny budzi Maje,która całe noce przesypia normalnie a teraz ta płacze to i ta zaczyna 🤢

mnie lekarka troche owaliła za to co mała nie umie

a do czego się doczepiła?? Maje chwaliła na szczepieniu że taka silna i bystra dziewczynka,ale też żelazo zapisała...

bo głowy nie podnosi i nie utrzymuje jak sie ja podnosi czy nosi 😞 a ja nie wiem czemu bo po urodzeniue tak robiła, a tu gdzieś za 2 tyg temu jakby wszystko zapomniała

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
To Aga masz problem z głowy w przypadku Majeczki 🙂 A próbowałaś pogrzeb smoczka z Oliwką?? 😉 Zrobić taką zabawę, że jest już duża, zrobić pogrzeb smoczka, albo niech go wyrzuci przez okno czy coś takiego.
Mój bierze smoczka jak ma na to ochotę, a jak nie to wypluwa 😁

Nina ona nawet nie chciała oddać go Mikołajowi za prezent 😁

Aha... 😜
Dobra, potem zajrzę i zobaczę tego linka jak znajdziesz. Idę szykować kąpiel 😁 😁

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Bo Zosia robi dzięcioła hihi 🙂 A spróbuj przytrzymywać jej głowę i odchylać do tyłu. Może to coś da 😘
Aga, a jak Oliwka i Maja śpią?? Chodzi mi która w którym pokoju.

Maja ma łóżeczko w naszym pokoju,a Oliwka śpi w swoim,ale z powodu tych mrozów,i tej rączki,Oliwki soffa zostałą przeniesiona teraz też do nas,więc póki co śpi u nas w pokoju,aż wyzdrowieje,bo w nocy do niej trzeba wstawać bo z płaczem się biedna budzi 🤨

Aaaa. No to jeszcze kilka dni się pomęczycie.
A Wasze dzieci zasypiają ze smoczkami?? Mój na drzemki czasem potrzebuje smoczka, żeby zasnąć, a nocny sen to ZAWSZE ze smokiem i muszę stać koło łóżeczka i pilnować, żeby mu nie wypadał, bo inaczej nie może zasnąć. Mój pierwszy błąd wychowawczy hahahaa 😜

u mnie to samo, śpi i jak wyleci jej smoczek to krzyk jakby ją ktoś ze skóry obdzierał 🤪

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
No to Agata rzeczywiście troche może lekarke zmartwiło...

mnie też, zaczeło sie jak zaczął się ten skok, zamiast nowe umiejętności nabyć to stare straciła

któraś z Was próbowała tego http://allegro.onet.pl/fisher-price-projektor-obrazkowy-uspokajacz-p5600-i1457163835.html bo zastanawiam się nad kupnem

• Mamusia
Hej, ale naskrobałyście, ale nadrobiłam 🙂 My dziś bylismy u moich rodzicow, bardzo fajnie, obiadek, dziecko szczesliwe z Babcia 🙂. Co do imion, to u nas Paweł Karol, Agatka - projektora nie mam, ale chyba ktores z Was chcialy kupic przed porodem, sprawdza sie? Aga Mini - fajna ksiazka, musze jutro na spokojnie przejrzec. Wszystkiego najlepszego dla Sebusia i Alusi! o cos jeszcze pytalyscie, ale nie pamietam o co 😞 Ja jutro sie wybieram na spotkanie Klubu Mam 🙂 Miłego wieczoru i spokojnej nocy

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):

Jezdem... Jak nadrobie to sie odezwe bo niewiem co pisac hihihihi...

he he tylko coś mądrego 😁

Foka nadrobiła ... i nie umie napisać nic mądrego, dlatego nic nie napisała hahahahahhah 😁
Dajcie zdjęcie naszych grudniowych maluszków, bo niektóre dawno nie dawały.
Lecę na Kości. SPOKOJNEJ NOCY 🙂 🙂 😎 😎

• Mamusia
troszke was nadrobilam, ale nie do konca.
Agata, ja mam projektorek, nie identyczny, jaki pokazalas, ale one wszystkie podobnie dzialaja. ja mam taki, ktory trzeba nakrecic, melodyjka taka - pozytywkowa i wyswietlaja sie obrazki na suficie i na projektorze to sie podswietla.
nie uzywam go za czesto, bo mala zasypia przy jednej z melodyjek (szum jeziora, spiew ptakow) z karuzeli.
kayka coraz czesciej przesypia mi niemal cala noc - od 20tej - do 5.30 - 6.00 rano 🙂 🤪 🤪

a jesli chodzi o smoczki - mala jeden dzien tylko miala taki smoczkowy, teraz nadal jest zupelnie bez

• Mamusia
Witam 🙂 Kafinka no to chociaż ktoś ma datę Chrzcin taką jak ja ha ha 😜 Bardzo się cieszę 🙂 Co do imienia drugiego to my daliśmy Basia czyli imię Babci a mojej mamy 😉 Mini- wszystkie imiona Twoich dzieci mi się podobają i to bardzo! Zwłaszcza mojemu mężowi się Laura podoba 🙂 Kasia- sukienka ładna ale nie w moim guście, a o nich się ponoć nie dyskutuje hehe 😁 Aaa i oczywiście wszystkiego najlepszego dla Alusi!!! Co do podnoszenia głowy to moja też leń taki że hej 😜 Ale jak ją trzymam w pionie lub robię samolocik to trzyma sztywno głowę i nie kiwa więc podejrzewam, ze słabe rączki ma a nie głowę. A jak siedzi oparta na leżaczku i daję jej rączki to próbuje się podnosić i trochę już się odchyla także wiem, że jest silna tylko z tym leżeniem na brzuszku musimy ćwiczyć. No ale nie wiem czy to coś złego czy może potrzebuje jeszcze czasu...Co do smoczka to Gabi też nie toleruje, jak jej próbuję dać to wypycha języczkiem i dławi się nim więc morał taki, że 3 nowe smoczki leżą nieużywane 😜A ogólnie moje dziecko śpi od "po kąpieli" czyli ok około 20 tylko martwię się bo od wczoraj po kąpieli właśnie nie je tylko idzie spać i jest też marudna. Może to ten skok rozwojowy...Powinnam się cieszyć bo może się przestawiła i przesypia mi całą noc od 20 tylko na karmienie się budzi koło 23 i ok. 4. Już sama nie wiem...Spokojnej nocy 🙂

• Mamusia
Melduję się 😉
Robiłam sobie tipsy żelowe bo mi się nudziło a mąż bawił Alusie 🙂
Pewnie Martusia każdy ma swój gust jakby każdy miał taki sam to rynek odzieżowy i inny by upadł haha 😁
Krowa to co zeskanowałaś to mojej Alusi jak robię samolot to jest sztywna i trzyma głowę do tyłu odchyloną i nogi prost z torsem nie opadają Jej a z tej książki wynika, że powinna tak robić w 8-9 miesiącu. To prawda każde dziecko jest indywidualnością 😉

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
aisak_89 napisał(a):
Melduję się 😉
Robiłam sobie tipsy żelowe

sama sobie, czy ktos ci robil?

Kasiu, ucaluj Alusie z okazji jej ukonczonych 2ch m-cy 😘

Sama sobie robię 🙂 A raczej uczę się robić po woli, ale nie chce tego robić zarobkowo tylko tak dla siebie 🙂 Dziękuję już ucałowałam Alusie 😉

• Mamusia
Hej, czyzbym byla pierwsza 🙂 Ja na 10 ide na ten Klub Mam, wiec bede se zbierac po 9. U nas znow wierca na korytarzu 😞 zglupiec mozna... a Pawelek jak sie robi samolocik tez trzyma glowke i ma wyprostowane calkiem nozki 🙂 Milego dnia

• Mamusia
hej alejestem Zryyyypana, mała karmiła się w nocy po 50 minut co godzine, a teraz spać niechce tylko noszona, jak siąde trzymając ją na rękach wyrywa się i krzyczy, jak polozyłam ją w leżaczku otworzyła oczy i płacze 😞 nie wiem co będzie z moimi studiami, nikt niechce mi pomóc przy małej wiec jak mam się uczyc?? mogłabym się uczyć wnocy ale w nocy jak widać tez się nie da bo ciągłe karmienie, chol... chce przejsć na butle a ona niechce pić 😞 nie mam jak jechać dogadac się z wykładowcami czy nawet zlozyć podania o indywidualny tok
Nina, nie wiem czy Łukaszek może się wprosić bo jego wybranka moze byc zazdrosna 🤪

hey... Nadrobilam.... Moja dopiero zaczela na brzuszku dzwigac glowe... Na brzuchu... Na samolociku jest sztywna jak niewiem... Smieje sie juz w glos i w glowie jej tylko wariacje... Mala pinda.... Ale kochana gada i sie kloci z moim mezem jak niewiem hehehehe....

• Mamusia
Hejka. U nas noc przespana, mała poszła spać po 20 i wstała na karmienie o 23 i 4 czyli tak jak od jakiś 3 dni. Dzisiaj ćwiczyłam z małą podnoszenie główki ale się tak złościła, że hej 😜 No ale ćwiczyliśmy bo praktyka czyni mistrza ha ha. Niestety katarek się jej utrzymuje już ponad 2 tygodnie i nie wiem czy to alergiczny czy jak? Dzisiaj idziemy więc do naszego prywatnego pediatry na 16:00. No i zapytam o to podnoszenie główki 🙂 Póki co życzę miłego dnia 😉