Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Który kolor lepszy?
http://zapodaj.net/c5d1ad8afb5d.jpg.html
czy taki?
http://zapodaj.net/edd99a79621b.jpg.html
tylko że zestaw taki jak na pierwszym foto.
Do pokoju lepiej pasowałby fiolet chyba ale nie wiem czy dla chłopaka ok. A pokój ma kolorowy 🙂

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
a ja właśnie obejrzałam straszny film ponoć na faktach i aż płakać się chce i na wymioty zbiera 🤢

Ja chyba tego nie oglądałam i nawet jakoś mnie nie ciągnie ale też może dziś coś obejrzę, jak Kajtek potem zje to kąpiel i pewnie też spać

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):
Który kolor lepszy?
czy taki?
Do pokoju lepiej pasowałby fiolet chyba ale nie wiem czy dla chłopaka ok. A pokój ma kolorowy 🙂

to tak ta pomarańcz napewno cieplejsza będzie,ale błękit podoba mi się bardziej mimo że niebieski i jego odcienie to zimny kolor....

Mini, ale mi o meble chodzi 😁 😁 😁
Zieleń limonki czy lekki fiolet?

• Mamusia
Ale się naczytałam 😞 Przykro mi , że tak macie ze swoimi mężąmi 😞 Ale wiecie że to chyba prawda że jak sie ślub wezmie to zaczyna sie w związku psuć. Dlatego my z Tomkiem się nie pobierzemy.
Jesteśmy naprawde super parą. My sie nie kłucimy - nigdy na siebie nie podnieśliśmy głosu ( jesteśmy razem prawie 11 lat) Owszem mamy różne zdania i czase sie "przemówimy " ale po 10 - 15 się odzywamy. I często sobie ustępujemy 😉 Kochamy się bardzo i sobie często ta miłość okazujemy.
A Olą to zajmuje sie z przyjemnościa , karmi , tuli , bawi sie i przewija siku a jak kupa to woła mnie hahahaha, No ale jak mnie nie ma to i kupę przewinie 🤪
A więc tak . Wrócił z pracy i dotknął Ole i stwierdził że jednak ma cieplą główkę i koniecznie musimy jechac do lekarza , więc pojechaliśmy. P. doktor osłuchała - wszystko ok. , obejrzała i zajrzała do gardłe i powiedziała że może jest delikatnie zaczerwienione. Kazała dawać cebion i i zbijać gorączkę. Skierowała też od razu na mocz aby wykluczyć jakąś chorobę . Więc do apteki po woreczki i do domu polować na siku hahahahaha . Po ciężkich oczekiwaniach Olusi zrobiła siku 🤪, zawiezliśmy do zbadania i okazało się że wszystko ok. Teraz Ola się bawi w łóżęczku a Tatus stoi nad nią 😁 😁 😁 Poza tym popijamy sobie drinka 🤪
Aaaaa i dziś dowiedziałam się z gg Pauli że ze skarbonki podbiera kasę 😠 To już po raz kolejny za każdym razem miała karę za to ale i tak znów tak robi . Jestem na nią taaaaka zła. A niem jaj dziś na noc bo poszła spać do córki mejego brata rodzonego. Więc jutro będzie rozmowa.
Ale się rozpisałam łaaaaaa... Czy będzie chciało Wam się to czytać ????

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):
Który kolor lepszy?
czy taki?

to tak ta pomarańcz napewno cieplejsza będzie,ale błękit podoba mi się bardziej mimo że niebieski i jego odcienie to zimny kolor....

Mini, ale mi o meble chodzi 😁 😁 😁
Zieleń limonki czy lekki fiolet?

aaaaaaaaaaaaaaaa 😁
jak o meble chodzi to dla synka to zieleń 😁
a jak dla was to fiolecik 😁

Dla Kajtka 🙂
A "Straszny film" też jest 🙂

• Mamusia
Nom, to dobrze że Ola zdrowa, może rzeczywiście się na słonku przegrzała. Ja też ciągle główkę Kajtkowi sprawdzam, w nawyk mi to weszło po tym zapaleniu płuc, jak miał miesiąc ale mam nadzieję że się już nic nie przyplącze.
Może rzeczywiście faceci po ślubie to myślą że już im wszystko wolno 😞

• Mamusia
Skarbonka jest wspólna na oszczędności i niestety to już nie pierwszy raz to robi 😠
Prupujemy nauczyć ją sznowania pieniędzy bo jest juz duża a każdy grosz przepuści na czipsy, a ona podbiera kase ze skarbonki. A zawsze kiedy poprosi nas to dostaje na loda czy na mc donalds.

Iwonka mnie podoba sie ta zieleń

• Mamusia
Właśnie ja też myślałam bardziej nad limonkowym, kolorowo będzie miał 😁 😁 a i tak za parę lat będzie chciał nowe meble a na teraz zeby było gdzie jego rzeczy powkładać to wystarczą i te meble. To za kasę ze chrzcin mu kupimy

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
Skarbonka jest wspólna na oszczędności i niestety to już nie pierwszy raz to robi 😠
Prupujemy nauczyć ją sznowania pieniędzy bo jest juz duża a każdy grosz przepuści na czipsy, a ona podbiera kase ze skarbonki. A zawsze kiedy poprosi nas to dostaje na loda czy na mc donalds.

Iwonka mnie podoba sie ta zieleń

To musisz z nią porozmawiać, żeby ci mówiła o swoich potrzebach a nie po kryjomu, a czipsy są nie zdrowe 🙂

• Mamusia
Mmmm imprezy ???? jeszcze takich nie ma, tzn kiedys wspominala o takiej imprezie z chłopakami to jej zabroniliśmy. Solarium - za młoda w życiu jej nie pozwolę iść nasolarium. A farbowanie włosów ?? Też za młoda na farbowanie jest. Jedyne na co jej pozwolę w weekendy to pomalowanie rzęs i czasem użycie pudru.

hey dziewuszki...
przepraszam że nie pisze za czesto ale mnie całe dnie nie ma remontujemy jak szaleni 🙂 dzisiaj zmywarkę kupiliśmy wiec kuchnia ma już agd sprzet teść nam kafluje ją a pokój mamy też już pomalowany i brokat nałożony na ściany 🙂 pokaże wam foty jak już umebluje i wszystko pięknie już będzie 🙂

och nadrobiłąm was i połowy nie pamietam, bo to 30 str było masakra....

ale o tych mężąch to sie naczytałam... mój też nie jest aniołem...a ma dopiero 23lata i niewiem może jeszcze sie dotrzemy choc najgorzej nie jest ale zawsze mogło by lepiej być my jak sie kłócimy to iskry ida normalnie uciekac tylko 😁 i czasem tez gupawe ma pomysły ... a najbardziej mnie wkurza jak chce mnie wkurzyc i oglada sie za laskami ale tak żebym ja widziała i czeka na reakcje moją...... choć jest cały głupi za nasza kruszynką...
apropos naszej małej kaszle jak niewiem ale nie ma kataru i nic kupiłąm flegamine i jutro rano jej dam bo mi sie co chwila budzi z kaszlem masakra...

oj laseczki te remonty moje mnie przerazajaa jeszcze strych gdzie bedzie moja sypialnia i małej pokoik i łazienka masakra chyba do konca roku bedziemy sie babrac... z tym gównem... 🤢 😮

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Mmmm imprezy ???? jeszcze takich nie ma, tzn kiedys wspominala o takiej imprezie z chłopakami to jej zabroniliśmy. Solarium - za młoda w życiu jej nie pozwolę iść nasolarium. A farbowanie włosów ?? Też za młoda na farbowanie jest. Jedyne na co jej pozwolę w weekendy to pomalowanie rzęs i czasem użycie pudru.

ha ha pytam bo teraz już widze 9 latki które się malują,farbują i buty na obcasie noszą 🤪

Obcasów też nie nosi... I nie pali hahahaha

gonia88811 napisał(a):
Mini23 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):

ha ha pytam bo teraz już widze 9 latki które się malują,farbują i buty na obcasie noszą 🤪

Obcasów też nie nosi... I nie pali hahahaha

oj Gosia GOSIA TERAZ TRZEBA UWAŻAĆ na nastolatki chwla nieuwagi i złe towarzystwo i dziecko sie robi okropne i nie wiadomo co wtedy ...
teraz Paula ma ten najgłupszy wiek bo to nie dziecko już ale też jeszcze nie nastolatka ...i dopiero wyrabia sobie chrakter i wogóle bunty sie zaczną itd masakra ja sie juz boję co to z moją alą bedzie...

• Mamusia
Foka to twój M. jest młodziutki hehehehe. Dotrzecie się 😉 Super że się remontujecie .
Więc Mini mówię Ci ciężko jest z nastolatką . Podbiera mi perfumy, używa prostownicy bo ona nie wyjdzie z pofalowanymi włosami 😁 😁 😁 😁 i podbiera mi bluzki hahahaha, a co jest jeszcze zabawne czasem moje majtki ( nie stringi) leżą u niej w szufladzie hahahahaha

• Mamusia
Fajnie macie remonty itp. Dla mnie ta zieleń to bajka bo ja kocham zielony kolor 😁
Co do nastolatek to moja mama miała ze mną niebo !! Nie chodziła na imprezy, późno się zaczęłam malować itp. rzeczy- siedziałam tylko w domu i zakuwałam nad książkami 😁 Teraz czasem tego troszkę żałuję bo się nie wyszalałam a teraz jest dziecko i jestem za granicą a więc już w ogóle kiszka 🤔 Jak byłam w Polsce to troszkę poszalałam po barach i dyskotekach 😁
Ale za to mój brat nadrabiał i przysparzał mamie duuużo problemów. Ogólnie był dobrym dzieckiem, ale trafiał w złe towarzystwo i przez to siedział dwa razy w więzieniu 🤔 Ale czasem myślimy, że to i lepiej dla niego bo teraz jest cudownym człowiekiem- pracuje, dba o dom i dziewczynę (obojętnie jaka by nie była ta Monika 🤔 ). Dostał kopa od życia i się podniósł na nogi 🙂

Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
hey dziewuszki...
przepraszam że nie pisze za czesto ale mnie całe dnie nie ma remontujemy jak szaleni 🙂 dzisiaj zmywarkę kupiliśmy wiec kuchnia ma już agd sprzet teść nam kafluje ją a pokój mamy też już pomalowany i brokat nałożony na ściany 🙂 pokaże wam foty jak już umebluje i wszystko pięknie już będzie 🙂

ale o tych mężąch to sie naczytałam... mój też nie jest aniołem...a ma dopiero 23lata i niewiem może jeszcze sie dotrzemy choc najgorzej nie jest ale zawsze mogło by lepiej być my jak sie kłócimy to iskry ida normalnie uciekac tylko 😁 i czasem tez gupawe ma pomysły ... a najbardziej mnie wkurza jak chce mnie wkurzyc i oglada sie za laskami ale tak żebym ja widziała i czeka na reakcje moją...... choć jest cały głupi za nasza kruszynką...
apropos naszej małej kaszle jak niewiem ale nie ma kataru i nic kupiłąm flegamine i jutro rano jej dam bo mi sie co chwila budzi z kaszlem masakra...

oj laseczki te remonty moje mnie przerazajaa jeszcze strych gdzie bedzie moja sypialnia i małej pokoik i łazienka masakra chyba do konca roku bedziemy sie babrac... z tym gównem... 🤢 😮

Ola a mogą one flegamine?? Moja jak już pozwala tylko na vit c,i calcium

hmmm w aptece mówiła że moge jej 2 razy dac w dzien jak ma skonczony 5 miesiąć niewiem... a calcium w syropku???? witc daje jej razy dziennie po 6 kropelek... i kaszle suchym kaszlem niewiem od czgo uwazam żeby jej nie przwiało ale niewmiem...

• Mamusia
Mój aniołek ze zdjęć bywa diabełkiem hahahahaha.
Ja prubóję ją uchronić przed złem i złym towarzystwem ale nie wiem czy to mi się uda . Też wiele zależy od niej samej . Dużo z nia rozmawiam . Najbardziej boję się wczesnej ciąży 😞 Ja wpadłam z Paulinklą mając niespełna 18 lat i baaaardzo bym chciała aby ona nie zrobiła tego co ja. Ale to sie okaże. Każda matka chce dla dziecka najlepiej.

• Mamusia
dla dzieci po wyzej 3 miesiąca są już leki takie które można samemu podawać.
Ja byłam trudnym dzieckiem, ale też się nie wyszalałam bo za szybko miałam dużo starszego chłopaka no i dużo starsze siostry i szybko musiałam dorosnąć.

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
hey dziewuszki...

Ola a mogą one flegamine?? Moja jak już pozwala tylko na vit c,i calcium

hmmm w aptece mówiła że moge jej 2 razy dac w dzien jak ma skonczony 5 miesiąć niewiem... a calcium w syropku???? witc daje jej razy dziennie po 6 kropelek... i kaszle suchym kaszlem niewiem od czgo uwazam żeby jej nie przwiało ale niewmiem...

Foczka dziś byłam z Olą u lekarza i kazała dawać mi 7 kropli cebionu 3razy dziennie.
Dobra ja idę się myć bo mój Tarzan mnie już popędza do mycia i do łóżka 😜 😜 😜 Oj będzie się działo hahaha 😜 😜 😜
Dobrej nocy 😉 😘 😘 😘 😘 Do jutra 🙂