Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Oooooo to tylko moja Ola zawsze kaszę wcina hahahaha.
A ile razy Wasze maluchy dostaja mleczne posilki ???
Moja Ola dostaje rano, czasem jak zje koło 6 to jeszcze raz dostaje mleczne koło 10 - 11.
Pózniej dostaje obiad , deser(kasze manną na wodzie + owoce) i na noc dostaje mleczne.
Czyli wychodzi tak 3 posiłki z mleka.

• Mamusia
Moja Alusia dostaje tak 4-5 razy dziennie mleko i w tym raz kaszkę 🙂 Do tego jedzonko 🙂
Moja Ala leży z Mariuszem na kanapie a ja zamulam 🤨 Spać mi się chce jakoś dzisiaj 😮 Kawy nie piłam i nie wiem czy się nie napić bo u mnie kawa nie działa pobudzająco, ale podnosi ciśnienie bo mam zawsze bardzo niskie ( od porodu tak mam ).
Dzisiaj na obiadek miałam kurczaka w całości, marchewka z groszkiem i masełkiem prawdziwym i fryteczki do tego mniam mniam a na deser mam sernik na zimno z truskawkową galaretką na biszkoptach 😁

• Mamusia
Nadrobiłam i się zameldowałam i idę spać bo ten upał mnie wykończył 😞 Malutka je tak ok 3 razy butla + kaszka rano i co dwa dni jogurciki 🙂 Mleka wypija tak różnie ale wychodzi na to że tak 3 razy dziennie po 120-180 ml. Śpi od 20 i kolejny wieczór zasnęła sama w łóżeczku 🙂 Dobranoc 🙂

• Mamusia
Pierwsza 🙂
Mąż na spacerze z Gabi a ja się wykąpałam i idę suszyć włosy bo idziemy na szczepienie na 12... :/ Oby moja malutka nie płakała... Później lecimy na Absolutorium mojej siostry Werci ale nie wiem czy zdążymy... A zaś jedzie do Katowic z kuzynką która wygrała bilety na mecz naszej reprezentacji w piłce siatkowej i dzisiaj grają z Brazylią 🤪 🙂 Także czekają ich emocje na żywo a mnie przed TV 😉 😜
Mi nadal ciężko emocjonalnie z rozstaniem karmienia piersią także długo będę mieć doła 😞 Ale na każdym etapie życia dziecka czy teraz czy za 2,3 miesiące bym to przeżywała więc nie ma różnicy. Oby szybko to minęło 🙂 Gabi je ładnie z buteleczki i to najważniejsze a miłość do niej chyba bardziej się spotęgowała bo chcę jej okazywać jeszcze więcej uczuć 🙂
Miłego dnia 😉

MELDUNEK
Żarz z nieba u mnie 😁
ja chce na plaze na plaży fajnie jest jejejejejeje
hahah ale nie ide bo morsów nie potzreba stan wody sie p;podniesie i jezioro wyleje jak wejde 😁D 😁:d 😁 😁 😁

• Mamusia
Foka wreszcie powiedziała coś z sensem hahahah 🙂
Pozostań na lądzie 😁

Gdzie wy wszystkie jesteście??
U nas ciężki okres znowu. Łukaszek od wczoraj ma gorączkę, innych objawów brak. Przed chwilą mu mierzyłam i ma ponad 39 stopni 😞 biedny się męczy... Obstawiam zęby... 🤨 🤨
Jakoś mi smutno i nie mam humoru tak ogólnie 😞 echhhhhhh

• Mamusia
Hej Mamuśki 😉
Ja mam dzisiaj gości i jeszcze trochę rzeczy do zrobienia a więc lecę 😉
Foka Ty nie jesteś taka duża sztuka żeby woda wylała 😉
Marta spokojnie dasz radę 😉 Gabi na butelce też będzie szczęśliwym dzieckiem a Ty nie gorszą mamą 😉

KAsia jestem wielorybem przebranym za foke 😁

a Łuki napewno ząbki... biedulek...

jaa po obiadku 😁
ożarałam sie spagetti 😁
moja dziołcha śpi na dworzu 😁 a ja pisze do was z dworu też 😁

• Mamusia
Cześc dziewczyny 😉
My z Olusia po spacerze. I zaraz obiadek 😆 Paula już popiegła do koleżanek 😁 😁 😁 Mój latawiec 🤪
A ja jutro do pracy 😞 Ja nie wiem jak ja wytrzymam bez Oli 9 godzin 😞Nigdy jej nie zostawiałam na tyle godzin 🤢. Mam strasznego doła, nie mam humoru i chce mi sie wyć 😞 Tyle mnie ominie ....Ach co to jest za życie posrane 😠 😠 😠 Żeby nie było można przeżyć z jednej pensji 😞 Jestem zła na siebie że zostawiam Olę. Z Paulinka do roczku siedziałam, a Ole zostawiam jak ma pół roczku.Oby tylko ona nie tęskniła, bo ja będę usychała z tęsknoty. Pamiętam jak mi brakowało Paulinki jak poszłam do pracy. Ech, idę bo nie mam ochoty na nic.

• Mamusia
Hej. Kajtek śpi, M ciągle blokuje mi laptopa a ja nie lubię ze zwykłego korzystać więc nie zaglądam. W ogóle mam jakiś dziś gorszy dzień, samopoczucie do dupy, jeszcze burza była a teraz jest zimno i brzydko i nadal pada. Kajtek dostał od lekarki flegamet odkrztuśny i po nim wymiotuje więc nie będę go chyba dawać 😞 pozdro

• Mamusia
My już wróciłyśmy ze spaceru 🙂
Byłyśmy za zakupach 🙂 Kupiłam kremy z filtrem do Polski i Ali ręczniczek na plaże taki coś jak ponczo z kapturem ze świnką Pepą 😁
Teraz robię obiadek a później mam gości 🙂 Ala właśnie ja parówkę 🙂
Gosia a z kim Ola zostaje ? Niestety tak to jest dzisiaj w Polsce- coś za coś- aby Twoje dzieci miały dobrze musisz pracować żeby dać im jak najwięcej.

• Mamusia
Maja chyba nie lubi podróży 😜 co?? 😉
A Sylwia gdzie się szlaja??
Czita, współczuję Ci niesamowicie, ale musisz myśleć o tym, że dajesz przyszłość Oli i będzie miała dzięki Tobie co jeść. Niestety żyjemy w państwie, w którym ledwo się żyje nawet z dwóch wypłat. Ja chyba nie widzę tu przyszłości dla siebie... jedynie za granicą można do czegoś dojść, tylko tak ciężko byłoby mi zostawić Polskę....
Muszę się spytać jakie są zapisy do żłobków... chociaż Kogucik jest na tyle dobry, że chce żebym siedziała z małym do 3 lat, ale ja chcę iść do pracy na pół etatu, a małego do żłobka, żeby miał kontakt z dziećmi.
Lecę do łóżka - trzeba spać z kurami hahaha 😁
Przypomniały mi się czasy z okresu dwupaków 😁 ale my miałyśmy pomysły 🙂 jak Foka miała rodzić z dupą w oknie w tvnie 🙃 🙃 🙃 hhahaha i co chwilę nowe objawy przedporodowe 😁 Wariatki z nas 😁

• Mamusia
😉
Zrobiłam zapiekankę na obiad jutrzejszy i sobotni 🙂
Dziś cały dzień prawię męczyłam Olę przytulając ją. Ale mi ciężko jest. Nawet nie myślałam że aż tak trudno będzie mi się rozstać z Olą 😞
Uciekam dziołchy bo nie mam na nic chęci .
Jutro rano do Was zajrze przywitać się.
Dobrej nocki 😘 😘 😘