Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Jak teraz leżałam w szpitalu, to obok mnie dziewczyna rodziła i tak jęczała, tak sapała, że aż na mnie jej ból i zdenerwowanie się przeniosło 😜 A co dopiero na sali porodowej 😉

W moim szpitalu porodówka od sal jest odgrodzona długim korytarzem i drzwiami zamykanymi na klamkę, więc nie powinno sie słyszeć co dzieje sie na porodówce . A jeszcze polozna mowila mi ze jesli boje sie lozka to moge rodzić gdzie chce i jak chce. Na kolanach, na kuckach, na materacu. Na prawdę teraz to jest rewelacja 🙂 Po obejrzeniu bloku porodowego i po rozmowie z połozna ktora bedzie odbierala moj porod jestem spokojniejsza i mniej się boję 😉

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Ona tak gada, że nie lubi jak on na nocki chodzi, a tak naprawdę to ona to uwielbia, bo wtedy przychodzi do niej jej gach. Nawet nam tego nie powiedziała!! Ale ja mam swoje dojścia i wszystko wiem 🙂 Koleś jest czarnoskóry, dlatego Kaśka ciągle się obawia jakiego koloru jest Ala, bo nie wie czyje to dziecko. Wątek jak z Mody na sukces, ale to jest Samo życie 😜

Ha ha ha ha a ja myslalam ze Kaska taka wierna mezowi jest , bylam pewna ze zabawia sie gadzetami a tu prosze obawia sie o kolor skory swego dziecka. A le wiem czemu wybrala czarnego na kochanka , bo oni podobno maja ogromne interesy 😜 🤪 🤪

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
no kicha z tą porodówką, bo co jak co ale co pozostałe rodzące bedą czuć jak ja zaczne hape drzeć a ja mam niski próg bólowy to bede sie długo i dużo drzeć, a najgorsze że łózka na wprost drzwi wiec ktoś przechodzi koło drzwi i widzi trzy rozdarte.... 🤪

Jak trafisz na polozna suke to napewno cie uciszy 😮

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Jak teraz leżałam w szpitalu, to obok mnie dziewczyna rodziła i tak jęczała, tak sapała, że aż na mnie jej ból i zdenerwowanie się przeniosło 😜 A co dopiero na sali porodowej 😉

W moim szpitalu porodówka od sal jest odgrodzona długim korytarzem i drzwiami zamykanymi na klamkę, więc nie powinno sie słyszeć co dzieje sie na porodówce . A jeszcze polozna mowila mi ze jesli boje sie lozka to moge rodzić gdzie chce i jak chce. Na kolanach, na kuckach, na materacu. Na prawdę teraz to jest rewelacja 🙂 Po obejrzeniu bloku porodowego i po rozmowie z połozna ktora bedzie odbierala moj porod jestem spokojniejsza i mniej się boję 😉

U nas też można chodzić po korytarzu, siedzieć na piłce, chodzić, skakać, kąpać się, robić co się chce, ale pani doktor mówiła, że w 100% przypadków przy bólach partych rodzące ZAWSZE się kładą 🙂 Widzę Gosiu, że nasze szpitale są podobne 😁

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
Gosia jade rodzic do ciebie jaaaa 😮 jaki looksus u nas jak rodzi kobita to ja na dworzu słychac:P

Ha ha ha ha to rewelacja a porod relacjonowany jest na żywo w publicznej telewizji jest ha ha ha .
Ola przyjeżdzaj do mnie , urodzisz i wrócisz z dzidzia do domku 😉

• Mamusia
Ola my też kupujemy mate do tanczenia ale akurat wybralam te http://allegro.pl/mata-do-tanczenia-tanca-gra-stepmania-usb-i-tv-i1325978963.html

co do porodowek to u mnie tez nie jest za ciekawie nie bylam tam ale wiem jak wygladaja ;/

Ja też jeszcze nie mam spakowanej torby i chyba dziś już nie mam na to sił, posprzatałam sobie i zrobiłam miejsce na łóżeczko które może jeszcze dziś tam stanie 🤪
teraz musze jeszcze trochę poprasować i moge sie zaczac szykowac na wieczor na urodziny do szwagra chociaz tak mi sie tam nie chce isc ze masakra 🤢

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
naylaaa napisał(a):

U nas też można chodzić po korytarzu, siedzieć na piłce, chodzić, skakać, kąpać się, robić co się chce, ale pani doktor mówiła, że w 100% przypadków przy bólach partych rodzące ZAWSZE się kładą 🙂 Widzę Gosiu, że nasze szpitale są podobne 😁

No to będziemy rodziły "PO LUDZKU" 🙂 🤪 🤪 🤪 🤪

gonia88811 napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):
Nie straszcie tak tym porodem, bo ja się i tak boje, a jak tak czytam to mi się jeszcze gorzej udziela 😉

😜 Iwona jak weszla dzidzia to i wyjsc musi he he he. Przecież poród boli jak okres - dasz radę ha ha

to samo Gonia chciałam napisać... 😁

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Jakie my leniwe, nic nam się nie chce, do ludzi wyjść się nie chce 😜 hahha. Ja lubię siedzieć w domu, nie lubię imprez itd. A teraz to już w ogóle jak emerytka, nigdzie mi się wychodzić nie chce.
Sylwia, spakuj torbę, będziesz miała wolną głowę i czyste myśli 😉

A ja uwielbiam z domu wychodzić !!!!!!!!!!! Ale teraz to jak osiągnęłam gabaryty wieloryba to mi tez nie chce sie nigdzie wychodzic, a i nie mam sie w co ubrac 😞 wyroslam już z ciuszków, i wszystko mnie boli : kregosłup, babka , i też zaczęło mnie kłuć w środku - w dziurce , a raczej jaskini ha ha ha ha

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):
Nie straszcie tak tym porodem, bo ja się i tak boje, a jak tak czytam to mi się jeszcze gorzej udziela 😉

😜 Iwona jak weszla dzidzia to i wyjsc musi he he he. Przecież poród boli jak okres - dasz radę ha ha

to samo Gonia chciałam napisać... 😁

Te same mysli 😁

• Mamusia
Ola88 napisał(a):
a to na prezent mata podswietlana do tańczenia 😁

ale normalnie sie na tym tanczy?? to dla dzieci czy dla dorosłych, pierwszy raz coś takiego widze 🤪
naylaaa napisał(a):
Agata, to Ty masz magiczny komputer 🙂 bo u mnie tak nie jest 😜

no właśnie nie czaje czemu tak, czy to wina przeglądarki?? bo ja z Opery korzystam