Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Asiu pół na pół, w ciągu dnia używam tetry, a w nocy pieluch jednorazowych i powiem ci ze nie jest źle, pieluchy tetrowe piore raz na 3 dni-wrzucam do pralki i same sie piorą 🙂 rozwieszenie ich to kwestia 5-10 minut 🙂 doszłam do wprawy już heh a w nocy papersiki i jest dobrze 🙂 a dla mnie to duża oszczędność 🙂

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
O no to super ze udalo Ci sie pogodzic te dwie sprawy 🙂 i wszyscy sa pewnie zadowoleni a tak sie martwilas.
Mi to szkoda tego mojego brzdaca juz niby zasypia a tu nagle budzi sie bo mecza go te gazy albo kupka juz sama nie wiem. 🤨
A wiecie moze czy to prawda ze jak sie karmi malucha mlekiem modyfikowanym to trezba go dopajac sama przegotowana woda? Cos mi ciocia mowila ze wtedy bedzie mu latwiej sie oproznic. 🤢 Bo skoro go dokarmiam to moze dlatego jest mu tak ciezko?

• Mamusia
Cześć!
Piękne dzieciaczki! 🤪
Melisa poskutkowała! 🤪 Mała jak zwykle jadła w nocy o 23 i 4 . Nie płakała ! O 7 się obudziła i nawet 30 minut leżała sobie ,rozglądała się i cisza. Normalnie szok. Teraz znowu zasnęła.
Co do suwaczka to ja najpierw próbuję bo nigdy nie pamiętam który to kod.

• Mamusia
dziewczyny dzieciaczki pzsłodkie 🙂. asiu mój synuś też strasznie płakał na początku i nie wiedziałam już co zrobić ciężko było i niby jadł ale zaraz się denerwował i nie wiedziałam sama o co chodzi 😞 .. ale w końcu zaczełam karmić w innej pozycji i zaczął jeść po pierwsze spokojniej po drugie dłużej i już nie wypluwając co chwilę cyca. też dokarmiałam kilka razy butlą bebilonem i już myślałam że nie będę go męczyć i przejde na butle całkowicie, ale kilka razy jeszcze spróbowałam - załamana tą sytuacją - i zaczął jeść 🤪 ja też niby mam puste piersi ale jak naciskam koło brodawki zawsze coś poleci. jak amiętam w szpitalu wypróbowałam wyciągnąć mleko to też wypłyneło koło 30 ml ... z tego co wiem nie rób tak że zmieniasz podczas karmienia pierś. jak za chwilę chce jeść znowu daj mu tą samą bo potem dopiero leci spokojnie i to wartościowe. ja tam mojego z godzinę nieraz dostawiam z przerwami albo i dłużej ale z jednej piersi, jak jadł krótko i powiem ci potem zasypia i śpi dość długo, nawet po 4,5 godziny po karmieniu. nie wiem co ci doradzić bo z tym mlekiem to mówią że mózg wysyła informacje by się produkowało i to nie prawda że można nie mieć mleka, bo musi zacząć się produkować. mam nadzieję że uda ci się go karmić piersią i trzymam kciuki za wytrwałość 🙂.

a ja po pierwszej nocy sam na sam z dzieciaczkami i .. nawet nie było źle 🙂.

a co do espumisanu to mi lekarz - pediatra i metabolik powiedział że 2 krople 3 razy dziennie a zapobiegawczo 2 krople 2 razy dziennie. i oczywiście jak kupka nie idzie :P:P to herbatka koperkowa. u mnie póki co skutkuje 🤪

• Mamusia
Kasiu ja wlasnie tak robie ze co karmienie to inna piers. Maly wstaje o 1.30 potem o 5.30 i pozniej okolo 10 rano nie placze tylko sie meczy tymi gazami. Wtedy odrazu go karmie no i dzis jak zaczelam masowac sobie piers to z niej nagle zaczelo kapac tak sie z moim M smialismy a byla taka twarda ze hej ale maly wszystko oproznil i w sumie malo juz go dokarmilam. Tez mam nadzieje ze mi sie uda z tym karmieniem a on moze zasypia dlatego ze jest leniwy? nie wiem.
Tak sie zastanawiam ze niepotrzebnie wzielam sobie login LENIUCH 😲 bo chyba przez to po 1 Aleks nie chcial wyjsc na swiat i dopiero po terminie postanowil sie wykluc:P , po 2 z tego lenistwa nie chcial sie wstawic glowka w kanal rodny 🤢 , po 3 nie chce mu sie ssac piersi 😁 Leniuch maly z tego mojego syna 🙃

• Mamusia
gosiu mój kubuś też ma takie momenty że to chce cyca zasyipia, kłade go i znów wstaje i znów poleży chwilkę znów chce cyca - daje tego samego - i znów zaśnie i znów się przebudza. ale nie ma tak cały dzień, wydaje mi się że ma takie chwile czuwania już, bo przecież będzie spał coraz mniej 🙂 i zaczyna się od tego. a że leżeć samemu źle to woła mame niech ponosi, trochę cyca sobie potarmosi zaśnie, znów wstanie, 🙂 na szczęście przez noc wstaje tylko dwa razy a właściwie jak pójdzie sapć o 1 tak wstaje 5, czy 6 a potem to już przed 9. martwilabym sie gdyby robil tak caly czas, ale ma kilka godzin przespanych - ciągłych więc uznaje to za normalne 🙂

• Mamusia
Moja mała też lubi spa przy cycu.Śpi budzi się sprawdza jak jest cycy obok to łapie i jest ok jak nie to krzyczy.
Te nasze maleństwa cwane są 😉.
Najbardziej mi się podoba ze moja mala nawet jak śpi to burczy.Sprawdzam śpi.Aż położna sie wczoraj śmiała że mam takiego małego niedzwiadka.

• Mamusia
Moj tez przy cycku zasypia chyba czuje sie bezpiecznie bo czuje cieplo i moj zapach. Dzisiaj polozylismy go na brzuszku i Aleks uniosl glowke do gory i sam ja przekrecil na druga strone moj maz dumny ze syn silny jest:P.
A co do pozycji karmienia to mi najlepiej jest na lezaco tylko wtedy najczesciej oboje zasypiamy:laugh: bo jest nam strasznie wygodnie a Aleks tak bardzo grzeje 😉 jest taaaki cieplutki i tak smiesznie gada jak cmoka cycka a jak cmoka smoczka to najczesciej slychac: eja eja eja 🙂 wczoraj tez nie mogl zasnac tylko sobie cos tam gadal i sie rozgladal.
No i ciagle mu sie ulewa ale strasznie czasem nawet nosem idzie.
Dzisiaj zaczynamy werandowanie na 10min go wystawie na balkon wiec moze w weekend pierwszyspacerek sie uda.

• Mamusia
asiu nie zasypiaj jak karmisz !! rety pisze to bo mialam taka sytuacje z mlodsza corka. zasnelam ze zmeczenia - karmilam na lezaco i jak sie na cale szczescie obudzilam dziecko robilo sie sine, musiala sie zakrztusic !! na szczescie szybko zareagowalam i juz nigdy ni zasnelam przy karmieniu !!