Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziękuję Iwonko 🙂 u mnie na odwrót,jak się kładę to mnie wszystko dopiero boli 😞 no ale też uciekam do łóżeczka.
Śpij słodko i spokojnie 🙂 i już milutkiego ranka życzę :P

Marzenko powodzenia heh życzę :P i miłej nocy 😉

Dobranoc wszystkim mamusiom i kochanym brzusiom 🙂

• Mamusia
dzień dobry .. jako pierwsza dzisiaj 🙂

gosiu mój mąż mi tak brzuch malował w pierwszej ciąży. nawet z lekko niedomytym d porodu pojechałam !! hehe i pielęgniarki pytały mnie co to ☺️
a mojego potem opieprzyłam że mi głupio było przed babkami 🙂

już sprawdzam czy ta karte będzie mi dzisiaj czytać, bo coś się dzieje ostatnio z tym wejściem. [img size=408]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/IMG_0716.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Dzień dobry dziewczynki 🙂 brzuszki cudne, i coraz większe ,a ja mam wrażenie że mój z dnia na dzień coraz większy-ale chyba aż tak szybko nie rośnie :P

Ja dziś robie sobie dizeń "sprzątania" mąż końcyz gładzie więc kurzu co nie miara a ja zaraz zabieram się za sozrowanie pucowanie i odkurzanie

Miałam w planach zrobić zakupy dla dziecka pod koniec września, ale wypłata męża taka lichutka a musze jescze kupić trochę rzeczy do kuchni takich jak zlew i karn na rzykłąd że zakupy odkładam na październik ale to już na 100% musze je po 10 października zrobić bo z aniedługo mi czasu zabraknie, a teraz pod koniec września mi kuchnie przywioza i muszę ja zapłacić 🤢 a płacę w gotówce więc musze uzbierać z moich oszczedności 🤨 więc ten miesiac będzie bardzo ciężki do tego rachunki i raty masakra, na 4 tygodnie do nastpenej wypłaty musi nam starczyć na życie około 300zł, ach już się boję 🤢

• Mamusia
haniu ja właśnie też dzisiaj mam dzień sprzątania. cały tydzień nawet łóżek nie składałam bo nie miałm sił - i ciągle gdzieś wychodziłam z domu. ale aż śniło mi się wczoraj że koleżanka do mnie przyszła i było mi tak wstyd .... dzisiaj już prawie wszystko zrobiłam. aż inaczej. już mi tak samej to przeszkadzało, a mój mąż śmiał się i jak ja do niego wiesz, tylko nic nie sprzątałam, a on jak to nie ... widzę nawet że łóżka pościelone (on zawsze je ściela :P )

haniu ja pamiętam jak czasem ciężko było mi na początku małżeństwa, ale wszystko co mamy zawdzięcazamy tylko sobie. dużo straciliśmy również z własnej jak i nie własnej głupoty, ale to tylko pieniądze. wole mieć cięższe okresy a być zdrowa i szczęśliwa. 🙂 ... ja jeszcze nie wiem jak w ogóle będzie mój mąż zarabiał. 15 ma być pierwsza wypłata, i nie za cały miesiąć bo zaczął 11 .... mam nadzieję że ciężko nie będzie.

hehe na zdjęciu widać jaki biały mam brzuch :P ... w ogóle nie wystawiałam go na słońce bo ja się ogólnie nie lubię opalać, a ręcę brązowe hehe ... i rozstępy widać ... jak zmniejszyłam fotke to nawet nie jest tak znaczne, ale normalna fotka pokazuje je bardzo wyraźnie .... ale nie będę się tym dołować przecież 🙂

siostre narazie omijam. a już bym się do niej wybrała, ... ale nie. niech one zaczną mnie częściej odwiedzać. im się nie chce zawsze mi się ma chcieć. mam to gdzieś. tylko ja mam dwoje dzieci, i trzecie w drodzę więc niech mi nie mówią że czasu nie mają ..... 😠

zresztą szwagra nie chce oglądać.

oki ide na zakupy bo znów pusta lodówka, nawet obiadu nie ma z czego ugotować ... :/ miłego dzionka brzucholki 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂 ja znowu zawaloną noc miałam,tak mnie cała prawa strona bolała że już w pewnym momencie mi się płakać chciało 😞 i jeszcze na dokładkę mój się nie wyspał do pracy bo nade mną czuwał 😞 Ja miałam wczoraj dzień sprzątania,cały dół zrobiłam,dzisiaj by się tylko przydało Naszą sypialnie zrobić,ale jak na razie nie mam natchnienia ☺️

Kasiu śliczny brzusio,ja też mam bladziocha heh,ale nie przeszkadza mi to,Tobie też nie powinno,ważne co tam w środku za śliczności mieszka 😉 nad tym moim brzuchem to już skakał mój od dłuższego czasu,chciał malować,ale nie pozwoliłam,no a wczoraj to już odpuściłam,bo marudził pół dnia heh,duże dzieciątko 🙃

Haniu tak to już jest z tymi pieniędzmi 😞 ale jak to się mówi pieniądze rzecz nabyta :P ważne jest to co mamy,Nasze rodzinki są ważne a reszta się już ułoży 😉

Karolinko czekamy na zdjęcie brzusia :P

• Mamusia
Cześć dziewczynki!Ja dopiero wstalam 😲! Moje dzieciaki też. Jak to dobrze że lubią spać. Śniłam calą noc napoleonka. I nie mam gdzie w poliżu go kupić 😞 Ale bym zjadla szok. No dobra ale nic tego 😞
Kasiu brzuszek naprawde śliczny.
Ja jestem coś ostatnio leń i nie mam dnia sprzątania. A dom wyglada jak po przejściu tornada 😲.
Haniu nie martw się ja też nie kupuje nic w tym miesiacu.Też nie mam kaski. U nas to na szkołe za duzo musiałam wydać i dlatego. A jeszcze wymyślają a ja juz nie mam z czego dawać. A to na plastyke po 20 zł jeden i drugi a to jeszcze inne ksiażki na niemiecki dla Kacpra . Ciągle coś.Ciężko bardzo ale damy radę 🙂. Na obiad znowu placki zrobie. Juro też dzień ziemniakowy.Jakoś to będzie. Ja czekam na chorobowe chyba ok 23 będzie. Jeszcze muszę iść we wtorek do lekarza. Ale pujde na kase chorych.Dobra nie smuce.Bo mi się smutno robi!
Dziś chyba zabiorę się za prasowanie ubranek. 🙂 Ide robić śniadanko bo moja córcia idzie z bułeczkami!

• Mamusia
hej babeczki!!!
szalone 4 dni mnie nie bylo a wy napisalyscie 78 stron!!!! masakra jakas... chcialam poodpisywac na pare postow ale przez te wszystkie strony to juz zapomnialam o czym chcialam napisac i o czy wy pisalyscie :P
W kazdym badz razie dziekuje za zyczenia urodzinowe 🤪 milo ze pamietalyscie... choc ja wolalabym zapomniec jaka jestem stara...:P
bylam u lekarza... w PL wszystko ok, zrobilam badania krew/mocz wszystkie ok z wyjatkiem testu obciazenia glukoza 😞 wyszedl za wysoki wiec pewnie bede musiala go powtorzyc z dawka glukozy 75g. jak nadala wyjdzie wysoki no to coz bede musiala stosowac scisla diete 🤨 .... bo o oznaczac bedzie cukrzyce ciazowa, ktorej bym sie nie spodziewala bo nie naleze do grupy slodyczozercow 🤔 ale za to owocozercow a one maja tez duzo cukrow w sobie 😞
juz jestem w IRL - przezylysmy ten ostatni przed porodem lot bez jakis szczegolnych uciazliwosci uffff na szczescie juz po 😁
Wczoraj bylam juz u lekarza w IRL i zawiozlam dokumenty do szpitala w ktorym mam rodzic 😁 wiec wszystko powolutku - szybciutko 😉 zalatwiam bo juz malo czasu zostalo 😁
Jeszcze tylko znalezienie mieszkanka i bede urzadzac kacik mojej niuni :P... juz jutro obejrzymy pierwsze mieszkanko - zyczcie nam powodzenia !!! trzeba wreszcie osiasc na pupie 😉
Ostatnimi czasy taka zabiegana jestem ze nie mam czasu tu nawet wskoczyc na chwilunie a wy debatujecie ostro 🙂

dzibuasy mamy-grubasy :P (widzialam na zdjeciach wasze dorodne brzuchole) 😁

• Mamusia
Cześć Iwonko 🙂 humorek dobry jak na razie widzę :P i tak trzymaj,do końca dnia nie zostało już wiele :P

No w końcu Sandra wróciła 🙂 i całe szczęście że wszystko dobrze poszło,teraz trza się ostro wziąć :laugh: a nie leniuchować tak jak do tej pory :laugh: żartuje oczywiście 😉
Nie będę życzyć powodzenia żeby nie zapeszyć,ale tak cichutko będę trzymać kciuki i wiem że będzie dobrze 😉

• Mamusia
Witaj Sandus!Gosieńko mam nadzieję że do końca wytrzymam z tym humorkiem! 😉
Haniu fajna stronka. Własnie przeczytałam jaki jest rodzić spod znaku barana i moja córka sie śmieje że to prawda:Piszą własnie o mojej cierpliwośći i o rzucaniu przedmotami co mi sie też zdarza 😉
Ja już pojadłam i jestem heppi. chociaż napoleona nie zjadłam 😞 .Zmykam czytać ! Milego dnia! 😘
Ale kobieta szok! I jak ładnie sie trzyma!Zobaczcie!
Tam z boku pisze kobieta spodziewa się 19 dziecka.
http://wp.tv/i,Enigma-Atak-na-WTC,mid,409055,klip.html?ticaid=68bbd

• Mamusia
Czesc dziewuszki

U mnie nocka udana,jezeli wiecie o co chodzi ☺️ ☺️
Wstalam oprzed 11,odrazu zabralam sie za sprzatanie ,teraz wlasnie siamiemy obiadek,mam ziemniaczki z duszonymi pieczareczkami mniam,mniam...
Pozniej mamy wstapic do znajomych,a tesciowa kupila mi 2 przesliczne body dla synusia:laugh:

Zapomnialam sie pochwalic dzis wyciekla mi siara z prawej piersi:laugh: :laugh: mam nadzieje ze to dobry znak!!!!

Pozatym synus narazie jakis senny jest...

• Mamusia
iwonka dobrze że masz dobry chumor 🙂

rety oglądałam tą kobitkę na prawdę dobrze że się trzyma. rety ja nie wiem jak bym radę dała z taką gromadką 🙂

mój synuś za to jak się rozruszał to wierci się we wszystkie strony.

sandro dobrze że już "w domu" 🙂 bo tak chcecie się wreszcie "osadzić" 🙂 trzymam kciuki byście szybko znaleźli mieszkanko dla siebie.

a ja dopiero obiad zjadłam :P a dzisiaj zrobiłam placuszki z sera białego. tym razem skusiłam się zrobić z truskawkami, ale miała być polewa z mrożonych tylko blendera nie mam !! ani niczego czym mogłabym je poszatkować 😞 ... więc zrobiłam takie z cukrem, jeszcze przesłodziłam je trochę a le w sumie nie czuć jak się je z placuszkami.

teraz ide odpocząć bo od rana nie siedziałam na dupie i mnie zaczynają dokuczać różne dolegliwości.

gosiu ja wkleje potem mój brzuch z zuzą ... hehe to dopiero było :P (mój taki sam duży dzieciak, ale to dobrze 🙂 )

• Mamusia
Ja też Sandruś trzymam kciuki za Twóje gniazdko. Głowa mnie coś rozbolała pewnie będzie padać.Ja musze przyznać że moja mała jest naprawde mało ruchliwa. Aż jej dziś muzyczke pusciłam co by sie trochę poruszała. Leń po mamusi! 😉
Co to za paluszki z sera białego
?Kasiujak możesz podaj przepis bo zjadłamm coś takiego :P .A nie mam pojecia co to.

• Mamusia
iwonka już ci mówie.

placuszki z sera:

250 dkg twarogu
3 jajka
50 dkg mąki
trochę cukru waniliowego
trochę cukru zwykłego

najpierw mieszasz ser z mąką, cukrami i żółtkami.
białka ubijasz ale lekko by się spieniło ale by nie było sztywne!! dodajesz do sera z resztą dokładnie mieszając. i smażysz. ja robie porcje składników razy dwa albo trzy nawet, zależy jak głodni są w domu. 🙂

na to fajnie smakują mrożone truskawki, po prostu rozszatkowane w blenderze, ale ja nie mam właśnie. często robie bez truskawek. i radze dużo nie słodzić sera. im normalniejszy twaróg tym lepsze placuszki. i trzeba smażyć małe (ja robie z jednej łyżki troszkę większej od stołowej, mam taką do sałatek) na dobrej patelni teflonowej bo inaczej ich nie przewrócisz, mają rzadką konsystencje.

a !! mieszasz najpierw widelcem, rozgniatając ser, nie mieszasz mikserem czy tym podobne. potem mieszasz łyżłą jak dodasz białko.

• Mamusia
No ładnie się objadają dziewczynki :P Kasiu też spisałam przepis,ale najpierw muszę się wybrać do polskiego sklepu za twarogiem 🤢
Ja to mam leniwy dzień dzisiaj,ale poszłam po mojego N do pracy i na zakupy heh,a obiadek czysty leniwiec,frytki,sałatka i kotlety ☺️ na kolację pizza mrożona,wstyd ☺️ ale nic mi się nie chce.

• Mamusia
Rzaden wstyd bo mi sie też dziś nic nie chce. 😉 Ja miałam dzis poprasować ciuszki i nie chce mi się.Strasznie mi sie nie chce ☺️ Normalnie nudzę się dzis straszliwie ale robić nic nie będe. Zaraz niania potem mam talent i tak będe gnić.Jestem okropna !Ale nic na to nie poradzę 😉

• Mamusia
Dobrze Ze mi Iwonko przypomniałaś,dzisiaj pierwszy odcinek "Mam talent " muszę oglądać.Przymierzam się do zrobienia zrazów w tygodniu,ale jakoś nie mogę znalezć prostego przepisu i przede wszystkim podobnego do przepisu mojej mamy,nic będę na skype z mamą rozmawiać to mi powie wszystko.Oj jaki ja jestem leser w gotowaniu ☺️ nie mam natchnienia do gotowania.Biedne moje dzieciątko,co ja będę jej gotować ☺️

• Mamusia
Napewno Gosieńko pomysły będziesz miała. Ja nie lubie gotować ☺️.Chyba już nie źle mi to wychodzi. Ale ja zawsze jestem na diecie i gotowanie jest koniecznoscią. Moja mama gotuje bo to uwielbia. Ja gotuje bo muszę.Tylko teraz w ciązy ciągle bym pichciła. Ale tak na codzień nie lubie. Jedzenie to też konieczność. Tylko dla dzieci zawsze muszę coś wykąbinować. Bo te moje dzieci to jedzą jak słonie.Wiecznie głodne! 🤔 Ja jestem w ciąży a moja córka i tak je wiecej niż ja 😲.