Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
gosiu- zaczely mnie lapac skurcze o 2:30 mocne jak okresowe zwiekszaly swa czestotliwosc z godziny na godzine... o 5 rano skurcze co 10min decyzja zapadla - jedziemy do szpitala...
o 6 bylam w szpitalu skurcze juz co 5min!!
ale rozwarcie tylko 1 cm... podali mi zel na rozwarcie i skrocenie szyjki (nie pamietam jak sie nazywal - oksy- cos tam)
do tej pory bolalo jak cholibcia... pozniej dali mi znieczulenie w zastrzyku, po ktorym zlagodnialy lekko bole... i przebili mi pecherz! podli mi jeszcze gaz i powietrze -entonox a w miedzyczasie zrobili testy krwi czy sie nadaje na znieczulenie zewnatrzoponowe - epidural. Jak mi podali juz epidural to bole przeszly jak reka odjal... Zdrzemlam sie nawet na stole porodowym w oczekiwaniu na rozwarcie...
okolo 13 godz poczulam od wewnatrz parcie na kroczecze... zajrzala polozna i mowi ze jest juz duze rozwarcie i ze widac wloski malej hehe ... nawet moj zajrzal zobaczyc :P
no i zaczelam przec godz 13:50:
skurcz 1-parcie raz- wyszla glowa
skurcz 2-parcie - nic
skurcz 3-parcie- ramionka i cala reszta 🙂-godzina 13:57 🙂
tatus przecial pepowine 🙂
i dossalysmy sie do cyca 🙂 i tak ssamy co 3 godziny mleczna mame 😉

• Mamusia
Sandro jak ślicznie opisałaś poród 🙂

Olga Twoja kol. niech lepiej idzie do Ministerstwa się wykłócać jak czuje taką wewnętrzną potrzebę 🙂To zdziała wtedy coś dla wszystkich 🙂 Mi trochę żal tych kobiet w urzędach, bo to one dostają po głowie, a nie one to wymyśliły 🙂

• Mamusia
mogłaby iść,załatwiła swojej znajomej dotację do mieszkania,sprawa wyglądała mniej więcej tak.;laska wychowywała się w domu dziecka i na 18 ur.nie dostała mieszkania ani kasy na start,teraz pracuje zarabia 3000 i prócz tego co miesiąc dostaje ok 1000 na mieszkanko....podobno masę jest takich możliwości jak wie się gdzie szukać,a to już nie na moje nerwy.ona sama jako osoba niepełnosprawna po 2 kierunkach studiów nie mogła znaleźć pracy i znalazła przepis że urząd pracy musi znaleźć jej staż w ciągu 0.5 roku i proszę od ręki znalazła się w urzędzie skarbowym na stażu.a teraz siedzi za biurkiem i pozyskuje fundusze unijne dla collegium medicum.

• Mamusia
Sandra super opisałaś poród 🙂 szybciutko poszło jakby nie patrzeć 🙂
A mam jeszcze jedno pytanie o znieczulenie musiałaś poprosić czy sami zaoferowali??

Olga trojaczki 🤪 szok.

Asiu godzinny spacer wow 🤪 ja się przeszłam do sklepu,gdzie mam 5 min drogi a tak mnie kręgosłup boli że już nie mogę,w ogóle gdzieś trzeci dzień dzisiaj mnie tak boli że aż mi się momentami ciężko oddycha ten ból mnie zatyka normalnie 🤨

Beatka była dzisiaj,Moniczka milczy jak na razie,a u Olusi bez zmian,napisała że o 6-ej rano mają jej podać kroplówkę,i ma nadzieję że się ruszy 🙂

Paulisia weź kąpiel,tutaj mi położna powiedziała jak miałam ten plan porodu że jak coś będę czuła to mam wziąć kąpiel i jak nie przejdzie to się zaczęło i mam liczyć heh.Może spróbuj co i daj znać jak się poczujesz 🙂

• Mamusia
Otlesiu może coś jutro "wykryją" na ktg i wrócisz do nas dopiero z bobaskiem... 🙂

Paulisio widać również jesteś kolejnym wygodnym "domkiem" dla swojego maluszka. 🙂 Ale te bóle... no miej się na baczności!

Olga czemu "zachłanną"? :P Raczej "w zapotrzebowaniu", he, he. 😉 Ale trojaczki... wow, fajnie. 🙂

Leniuszku jakoś się toczyłam, he, he, ale na szczęście po obiedzie mi "odpuszczono", bo już tak od rana to średnio wyrabiałam. W dodatku synek stwierdził, że on też musi sobie podreptać i dość mocno czułam jego towarzystwo... 🙂

Ale dzionek mi fajnie zleciał. W miarę szybko. 😉 Jutro pewnie też, bo trza będzie się poturlać autkiem 70 km do lekarza. 🤨 I może do familijnego domku na nockę zajrzę. 😉

• Mamusia
zapytali sie czy chce znieczulenie wiec ja sie nie wahalam powiedziec, ze TAK!! Tylko twardzielki rodza bez znieczulenia a ja do nich nie naleze :P
ale za to nie wspominam porodu jak koszmaru ani ja, ani moj i mysle, ze mala tez sie nie nameczyla dzieki temu 🙂
jak polozyli mi ja na klatke i j zobaczylam taka mala, bezbronna kochana to powiedzilam, ze chce drugie!!! Az sie polozne zasmialy, ze takiej reakcji zaraz po porodzie jeszcze nie mialy...

• Mamusia
Paulisia mnie tez cos dzisiaj kluje ale bardziej w pochwie, co do tej kapieli to ostatnio specjalnie biore goraca a nuz sie cos ruszy... 🙂
Maluch sie jak zwykle kreci, kopie i buszuje 🙂 ach te nogi...:P cos dzisiaj pojawiaja sie te skurcze jak na okres ale chyba to bez wiekszego znaczenia...

• Mamusia
Rozmawiałam już z moim,że jestem ciekawa czy sami zaoferują tutaj czy będę musiała się prosić,bo pewnie też będę korzystać ze znieczulenia :P a ja jak tylko zaszłam w ciążę heh to mówiłam już że drugie chcę 🙃 zobaczymy po porodzie :P jak na razie nie zmieniłam zdania.

Paulisia ja bym polecała w wannie poleżeć 🤨 ale wiem że teraz mało gdzie już mają wanny 🤨