Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
oj daj znać paulisia koniecznie 🙂 .. na pweni wszystko będzie dobrze

no właśnie widze że synuś za synusiem :PP w tym mój 😁 😁 ... ja chyba dam na imię kubuś 🙂. już kupiłam dwoje spodni tajkich dzinsowych na 62 i bluzę z kapturem 😁 😁 .... teraz kupuje okazjolanie tylko takie rzeczy. śpioszki, body itp kupie w moim zakładzie pracy gdzie szyje (4 zł za sztukę,..... z małymi skazami - ale nie dziurami!!) już po woli zaczynam wpadać w szał kupowania :P:P

• Mamusia
Czesc
Ja bylam dzis rano na badaniach krew mocz itp.wypilam glukoze z cytrynka nawet dobre jak lemoniada trzymajcie kciuki zeby wyszlo wszystko dobrze
Pozatym nudno dzis wzielam sie za sprzatanie teraz siedze i szperam w necie wlasnie dowiedzialam sie ze znajoma urodzila core w niedziele przyslala fote sliczny maly szkrabik 😉, ja tez juz chce.....
Ale cos dzis malo nas na forum
Pozdrawiam

• Mamusia
Wiecie co szybko nam zleci, już jest lipiec jeszcze tylko sierpień i wrzesień a w październiku będzie już oczekiwanie i w listopadzie więc tak jeszcze 4 spokojne miesiące, możemy się jescze wyspać 🙂 i nic nie robić moż ewykorzystajmy ten czas właściwie 🙂postarajmy się odpocząć bo potem jak dizekco się pojawi to nie będzie na to czasu, mnie najbardziej przerażają chciny 🤢 będę miała 31 osób, już zagaduje ciocię kucharkę żeby mi pomogła bo sama nie dałąbym rady;/ w dodatku robię je w domu więc musze tych ludzie gdzies pomieścić ;/ chciałabym już to mieć z głowy...

• Mamusia
czesc Wam mamusie 🙂 pewnie ze szybko zleci, musimy duzo odpoczywać. Ale czasem sie nie da jak ma sie jeszcze drugie dziecko 🙂 choć nie jest juz taka mała bo ma prawie 4 latka no ale musze jej jakies zajęcia znajdować 🙂 poza tym jak sie czujecie dziewczynki? bo ja bardzo dobrze 🙂 Mam dobry humor bo mąż wraca za 4 dni do mnie 🙂 nie było go ponad miesiąc. Pozdrawiam Was gorąco dziewczynki, trzymacie sie mocno.

[/url]

• Mamusia
hehe a co dopiero jak jest w domu dwoje :P:P ... a czas leci 🙂 dzidzie rosną, kopią, a my coraz bardziej w nich zakochane 🙂 ostatni miesiąc będzie się nam dopiero dłużył 🙂. a jutro jade na jakieś zakupy 😁 😁 trzeba się pomału organizować ..

• Mamusia
Cześć kobietki 🙂

Marzenko gratuluje synka 🙂

Paulisia daj znać koniecznie,trzymam kciuki 🙂 nie martw się.

A ja jak zwykle pózno 😞 no ale niestety praca 😞

Ja pierwsze ruchy poczułam dokładnie 20tc2dz,i to takie bardzo delikatne,teraz już trochę mocniej czuje,ale nie aż tak mocno.

W ogóle dziewczynki mam pytanie,bo wiecie co ja bardzo niziutko czuje moje Maleństwo 😞 i trochę się martwię 😞 napiszcie jak możecie jak to jest u Was.

Pozdrawiam

• Mamusia
Dziękuje Kasiu,dzisiaj w pracy taka starsza kobietka mówi do mnie że mam bardzo niziutko brzusio i że też tak miała,bo miała bardzo nisko ciążę ułożoną i się normalnie wystraszyłam 😞 zaczęło mi w ogóle na pęcherz cisnąć 😞 gdzie do niedawna nie miałam z tym problemów.No ale całe szczęście nie jestem sama 🙂

• Mamusia
a zdaniem tamtej kobiety to niby gdzie powinnaś mieć brzuch ?? przecież w naszym miesiącu łożysko z dzieckiem sięga do pępka (potem będzie dalej ale poczekajmy niech sobie powolutku rosną 🙂 ) to gdzie masz mieć dzidziusia ?? 🙂 ach te starsze panie, czasem jak coś palną!! a ty następnym razem nie słuchaj takiego gadania !! 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny co do tej dominacji facetow to sie absolutnie zgodze! Po wczorajszym USG wiem juz ze bede miala SYNKA!!! 🤪 🤪 🤪 Chlopak zdrowy wazy 565g:P :P :P Meza nie poscili wczesniej z pracy ale na szczescie moja wizyta sie jakos opozniala i sie wyrobil. Wczoraj ogladalismy caly film 4d i juz odnalezlismy w rysach twarzy dziecka podobienstwo do nas:P :P :P moze to tylko zludzenie ale uczucie fajne:laugh: Ponizej znajdziecie nie zbity dowod na to ze to chlopak (fajnie sie wystawil do zdjecia).
p.s. mam nadzieje ze bedzie cos widac 🙂

• Mamusia
Witajcie...leniuszku widac dowod na chlopaka..gratuluje...odnosnie mojej wizyty u lekarza to sa wiesci dobre i takie sobie..zacznijmy od tych drugich..pisalam Wam ze czasem pokluwalo mnie cos w boku..niektorzy mowili-macica Ci sie rozciaga itp..nieprawda..okazalo sie ze "macica mi sie stawia"..czyli tak jakby mam przedwczesne skurcze-a to niedobrze..nie chce zeby dzidzia byla wczesniakiem 😞 ..ale kazal mi lezec lezec lezec..brac magnez..poczekac do 26 tyg i zaczac brac duphaston..ograniczyc sex(biedny ten moj facet:laugh: )i zakazal brac...NOSPE 😲 powiedzial ze nie jest dobra dla ciezarnych(a lekarz u ktorego bylam wczesniej mi ja zalecil 😮 )...a ztych dobrych wiesci...bedziemy mieli SYNKA:P :P :P tak wiec jednak jak wiekszosc listopadowek mam chlopca pod sercem 😆 ...widzialam jak ssal kciuka..jak ziewal...jak zasypial z otwartymi ustami(ja tez tak spie),jak wystawial jęzorek..widac bylo ze to ON bo ta jego meskosc juz dosc pokaźna...siusiak ma 1cm:laugh: ..stopka 3'5cm..malenstwo wazy 506g..a my myslelismy ze bedzie dziewuszka..tak wiec teraz odpoczywam(ale ileż można leżeć?? 😉 )dziekuje Wam za wsparcie..pozdrawiam i przesylam buziaki dla dzidziaków 😘

• Mamusia
Leniuszku gratulacje
Pytalas wczesniej o szkole rodzenia ja zapisalam sie na Kacprzaka zajecia zaczynaja sie 14 wrzesnia zamierzam tam urodzic a co z tego wyjdzie to sie okarze.
Nieplace nic za szkole bo pracuje w Warszawie ,wystarczy tylko zaswiadczenie jezeli jestes zameldowana w W-wie to tez nic nieplacisz ,a tak to nie wiem po ile sa szkoly rodzenia.
Widze ze zdjecie z usg masz identyczne jak ja,niezle ujecie moj luby tez sie smial ze genitalia synus bedzie mial po nim(niby ze juz takie duze):laugh:
A gdzie chodzisz do lekarza bo widze ze usg masz z luxmedu,to jest prywatna klinika?
Ja dzis czuje sie ok Synek kopie ,zauwazylam ze robi to rano ok.7 i wieczorkiem ok.19 a tak w ciagu dnia to daje pojedyncze kopniaki mamusi,tylko jak tatus chce poczuc to nigdy nie chce dac znac 😉
Pozdrawiam was mamuski do uslyszonka 🙂

• Mamusia
ach zdjęcie cudne masz 100% pewność ż eto będzie syn 🙂 faktycznie smai chłopcy się nam będą pojawiać czy któraś mama wogóle spodziewa się córki?? ja ie w czwrtek na usg czyli jescze tylko 2 dni, ale przeczucia mówią mi że dołącze do waszego grona chłopców 🙂

mnie tez ciągle kłuje w prawym boku ale tłumaczę to sobie moją przypadłością, mnie od zawsze tam kłuło i przed ciążą więc się tym nie przejmuje... ale dobrze że paulisia jest w szyhtsko u ciebie dobrze 🙂

• Mamusia
Tak Marzi to jest prywatna klinika mam tam abonament bo mojego meza firma ma podpisana umowe z Luxmedem i placi za mnie 40zl/mies. Co do tych wynikow zwiazanych z glukoza to nie mam pojecia bo jeszcze nie robilam tego badania (tzn robilam w 8 tyg ciazy bo lekarz sie pomylil i mi zlecil ale to sie nie liczy). A jezeli chodzi o szkole rodzenia to pytalam ile kosztuje prywatnie bo u mnie w szpitalu nie ma przez wakacje a pani przez telefon powiedziala mi ze we wrzesniu to juz bedzie za pozno zebym szla bo nie skoncze tej szkoly gdyz moge urodzic w pazdzierniku. Ewentualnie rozejze sie w innych warszawskich szpitalach albo pojde we wrzesniu tak jak Ty

• Mamusia
hej!!!Marzenko wyniki masz w normie, więc nie ma się czym martwić. Na czczo glukoza powinna być od 70 - 110mg; jeżeli chodzi o ten 2 wynik to niestety nie wiem jak jest po 1, ale po 2 h jet norma do 140 mg; więc na 100 % masz w normie; bo po godzinie na pewno jest poziom wyższy...Sorrki za masło maślane, ale ja się dziś nie mogę skupić....stopy mi spuchły i strasznie bolą mnie nogi.
Jutro mam na 18 do gin., chce iść z mężem ale nie wiem czy zdąży wrócić....dziś ma ma nadgodziny i jeszcze nie wrócił z pracy będzie za 1,5h 😞 Niestety ma taką pracę, że nigdy nie wiadomo kiedy wróci...

Pozdr.

• Mamusia
Marzenko; źle Ci napisał 🙂 Chyba dziś nie powinnam Wam nic pisać, ale nie mogę się skupić 🙂

Więc wynik na czczo się zgadza 🙂 do 110mg
Co do obciążenia glukozą, zaczęłam Ci pisać po obciążeniu glukozą 75g; czyli po:

1 - do 180 mg/dl
2 - do 140 mg/dl

po 50g glukozy

1h - do 140 mg/dl
2 h - do 120 mg/dl

Przy czym każde laboratorium może mieć swoje normy....ale wyniki masz w porządku nie martw się, że masz 142 a nie 140; nie wiadomo kiedy to badanie było zrobione czy po 1h, czy wcześniej 🙂

Przepraszam jeszcze raz, że tak zakeciłam 🙂