Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 504
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dokładnie ja mam tak samo, wszystkie już znajome urodziły tylko my tu ciągle w ciąży - jak jakieś weteranki wojenne - dziś w nocy strasznie twardniał mi brzuch myslałam że w końcu się coś zaczyna, a tu nic - żadnych boleści - o 3 poszłam spać 🤔 wam też tak twardnieje brzuch często?

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
WIDZĘ ŻE NIE JESTEM SAMA! 🙂 JUZ NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ NA MOJE MALEŃSTWO. MAM JESZCZE 4 DNI DO TERMINU ALE OZNAK ŻE TO JUŻ TUŻ TUŻ NIE MA. CZASAMI TYLKO BRZUSZEK STWARDNIEJE ALBO DELIKATNE BÓLE JAK NA OKRES ALE ZARAZ MIJAJĄ NO I JESZCZE ZAUWAŻYŁAM ŻE MAM OPŁAWY. 🤔 NIEWIEM CZY TO WODY PŁODOWE SIĘ SĄCZĄ CZY MOŻE CZOP SIĘ ODKLEJA POMAŁU. 🤢 NAPRAWDĘ NIEWIEM BO JEST TO MOJA PIERWSZA CIĄŻA!:

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
witam mi zostaly jeszcze 4 dni do porodu plecy bola nogi wygladaja jak dwa pulpety a tu jeszcze swieta przygotowywac.U mojej starszej corci codzien pod szkola pytaja mnie jeszcze pani jeszcze nie urodzila oszalec mozna. 🤪trzymajcie sie cieplo kobitki i wesolych swiat moze juz z malenstwami

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
Ja z terminem na dzis i nadal w dwupaku!!! W zyciu bym nie powiedziala ze przenosze!!! Od 4 tyg wiecznie cos boli, strzyka, kluje, kregoslup jeszcze troche i mi wysiadzie oj tak mnie do przodu ciagnie (wiecie o co chodzi)!!! Nic na przyspieszenie nie pomaga wiec wypada tylko cierpliwie czekac... tylko jak dlugo jeszcze??? 😠

• 1 miesiąc później...
  • Mamusia
Jestem w 40 tyg, tyle się nasłuchałam o przenoszonej ciąży że spanikowałam i jestem teraz w szpitalu na obserwacji ale poszłam do szpitala na życzenie a nie ze skierowania lekarza. Niewiem czy dobrze zrobiłam bo dobrze się czuje ale chociaż jestem spokojniejsza bo dziecko jest pod kontrolą i wiem że mu nic niejest.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • Mamusia
dotrzymam Ci towarzystwa może coś się ruszy 🙂 wszystkie chcą urodzic, a nie spiesza sie dołączyć do Ciebie 😞

ja zawsze o tydzień do przodu wchodzilam bo się nie mogłam doczekać no, ale dlatego teraz wszystkie się troche znamy i piszemy 🙂

• Mamusia
hej ...dołącze już do ciebie ...rany magiczna 40tka wita a my nadal dwupak...choć juz wiem że w tym tygodniu finisz tej długiej drogi i też zaczynam panikować...niby mam juz dość tego czekania na moment w którym pojawi sie moje drugie dziecię ale z drugiej strony bardzo się boje jak to będzie... 🤢 teraz im bliżej końca myślę nad tym jak ja dam radę...skurcze mam częste i nieregularne ...rozwarcie 3/4...chodzę jak kaczka...bo malutka usilnie wciska sie w kanał rodny...przestałam mieć apetyt i na dodatek w toalecie jestem ze 2nawet 3 razy na godzinę ...po to by wysiusiać dwie krople 🤔 no i wtorek juz za dwa dni i z powrotem na oddział do szpitala...salamandra może urodzimy w jednym czasie skoro ty tez masz sie stawić w szpitalu w tym tygodniu?kto wie ?kto wie?