Skocz do zawartości

2011 lutowe dzidziusie na start!!! :D | Forum o ciąży

aallicee

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
jak było dobrze i się nie denerwowałam to musiało zdarzyć się coś złego 😞 wczoraj mieliśmy kradzie w zakładzie pracy - cały czas jestesm zdenerwowana 😠/ roztrzęsiona/ zestresowana 🤢.
i jak tu być spokojnym?? Ahhh.. mam nadziej, że wy spokojnie sobie odpoczywacie

• Mamusia
Witam,
chyba najwyższy czas żeby do Was dołączyć, ja z terminem 20 luty 🙂
Nie wyobrażam sobie jak to jest chodzić z brzuchem zimą, chociaż tak na prawdę to moja pierwsza ciąża i w ogóle sobie tego nie wyobrażam. 🙂

• Mamusia
nie tak dawno to ja byłam lutówką ale 2010 a moje dziecko am juz poł roku. pamiętam te dni w ciąży jak czasem sie nudziłam i przesiadywałam na tym forum. ciąża wam zleci niesamowicie szybko . jednogłośnie przyłączam sie do mojej koleżanki iwiokej 🙂 🙂
ehh jak wam zazdroszcze a z jdrugiej strony ciesze sie że w końcu doczkełam sie mojej Saruni. i wy doczekacie sie swoich pociech wiem ze teraz tego pragniecie najmocniej na swiecie 🙂
pozdrawiam was i zycze z całego serca aby ten luty dla was był najszczesliwszym miesiacem w roku, w całym życiu 🙂

• Mamusia
Muszę się pochwalić, że na usg prenatalnym w piątek (14 tydzień) lekarz zauważył, że na 90% będzie chłopak. Mąż szaleje. Ciekawe czy to się sprawdzi. Mąż już w 9 tygodniu czegoś się dopatrzył, ale to były tylko marzenia. Teraz to realne.
Mam tylko 1 zmartwienie. Dzidziuś rośnie tak jak trzeba - ma już ponad 7 cm, ale ja w ogóle nie przybieram na wadze. Praktycznie nie mam brzuszka. A jak to jest u Was?

• Mamusia
malamyszko- ja też nic nie przytyłam i jest oki, brzuszek za to mam spory, wszystko podobno zależy od ułożenia macicy. Kolokwialnie to może po prostu tobie idzie w bioderka 🙂
najwięcej na wadze przybierają pierworódki, poza tym jest lato, dużo się wszystkie ruszamy i pocimy. Może nie masz najlepszego apetytu?
Pozdrawiam 🤪

• Mamusia
Luuu napisał(a):
Witam,
chyba najwyższy czas żeby do Was dołączyć, ja z terminem 20 luty 🙂
Nie wyobrażam sobie jak to jest chodzić z brzuchem zimą, chociaż tak na prawdę to moja pierwsza ciąża i w ogóle sobie tego nie wyobrażam. 🙂[/quot]

osobiście nie lubię zimy ale w tym przypadku cieszę się, że będę z brzuszkiem chodzić zimą (gorzej by było w upały 30 stopniowe )

• Mamusia
ja przybrałam 2 kg - brzuszek spory, ale tu nie ma jakiejś tableki w której musisz się mieścić - przecież każda z nas jest inna.

co do chłopczyka to gratuluję - mój mężczyzna cały czas marzy by był chłopczyk ale jak na razi emusimy poczekać do następnego badania 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczynki 😘
Witam kolejne lutowe brzuszki 🙂
Co do ich rozmiarów w Waszych tygodniach absolutnie się tym nie martwcie. Są kobietki po których ciąże widać dopiero w 5-6 miesiącu 🙂
Tak więc fakt, że jeszcze się nie zaokrąglacie nie jest niczym niepokojącym 🙂

• Mamusia
czesc Wam wszystkim! dopiero dzisiaj sie zalogowalam i musze tu poszperac jak to wszystko dziala,najpierw gratulacje dla wszystkich przyszlych mam! jest jakis inny dzial gdzie rozmawiacie o swoich przezyciach i dolegliwosciach w danych tygodniach ciazy? mi wlasnie zaczal sie 17 tydzien pozdrawiam wszystkich 🙂

• Mamusia
Hej Dziewczyny, życzę łagodnej ciązy, szybkich porodów...i zdrowych silnych pociech 😜 🙂
Mam trochę ciuszków po mojej córce. Jeśli by coś Wam wpadło w oko...to piszcie na maila [email protected]
Cena ciuszków do negocjacji. W każdym razie ceny oscylują na poziomie 2 zł -8 zł. Za wyjątkiem chusty, płaszczyka, kombinezonu.
Link do Szafy Madziusi - Szafa Madziuchy

• Mamusia
Czesc dziewczyny!!!
Na poczatek gratulacje dla was wszystkich!!!!!!!!! Ja jestem lutowa mamusia 2010. Jak ten czas ucieka 😉 Zycze wam spokojnej ciazy i duzo zdrowka!! 🙂
larosanegra84- ja rowniez mialam termin na 14 lutego ale niestety nie udalo mi sie tego dnia urodzic. Maly przyszedl na swiat 2 tygodnie predzej. Moze tobie sie uda??? POZDRAWIAM

• Mamusia
Wczoraj wieczorem miałam małe plamienie. Takie lekko brązowe. W nnocy nic a teraz takie jaśniutkie. Zaczynam się denerwować. A wizyta u mojej gin dopiero 2 września, bo babka na urlopie. Sama nie wiem co zrobić. Jak tak dalej pójdzie, to będę ją dręczyła telefonami. Macie jeszcze takie plamienia? Ja miałam przez 3 dni tak ok 6 tygodnia, ale potem było wszystko ok aż do wczoraj. 😞

• Mamusia
hej dziewczyny wczoraj trochę się nudziałm i postanowiłam pooglądać kabarety. Byłam w trakcie oglądani Łowcy.B - Szpiedzy i (tak bardzo się smiałam) zdaje mi się że coś poczułam. Do końca nie jestem pewna ale...Może to to 😁 zdaje się, że maluszek też będzie lubił kabarety 😁 😁

• Mamusia
monic87 - jakie to uczucie? Ja czasem mam takie jakby bulgotanie, ale nie jestem pewna, czy to nie jelita. 🙂
Wczoraj byłam u mojej pani ginekolog, niestety nie było usg 😞 zbadała mnie na fotelu, sprawdziła szyjkę i czy brzuch nie jest twardy. Wszystko w porządku.
A tak czekałam na usg i na to, żę znów zobaczę mojego chłopczyka!!

hej 🙂
ja poczułam ruchy bardzo wcześnie w co lekarz mi nie uwierzył,że w pierwszej ciąży poczułam około 14-15 tygodnia... no i tłumaczył to jelitami... tak,te "jelita" dawały znać o sobie coraz mocniej aż zaczęły kopać tak,że było to widać na brzuchu 😁 😁 😁 tak więc jedyna metoda na to,by się upewnić,że to ruchy dziecka,to obserwować je i jeśli nie przejdą tylko stają się mocniejsze to znaczy,że to nie były jelita 😁

• Mamusia
ja najbliższą wizytę mam przed sobą (w środę), nie mogę się doczekać by znowu zobaczyć moje maleństwo 🙂 mam nadzieję, że doweim się kto się kryje w moim brzuszku 😁

Dodatkowo czeka mnie kontrola wyników badań - przyznam, że jedne wyniki trochę mnie zaniepokoiły - HCT 🙂 czytałam, że wynik poniżej normy może zwiastowaś przewodnienie lub anemię. Nie chce się jednak stresować niepotrezbnie ldatgeo czekam sopkojnie do środy 🙂

a jak wy się czujecie brzuchatki ??

• Mamusia
hej mamusie 🙂 co tam u was? jak się czujecie??
ja dzis umieram - mam okropny ból głowy, w dodatku do 19 siedzę w pracy.. Chyba zaraz skoczę do apteki kupić jakiś amol i sobie będę w skronie wcierać 😞 bo jestesm pewna, że do wieczora nie wytrzymama 😞 ojojoj, jak boli ;(