Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
http://cgi.ebay.co.uk/GRACO-MOSAIC-TRAVEL-SYSTEM-PUSHCHAIR-CARSEAT-RRP-299-/310286335759?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item483e81bf0f ja mam podobny wozek tylko nie pamietam nazwy, nie mamy gondoli troche to malo praktyczne ale juz za pozno 🙂

mamy wozek od tego samego sprzedawcy 🙂 ty juz bedziesz miala dzidziusia na wiosne wiec wcale nie musisz miec gondolki 🙂

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Hey dziewczyny.Ja sie dzis nerwow najadlam az sie poplakalam.Teraz juz jestem troche spokojniejsza,ale i tak jestem w stresie.2 godziny temu dzwonila moja polozna,ze ma moje wyniki krwi i sa zle.I ze to swedzenie o ktorym wczesniej pisalam jest spowodowane problemami z praca watroby.Mam sie jutro na 13:30 zglosic do szpitala,zeby powtorzyc wszystkie badania,sprawdzic,czy z malutka wszystko jest w porzadku,czy to nie wpynelo na jej rozwoj(ja caly czas twierdze ze wszystko z Julka jest ok skoro kopie i wierci sie non stop)i wtedy podejma decyzje,czy dac mi jakies leki i co dalej z tym fantem zrobic...Przeciez ja dzis nie zasne z tych nerwow.Chcialabym,zeby juz bylo jutro i zebym juz wszystko wiedziala 😞 😞 😞

to masz chyba cholestaze ciezarnych??? nie martw sie, z mala na bank jest ok. niech cie przebadaja dokladnie, dadza leki i bedzie git 🤪

• Mamusia
Dla mnie to nie jest szkodliwe,najwyzej po ciazy moge bardziej krwawic no i teraz mnie swedzi.Ale gorzej z malutka.Mi polozna powiedziala,ze musza mala monitorowac i ze mam sie nastwic na kilka godz w szpitalu zanim wszystko sprawdza.Wlasnie przeczytalam ten artykul,jest to odpowiedz poloznej na ten temat i teraz jeszcze bardziej sie martwie 😞
http://www.we-dwoje.pl/cholestaza;ciazowa,artykul,10974.html

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Dla mnie to nie jest szkodliwe,najwyzej po ciazy moge bardziej krwawic no i teraz mnie swedzi.Ale gorzej z malutka.Mi polozna powiedziala,ze musza mala monitorowac i ze mam sie nastwic na kilka godz w szpitalu zanim wszystko sprawdza.Wlasnie przeczytalam ten artykul,jest to odpowiedz poloznej na ten temat i teraz jeszcze bardziej sie martwie 😞
http://www.we-dwoje.pl/cholestaza;ciazowa,artykul,10974.html

kochana zapewne sie martwisz bo to nieuniknione i na Twoim miejscu sama bym nie dala rady ale musisz wierzyc ze wszystko jest i bedzie dobrze a malutka skoro jest taka ruchliwa to zapewne tez jest dobrze. Niektorzy pisza rozne zeczy w internecie i stasza a tak nprawde moze byc duzo lepiej i nie tak tragicznie 🙂

• Mamusia
z doswiadczenia wiem, ze to co sie czyta w internecie nalezy brac z przymruzeniem oka... a co do polski to wiesz tam jeszcze nacinaja krocze podczas porodu i kaza lezec bo uwazaja ze tak jest lepiej wiec to tez roznie bywa... nie zamartwiaj sie. niech kontroluja mala, nie daj sie im zbyc i bedzie ok

• Mamusia
Dzieki dziewczyny za slowa wsparcia:*:*Ja sobie caly czas powtarzam,ze skoro malutka to wiercioszek i nawet w tej chwili kopie i sie wyciaga to musi byc wszystko ok.Ja tam mam gdzies to swedzenie,moge nawet byc na diecie do konca ciazy,byle tylko nic sie z malutka nie dzialo.Chcialabym juz byc w tym szpitalu,zeby juz wszystko wiedziec

• Mamusia
Fajne macie dziewczyny wózeczki , ja zastanawiam się jak narazie nad tym : http://oferty.onet.eu/pl/category/dla-dzieci-wozki-foteliki-lozeczka/region/w-greatbritain-london-london-borough-of-ealing/wozki-3-w-1-diverso-ed-re-ma-748009.html?impression=normal_impression kolorek czerwony!
Moniś nie zamartwiaj się na zapas!!!Będzie wszystko w porządku , nie ma co od razu panikować!Wiem ,że pewnie mi jest łatwo pisać i podobnie bym się martwiła ,ale bądźmy dobrej myśli i na pewno gdyby było to coś groźniejszego to szybciej by interweniowali :** więc nie martw się będzie dobrze!Buziaczki :*

• Mamusia
Sylvianka swietny wozek.A kolor czerwony faktycznie jest super.My kupilismy silvercrossa,bo jak go w czerwonym kolorze zobaczylam to sie w nim od razu zakochalam. http://www.silvercross.co.uk/prams-and-travel-systems/3d-classic-pram-system/ Dobra ja lece sie troche polozyc,bo jutro o 6:30 pobudka.Milej nocy dziewczyny

• Mamusia
madzia084 napisał(a):
Hej

Sa tu jakies mamuski ze Szkocji?

jakies doswiadczenia, porady?

My juz jestesmy po pierwszym USG 🙂
nareszcie sie nami zainteresowali 🙂

Tak, nawet dwie 🙂
Co Ci będę mowic, ja mam złe doswiadczenie z NHS Obydwoje dzieci rodziłam tutaj tak ze batalie nie jedna stoczyłam z nimi. W Perth moze jest inaczej, oby...
A Ty jak odbierasz ?

• Mamusia
Super wozeczki macie 🙂
Ja dzis wyprubowalam moja spaceroweczke i zobaczylam ze da sie obnizac 🙂 i super Olenka jest strasznie zadowolona bo w gondoli malo co widziala a tutaj moze sie rozgladac na wszystkie strony 🙂
Fajnie uczucie jak by czlowiek kupil nowy wozek.

Nusia mam identycznie 2 elementy beda teraz staly a tylko spacerowke bede uzywala no ale coz.

MonisiaD wszystko bedzue dobrze 3mamy kciuki napisz nam co tam u ciebie po badaniach 🙂

• Mamusia
Jak wasze wrazenia z przebiegu ciazy?
Ja narazie odbieram wszystko pozytywnie.
No poza tym, ze przez pierwsze trzy miesiace zylam w strasznym strachu, bo poza wynikiem testu niczego nie bylam pewna.
Teraz z niecierpliwoscia czekam na kolejne USG - 25 lutego 🙂
Poznamy moze wtedy plec naszej Kropeczki 😁
No i w miedzy czasie badanie na Syndrom Downa... tego troszke sie boje.
Ale mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze 🙂

• Mamusia
Opieka w pierwszej ciazy była zadna. Nie potrafili pomoc w najprostrzych sprawach. Gubili wyniki, wkładali cudze. Testu potrójnego nie robiłam bo nie brałam pod uwage aborcji a stresowac sie nie chciałam czy test jest wiarygodny. Szwagier ma zespół Downa wiec mnie namawiali ale sie nie zgodziłam.
W drugiej ciąży miałam 4 scany z powodu plamień w 6 tygodniu a potem nie byłam pod opieką od 13 do 28 tygodnia... Testu na glukoze nie robili i nie robią tylko na podstawie testów paskowych... Zaniedbali sprawę z anemią też. Ogulnie epoka kamienia łupanego. Poród pierwszy wspominam dobrze bo była swietna opieka za to drugi w tym samym szpitalu był conajmniej komiczny jak nie tragiczny. Tak ze jestem w grupie tych nie zadowolonych.
Dzisiaj byłam z corka u lekarza i dostała antybiotyk wiec całe szczescie ze nie musiałam do szpitala z nia jechac. Biedula moja 😞

• Mamusia
Dziewczyny właśnie wróciłam z USG i muszę się Wam pochwalić ,że będę miała SYNKA!Tak nas babka wymęczyła straszliwie ,bo nie chciał się nam Niuniek pokazać ,ale powiedziała że jest pewna w 100% ,że to chłopczyk 🙂 🙂 🙂 I wszystko jest w porządku 🙂Ale jestem szczęśliwa!

• Mamusia
Bagira ja nie wiem czemu ty czasem masz takie zle doswiadczenie o tej opiece tutaj???

Ja moge sie wypowiedziec w jak najlepszych relacjach! Mi sie wydaje ze to wszystko zalezy w jakim szpitalu rodzisz i jaka masz opieke....
Bo u mnie bylo wszystko na TAK w 100% extra!