Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Z reszta ja mam zamiar tez czasem robic malej obiadki,bo juz nawet taki malutki blender mam,specjalnie na takie male obiadki 😁 😁 Ale i tak pewnie wiele bedzie sloiczkow,bo sa latwo dostepne i szybkie w przygotowaniu.A poza tym maja atest,wiec nie ma co sie ich bac

Pewnie, ze sie nie ma co bac i pamietam, ze w np w Tesco bardzo fajne ofety i promocje na nie mieli, wiec sila rzeczy sie wiecej kupilo 🙂 Tyle, ze na dluzsza mete to pozniej zaczelo mnie i tak wiecej wychodzic niz jakbym gotowala, bo Oskar glodomor i nawet te wieksze sloiczki mu pozniej nie wystarczaly. A je przeciez pare razy dziennie. Teraz juz luz, wiadomo, bo je to co my a u opiekunki tak samo je domowe, bo one gotuja.

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Z reszta ja mam zamiar tez czasem robic malej obiadki,bo juz nawet taki malutki blender mam,specjalnie na takie male obiadki 😁 😁 Ale i tak pewnie wiele bedzie sloiczkow,bo sa latwo dostepne i szybkie w przygotowaniu.A poza tym maja atest,wiec nie ma co sie ich bac

A blender jest fajny (mam taki zwykly, najprostszy i najtanszy chyba) i do dzis go uzywam, jak np robie sos curry, czy geste zupy (zwlaszcza taka jedna baaardzo szybka, pomidorowa z cebula, czosnkiem i ziolami, albo szpinakowa 😉 ) albo koktajl z truskawek 😆

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
A zmieniajac temat moj maz wlasnie wyjal z torby 1,5kg wiaderko miskow haribo 🙂Chyba sprawdza moja wytrzymalosc hihi 🙂Loli ja np nie moge nazekac na sainsbury.A co do obiadkow,to chyba kazdy robi to,co uwaza.

Aaa o Sainsbury pisala Loli, tak sobie mysle...'saisperowskie'. Ja nie wiem, nie kupuje tam, bo nie mam za rogiem. Pewnie, ze kazdy i tak zrobi jak bedzie uwazl za sluszne 🙂
Harribo - mniam! Ktore Monia??? 😁

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
a o ktorej go kladziesz spac? jeszcze nie spi? 🙂

Chodzil o 7, ale pozniej przez godzine nie spal (zwlaszcza, ze byla kiedys tam zmiana czasu) i teraz chodzi spac o 20 (codziennie). Wlasnie za chwile go klade 😆 😆

• Mamusia
MadziaW napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
a o ktorej go kladziesz spac? jeszcze nie spi? 🙂

Chodzil o 7, ale pozniej przez godzine nie spal (zwlaszcza, ze byla kiedys tam zmiana czasu) i teraz chodzi spac o 20 (codziennie). Wlasnie za chwile go klade 😆 😆

A rano budzi sie roznie, ale tak przed 6, po 6tej...raczej rzadko po 7ej o 8smej nie wspominajac 😞
W ciagu dnia tez nie zawsze mu sie chce spac. No energii za wszystkich 🤪

• Mamusia
Gosiu a nie mowilam idz z mala na spacer 🙂U nas to zawsze dziala usypiajaco.Madzis przyniosl wiaderko tych prawdziwych haribo-takich malych miskow.A blender mam taki na 0,5l,zeby malej zupki robic.Pociesze cie,mojej siostry coreczka jest jeszcze gorsza.Julka przed chwila tak strasznie plakala.Mi tez lezka poleciala.A teraz siedze i bujam sie z nia na rekach,to zasypia.Boze,moja mala bidulka 😞 😞

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Jak nie wychodzi,to nie spi prawie w ogole,moze godzinke lacznie tak od 7:30-18.Ale potem juz marudna sie robi.A miala tak z miesiac jak sie raz zaczela budzic i tak jej zostalo

zeby mojej tak w nocy sie przestawilo... 😮 narazie nie narzekam ale najgorsze jest to wstawanie zaspanej i lulanie jej...

• Mamusia
A Sylwia ma moj nr i miala mi dac znac,jakby cos sie zaczelo.A nic nie pisala 😉Szkoda,ze nie podala swojego,to bym napisala 😁 Gosiu ja wczesniej tez musialam Julke bujac na rekach w nocy,zeby zasnela.Skonczylo sie,gdy przestalam jej pampersa w nocy zmieniac,oczywiscie jak kupki nie ma.I jak ja karmie u nas w lozku to ja przykrywam koldra,zeby jej cieplo bylo i nawet nie wie,kiedy ja odkladam do siebie 🙂