Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Na siebie.W koncu musze miec co wydawac 😁 😁

a jak ja pracowalam pol roku, a teraz jestem na macierzynskim, moj partner pracuje ponad rok to nie szkodzi ze wezme na siebie mimo ze jestem nie pracujaca? nie znam sie na tym wogole i nie wiem co od czego zalezy 😮

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
MonisiaD napisał(a):
Dziewczyny glowa do gory.Juz wam niewiele do mety zostalo,wiec nie ma co sie kurtkami martwic.Zwlaszcza,ze juz wiosna do nas przyszla 😁 Kurde,ale ten czas leci.Dopiero co czekalam az u mnie sie 3 z przodu pokaze,a tu juz po 🙂 🙂To teraz Gosia jest nastepna w kolejce 🙂

az strach sie bac:P dziewczyny a te skurcze jak sie zaczna to sa tak bardzo bardzo bolesne? bo dzisiaj czytalam ze taka dziewczyna miala skurcze co godzine, a na brzuszku jeszcze pisala...

Gosia, mozę Cię pociesze, ja z silnmi i regularnymi skurczami chodziłam 3 tygodnie 🤪 Zajmowałam sie domem i dzieckiem. Powiem Ci tak, ból zaczyna przeszkadzac od tych co 3minuty a jak masz co 1.5min to juz boli ostro. Tak ze spokojnie, jedno rodziłam 12godzin, 6h skurcze rozwierajace i 6h parcie a drugie 6h z czego pratycznie 6godzin tylko skurcze rozwierajace i 15 minut patre 🙂 Obydwa porody bez zanieczuleń, nacinania i szycia 🙂

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
aaaaaaa 🤪 poczulam malutka stopke kolo moich zeber 🤪 🤪 ale sie podjaralam 😁 😁 😁

haha jeszcze troszkę i ta stopka nie bedzie kopac juz zeberek 😁

sylwia miedzy nami jest roznicza 27 dni :P

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
loli ta Twoja coreczka to chyba caly czas sie usmiecha, jak ogladalam zdjecia na agugu to ona na kazdym jest usmiechnieta 🙂

Gosiu ! eh nooo dokladnie ! ja juz do niej mowie smieszka ! no bo ona non stop z takim usmiechem na twarzy ze czlowiek by spal tylko 3 H a ona rano cie przywita odrazu takim usmiechem ze powala na nogi 😁

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Kasiu ja ja prawie za kazdym razem przykladam do cycka,ale ona go wypluwa 😞Wlasnie wrocilam od ksiegowej i tak jak myslalam przy naszych dochodach przysluguje nam tylko child tax credit.Ale co tam,dobre i to.Mala jak tam bylam zostala z babcia,bo nie chcialam jej autobusami wozic.I myslalam,ze chyba uschne z tesknoty.Nie wiedzialam,ze 3 godziny moga sie tak dluzyc 😉

Kup nakladki 😉

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
MonisiaD napisał(a):

a jak ja pracowalam pol roku, a teraz jestem na macierzynskim, moj partner pracuje ponad rok to nie szkodzi ze wezme na siebie mimo ze jestem nie pracujaca? nie znam sie na tym wogole i nie wiem co od czego zalezy 😮

Gosiu to i tak to jakos dziwnie ze dostalas macierzynski i przepracowalas tylko pol roku 🤨

• Mamusia
loli mam nakladki i tak nic to nie daje.Dzis nasza pani dala nam troche czadu w nocy.plakala i byla strasznie niespokojna 😞A najgorsze jest to,ze nawet nie umie nam powiedziec,co jej dolega.Na szczescie ok 3 sie uspokoila i zasnela.Zaczynam sie zastanawiac czy ona czasem sie moim mlekiem nie najada.Bo czesto po moim sie budzi i placze,ze chce jesc,a po modyfikowanym spi 3 godziny.Dzis przyjdzie polozna to jej zapytam.

• Mamusia
Monisia mialam identycznie !
tylko moja spala 30 min i to przy cycku 😮
I non stop byla glodna ehhh ja czasem nawet siku z nia szlam robic bo tak bidulka plakala z glodu 😞

Puzniej polozna mi powiedziala ze mam ciulowate mleko 😞 widocznie i jeszcze jak ona sie taka duza urodzila 😞
No i przeszlam na modyfikowane , spala odrazu 3H az nie wiedzialam co mam ze soba zrobic 😁

• Mamusia
Loli napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
MonisiaD napisał(a):

Gosiu to i tak to jakos dziwnie ze dostalas macierzynski i przepracowalas tylko pol roku 🤨

ja mam to macierzynskie maternity allowance 🙂

• Mamusia
Gosia ja właśnie dzisiaj dostawałam pierwszy raz w pracy takie mocne kopniaki ,że nie było to aż takie przyjemne :/W ogóle już nie mam sił pracować,ale pozostało mi jeszcze tylko jutro i w sobotę ,a od niedzielki mam wolne! A Ty jak się czujesz?
Loli też ostatnio oglądałam zdjęcia Twojej Malutkiej ,świetna jest 🙂) A Ty Kochana jak długo jeszcze będziesz na urlopie?Czy nie wracasz póki co do pracy?

• Mamusia
dzisiaj moja mala jest tak nie dobra ze mam dosc! kopie ze wszystkich stron, wyciaga wszystko co mozliwe a ja aby jecze bo boli. pszlismy dzis na zakupy to tak mi dziwnie skopala pecherz, ze jak poszlam do wc to prawy bok tak mnie bolal ze myslalam ze zaczne wyc w tym kiblu i nie moglam sie wogole wysikac mimo ze bardzo mi sie chcialo. Ale posiedzialam troche na kibelku i przeszlo... niech ten czas moja szybciej bo ja juz zaczynam miec dosc 😞