Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Gosia przede wszystkim musisz porozmawiac z Marcinem i powiem Ci cos, Ty masz gorzej:P my mamy cale mieszkanie tylko ,ze jeden salon jedna sypialnia rozumiesz... i Michala siostra z facetem chciala przyleciec na dwa tygodnie, nie zgodzilam sie na to, po pierwsze to za duzy wydatek jak dla nas majacych dopiero co urodzone dziecko , a gosci trzeba ugoscic, nie potrzebuje zadnych niespodzianek typu czyjes gacie czy skarpetki gdzies itd. Bede miala sama swoje 🙂 Wiec Michal rozmawial z rodzicami,ze to zly pomysl,zeby ta siostra przyjechala itd, oni sie zgodzili z opinia ,a za chwile jego tata wyskoczyl z OSWIADCZENIEM,ze oni przyleca- podal ten sam termin - rece mi opadly. Spoko rodzina, szacunek,ale gdzie zrozumienie i to ma dzialac w dwie strony.......!! Kochana mowi sie trudno i najwazniejsza bedziesz Ty bo Marcin pojdzie do pracy sama wiesz, i on MUSI to zrozumiec!, daj znac jak porozmawiasz, nie stresuj sie kochana.

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Też uważam Gosia ,że powinnaś porozmawiać z Marcinem szczerze i nie odkładaj tej rozmowy ,bo w końcu i tak do niej dojdzie i tak. Delikatnie wytłumacz Mu i podziel się z Nim swoimi obawami!Na pewno się dogadacie...
A ja mam coraz częściej takie skurcze i są coraz mocniejsze!Myślicie ,że może to oznaczać ,że urodzę przed terminem czy to jest całkowicie normalne???Buźka

• Mamusia
sylwia ja tez mialam takie skurcze i myslalam codziennie ze to juz :P ale i tak tydzien wczesniej urodzilam wiec nie znasz dnia ani godziny 😜
co do przyjazdu marcina mamy sprawa wyjasnila sie sama. Przyszla do nas dzis polozna z pielegnirka srodowiskowa ktora bedzie nas odweidzac co tydzien i ta polozna chciala obejrzec moja cipe w innym pokoju a ja do niej ze my innego nie mamy tylko ten a ona szok, wypytala sie mnie ile ludzi tu mieszka, ile jest nas w pokoju, czy szukamy innego mieszkania itd zadzwonilam do marcina i sam stwierdzil ze jego mama z siostra raczej nie beda mogly narazie przyjechac 🤪 a rzeciez dziecko najwazniejsze. Wroci z pracy to jeszcze pogadamy ale troche juz mi lzej 🙂 moja mala dzis wazyla 3380gr ;D

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
No to super ,że się sprawa wyjaśniła!
A Gosia Ty w końcu brałaś ten epidural? Jak długo leżałaś w szpitalu?
Maja właśnie seksiku jeszcze nie było :P może dzisiaj coś zadziałam... tylko coś mój ma obawy już :P boi się!

moj to wogole sie nie bał 😠 wzielam epidural ale nie pomogl zero ulgi po nim, ani po gazie, chyba tylko troszke pomogl zastrzyk w udo... pozniej jak rozwarcie nie postepowalo to dali mi kroplowke to sie w koncu ruszylo, ale jak juz mialam skurcze pate to bol byl mniejszy. w szpitalu mialam lezec pare godzin ale lekarka badajac mala stwierdzila ze z serduszkiem jest cos nie tak i zostalismy jeszcze na noc, ale wszytsko na drugi dzien bylo ok 🙂

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
sylvianka3 napisał(a):
Maja właśnie seksiku jeszcze nie było :P może dzisiaj coś zadziałam... tylko coś mój ma obawy już :P boi się!

moj to wogole sie nie bał 😠 wzielam epidural ale nie pomogl zero ulgi po nim, ani po gazie, chyba tylko troszke pomogl zastrzyk w udo... pozniej jak rozwarcie nie postepowalo to dali mi kroplowke to sie w koncu ruszylo, ale jak juz mialam skurcze pate to bol byl mniejszy. w szpitalu mialam lezec pare godzin ale lekarka badajac mala stwierdzila ze z serduszkiem jest cos nie tak i zostalismy jeszcze na noc, ale wszytsko na drugi dzien bylo ok 🙂

No właśnie wczoraj omawiałam z położną te wszystkie znieczulenia, epidural , gaz no i ten zastrzyk!
Biedna to się namęczyłaś trochę ! A teraz jak się czujesz ogólnie?Krocze dalej boli?I dalej mocne krwawienie masz?
Ps. i dodaj nam tu jeszcze jakies zdjecia Malutkiej 🙂)
Nusia ,a co do tego mleka co się pytałam ostatnio to położna powiedziała,że mają w szpitalu i nie muszę brać butelki ani mleka. Niby od tego roku same kobiety muszą się zaopatrzyć ,ale chyba jednak im to nie przeszło 😮

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
sylvianka3 napisał(a):

No właśnie wczoraj omawiałam z położną te wszystkie znieczulenia, epidural , gaz no i ten zastrzyk!
Biedna to się namęczyłaś trochę ! A teraz jak się czujesz ogólnie?Krocze dalej boli?I dalej mocne krwawienie masz?
Ps. i dodaj nam tu jeszcze jakies zdjecia Malutkiej 🙂)
Nusia ,a co do tego mleka co się pytałam ostatnio to położna powiedziała,że mają w szpitalu i nie muszę brać butelki ani mleka. Niby od tego roku same kobiety muszą się zaopatrzyć ,ale chyba jednak im to nie przeszło 😮

meczylam sie 15 godzin, ale po godzinie jak mnie zszyli zapomnialam o bolu. krocze boli mniej jak spie z rozkraczonymi nogami, krew tez juz mniejsza, krocze sie goi bo dzis poloznej pokazywalam 😜

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
Nooo to już wracasz do formy powoli :P ogólnie już widzę coraz częściej do nas zaglądasz to znaczy ,że już ogarnęłaś wszystko mniej więcej 😆 😆

daj spokoj na poczatku to ja czsu siku nie mialam zrobic ani wlosow uczesac 😜
dzis moj szkrab jest spokojny bo chyba tatusia nie ma, oni moze zle oddzialuja na siebie 😮 🤪

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
sylvianka3 napisał(a):
Nooo to już wracasz do formy powoli :P ogólnie już widzę coraz częściej do nas zaglądasz to znaczy ,że już ogarnęłaś wszystko mniej więcej 😆 😆

dzis moj szkrab jest spokojny bo chyba tatusia nie ma, oni moze zle oddzialuja na siebie 😮 🤪

Ale cukiereczek mały!!!!!!! Taka kruszynka 🙂 No następny pewnie dumny tatuś jest !
No to super ,że już doszłaś do wszystkiego 🙂 Teraz ja mam pełne pory :P

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
sylvianka3 napisał(a):

Ale cukiereczek mały!!!!!!! Taka kruszynka 🙂 No następny pewnie dumny tatuś jest !

dla mnie najgorsze byly pierwsze 3-4 dni jak bylam juz w domu, a teraz jest lepiej a w piatek planuje pierwszy spacer z mala, ale sie jaram 🤪 🤪

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
sylvianka3 napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
sylvianka3 napisał(a):

dla mnie najgorsze byly pierwsze 3-4 dni jak bylam juz w domu, a teraz jest lepiej a w piatek planuje pierwszy spacer z mala, ale sie jaram 🤪 🤪

no to ,żeby pogoda dopisala 🙂)) pewnie z Marcinem wózek sobie bedziecie wyrywać :P

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
sylvianka3 napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
sylvianka3 napisał(a):

no to ,żeby pogoda dopisala 🙂)) pewnie z Marcinem wózek sobie bedziecie wyrywać :P

marcin bedzie w pracy 🤪 sama bede na spacerze 😜

• Mamusia
sylwia jeszcze troche 🙂 zobacz jak to szybko leci. jeszcze niedawno loli narzekala ze ma za duzy brzuch a potem ja ze moj termin minal 🤪

gosia vanesska jest sliczniusia (tfu tfu zeby nie zapeszyc) ja ci powiem, ze jak moj maz ma wolne to nic nie jest w domu zrobione, a jak jestem sama to jakos lepiej mi organizacja wszystkiego idzie 🙂 plus jest taki ze z toalety korzystam kiedy chce a nie kiedy szefowa mnie pusci 😜