Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Monisia,naczytalam sie o cholestazie teraz 😞 badalas to?? Bo jesli to rzeczywiscie to to bardzo niebezpieczne dla dzidziusia 😞
zobacz:http://pl.shvoong.com/medicine-and-health/comparative-medicine/1625812-cholestaza-ci%C4%85%C5%BCowa/

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
MajaCh napisał(a):
Monisia,naczytalam sie o cholestazie teraz 😞 badalas to?? Bo jesli to rzeczywiscie to to bardzo niebezpieczne dla dzidziusia 😞
zobacz:http://pl.shvoong.com/medicine-and-health/comparative-medicine/1625812-cholestaza-ci%C4%85%C5%BCowa/

Kochana ja juz od dawna jestem pod opieka lekarska.2 razy w tygodniu ktg,raz w tygodniu krew,co 2 tygodnie usg i caly czas leki.Rano musze lykac 6 tabletek i do tego witamine k w kroplach a wieczorem juz tylko 3 tabletki 😉Do tego caly czas szturam malutka,czy sie rusza,bo jakby cos sie zmienilo,to mam natychmist jechac do szpitala.Wiem,ze to moze byc bardzo niebezpieczne,dlatego caly czas jestem w strachu.Ale jeszcze 3 tygodnie i beda mi ciaze wywolywac.Bo sa niescislosci co do daty porodu i oni sie trzymaja tej najpozniejszej-czyli na 23.03.No i trzymajac sie tej daty beda mi wywolywac ciaze w 37 tygodniu.Tak wiec jeszcze troszke i bedzie po strachu i skarbek bedzie juz z nami 🙂Chociaz ja czuje,ze moja panienka i tak sama wyjdzie zanim ja wywolaja 😁

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
monisia to Ty za tydzien juz julke bedziesz miala 🤪

No niestety nie,bo na brzuszku mam ustawiona date wg polskich lekarzy(3 roznych w roznym czasie wyznaczylo mi na 07.03)a wywolywac mi ciaze beda wg daty tego jednego angielskiego debila wg ktorego powinnam urodzic 23.03.Wiec do wywolywania musze troche jeszcze poczekac.15.02 maam wizyte u lekarza i wtedy wyznacza mi dokladna date zapewne na poczatku marca.Dlatego mowie,ze predzej ja urodze niz oni mi Julke wywolaja 😁
MadziaW mi sie tez wydaje,ze Jula bedzie chciala jeszcze miesiac posiedziec,tylko dlatego,ze jeden glupek zle date wyznaczyl 😉

• Mamusia
MajaCh napisał(a):
MadziaW napisał(a):
Maja - alegria, nietolerancja, zle sie czujesz po?

Ostatnio wlasnie boli mnie zoladek po smazonych potrawach, to bylo juz kilka razy wiec jjem bardzo ostroznie i najlepiej gotowane lub piekarnik ustawiony na grillowanie 🙂 trzeba se jakos radzic 🙂

Mialam bardzo podobnie w ciazy jak ty ze smazonym 😉 a wiec przezucilam sie bardziej na jakis saltki itp 🙂 malo jadlam smazonego.. czulam sie puzniej po nich strasznie zle!

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
A ja nie lubię boczku i bekonu ,a ogólnie jem wszystko 🙂
I co porabiacie Mamusie w niedzielny wieczorek? 🙂

A boczus taki smazony chrupiacy to ja uwielbiam,ale niestety nie moge 😜 No u nas byli kolejni goscie,a teraz leze z moimi dwoma mezczyznami w lozku 😁 Jeden slodko pomrukuje,a drugi na drugim laptopie oglada rozbity bolid kubicy 😉

• Mamusia
hehe Monia jeszcze się najesz smażonego boczusia 😁 Wszystko sobie odbijesz w swoim czasie 😉
A goście dobrze,że przychodzą przynajmniej się nie nudzisz! Bo ja już się zastanawiam co ja będę robić na tym urlopie jak skończę pracę do porodu... :P
A mój mężczyzna chwile dzisiaj ze mną poleżał i w końcu zobaczył co synek potrafi 🙂 Takich akrobacji jeszcze nie było! 😁 Sama się aż zdziwiłam 🙂)) No i chyba będzie zmiana imionka... Nie Jakub tylko Milan 🙂 Ciągle naciska na mnie mój ukochany i chyba się powoli przekonuję 😉
No i jeszcze oczywiście muszę dodać ,że masz już taki duży piękny brzusio 🙂 A fotka jest mega 😁

• Mamusia
Sylvianka pamietam jak ja sie martwilam tym,co bede robic w okresie jak skoncze prace.Nusia mi wtedy powiedziala,ze napewno nie bede sie nudzic.I miala racje.Kochana,ja ci powiem,ze ciagle mam cos do zrobienia,a to w domku,a to gdzies na miescie.Ten tydzien tez juz caly zaplanowany,dopiero w weekend sobie z mezem odpoczne 😁 A zdjecie dodalam z kotkiem,bo to on zawsze byl glownym obiektem zdjec i teraz chyba jest o brzusio troche zazdrosny.No to niech ma fotke razem z Julka 😉

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
A ja nie lubię boczku i bekonu ,a ogólnie jem wszystko 🙂
I co porabiacie Mamusie w niedzielny wieczorek? 🙂

Ja zrobilam placki ziemniaczane i budyn a zaraz zabieram sie za te nieszczesne kurczakowe piersi w marynacie, co to je wczoraj mielismy jesc 😉 😜

• Mamusia
MadziaW jeszcze tych piersi nie zrobilas 😁 😁 Ja juz na jedzenie naprawde patrzec nie moge.Dzis pol dnia z mezem w wyrku przelezelismy i tylko ciagle cos do jedzenia z lodowki siegalismy.Potem goscie przyszli i znowu jedzenie.Ale co tam,w koncu maz ma urodziny raz do roku 😁 😁 To i wtedy pojesc sobie mozna 😉

• Mamusia
Z samopoczuciem niestety ostatnio bardzo ciezko 😉Do tego od wczoraj strasznie mnie zebra bola po prawej stronie.Czasem az nie moge przez to oddychac.Ale juz naprawde niedlugo do konca zostalo 🙂My dzis wyszlismy na spacer i cieszyalm sie,ze mam takie obciazenie z przodu,bo choc lekka nie jestem,to balam sie,ze mnie zwieje 😉

• Mamusia
no wiadomo juz koncowka meczy cazy nie zapomne tego, ale ciesz sie ze taka pogoda, bo jak ja bylam w tym tyg. co ty to byly wakacje i byly na maxa upaly chyba pamietacie jakie bylo cieple latwo w tamtym roku ufff nigdy wiecej !!!